-
Hipertieroza i terapija radioaktivnim jodom
Već gotovo 2 godine borim se s hipertierozom. Hiper nije uzrokovan tumorom, nego je došlo do poremećaja u radu štitne žlijezde najvjerojatnije kao posljedica stresa. Iako mi je štitnjača puna čvorića, oni miruju i nije došlo do nikakve promjene ( povećanje ili smanjenje ) zadnjih 12-15 godina. Liječenje je započeto Atirazol-om, ali na žalost došlo je do alergijske reakcije nakon 20dana. Nastavljeno je liječenje Propiltiouracil -om . Nalaz se polako popravljao, ali stvarno polako. Nakon godinu dana došla sam na TSH 0,96 i onda prije 2 mjeseca unutar 4 tjedna između 2 vađenja hormona TSH mi je smanjio na 0,4 i ja sam se opet vratila u hiper. U međuvremenu po koži mi se javio osip - prištići, a kako mi je koža u lošem stanju od utjecaja hipera svaki prištić pretvorio se u malu ranicu. Ranice sporo zacijeljuju ( a bogme i svrbe ) i ostaju ožiljci u obliku tamnih fleka po koži. Sve u svemu došlo je do alergijske reakcije na Propiltiouracil. Kako zbog alergijske hunjavice na pelud korova i trava gotovo cijelu godinu uzimam Telfast, simptomi alergije su se pojavljivali postupno kroz duži vremenski period. Moj doktor koji me vodi na Rebru već 15 godina hitno naručio me na terapiju radioaktinim jodom i trebam se prijaviti u bolnicu kroz tjedan dana. Na žalost kroz cijelo ovo vrijeme imam problema s ubrzanim radom srca ( oko 170 ot/minuti ) te pijem Atenolol koji ipak uspori otkucaje na 100-120 u minuti, ali kako imam niski tlak on postaje još niži i ustvari dovodim me u nefunkcionalno stanje kroz cijeli period od skoro 2 godine. Da nije sve tako crno mogu reći da mi zadnje 2 zime uopće nije bilo hladno i provela sam ih u kratkim rukavima
.
Kako sam na zadnjem pregledu bila poprilično šokirana s info da moram na RJ nisam uopće zatražila dodatne podatke kako navedena terapija izgleda i što me očekuje. Jedino znam da ostajem nekoliko dana u bolinici, navodno u izolaciji.
Vjerojatno dok ne prestanem " svjetlit u mraku "
. Znade li netko više o terapiji RJ molim da podijeli informaciju !!!
-
Bit će sve uredu. Vjeruj doktoru koji te vodi. Lijekovi za hipertireozu nisu bezopasni, a RaJ terapija je sigurna i vjerojatno definitivno rješenje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma