-
Sta nije uredu s nasim dojenjem ?
Molim savjetnice za dojenje da mi pomognu.
Ovo mi je peta beba. Svi su dojeni, s tim da cetvrta beba, a evo i peta ne napreduju na mom mlijeku.
Sve ok s njima, al ne napreduju. Cetvrta curica s dohranom pocinje napredovati, i pored dohrane nastavljamo dojenje sve do petog mjeseca ove trudnoce.
Sve uredu s dojenjem, mlijeka imam mnogo...
Ne shvatam, jednostavno ne shvatam u cemu je problem.
-
Nisam savjetnica ali napisat ću kako je nama bilo pa možda pomogne.
Nijedno od troje djece nije bogznašta napredovalo u prvih mjesec dana-od 100 do maksimum 360 u prvih mjesec dana. U drugom mjesecu bi to nadoknadili.
Razlog nisam nikad saznala, ali pretpostavljam da se radi o ogromnim grudima i velikoj količini mlijeka u njima. Tako male bebe jednostavno nisu mogle povući toliko mlijeka da bi došli do onog masnog. A do sljedećeg dojenja bi se dojka opet napunila.
Tek kad im se povećao cug počeli su dobivati na težini, po 1.5-2 kg mjesečno.
Ne pišeš koliko dugo već ne napreduje, je li to slab prirast ili potpuno stagniranje težine? Kako je s centimetrima?
-
Hvala trampolina na odgovoru.
Pisat cu naizmjenicno o cetvrtoj i petoj bebi,jer je identican slucaj.
S ovima prije nisam imala ovih problema, napredovali su fino.
Cetvrta beba nije nikako napredovala, no ja to nisam ni primjetila do prve kontrole s mjesec dana, kad sam se razocarala.
Nije ni grama dobila. Tad nas upucuju na kliniku gdje ustanove da je sve uredu, te da beba treba dohranu. Vukli smo se tako jos koju sedmicu, te sam posustala i uvela dohranu uz dojenje. Tad pocinje napredovanje. Dojila je nesto manje od dvije godine.
Ovaj put isti slucaj, s tim da ne mogu cekati da napuni mjesec dana. Danas mu je 16 dan i ni grama od rodjenja. Kost i koza.
Jos se sitan rodio, 2 890, pa bas izgleda sicusno i neuhranjeno. Centimetre ne znam, nisu mu nikako ni mjerili na prvom pregledu (drugi dan po rodjenju), beba je kuci rodjena, kao i dvije prethodne.
-
Zao mi je zbog vas. Lako je moguće da je i ovo šta trampolina govori i kod vas slučaj. Možda da pokušaš prije podoja izdojiti malo mlijeka pa tek onda dojiti bebu a to joj dati ako bude trebalo nakon podoja. Mi smo u rodilištu imali problem, bebi nije dovoljno vukao,umorio bi se brzo i zaspao tako da je jeo ali ne dovoljno. Riješili smo taj problem razbuđivanjem i češćim podojima. Isto sitna beba pa se brzo umarao. Spavao stalno od umora. Ne budi tužna i pokušaj još dati priliku dojenju. Nadam se da će se savjetnice javiti brzo. Imaš i sos tel
-
Češći podoji=svako 1h ili 2h dok nas nije krenulo. Držite se
-
Uh, meni su češći podoji značili doslovno svakih pola sata sisanje, a na jednoj dojci sam ih drzala po 4-5 sati, dok nisam osjetila da je skroz ispražnjena.
Ali jaa sam imala lufta za pokušavanje, ipak su napredovali koliko-toliko kroz taj prvi mjesec. Ti, čini mi se, nem
aš baš prostora za sistem pokušaj-pogreška.
Pričekaj da ti se javi savjetnica, mene su u par prilika spasile.
-
Ja ne bih imala zašto ga držat 4-5h jer bi moj dečko nakon par min zaspao ko klada i ništa ga nije moglo probuditi. Preuspavan,premiran. Spavao bi i duže od 4h i bilo mi je to čudno,a ja mlijeka za izvoz....naravno kasnije je bilo raznoraznih faza,ali ovo nam je bio sami početak. Neznam kakva je situacija kod Silan,kakva je beba( mirna,koliko spava?) Kakvo je stanje s pelenama,jesu popiškene dovoljno? Kod mene je upravo suha pelena potvrdila da je jeo,ali nedovoljno iako su mi med.sestre tvrdile da fantaziram i da budem sretna što spava. Srećom,prošlo je
Vjerujem da se i ovaj problem kod Silan da riješiti. Možda su te sitnije bebice malo slabije za povući mlijeko,neznam, mislim da bi moglo biti do toga
-
Savjetnice su spas,na tvom mjestu bih zvala. Neznam pronaći broj ..stavila bih ti da znam
-
Silan, gnjave tebe tvoji maleni 
Sjećam se da si imala probleme i sa curicom i njenim papanjem. Jedino da stavljaš češće sina na prsa. Ne znam što bi pomoglo inače. Najbitnije je da nije ispod porođajne težine, ali zar ni 10 grama nije dobio? Da li su ga na istoj vagi vagali?
Opet ću ti napisati kao i sa curicom. Jako je važno da napreduje. Nema ni 3 kile, jednostavno mora jesti. Danju i noću.
Da li čuješ da guta? Koliko vremena vuče? Paziš li da su pelene popišane i pokakane? Da li je fontanela ravna?
Ili napravi kao i sa curicom, dodaj bočicu. Možda da se probaš izdojiti i vidjeti kako beba jede tvoje mlijeko na bocu? Tada ćeš vidjeti i koliko pojede.
Uspjet ćete vi, sva su ti djeca divna. Puno pozdrava svima.
-
Osoblje foruma
kako ti beba izgleda? i najvaznije, jel piski i kaki?
-
Osoblje foruma
Molim te, napiši koliko popišanih i pokakanih pelena imate u 24 sata.
Koliko često dojiš, opiši podoj - koliko traje, čuješ li ili vidiš gutanje djeteta i koliko trajte taj period, kako se nakon toga ponaša dijete, želi li sisati i nakon toga, radiš li kompresije, koliko često mijenjaš dojke, jesi li probala dojiti dijete na obje dojke (ili više puta mijenjati obje u istom podoju) u istom podoju?
-
Otvorih temu i nikako da stignem pisati.
Ovako, bebac izgleda nanormalnije, ima periode kad spava, i kad je budan. Pelenu fino napiski svaki put kad ga presvlacim bude popisana, s tim da ne kaki, bas kao i prosla beba. Ispocetka je fino poceo kakiti, prvih nekoliko dana, i obradovala sam se, upravo jer cetvrta mi beba nije kakila, i nije napredovala. Podoj isto izgleda normalno, nadoji se fino, podrigne poslije, sigurno je s te strane uredu s obzirom da mi je peta beba i da evo devet godina ne prestajem biti ili trudna ili dojilja
.
Sad mislim da smo krenuli na bolje, pretpostavljam da je on majusni, te da ne moze mnogo podojiti i doci do masnog mlijeka (problem kao kod trampoline), tako da sam pocela izdajati i davati mu na flasicu, lakse popije bez mnogo naprezanja. Poslije mu dam da podoji. Ispocetka bi povratio, mislim da mu je bilo mnogo (40 ml.) , a sad uredno popije 60 ml i poslije jos podoji.
I dvije zadnje veceri je kakio 
Tako da mislim da sam na domaku rijesenja naseg problema.
I zutica ga je mnogo uspavljivala, a evo sad kako sam s ovim krenula i zutice gotovo da nema.
-
Osoblje foruma
Odlično!
Nadam se da će sad krenuti na bolje.
-
i mi smo imali problem slabog napredovanja zbog velikih grudi koje su bile pre pre prepune
kad sam pocela da radim kompresije bilo je mnogo bolje, a najbolje je bilo kad bih se izdojila malo pre podoja, da brze dodje do masnijeg mleka, tad je tek pocela skolski da kaki
-
Osoblje foruma
Kod problema prevelike proizvodnje, dijete u pravilu ima stolice, često eksplozivne i/ili zelenkaste, ali ima redovite stolice.
Zato ja ne bih Silanin problem poistovjećivala s bilo kojim drugim.
Za preveliku proizvodnju kod koje dijete ne može doći do masnog mlijeka, preporučuje se dojenje u bloku (na istoj dojci 4 sata i dulje) koje eliminira taj problem i pomaže u regulaciji/smirivanju proizvodnje.
-
Ne bih rekla da je kod mene prevelika proizvodnja uzrok nenapredovanja zadnje dvije bebe.
Mislim da je zutica veci problem.
Citala sam savjete da se napravi pauza sa dojenjem na 24 sata, no ne znam kako bi to bilo izvodivo.
Jos uvijek je zut, al mnogo manje. Ma bice ovo dobro ako Bog da. Sjecam se da je i prosla beba nakon prvog mjeseca skroz zivnula, kako je i zutica nestala.
-
Osoblje foruma
Kako je sad s kakanjem?
Za žuticu je najvažnije da dijete puno kaka jer se kakanjem izbacuje raspadnuti bilirubin.
Ako dijete ne kaka i bilirubin se zadržava u crijevima, dio se apsorbira natrag i nikako se riješiti žutice.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma