Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Cijena cijepljenja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Cijena cijepljenja

Prvo cjepljenje smo obavili u bolnici i nije nas koštalo ništa, drugo s 2 mjeseca kod pedijatrice isto ništa, s tri mjeseca dva cjepiva, po jedno u svaku polutkicu guze isto ništa (to su pročišćena cjepiva koja fond poklanja).
    Danas s 4 mjeseca dva cjepiva + ono u usta, smo platili 150,00Kn, jer fond više pročišćeno (ono bez posljedica) ne poklanja. :?

Samnom je bila na cjepljenju i frendica sa svojom bebom i ona je tražila račun za cjepivo (zbog povrata poreza). Doc. je bebacha cjepila, a frendicu je poslala u apoteku da kupi to cjepivo i donese njima, a sebi ostavi račun. Razlika je, jedino u cijeni - naime tako kupljeno cjepivo košta 91,00Kn. Dakle manje za 59,00 kn, a sve isto (neznam samo kome ide ta razlika?). Dobro je to znati za drugi put.

By the way ta mi je mogućnost biranja malo žalosna, jer koda svaki roditelj ne želi svom djetetu najbolje, tj. pikicu bez posljedica... ispada da onaj tko nema novaca neželi svom djetetu olakšat cijpljenje... :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:? :? :? meni je za istu stvar (infanrix) doc naplatila 83 kn i dala račun, jednoj frendici (druga doktorica) 180kn bez računa, druga kupila u apoteci po 91, a trećoj je nakon drugog cijepljenja rekla :"ovaj put pokriva fond, a drugi put 400 kn!" :shock: :shock: :shock: svi nešto muljaju!!!!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto kupovala taj infanrix i košta oko 90 kn.

Mislim - kaj nije mogla doc reći da si sami kupe cjepivo, nego tako bezobrazno toliko naplatiti?????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo sami kupovali u apoteci ono 5u1 kada je Laura imala 3 i 4 mjeseca po preporuci pedijatrice, a sljedeći put nam je rekla da ako želimo cjepivo kojem je manja vjerojatnost za posljedice, da je nadoplata 150 kuna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo uvijek placali direktno kod doktora cjepivo 5u1 od oko 400kn (do sada 2 pikice, i jos jedna za tjedan dana)

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja ću se "prikačit" na ovaj topic da ne otvaram novi, ionako ih je puno sa sličnim/istim temama.
    Naša mala je na prošloj kontroli (s 2 mjeseca) primila prvo cjepivo (tj. drugo- prvo je dobila u bolnici) i tada nam je pedijatrica da je cijepljenje obavezno i propisano zakonom, te se cjepivo kao takvo ne plaća, ali da postoji cjepivo koje je bolje i pročišćenije od ovog, ali košta 300 kn, te da je naš slobodan izbor za koje ćemo se cjepivo odlučiti. Eto ti ga na... Kao svaki savjestan roditelj prvo mi pada napamet cjepivo koje se plaća, jer ne želim štediti kad je u pitanju zdravlje mog djeteta i želim za njega samo najbolje. Ali 300 kn za svako cjepljenje nije baš za svakog dostupna svota, pa se čovjek zamisli kako je onim roditeljima koji si to ne mogu priuštiti pa se moraju odlučiti na ovo besplatno. S druge strane, ta ista pedijatrica je moju frendicu, koja se odlučila za besplatno cjepivo, uvjerila da svom djetetu nije uskratila ništa takvom odlukom, i da je ne treba gristi savjest jer je to cjepivo jednako dobro kao i ovo od 300 kn. Razlika je, navodno (kažem navodno jer nisam 100 % sigurna), u tome što s pročišćenim nema šansi od nuspojava i reakcija na cjepivo kao npr. temperatura i sl.
    Slijedeći tjedan vodimo bebu na sistematski i tad se trebamo odlučiti. Iako smo mi već donijeli odluku da ćemo uzeti pročišćeno cjepivo. Naravno, popričat ću s pedijatricom o tome da mi sve to još jednom dobro objasni, ali bi u međuvremenu htjela čuti vaše mišljenje i iskustva. Da li ste za svoju djecu plaćali ta cjepiva, i ako jeste koliko? I ako znate bilo što o tome prosvijetlite me molim vas!!!
    P.S. Koja je razlika između "3 u 1" i "5 u 1". Izgleda da se kod nas više ne daje "trojka" nego samo "petica"
    Unaprijed zahvalna...

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je naša pedijatrica (tj. Jakobova) sve lijepo objasnila o svakom cjepivu sve detaljno, pa o istim cjepivima različitih firmi, pa o cjepivu 5u1... Mi smo odlučili uzeti taj 5u1. Rekla doc neka ne kupujemo u apoteci nego da uzmemo kod nje (400 kn) jer postoji mogućnost da to nije dobro uskladišteno...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo da se i ja prikačim ovdje. Koliko shvaćam tzv. "5 u 1" cjepivo obuhvaća Hib, Polio i DTP cjepivo? Postoji neka 'obična' i neka pročišćena varijanta, koja se plaća?

Naime - Lea je nedonošče pa se neće cijepiti po uobičajenom kalendaru, za sada se može cijepiti na Hib i polio, a DTP (ili deteper ?) će vjerojatno dobiti nakon šest mjeseci. E sad, mene zanima postoje li nekakve pročišćene verzije Hib i polio cjepiva? Ili pročišćena postoji samo ta 5 u 1 verzija?

Mislim čak da mi imamo pravo na pročišćena cjepiva preko HZZO-a.

Početno iz prve ruke

evo vam friskog odgovora,
    jucer smo nase blizance po drugi put cijepili sa 5u1 cjepivom i stvarno je istina , naime nisu imali ni prvi ni sad drugi put NIKAKVIH nus pojava dapace spvali su ko male klade. Ali smo se lijepo zblamirali jer kad smo dogovarali to cjepilo dr. nam nije napomenula da se placa svaki :? :? put tj. 3x400 kn pa sve to opet puta 2. tj 2400kn ali sta se moze sad mi nije zao jer je stvarno dobro proslo ali da mi je odmah rekla da se svaki put placa razmislila bih. Toliko o cjepivu 5u1 ako mozete priustite to bebici ali i sebi. :? :?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo marka cjepili jucer. prvo cjepivo i ovo smo dobili od fonda a receno nam je da iduci put placamo oko 100 kn infarix i to u apoteci. procisceno cjepivo kosta 400 kn i tako 3x. medjutim rece mi pedijatrica da je kod tog prociscenog 5u1 cjepiva sve isto, da je samo infarix taj koji izaziva nus pojave, tj ako kupis infarix za 100 kn a ostale komponente su od fonda isto nema nus pojava. ona je mama od moje frendice koja odbrojava minute do porodjaja pa ne vjerujem da bi me bez veze muljala. da je to 5u1 toliko bolje, vjerujem da bi mi savjetovala da to kupim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo jos malo cijepljenju...
    kako smo se prije 4 mjeseca preselili u bruxelles, u totalnom sam soku od cijepljenja. Inace smo petru cijepili u zagrebu s 3 doze 5u1 i ocekivali smo da smo pri kraju s kalendarom cijepljenja (samo nam je falio MMR)... e a ovdje je katastrofa
    Prvo ovdje se cijepe s 6u1, a ne s 5u1, tako da smo morali nadoknaditi HepatitisB (3 doze, trecu jos nismo primili), zatim cjepivo protiv MENIGOKOKa, pa neki PREVENAR (Pneumococcal Conjugate Vaccine), pa MMR, pa opet Hepatitis, pa na kraju zadnja doza 5 odnosno 6u1....
    e pa stvarno smo u soku!
    sva sreca, sve su mrtva cjepiva pa nema nus pojava, ali stvarno mi je muka da ju stalno bodu
    Pa sam htjela s vama provjeriti jel se i kod nas adaptirao taj kalendar cijepljenja ili smo mi doselili kod totalnih freakova!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za 6u1 prvi put cujem ali rekla mi je doktorica da iduci mjesec opet dobiva 2 pikice a mislim da je nakon toga tek sa 6 mjeseci ali nisam sigurna. uzas marko strasno place,kad ga bodu.nekako tuzno ko odrasla osoba. ja to ne mogu gledat pa ja kod njegove glavice ga tjesim a tata kontrolira kako ga bode i tri dana ne prestaje pricat kako je to grozno.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jučer smo cijepili Martu i uzeli 5 u 1 koje košta 300 kn. Obuhvaća Hib, Polio i DTP cjepivo u jednom, pa se dijete manje bocka nego "onako". Osim toga, pročišćenije je i nema nuspojava. Nisu nam spominjali nikakav infarix ili neku sličnu kombinaciju, ponuđene su nam ove dvije varijante (obično cijepljenje koje je besplatno i 5 u 1). S time da nam je rečeno da oba cjepiva (pročišćeno i nepročišćeno) jednako dobro štite od bolesti za koju su namijenjeni, jedino što kod običnog cijepljenja se dijete više puta bocka nego sa "5 u 1" koje je pročišćeno pa nema nuspojava. Inače naša država odobrava 5u1, ali nema love za njih u proračunu pa se roditeljima nudi opcija da sami plaćaju svojoj djeci cjepiva. Pa ko voli nek izvoli...
    Samo mi nije jasno- ako se sva cjepiva "5u1" u RH dobavljaju iz istog izvora, zašto ovdje košta 300 kn (ZD), a u ZG 400?????

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma nema to veze s gradom, meni je naša pedica (Zagreb-Pešćenica) rekla da 5 u 1 dođe 350,00 kn. Izgleda da to ima veze sa nemem pojma čim! S čim bi to moglo imat veze, tko zna? :?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma nema veze s gradom ja sam išla u 5 ljekarna u Splitu pitat cjenu 5 u 1 raspon je od 350 kn do 420 kn pa sad vi vidite

Pavicka

Početno

Samo da razbijem mit o prociscenim cjepivima.
    dijete smo cijepili s 12 mjeseci sa priorixom, kupili u apoteci po naputku dr. nakon 2 tjedna pojavio se osip po cijelom tijelu i licu i trajao 4 dana. Dr kaze da je to vrlo rijetko al da se to zna dogoditi. Vrlo rijedak je i meningitis, i sok u organizmu koji izazivaju ta kombinirana cjepiva kad preplave njihova mala tijela. rijetka je i smrt pa ko je od nas za da to bas bude njegovo dijete.

Uzasno sam ljuta.Jedan iskusni dr mi je rekao da se djeca uopce ne bi trebala cijepiti do druge godine i onda samo svakim cjepivom pojedinacno i nikako ne zivim cjepivima. A zasto oni svi imaju svoje razlicito misljenje o cijepljenju , koje je bolje i koje nije. Upravo zato jer ni sami ne znaju sto se sve dogadja u male djece kad im se mozak razvija u najosjetljivijoj dobi izazivaju njihov imunoloski sustav koji se tek osposobljuje. nemaju pojma al kao djeluje pa sto ako zrtvujemo par njih za commom good. Zlo mi je od cijele medicinske industrije, cast i klanjam se izuzecima koji su iskreni spram sebe i nas, pokusnih kunica. Uff

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

podižem topic, zanima me gdje je u Zagrebu najjeftinije kupiti 5u1

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Anjica mi smo kupovali u ljekarni DZ Dugave, 335 kn.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u Osijeku ima za 305kn pa sam mislila da možda u Zagrebu ima jeftinije

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam sina starog 2.5 mjeseca primio je prvo cjepivo u bolnici, drugo kod pedijatrice. Za 2 tjedna bi trebao primiti i trece cjepivo pa me zamima je li se to nadoplacuje i je li mozda sada vec treba primiti to 5u1 cjepivo? :?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesu li vam pedijatri/ce rekli/e da se cjepiva 5 i x u 1 najcesce ne daju u zemljama u kojima su proizvedena i da smo mi pokusni kunici za ta cjepiva? I jesu li vam rekli da u x u 1 cjepivima neminovno slabi jedna ili nekoliko komponenti u odnosu na druge i nemaju jednakog ucinka (ocekivanog)?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo se cijepili obicnim cjepivima i buduci da je Magdalena alergicar ocekivala sam vrlo burnu reakciju koje nije bilo.Odmah po dolasku doma dala sam joj lupocet i bilo sve ok.Sada treba u trecem primiti opet cjepivo ( ono iza 3 godine) i ponovo cemo uzeti ovo obicno..iskreno najmanje ga se bojim buduci je dugo u upotrebi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj knatkaj prvotno napisa

Imam sina starog 2.5 mjeseca primio je prvo cjepivo u bolnici, drugo kod pedijatrice. Za 2 tjedna bi trebao primiti i trece cjepivo pa me zamima je li se to nadoplacuje i je li mozda sada vec treba primiti to 5u1 cjepivo? :?
    Sa tri mjeseca, prema obveznom programu cijepljenja, dobit će cjepivo 3u1 (DiTePer-1 acelularno cjepivo) i IPV (”mrtvo” - inaktivirano cjepivo protiv poliomijelitisa IPV koje se primjenjuje putem injekcije).
    Cjepivo 5u1 sadrži još i "cjepivo" za Hib. Hib cjepivo dobio je kod pedijatrice s 2 mjeseca.
    Dakle, ako sada počnete s 5u1 dobit će 1 Hib više. Ne znam što na to kaže pedijatrica. Pitaj je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •