Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: UPOMOĆ!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno UPOMOĆ!

Moja mala maza sad je 8 mjeseci. Od 5. mj lagano sam joj davala kašice, prvo 1 na dan (voćnu), pa naizmjenice 1 dan voćnu pa drugi povrće. Sad već 2-3 tjedna ujutro jede voćnu kašicu (home made) a popodne povrtnu(isto kuhanu), a prije par dana počela sam joj davati i malo mesa (oko 1/2 žličice) s povrćem. Cijelo to vrijeme je naravno i cikila, iako osjećam da se "sušim". Problem je u tome da nemam više mlijeka (boli me kad sisa, iako nikad prije nismo imale problema, i sigurna sam da dobro uhvati bradavicu). Ipak, ona ni pod razno ne želi adaptirano mlijeko. Nakon kašica nudim joj i vodu, koje popije možda par gutljaja KROZ DAN. Trebam li joj i dalje nuditi adaptirano mlijeko, ili da je pustim da "žvače" prazne sise, ili šta da radim?
    Bojim se da ne bude žedna. Možda je ipak dovoljno to mlijeka što uspije izvući. Šta da radim? :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a zašto si sigurna da nema mlijeka? zbog boli? kada se ta bol pojavila?
    bolni podoji, ako je položaj pravilan, mogu značiti pojavu gljivica (soor).
    koliko često sisa? da li osjećaš refleks otpuštanja mlijeka (ono kada nakon nekog vremena sisanja "krene" mlijeko)? čuješ li je da guta?

vjerojano ipak popije dovoljno, jer kažeš da vode pije jako malo. da je žedna sigurno bi pila više.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u 24 h sisa 6-7 puta, s tim da su 2-3 noćna podoja. Osjećam refleks otpuštanja mlijeka, čak i u drugoj dojci osjetim da se kanalići pune. Onda povuće par gutljaja na miru, pa osjetim bol, a ona se odvoji od mene, trpa šakice u usta i nezadovoljno protestira :/
    Soor smo imale i riješile prije kojih 4 mjeseca (kad je dosta bljuckala, pretpostavljam da je to glavni razlog zašto ga je i dobila), sad ga nema (koliko mogu vidjeti po jeziku i nepcu - redovno provjeravam).
    Možda sam samo u fazi proljetnog umora (iako nisam meteropat), valjda bi ona pila više da joj treba :?
    Samo bih htjela nastaviti s dojenjem, a ne znam kako da si olakšam. Jedem juhe do besvjesti, pijem Prenatal, pijem po 2-3 l tekućine dnevno, a još sam iscrpljena
    Možda ulazi u fazu rasta pa ću za par dana uspostaviti ravnotežu
    Samo sam pri pomisli da je dojenje pri kraju. A možda ipak nije...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Cicos macos prvotno napisa
    Onda povuće par gutljaja na miru, pa osjetim bol, a ona se odvoji od mene, trpa šakice u usta i nezadovoljno protestira :/
    ne razumijem ovaj dio. prestane sisati kad krene mlijeko ili kad posisa sve, pa joj prestane curiti?

to što nema vidljivog soora u njenim ustima, ne znači da beštije nisu prisutne.
    Koji su mogući znakovi da i mama ima soor?

· intenzivna bol u bradavici koja se ne smanjuje poboljšanjem tehnike dojenja,

· bol nakon tjedana ili mjeseci ugodnog dojenja,

· bolne, pekuće bradavice koje mogu izgledati posve normalno, ali mogu biti ružičaste ili crvene, sjajne, ljuskave ili osute malim blisterima,

· ranice na bradavicama,

· vaginalna infekcija.
    ovo je dio teksta s portala http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

možda je to razlog što su podoji postali bolni.
    Citiraj Cicos macos prvotno napisa
    Samo bih htjela nastaviti s dojenjem, a ne znam kako da si olakšam. Jedem juhe do besvjesti, pijem Prenatal, pijem po 2-3 l tekućine dnevno, a još sam iscrpljena
    Možda ulazi u fazu rasta pa ću za par dana uspostaviti ravnotežu
    Samo sam pri pomisli da je dojenje pri kraju. A možda ipak nije...
    ne moraš se opterećivati ogromnim količinama tekućine (osim ako to tebi paše), to nema utjecaja na stvaranje mlijeka. ako se količina mlijeka trenutno smanjila, povećat će se češćim sisanjem.
    i ne bini se da je kraj, ovo je vjerojatno mala kriza koju ćete ubrzo proći.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

)Hvala, Mamaja . Otići ću sutra kod naše pedijatrice da ona baci pogled, pa da isključimo (ili liječimo) soor. Na meni se niš ne vidi.
    Na žalost, odlazak k njoj nije mi bio prvi izbor, jer nije baš pro-dojeća. Ali gljive će valjda iskorijeniti
    Tina prestane sisati kad posisa sve, a djeluje mi kao da bi još. Tad me i boli, ali ne kod svakog podoja.
    Nadam se da je samo krizica, želim još dijeliti tu prisnost sa svojom mazom (iako nam ni drugih grljenja i ljubljenja ne fali )
    , i hvala na trudu i vremenu. Javim kaj je bilo kod dr

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kada želiš povećati količinu mlijeka, trebaš joj nuditi što češće sisati i bilo bi idealno kad bi ona htjela sisati i kada joj mlijeko prestane curiti, barem minutu-dvije. tako će tvoje tijelo dobiti signal da treba više mlijeka i ragirat će povećanjem proizvodnje. količina mlijeka je varijabilna i povećava se ili smanjuje po potrebi djeteta, tako da se ne moraš brinuti da "presusuješ". to je jednostavno nemoguće, dok god ona sisa. čim se dojka isprazni proizvodnja mlijeka kreće, što se češće i više prazni, više će se mlijeka proizvesti i obrnuto.
    inače, vaš broj podoja dnevno se meni čini sasvim ok i zaista nema potrebe uvoditi adaptirano. vodu joj nudi i ne zabrinjavaj se oko količine, ona će popiti koliko joj treba.
    kako je bilo kod dr?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa dr je bacila pogled (doslovno) u M usta, rekla da soora nema i da pokušam nakon dojenja još malo izdojiti na pumpicu, ali da se ne zabrinjavam jer bi ona sigurno pila više vode da je žedna, da joj samo obavezno dajem kašice koje su dovoljno hranjive (tj da nastavim kako smo i krenuli) i da joj dajem cikiti kad neće ništa drugo.
    Malkoc sam dobila dojam da me lagano otpilila (kao šta bi ja nakon8 mjeseci), ali sam počela nakon dojenja još malo izvlačiti mlijeko na pumpicu, pa ćemo za par dana vidjeti ima li rezultata
    Hvala još jednom na trudu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •