Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako se nosite sa nuspojavama lijekova?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kako se nosite sa nuspojavama lijekova?

U zadnje vrijeme zbog sve vecih problema sa glavoboljama i migrenom koja eto rusi sve rekorde i nije prestalo vec tri mjeseca, pokusava dr mi dati neku nove lijekove, za koje se eto ispostavi da mi ne odgovaraju. Prvo sam dobila Deksomen u prahu od kojeg bi imala vrtoglavice, prvi puta sam mislila da je zbog glavobolje, drugi puta mi je bilo cudno jer nisam sklona bas vrtoglavicama, pa sam jedan dan namjerno jos uzela kada me boljela glava i opet se ponovilo, s time da mi bol nije ni popustila.
    Zatim sam dobila Propranolol za koji mi je receno da je beta blokator, usporava rad srca, snizava tlak i tako dalje. Kako pazim na sastav lijekova da ne bi sadrzavao kofein, uvijek citam uputu i moj problem i nije naveden. Kako sam ih pocela usimati poceli su problemi sa disanjem, kao da imam korzet na sebi i to stisnut do kraja. Hvatala sam zrak kao riba na suhom i to dobrih 10 dana dok nisam skuzila da je od tableta jer nije navedeno u nuspojavama. Mislila sam da je od ovog vremena vani, visoke vlage itd. Ali opet kadabi na poslu bila u klimatiziranom i suhom zraku nije bilo bolje. I na kraju mi dr kaze da ne smijem ih naglo prestati uzimati jer moze doci do zatajenja srca, jos sam se 5 dana patila.
    Sada sam dobila Topamaks do kojeg sam jedva dosla jer je on antiepileptik a ja nemam dijagnozu epilepsije i ne mogu dobiti recept, a bez njega ga ne mogu ni dobiti ni kupiti. I sada me sve strah poceti piti lijek.
    I jos me muci to sto pise da treba biti oprezan kod upravljanja sstrojevima, a zbog troje djece i posla sam stalno u autu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zibba a jedi bila kod neurologa i napravila mr ? Ja imam maxalt al mi je koma od njrmwga, bolji mi je imigran sprej. Za ove tvoje lijekove nikad cula da su za migrenu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je povezano s hormonima povezano ciklusom.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam na propranololu i nemam nikakve nuspojave , a zomig uzimam kad osjetim pocetak migrene i nemam problemam. Propranolol uzimam 1/2 tablete ujutro i 1 navecer..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakav je to lijek propranonol ? Bas se tak zove?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zatim sam dobila Propranolol za koji mi je receno da je beta blokator, usporava rad srca, snizava tlak i tako dalje. Kako pazim na sastav lijekova da ne bi sadrzavao kofein, uvijek citam uputu i moj problem i nije naveden. Kako sam ih pocela usimati poceli su problemi sa disanjem, kao da imam korzet na sebi i to stisnut do kraja. Hvatala sam zrak kao riba na suhom i to dobrih 10 dana dok nisam skuzila da je od tableta jer nije navedeno u nuspojavama. Mislila sam da je od ovog vremena vani, visoke vlage itd. Ali opet kadabi na poslu bila u klimatiziranom i suhom zraku nije bilo bolje.
    zibba, jesi li razmisljala prijaviti nuspojavu uzimanja lijeka?
    ima i on-line obrazac na stranici Halmed-a

http://www.almp.hr/pdf/lijekovi/Leta..._nuspojava.pdf
    https://primaryreporting.who-umc.org...anizationID=HR

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zibba, suosjećam...

Ako uzimaš još neki drugi lijek, nuspojave bi mogle biti neugodna kombinacija.

Jesi li probala alternativu? Akupunkturu ili tako nešto? To se obično ne kosi s klasičnom terapijom nego služi kao njena dopuna.

Ovo sam doslovce prvo našla - možda ti pomogne:
    http://www.bioenergija-marusic.com/i...sten-oko-glave

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •