Stranica 1 od 14 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 660

Tema: Neprijavljeni u apartmanu

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Neprijavljeni u apartmanu

Na vrat na nos smo uspjeli neplanirano 4 dana na more u malo mjestasce. Preko vise ljudi je islo ali ajd glavno da smo nasli smjestaj.

''Problem'' je slijedeci....neprijavljeni smo, zena ima veeliku kucu i nekoliko apartmana sve puno, kuca je na pola napravljena cini mi se sve je na ho ruk tek toliko da kakti mogu iznajmljivati.

ali! Nocenje nas kosta 4o eura ali cini mi se previse za ono sto 'nude' sto vi mislite? Wc nema uopce dasku, ormar u spavacoj sobi nema police i nemam gdje staviti odjecu osim po stolcima, nema klime, u kuhinji je topla voda tek navecer. Bracni krevet je kakti bracni a zapravo je kauc na razvlacenje. Rucnici su kao da su stari 2o godina(srecom imamo svoje). Tv ne radi.... Sve ovo jos i nije tak strasno sama sam kriva jer smo isli 'na slijepo' nije napominjem prelose, cisto je! Ali s djecom smo.... mogli smo se odmah okrenuti i otici ali onda nemamo kamo...

sad na kraju razmisljam da im ne platim punu cijenu... muz nece ni cuti...

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

previše novaca za nikakvu uslugu...po meni... ali s djecom ste, a ako nemate gdje i ako ste se doveli pred gotov čin, teško je sada mudro postupiti, a da se spasi i smještaj i novac. Teško je tako biti pametan, pogotovo nama koji nismo tu s vama i ne možemo konkretno pomoći! Nadam se da će vam sve ispasti dobro na kraju i da ćete lijepo provesti odmor!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ostajemo do nedjelje to sigurno do odlaska jos imam fore razmisliti. Za dasku na wc-u se opravdavala da je kotlic kutni pa poklopac pada, klime nema jer ne treba kao...vidjet cu jos....voljela bih cuti vasa razmisljanja

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A ako ste na viđeno pristali, znači videli app i pristali na cenu mislim da je to to.
    Da su vam obećali nešto a nisu ispunili, tu bi bilo osnova za žalbu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A moraš platiti ono što si dogovorila, ako ste išli na slijepo, jesi bar vidila apartman prije nego što si odlučila tamo ostati?

Wc daska, televizija i normalan krevet, to je nešto što se ne treba ni spominjati..minimum minimuma. Ja joj u to nebi ni ušla. Ali kažem, ako si vidila u što ulaziš i dogovorila se za cijenu, trebala bi joj platiti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A to šro ste neprijavljeni, to je njen problem, ne vaš. Ako dođe inspekcija, ti stvarno nemaš ništa s tim, to je njena obaveza i masno će platiti kaznu.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Probaj negdje drugdje spavati (koliko vas?) za 40 eura po danu.
    Opatijska rivijera, osmi mjesec, SOBA sa kupaonom, hladnjakom, sat tv, parking, internet, ljetna (zatvorena) kuhinja opremljena sa sve goste sa sobama, cijena 18 eura po osobi na noć. Po cjeniku za jednu noć 30% više. Sve takse uključene. Puni smo ko šipak. Tako da mislim da cijena koju plačate dosta niska. Ali svog iznajljivača bi trebali prijaviti inspektoratu i turističkoj. To što nemate klimu, možda zato ne plačate 50 eura, ali ovo ostalo.....zna se kako soba treba izgledati da bi dobila zvjezdicu. Na takvu vrstu usluge, gost se treba buniti. Nama je neki dan gost razvalio tendu, i nikom ništa. Otišli u bauhaus i kupili novu. Cijena koju gost plača da sve bude tip-top.
    Nadam se da su vam plaže zato super i da vas ne jedu komarci.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ako ne prijavljuje, vjerojatno nema ni dozvolu, odnosno nije kategorizirana. takve, nažalost, inspekcija UOPĆE ne posjećuje.
    ako si vidjela apartman i pristala boraviti u njemu, onda se, bojim se, nemaš što žaliti jer kauč i WC su vidljivi iz aviona.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Istina, cijena je malo manja ali to ne znači da ih se treba ponižavati zbog toga (meni bi baš ponižavajuć osjećaj bio da nemam wc dasku).

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ili ima prijavljeno manje kreveta nego što ih u stvarnosti ima. Ako iznajljuje, nejvjerojatnije se dobro zna da iznajljuje baš ona i na turističkom znaju za nju. To su ti seoska posla. Ja točno znam koliko koji susjed ima kreveta i za koliko je prijavljen i ko mulja. Dosta je da izbrojiš aute na parkiralištu i zbrojiš dva i dva. Nek se javi malo u turistički i nek pita za cijenu onoga što dobiva.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, cijena je malo manja ali to ne znači da ih se treba ponižavati zbog toga (meni bi baš ponižavajuć osjećaj bio da nemam wc dasku).
    Ma to s wc-om je katastrofa. bez komentara. Koliko ta daska može koštati da čovjek bar na nešto sjedne? Iznajmljivači su joj katastrofa.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Slazem se da je smjestaj uzas. Moja rodica za 40 eura iznajmljuje nove apartmane za 3-4. Zavisi gdje si, moze se naci. Ovdje oko mene su cijwne dosta niske.
    Ali mislim da je strasno bezobrazno zadnji dan doci i reci da neces sve platiti. Kad si usla i ostala pristala si na tu cijenu
    Mozda mozes sad pokusati pregovarati uz rizik da se posvadjate pa da moras izaci van

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne mogu s djecom 'na cestu' a slobodni smo do nedj.da su bar malo na moru...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bih rekla "sutra želim dasku na wc-u i ispravan tv (i što već mislim da treba)" i to je sve. Klimu ugraditi je teško, ali ovo je moguće i trebalo bi.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne kužim ovo s klimom?
    To je pod obavezno?
    Svi ju doma imamo?
    Ma kaj god, pa do prije par godina nismo ni znali kaj je to...
    S druge strane ako je unaprijed rezerviran apartman s klimom i tv- om, onda ok. I ja bih se bunila.
    Odmah!
    A ne nakon dan- dva ili na kraju.
    Nije fer.
    To što niste prijavljeni nije vaš problem, već od vlasnika- iznajmljivača.
    Iako čisto sumnjam da bi uz prijavu cijena bila i dalje 40€.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se s ovim za klimu. Klima ili ide ili ne ide s apartmanom. nemaju je svi ali to se treba naglasiti. Ja sam je ove godine stavila u apartman samo zato što je to postao trend, u tom apartmanu klima uopće nije potrebna, niti je ljudi pale. Ali u redu je da se buniš ako ti je rečeno da klima postoji. Tako da, ja bi rekla, kao iznajmljivačica apartmana, ako ti je žena rekla da je cijena 40 eura i da u apartmanu imate bračni krevet, tv i klimu a očito to nemate, imaš pravo ne platiti joj 40 eura. Jer te je prevarila. Ne može ti ništa, budući da vas nije prijavila i nema te kome tužiti jer bi ona nahebala. Ali možeš ti njoj reći da, bude li te zezala i zahtjevala svojih 40 eura, ćeš je prijaviti negdi pa ćeš viditi kako se neće buniti. Ali sve to pod ubjetom da vas je žena stvarno zeznila, da niste zeznili sami sebe. Eto.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar nije klima obavezna da bi apartman uopće bio kategoriziran?!

