Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
Ja radim dvije salate.
U prvoj pomijesam slanutak,vezicu persina, saku nasjeckanih zelenih maslina, limunov sok i sumak (zacin) te onda sve malo prognjecim gnjecilicom za pire. Prognjecim tako da se svi okusi prozmu, ne idem za tim da dobijem glatku kremu. Na kraju zalijem maslinjakom.
U drugoj slanutak stavim na protvajn, posolim, popaprim i posipam kuminom kojeg prethodno zgnjecim u muzaru. Stavim sve da se pece na 200 stupnjeva na pola sata dok ne porumeni i ne postane hrskav. Dotlen naribam pola kile mrkve. Pomijesam 2-3 zlice tahinija sa 2-3 reznja cesnjaka i limunovim sokom i pola salice vode. Taj sos pomijesam s mrkvom. Na to stavim slanutak i jos posipam pistacije.

I jednu i drugu salatu sluzim uz ribu ili meso.


Pravila sam danas ovu drugu, svi su se oduševili i tražili recept.
Prvu sam radila već nekoliko puta, samo za nas doma, isto jako fina.