Ovaj tvoj apartman mašnica vjerojatno uopće nije kategoriziran kad se iznajmljuje 'na crno', a to ste pretpostavljam i znali.
    Meni se čini da je tebi na umu baš ovo što Trina kaže - malo ucijeniti da gazdarica spusti cijenu.
    Osim što to baš i nije jako pošteno, čisto sumnjam da gazdarica nije spremna na tako nešto kad se već bavi ilegalnim biznisom.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Trebali smo biti kod covjeka koji iznajmljuje regularno on nam je nasao ovaj smjestaj. Posto smo isli na slijepo nisam ocekivala luksuz. Covjek je rekao da je cijena ista kao i kod njega i nisam mislila da cemo biti neprijavljeni. Nezgodna je situacija ne mislim nikoga ucjenjivati. Rekla sam i covjeku da bi za te novce trebao biti malo bolji apartm.on kaze da je mislio da postoji klima ali naglasavam da nije ona ni bitna vec sto sve 'nude' za tu cijenu. Bila sam u boljim apartm.za te novce i prijavljena...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

To ti je kao da pitaš da li je obavezno da apartman ima vlastitu telefonsku liniju. Nije obavezna klima.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

odnosilo se na post od Mime.

al hebemu daska za wc i police u ormarima su obavezne
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 15.08.2014. at 16:05

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije klima obavezna, ali krevet i wc daska jesu.
    Ma ja neću ni pisati šta sve ljudima pada na pamet.
    Nama se događalo svašta.
    Baš vezano uz klimu, a imamo sve klimatizirano već deset godina.
    Mnogi gosti su se prvi put u životu sreli s klimom kod nas i stavili bi na 16 stupnjeva i otišli na plažu od 9- 19 h klima laufa ne gasi se.
    Koliko je to struje uzalud potrošeno?
    Po meni je to i bezobrazno i
    bahato ponašanje.
    A bilo je bisera još...
    Znam da ima i iznajmljivača svakakvih, ali težak je to kruh.
    Joj, kad se samo sjetim Talijana koji su se napušili, demolirali nam apartman i sjeli u auto.
    Sva sreća pa imam tanak san i čula sam vodu da teče.
    Muž i ja gore, gostiju nema, sve razvaljeno, a u kupaoni iščupana cijev iz bojlera, a voda pod pritiskom šiba van na vrata koja je jedva muž otvorio.
    Sreća da smo na otoku, imali prijavljene goste o njihove podatke pa ih je policija čopila prije ukrcaja na prvi trajekt...
    Štetu smo naplatili na licu mjesta uz pomoć policije i to zato jer su se Talijani prepali zbog droge, ali da su znali da im zapravo ne moźemo ništa, već ih privatno tužit,ma mogli
    Bi im stavit soli na rep...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemam nista protiv rusenja cijene , ali odmah po videnju.
    isto tako osoba koja vas je tu uvalila , a obecala vam je smjestaj je odgovorna jer vas je dovukla i nije ispostovala dogovor ( nego ste dobili " macka u vreci").
    Vjerojatno sad ne bih radila vise nista, pojeo vuk magare.
    ali sigurno bih reagira odmah ( dva puta mi se u zivotu dogodila slicna sutuacija ,i tako sam napravila).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je kao da pitaš da li je obavezno da apartman ima vlastitu telefonsku liniju. Nije obavezna klima.
    Je, ali za nove apartmane tj. za objekte izgrađene nakon neke godine (2008?), išla sam pogledati. A i telefonska linija je obavezna.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Telefonska linija? Za koliko zvjezdica? 4-5?
    Ovo ozbiljno pitam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za tri, a manje i ne postoji. Za nove objekte.

"5. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku"

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dobro, mi imamo stariji objekt od 2008 (turizmom se muževljeva familija bavi 20 godina). Ali baš me zanima taj popis za zvjezdice ( mi imamo sobe 3 i apartmane sa 2). Mada znam da nije zvjezdica najbitnija....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa uguglaj kategorizacija apartmana pa ćeš naći uvjete i za stare i za nove objekte.

Ja nisam znala da se to razlikuje (a i bezveze mi je to malo, valjda bi te zvjezdice trebale nešto značiti).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam rijeci za neimanje wc daske... tesko je naci kvalitetan apartman u srcu sezone za tako male novce... aj bar imate srece da je cisto...
    A sad nevezano za masnicu... o ocekivanjima i stavu gostiju, narocito domacih, iz osobnog iskustva i iskustva susjeda... gospodin sa dobrim autom i tablicama glavnog grada prekriva auto prekrivacem iz apartmana. Kad ga susjeda upozori da to ne smije raditi, javi se gdja gosca i pocne vikati da su oni platili apartman i da imaju pravo koristiti stvari koje se u njemu nalaze. Ja sam imala slucaj da gosti odu na cjelodnevni izlet brodom i u tus kadi cijeli dan vodom hlade lubenicu preveliku za frizider...

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Za tri, a manje i ne postoji. Za nove objekte.

"5. Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku"
    upute za korištenje telefona , koji kretenizam. Zapravo uz mobitele vjerujem da nekom treba uputa kako se koristi starinski telefon. Po mogućnosti onaj sa rupama koje se vrte.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo, što se tiče ove teme i nagađanja o tv-u i klimi u sobama u domaćinstvu, evo što kažu pravilnici ( i ne, ja ne iznajmljujem ništa ):
    U narodnim novinama možete vidjeti pravilnike koje je izdalo ministarstvo turizma, dakle:
    , stari objekt je onaj koji je prije 01.09.2007. imao rješenje nadležnog upravnog tijela za bilo koju vrstu i kategoriju iz skupina objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge smještaja,
    2. da je objekt na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika zatečen u postupku kategorizacije koji se vodi kod nadležnog upravnog tijela, a zahtjevom je zatraženo razvrstavanje u neku od vrsta objekata u domaćinstvu,
    Svi ostali objekti smatrat će se novim objektima.
    Znači za stare objekte važi:
    2, 3 i 4 zvjezdice: Garderobni ormar s policama ili ladicama i dijelom za vješanje odjeće s pet sličnih vješalica za odjeću, po osobi
    3 zvjezdice: TV u boji s daljinskim upravljačem i uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku
    4. zvjezdice: 3. TV u boji s daljinskim upravljačem i programom na hrvatskom i najmanje na tri strana jezika, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku
    telefon: 4 zvjezdice
    4 zvjezdice: Hlađenje s individualnom regulacijom u sobi

Novi objekti:
    3 i 4 zvjezdice: Klima s individualnom regulacijom u sobi
    3 zvjezdice: . TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na dva strana jezika i daljinskim upravljačem, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku
    4 zvjezdice: . TV u boji s programom na hrvatskom i najmanje na tri strana jezika i daljinskim upravljačem, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku
    3 i 4 zvjezdice: Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku. Telefon za direktne vanjske pozive s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Optimistična, za stari objekt sobe 2 zvjezdice ne moraš imati ništa od gore spomenutog, a za apartman 3 zvjezdice samo tv u boji sa uputstvima, ostalo ne.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tanči, to s klimom sam napisala u kućnom redu, jednostavno, naglasila da je zabranjeno koristiti klimu dok gosti nisu u apartmanu. To je iživljavanje, otići u 8 ujutro na plažu, vratiti se navečer a klima radi čitavo vrijeme, to nedam. Dam ako će apartman platiti preko 100€ da uspijem pokriti troškove struje. Ali da, ima stvarno svakakvih bezobraznih ljudi. Ali ja bi rekla da je više bezobraznih iznajmljivača jer znam što ljudi podvaljuju. I meni to smeta jer ja za možda manje novce nudim sve živo, neke stvari koje ljudi možda ni kući nemaju, od perilice suđa do kućnog kina, parkinga za milijun auta, prostora od par tisuća kvadrata za igranje djece. itd..I najsretnija sam kad mi ljudi dođu i kažu da im je kod nas bilo genijalno, a takvih je najviše.

Mašnice, mislim da nemaš izbora nego platiti dogovorenu cijenu a druge godine budi pametnija. Kad ti netko kaže da će ti naći smještaj, to ne znači da će ti tražiti nešto što tebi odgovara, nego da će naći goste nevisti, svekrvi, susjedi ili prijateljici. Smještaj i kvaliteta su nebitni. Vjeruj mi.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Trina, i za tvoj problem postoji rješenje, na primjer senzor koji detektira kada su gosti u apartmanu, kada nisu isključuje uređaje. Brzo se ugradi i nije skupo u odnosu na uštedu. Time ne opterećuješ goste, ne ispadaš babaroga, a sigurna si da će klima biti isključena. I ne, nisam ni zastupnik ili prodavač senzora
    Evo na primjer:
    AutAP je set elektroničkih uređaja koji međusobno povezani optimiziraju rad klime i ostalih trošila i omogućuju uštede el. energije. Namjenjen je apartmanima u turizmu, vilama, hostelima i malim hotelima i predstavlja prvo bežično rješenje takve vrste. Ugradnjom AUTAP sustava u Vaš objekt osiguravate smanjenje troškova el. energije bez narušavanja komfora gosta i kvalitete pružene usluge. Uz uštede energije, AUTAP sustav produljuje radni vijek električnih uređaja i povećava sigurnost Vašeg objekta gašenjem uređaja kada njihov rad nije poželjan kao što je npr. kuhalo koje je gost ostavio po izlasku uključeno.

Primjer 1:
    Gosti su u apartmanu i klima je uključena. Gost otvori prozor ili balkonska vrata. AutAP nakon kračeg vremena isključuje klima uređaj te tako spriječava nepotreban rad klima uređaja, nepotrebno rasipanje energije i novca, jer kada je prozor otvoren klima uređaj zapravo "rashlađuje vanjski prostor".

Primjer 2:
    Gosti su u apartmanu i klima je uključena. Gosti izlaze na plažu ili na izlet i zaborave ili jednostavno ne žele isključiti klima uređaj. Gosti se neće vraćati nekoliko sati. AutAP će isključiti kontrolirana trošila, a među njima i klima uređaj te tako spriječiti nepotrebne troškove, rasipanje energije i novca.

Primjer 3:
    Gosti su u apartmanu i kuhalo je uključeno. Gosti izlaze na plažu ili na izlet i zaborave isključiti kuhalo. Gosti će ostati vani nekoliko sati. AutAP će, ako je tako isprojektirano, isključiti i ta trošila te spriječiti rasipanje energije, mogućnost nastanka požara te tako sačuvati vaše vlasništvo od kojega živite.

AUTAP je uređaj koji je se vrlo jednostavno ugrađuje u apartman.

Najekonomičnija varijanta koristi ožičene kontakte otvaranja prozora i držač privjeska ključa, ali zahtijeva polaganje signalnih kabela od kontrolnog uređaja do tih senzora (podžbukni kanali ili nadžbukne kanalice).
    Naravno, najjednostavnija je ugradnja verzije uređaja koja koristi bežičnu tehnologiju. Nakon ugradnje kontrolnog uređaja, sve što je potrebno je učvrstiti na odgovarajuća mjesta bežične kontakte otvaranja prozora i držač privjeska ključa apartmana.

Sustav podržava opciju ulaska pomoću RFID kartica. Tada se u dovratnik vratiju (štok) ugrađuje elektroprihvatnik, ispred ulaznih vratiju montira se čitač RFID kartica, a u apartmanu se montira držač RFID kartica koji detektira umetnutost valjane RFID kartice i samim time prisutnost gosta u apartmanu.

Najčešće se cijela montaža može obaviti za manje od pola sata, ponekad samo u 15 minuta.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A sada da se vratim na temu: slažem se da je to što opisuješ katastrofa, ali sama si rekla:

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    .... mogli smo se odmah okrenuti i otici ali onda nemamo kamo...

sad na kraju razmisljam da im ne platim punu cijenu... muz nece ni cuti...
    znači- vidjela si, odlučila si ostati, pa po tome i prihvatila cijenu. Žao mi je, ali mislim da ipak moraš platiti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

.. a možeš pokušati i spustiti cijenu, jednostavno reći da je to što ste dobili preloše i da ne vrijedi 40 eura.

Nije da imate ugovor, niti gazdarica može pozvati policiju.

Pitanje je kako bi ona reagirala.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ili jednostavno zaboraviti na negativnosti, i uživati ovih 4 dana sa djecom na moru...kad se već pružila prilika...pa šta je-tu je, drugi put će biti bolje

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vristaaat cuuu sad nemamo ni tople vode za otusirati se!!!! Aaaaaggghhh

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Vristaaat cuuu sad nemamo ni tople vode za otusirati se!!!! Aaaaaggghhh
    A jesi možda ti trebala staviti grijati bojler?
    Mi u apartmanu imamo kod svjetla prekidač za bojler.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A jesi možda ti trebala staviti grijati bojler?
    Mi u apartmanu imamo kod svjetla prekidač za bojler.
    E, ovako smo se mi nasadili prvu večer... Doma imamo centralno etažno na plin, došli na ljetovanje gdje je električni bojler. Fakat - bolje je radio kad smo ga uključili
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.08.2014. at 20:35

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene samo zanima kako si iznajmljivac moze naplatiti ovo:

3 i 4 zvjezdice: Telefon s direktnim izlazom u javnu telefonsku mrežu, s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku. Telefon za direktne vanjske pozive s uputstvom za korištenje na hrvatskom i najmanje na engleskom jeziku
    Kako se u praksi kontroliraju potroseni impulsi i naplati gostu pri odlasku potroseno na telefon?
    Iznajmljivac koji ima vise apartmana - mora uvesti posebnu liniju za svaki apartman?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo za klimu: mi palimo klimu kad nismo doma, jer ne volim da mi puse. Dakle, programiram je da se upali 1h prije nego planiramo doci doma, taman da rashladi.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim toga, u danasnje doba, kad ljudi ni u vlastitoj kuci vise nemaju fiksni telefon, nego koriste vlastite mobitele (i doma i na putovanju)....
    Zar ne bi bilo bolje (jednostavnije za sve) kao pravilo uvesti obvezni wi-fi??

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Genijalna su mi ova pravila o fiksnom telefonu ili Tv-u s tri strana programa (BiH, CG i SRB bi isto prošlo?), Pravilnici su tromi ko i uvijek. WI-FI danas valjda ima svaka kuća osim bakica.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Trina da li ste blizu mora? sve što opisuješ zvuči super, pa pitam, možda sledeće godine

Inače, mi gde god smo bili u apartmanima u Grčkoj imaju one kartice na ključevima, koje utakneš kad uđeš i tek onda ima struje u apartmanu (osim frižidera, on naravno radi). Plus te neke žice na vratima od terase i klima se isključi kad otvoriš vrata, ili uopšte neće da se uključi ako su vrata/prozor otvoreni.
    Ima stvarno svakakvih gostiju, u životu mi ne bi palo na pamet da ostavljam nešto uključeno dok nismo u app.

Iako, jedne godine se žena bunila zato što nam je noću klima uključena. Ali nismo mogli drugačije da spavamo jer je bilo jako toplo a app nije imao mreže za komarce. Kao da mi volimo da spavamo pod klimom. Tamo smo srećom bili kratko, i od tada obavezno pitam za komarnike kad dogovaram smeštaj.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Genijalna su mi ova pravila o fiksnom telefonu ili Tv-u s tri strana programa (BiH, CG i SRB bi isto prošlo?), Pravilnici su tromi ko i uvijek. WI-FI danas valjda ima svaka kuća osim bakica.

Ma to su gluposti.
    Fiksni telefon ne traži nitko, ali internet bome da.
    Što se tiče tv, to rijetki pale. Uglavnom kad je neka utakmica ili crtići za klince, ali pošto danas gotovo svi imaju tablete i laptope gledaju preko toga.
    Ono što je postao trend u zadnje vrijeme su bazeni i to ljudi traže.
    Solidan gost će prije nego ostane u apartmanu pogledati madrace, kupaonicu, posteljinu, ručnike te okoliš.
    To mi je ok i tako i ja radim kad idem negdje.
    Mi inače jako pazimo na to.
    Madrace mijenjamo svake 2-3 godine pa i češće ako stradaju, a najčešće stradaju od neodgovornih roditelja koji stave malo dijete bez pelene u krevet i dijete ga zapiša.
    Doma to sigurno tako ne rade.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Internet je također obavezan za 4 zvjezdice, isto kao što se wc-daska ne spominje, to se vljda podrazumijeva da je osnovno. I meni su ti pravilnici ostarjeli, to bi ste trebali vi kao iznajmljivači obratiti malo ministarstvu i vidjeti što se da napraviti. Ja niti radim u ugostiteljstvu, niti u ministarstvu, niti pišem pravilnike, samo ih zbog posla znam, kao što znam i mnoge druge pravilnike (ne radim u sektoru turizma niti ugostiteljstva). Moje mišljenje je ipak da niti te zvjezdice dobivene po takvom popisu ne daju pravu sliku o tome gdje će čovjek doći kada nešto iznajmi, slike i preporuke vrijede puno više. Ali to je neka osnova na koju bi onda ipak mogao reći-prevaren sam, imate x zvjezdica, očekujem da klima/tv/daska ili šta god-radi- i nije pošteno da tražite punu cijenu.
    A što se tiče iznajmljivača…tu imamo nažalost isto svakakvih iskustava (po Hrvatskoj, vani je to puno bolje). Znam da ću sada pokrenuti lavinu negodovanja i raznih komentara, ali ja ću samo ispričati naše iskustvo. Mi čak nismo recimo u Pagu niti našli apartman koji ima klimu, iako smo tražili (pod onim-cijena nije bitna, hoćemo komfor). Ljudi se valjda boje te potrošnje…I naše iskustvo sa iznajmljivačima je svakakvo…najviše nam smeta osim prljavštine i grozan stari ofucani namještaj je to da nam iznajmljivači znaju doslovno visiti nad glavom, stalno biti na vratima od onih savjeta- zašto niste non stop na moru (i opet po tome zaključujem da zbog straha da ćemo neznam koliko više potrošiti jer- joj, u kući smo, a po tome i najmjeste apartman, bez kauča ili bilo kojeg kutka gdje čovjeku može biti i malo ugodno, nego samo da bježi van) do pitanja- a zašto ste prali ručnik, zašto ste objesili ovo ili ono… Evo, to malo i na tragu komentara od Tanči vezano za madrace. Gledaj, ne vjerujem da se radi o neodgovornim ljudima koje namjerno zapišavaju vaše madrace. Ima tu više stvari, moguće je da malo dijete od umora, nove sredine i ostalo popiša krevet iako je već bilo suho do tada. Postoji i varijanta da je naravno ljeto, a još i godišnji, najbolje vrijeme za skidanje pelene, pa nešto što su ljudi započeli doma i mislili da funkcionira, te se na odmoru, u drugoj sredini dogodi incident. (ne, mi nismo nikada zapišali madrac, ali razumijem u koži turista da do takvih stvari može doći). Oni što iznajmljivači ne razumiju, meni stvarno smeta kada mi se tuš raspada ili je daska na wc-u puknuta. I to za 100 eura/noć. Ali činjenica je da su iznajmljivači uvijek loše raspoloženi prema turistima, a najrađe bi da samo uplate i da ni ne dođu. Tako se ja uvijek osjećam kada pokušam ljetovati po Hrvatskoj. Nitko ne razmišlja da ću platiti jako puno novaca za tih dva tjedna, da sam se došla odmarati, da ne želim da mi netko makar i dobronamjerno stalno nudi kavu ili da dođe u kontrolu da mu nisam slučajno šta ja znam napravila od apartmana. Za dva tjedna gdje ja ostavim 2000 eura. Ostavim ih da se osjećam loše. I zato rađe ljetujem vani. Jer za manje novaca dobijem puno više, a imam ono osnovno što želim od godišnjeg, a to je MIR. I da mi nitko ne broji ako mi je vruće i upalim si klimu. Kad je klima u cijeni. Ili je nemoj nuditi. Mislim kada se netko već upušta u to da iznajmljuje, mora biti spreman na to da će ljudi i doći, i trošiti i koristiti, inače to nema smisla.
    Samo sam vam htjela skrenuti pažnju da strana u toj priči ima uvijek dvije. I koliko god se mi trudili biti dobri, obzirni gosti, mislimo da dobijemo pre malo mira za naš novac.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pitanje iznajmljivačicama
    Da li imate knjigu žalbe i gdje je držite?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo ugovor s turističkom agencijom i oni dovode goste, naplaćuju pa je i knjiga žalbi kod njih.
    Što se tiče madraca koji su skupi jer za 500 kn ne možeš kupiti madrac; kad god sam ponudila nepropusnu podlogu, odbijena je. Jer je kao vruće, bolje je pišat drito na madrac.
    Popišani madrac moram baciti i kupiti novi.
    Zamisli tako par puta tijekom ljeta.
    I moje je dijete bilo beba i nikad nigdje nije ništa popišals i to zato jer sam ja vodila brigu o tome.
    Klima je u cijeni kao i voda, struja.... Pa nitko normalan neće uključiti sve aparate i svjetla i pustiti vodu iz svih pipa i otići na 10 sati van, a s klimom to rade.
    To je čisto iživljavanje.
    Imala sam slučaj da su Slovenci dovukli čopor ljudi s plaže, bilo ih je dvadesetak, razvili Slovensku zastavu i urlali iz sveg glasa:"tukaj je Slovenija"
    Kad ih je moj otac upozorio da to ne rade, sterali su ga uz povike da su oni to platili.
    Smirili su se i razišli tek kad je došla policija koju su susjedi pozvali.
    Nikad nisam prišla gostu bez razloga.
    Nikad nisam ušla u apartman dok je iznajmljen.
    Ima divnih ljudi.
    Za ovih tridesetak godina koliko iznajmljujemo stekli smo puno stalnih gostiju, prijateljstva, ali i puno puta nam je došlo da odustanemo.
    Nažalost, najviše zbog naših ljudi. Ali ok. Ja i dalje vjerujem u ljude i vjerujem da je puno više onih dobrih

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A što se tiče svakakvih iznajmljivača; a zašto pristajete na smještaj bez računa, bez pločice na kući?
    Muž i ja smo prije dvadesetak godina ugovorili smještaj preko oglasa.
    Kad smo došli: katastrofa.
    Okrenuli smo se i otišli.
    Iako nismo imali kuda i poslije smo satima lutali i tražili smještaj.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Alga, neko je gore rekao da je bavljenje turizmom i iznajljivanjem težak kruh. S razlogom je to rekla. Živim u koći koja se tokom cijele godine bavi iznajljivanjem. Mi je ne možemo zaključati i otići jer vječito nekog čekamo.
    I situacija je bilo svakakvih. Zahtjeva je bilo svakakvih. Zapišavanje madraca je sitnija stvar. I to kad se djete popiša. A kad se tata popiša? Ili mama? Da li je potrebno nekoj mami reći da ako djete zaspi sa tenisicama na nogama, da je potrebno tenisice skinuti prije nego se djete pokrije i ušuška u krevet (da li si probala oprat masnoću od asfalta i boju od gume?) - nekim mama je potrebno to reći. Da li je potrebno reći da ručnici u sobama ne služe za brisanje cipela, kao stolnjaci i da se oni ne iznose iz soba na plažu? Nekima je potrebno i to reći. Da li je potrebno reći paru na prkiralištu u ciku sezone (parking pun ljudi) da klupa nije mjesto pogodno za sex? Njima nije potrebno ništa reći, nego kanta hladne vode. itd,itd.......
    Moam spomenuti i kuhanje (sad će možda biti lavina komentara).... da se dolazi sa kapulom, da se u ljenoj kuhinji kuhaju gulaši i punjene paprike, poslje se ne počisti nego sve smrdi i ostali gosti se žale, zahtjeva se da se ima signala za wifi dok se sjedi na wc-u, kad odu iz sobe pa na plažu pa onda kao doma , prvo se svrati da se pita da ako soba nije zauzeta da bi se oni otuširali a ako je zauzeta moli li kod nas doma, zavrću i prevrću očima...
    i sad gradimo bazen i sve si mislimo kako smo se zahebali

Stranica 1 od 14 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •