Ja sam u apartmanima uvijek morala tražiti krpe, metlu, močo
Ja sam u apartmanima uvijek morala tražiti krpe, metlu, močo
Ja tu ne vidim nikakav problem. I ove godine sam tražila gazdaricu spužvu za čišćenje tuš kabine (dečki zamazali nogama) i bilo je ženi drago da netko čisti i dok je u apartmanu, a ne da sve ostavi njoj da počisti kad gosti odu.
Žena je rekla da je jednostavno smetnula s uma tu spužvu za pranje kade (u kuhinji je bila nova spužva za suđe + žica za ribanje tava, boca likvija i sredstvo za rostfraj, imala sam metlu, metlicu i lopaticu, u kupaonici krpu za pod - baš se vidjelo da je netko zaboravio na tu spužvicu. Pa ne bi mi kruna s glave pala ni da sam je kupila, ali baš nisam imala trgovinu u blizini pa sam žicala i dobila, uz osmijeh. Ne bih na to ni pomislila da nije bilo ovog topica. I čistila sam pod višemanje svakodnevno, kao i ogledalo u kupaonici i wc - zbog sebe, ne zbog vlasnika apartmana. Baš me briga što tko misli, ali JA ne volim da je stol pun packi...
Btw. kad smo otišli, ostavili smo rolu kuhinjskih ručnika (nenačetu), dopola potrošen paket wc papira (jer moja obitelj toga troši puuuno pa mi je bilo neugodno svaki čas žicati) i sol, načetu, ali nepotrošenu, u onoj valjkastoj kućici. Nismo se nešto pretrgli s čišćenjem prije odlaska, jer prala sam samo suđe koje smo koristili, ali nismo bome ostavili ni zmazano. Isto kako bi i doma - bez pretjerivanja.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.08.2014. at 18:30
Ja sam mislila na apartman, ne sobe sa upotrebom ( cajne?) kuhinje.
Malo morgen čajna. Mi imamo mjesta da se sjedne dvanaestero ljudi, od mikrovalne do pečnice i hladnjaka, ledenice i hladnjaka za vino. Plus velika plazma i kompjuter.
Ideja je bila: u malim sobama nema mjesta za razne sastanke (gosti ronioci prije zarona), okupljanja pa mjesto gdje se gosti mogu družiti i nešto si skuhati.
Optimisticna, boravila sam u Munchenu u kuci za roditelje sa 22 sobe za 22 obitelji ( uz djecju bolnicu).
zajednicka kuhinja i blagavaonica ( svaka obitelj je imala svoju policu u hladnjaku i ladicu u ormaru za hranu), dva spareta sa pecnicama, dovoljno stolova i stolaca ,zajednicki WC , u sobi su bili samo tusevi. Izvjesen kucni red . Boravila sam tamo 3 x po 3 tjedna. Nikakvih problema nije bilo oko koristenja.
Posljednje uređivanje od sirius : 16.08.2014. at 17:42
O Boze. Svega ima ocito. Osobno ne treba mi nitko dolazit u app dok god sam tamo. Ove godine 3 tjedna. Apartman kosta 100 eura dnevno. Vlasnik je ostavio dovoljno rucnika i plahti. Ostalo sama dokupim ( toaletni papir i slicno). Mi i pocistimo malo kad odlazimo, kupaone i kuhinju. Veshmashinu nikad nigdje nisam dozivjela. Pecnice isto nema.. Ali to mi je svejedno. U mjestu gdje ljetujemo nitko nema wifi. Jedino mi je sada uzasno neugodno i krivo jer se mala jednu noc poposkila. A namjerno sam ju skidala prije odlaska na more iz pelene i bila je potpuno suha, no uslijed viroze se jednu noc popiskila.. Nisam to dozivjela kao tragediju, a sad vidim da iznajmljivaci od toga jako zaziru..
Inace ne prijavljujem ako slucajno polupamo casu, ali recimo ove godine su se strgala ona vratasca na zamrzivacu i zamolili smo gazdu da nam posalje racun.
Mene ova tema zabavlja.
Kuhanje pokusavam uvijek izbjeci jer pogledam da li postiji hotel koji nudi rucak vanjskim gostima. Cijeme su obicno povoljne, jer rucak jako malo gostiju uzima, a moraju ga kuhati. Ne znam da li je neko ovo probao.
Prije dvije godine sam bila u apartmanu koji ne bi ni u ludilu izabrala, ali je birao MM pa sam njemu sve prepustila. Tad sam se iznenadila sta se sve nudi turistima.
Ono sto je meni zanimljivo je kad u app dobijem razlicite rucnike. Kao da je neko opljackao mamin i svekrvin mi ormar (obje imaju tone rucnika koji stoje za ne znam koju priliku lool).
A eto ja bi da su mi rucnici jednaki, ako ne po vrsti onda bar po boji.
Sto se tice radnog vremena. Pa ako rade super, a ako ne potrrudit cu se kupiti dok rade. Ali bi radje da rade ducani do 21, ali da ne nadjem neku sirotu zenu svaku dan od jutra do sutra u tom ducanu vec da ih je bar dvije.
Za gotovinu sam rekla a i drzim stranu od Ginger. Kad sam u restoranu ne da mi se zbrajati svaku cugu i sve s menua da bi bila ziher da cu imati love to platiti. Za pizzeriju uvijek znam da mogu skrpati ali za nesto vise od dvije pizze i par sokica ne znam.
Btw ove godine su jedan dan bile ogromne kise i pod je konstantno bio mokar u apartmanu, plocice su i djeca su padala, ja sam bome dograbila prvu vec isprljanu plahtu i rucnike i time brisala... Nije mi uopce palo napamet da bi mi to netko zamjerio.
Pa to je zajednička kuhinja, nešto kao čajna, vjerojatno je i zamišljena da si gosti skuhaju neku sitnicu.
Jeste graknule na krpe
Haha
Super jel'da?
Nije meni problem baciti ni tri krpe, ali mi nije jasno kako gostima to ne smrdi?!?
Ipak je njima pod nosom.
I da, kod nas se može plesati valcer u kupaoni i to s petero djece. Toliko su kupaonice " male"
Pa kupaonski iskreno kad klince obrisem nakon kupanja prebrisem tim rucnikom i hitnem ga u pranje. A inače, doma raspolažem punim ormarom u kojem držim kantu, stare krpe, močo i sve što mi je nužno. U apartmanu je bio jedan mali ručnik predviđen za brisanje poda. Njime nisam mogla pobrisati tu vodu. Pa sam se poslužila onim čim sam imala. Što sam trebala napraviti po tvom mišljenju?
Evo ja kao gost imam problem stim mocom. Ja ga ne podnosim jer se brzo usmrdi kao i krpe, ako ih se nakon koristenja ne propere i ne posusi. A opet s cim obrisati pod? Nezgodnje ako nema nicega.
Pa močo košta 10 kuna može valjda biti novi
A ček malo, Optimistična, kako netko može dinstati luk u sobi? Stavila si im rešo da si mogu kavu i čaj raditi?
U UK i u Irskoj sam u hotelskoj sobi imala kuhalo za vodu, ne rešo, nego ovo: http://www.emmezeta.hr/repository/im...gory_large.jpg
O žene moje iznajmljivačice, po ovim upisima rekolo bi se da su turisti furt prljavi!!
Ovaj šećer i sol..dozatori ili ne, ja to ne bih koristila, vidim ima nas još takvih...jako sam gadljiva, kad dođem u apartman svo suđe koje koristim prije prvog korištenja operem..
Ne smeta mi različita boja i vrsta ručnika. kao ni servis za jelo i šalice od prabake (doživljeno) ako je jeftino...a ako je skupo, eh, onda, bogme, smeta mi, da!
Evo još jedne koja priznaje da je nakon kupanja mokar pod obrisala ručnikom, već korištenim - jednostavno zato jer je kupaonica takva da ju je bilo nemoguće ne isprskat, a i nisam imala obrisat čim!! Pa pitanje za iznajmljivačice, recimo da niste u blizini pa da vas žicam štošta, čime bi vi to obrisale??..Da se iskupim, preprala sam taj ručnik nakon toga i osušila - kad bih ga tako mokrog i prljavog ostavila na podu još bi se i upljesnivio..
iznajmljivati app vez wc daske je krajnji bezobrazluk
ali pristati biti u tom app i onda na kraju prijaviti mi je nefer
Nas je petero, zadnji puta nas je bilo troje kada smo iznajmljivali apartman i meni je puno jednostavnije nakon cijelog dana gurnuti pizzu ili štrukle u pećnicu nego nakuhavati nešto na štednjaku.
A hodati po restoranima mi je preskupo.
A ni ja ne bi koristila hranu ostavljenu u apartmanu.
I da, zadnja gazdarica je imala i aparatić i tablete protiv komaraca.![]()
evo meni je prije dva sata eksplodirao prirodni sok u plastičnoj flaši kad sam ga otvarala. dva sata ribanja kuhinje(po zidu, iza elemenata... uzas). ovo ljeto se moja petogodišnjakinja popiskila prvu noc u krevet. nekoliko godina već kontrolira stolicu. grebiga, sranja se događaju. da se sve to desilo u iznajmljenom apartmanu ljudi bi vjerojatno mislili da smo bezobrazni.
mi iznajmljujemo stan u zg i ponekad ne mogu vjerovati kako ljudi mogu živjeti u takvom neredu.
nešto se desi slučajno, nekima nered ne smeta...to je rizik tog posla i tako to treba prihvatiti.
Pa ja vidim, ako gazde žive na drugom kraju sela pa moramo do njih pitati za metlu.
Ja uvijek nosim sa sobom krpice i spužvice, Domestos maramice, papirnate ručnike, ali metlu i močo bome ne mislim nositi.
Nakon četiri stranice, moj je zaključak: NIKAD ja u privatni apartman.
Da plaćam, a gazdarica mi prigovara u oči i iza leđa. Nema šanse.
Radije u kamp kućicu. One što se iznajmljuju u mnogim kampovima. cijena ista. Ako več dolazite radi kupanja, najbolje je tik uz more. Maleno, samo za prespavati. Pa ne čistite valjda na godišnjem.
Ili nakuhavanje na godišnjem! Ni to nema šanse. Samo brzinski. I pizze i štrukle ima kupiti pečene. Doma se mijesi, na godišnjem se odmara.
1 pečena štrukla sa vrhnjem (imaju svi marketi) oko 3,5 kuna. Paket Ledo zamrznutih štrukli 23 kune ( 8 komada) i još ti treba kiselo vrhnje. I vrijeme. I prljaš posudu za pečenje, pa moraš prati. OK, struju plaća gazda, pa baš te briga
Pizza-cut, kod nas, na moru, 8 kuna. Četiri cuta su kao XL pizza. Ne znam koliko je smrznuta pizza, ali sigurno ne manje od 20 kuna.
Sve ovo piše osoba koja NE kuha na godišnjem, ne čisti, ne slaže krevete, tako da polazimo sa različitih pozicija.
PS. brisanje poda tuđim ručnikom ili plahtom mi je toliko odvratno, da to ne mogu ni zamisliti, a kamoli napraviti.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.08.2014. at 19:06
Štrukli 600 gr. - 18 kuna.
Pizza 14-16 kuna komad ovisno koji dućan.
Nas je petero tako da pećnica itekako pojeftinjuje kada idemo negdje. Meni apartman nije za ljetovanje nego kada hodamo po natjecanjima a to je više puta godišnje po par dana. A troškovi su i tako svaki puta veliki, od kotizacija, benzina,smještaja.
upravo je to bio i moj zaključak, bar što se tiče ljetovanja u Hr, ima prekrasnih totalno fensi kućica (ma šta kućica, kuća sa dvije sobe + DB) u prelijepim kampovima punih raznih sadržaja (dječja igrališta, šetnice, plaže za pse) za istu cijenu. I to mislimo isprobati, samo to treba još na zimu rezervirati, jer je odmah puno (iznajmljuju se i za dvije godine unaprijed), a i rizik je sa djecom kod tolikog ranog rezerviranja - zbog ljetnih viroza i ostalo, ali riskirat ćemo. Samo, da vidite kakve ap možete dobiti npr u Italiji za 70 eura, što je duplo manje nego tu a više nego duple kvalitete, onda zaista mi dođe da dignem ruke od toga. Uz to mi još i živimo na moru. Da znate koliko puta sam si rekla- nije mi nikakav problem ići pa i na najudaljenije mjesto sa djecom se kupati, ali na večer se vratiti u svoju kuću u zelenilu, u svoj mir sa klimom, pećnicom i vešmašinom...ali, ipak, čovjek hoće djeci priuštiti neko "putovanje", da se maknemo od kuće, da smo stalno samo sa njima, da nitko ne zove zbog posla, i tako...
Jesam li ja jedina koja uživa biti prasica kada odsjeda u hotelu/apartmanu?
Ne mislim pritom na bezobrazluke tipa pokakani zid (pošto se nalazim sa obje strane plota, viđala sam i to u svojim kupatilima), ali iskreno, meni se na odmoru ne da niti krevet pospremiti za sobom, a kamoli kupaonicu ribati. Uživam u blagodatima plaćenih usluga
I isto to dopuštam i svojim gostima. I, molim vas lijepo, a kakve će to biti krpe nakon brisanja mokrog poda? Je li tu stoje da se divim njihovoj čistoći i bjelini ili da se poslužim s njima?
Posljednje uređivanje od *mamica* : 16.08.2014. at 18:48
Ma kako ne, pa i mi uživamo, ali ja ne mogu uživati ako su kreveti raskopani niti ako je kupaonica mokra/prljava.
Glede u svezi kuhanja u apartmanu, vukla sam ove godine ekspres lonac da mi ručak bude gotov za 15 min. Pizzu i štrudle iz pekare mogu pojesti za jedan obrok ako smo negdje u skitnji, ali ne mogu time hraniti ni sebe ni obitelj tjedan-dva. Nema šanse. Isto tako, ne volim hotele s punim pansionom jer tamo su obroci u toliko i toliko sati. Svatko radi kako mu najbolje odgovara.
Ja ne mogu zamisliti da vucem sudje na odmor. Brate mili, isto bi mi onda bilo i da sam ostala kod kuce.
Najveci domet mog kuhanja na odmoru su spageti sa gotovim umakom. I radije cu ostati tri dana umjesto pet, a uzivati maksimalno bez kucanskih poslova.
Razumijem mamice, ali ja ne idem na odmor da ne obavljam kućanske poslove, (koji su ionako pod takvim uvjetima obavljeni za pola sata) nego da budemo intenzivno zajedno kao obitelj i da uživamo u zajedničkim aktivnostima daleko od posla koje bi, da ostanemo kući, oduzimalo vrijeme djeci
Sve pet, ja idem izvrnuti sve cetiri u zrak i poslati mozak na pasu, ne zanimaju me nikakve aktivnosti, prebacujem se u stand by mode![]()
mene ne smeta nered, bas me briga! al mozes barem sudje ubacit u masinu
i kako im se da gazit po lazini i kamenjima danima?!
usisavac je na hodniku, svi se mogu posluzit njime.
sumnjam da sve to donesu zadnji dan u apartman
A sto nekog boli briga za moje sude?
i kod kuce ga perem kad zelim. Zasto bih to mjenjala na odmoru?
eto bas zbog toga idemo u apartmane gdje gazde ne ulaze dok mi ne izademo.
hocu se osjecati kao kod kuce i imati svoj mir, bez da mi netko zaviruje u tanjur ili gace.![]()
Pa ostave joj neoprano suđe kad odu i ne stave ga u mašinu.
Ok, to nije u redu.
ali sve sude koje izgleda cisto i stoji u ormaru bi se i tako iza gostiju trebalo oprati za svaki slucaj.
a usisavanje i pranje podova se i tako podrazumjeva.
zato imam masinu i sve potrpam u nju
ali kad mi ostave zagorene tece ili tepsiju punu ostataka hrane to mi je odvratno.
ali nisu svi gosti takvi, to su samo iznimke![]()
ima stvarno gostiju koji sve iza sebe ociste (mada, naravno, opet ocistim iza njihkp:
).
najdrazi su mi oni koji skinu posteljinu i sve sugamane i bace u jedan kut. to mi je najmrzi dio posla
drugo ionako moram ocistit iza njih da budem sigurna da je cisto
sasa
bijeli domestos sve pere jel tako?
Posljednje uređivanje od Optimisticna : 16.08.2014. at 21:28
oprosti, ali ne mogu skužit. ne koristim domestos, ali vjerujem da se njime ne pere vesh. ako si prosto ironična, nema frke, iako nije osobito konstruktivno. više bi me zanimalo čime sam trebala u toj konkretnoj situaciji obrisati pod?
da znam za iducu godinu, ako bude kisna.
Nije ironija.
Imam doma dvije boce tog domestosa i ako se puste normalne fleke (znači prljavo sa poda, prljavo sa tijela) na ručnicima (mi imamo bijele) taj domestos sa izbjeljivačem sve skine. Ako on ne skine....onda stvarno dobiješ ručnik kojim se može obrisati pod i niš drugo.
Svaka situacija koja nakon turista u apartmanu ostane uvijek spada pod rizik poslovanja i tu nema puno priče...moji se desetljećima bave turizmom: karbonizirano suđe, skureni kuh.elementi, ručnici "za pod", polupani kreveti i tuš kabine, uništene nove klime...natezanje je besmisleno. Jedino što iznajmljivač može odlučiti jest ne primati određene turiste (kod nas je to mlađarija s juga Italije). Većina ih je ipak normalna.
S druge strane, kao turist bih smještaj tražila isključivo preko usmene preporuke ili preko relevantnih web stranica s recenzijama.
Ovo me podsjetilo na situaciju kada sam kao djevojka s prijateljicama ljetovala kod jedne babe.
Naravno, prvo pravilo je bilo nema deckiju. Prekapanje po sobi i svakodnevno ulazenje i prigovaranje zasto ne pospremamo, bilo je pod obavezno.
E onda je nabrajala koga sve ne prima u apartman - Srbe, muslimane, Talijane s juga, ljude odavde, ljude odande...
Nakon dvije godine ljetovanja kod nje, proglasila nas je k...ma i odlucila da vise ne prima ni mlade cure s naseg podrucja![]()
Ne znam je li joj uopce itko ostao za primiti![]()
da iznajmljujem ne bih bila ni najmanje sretna da gosti s plahtama brišu pod u kupaonici
da mi se dogodi takva situacija da nemam s čime obrisati, a pod je klizak, uzela bih korišten ručnik ili plahtu i obrisala, rađe nego da se polomimo
Pa to je ono što ja pričam, u apartmanima vrlo često nema metle, nema miščafla, nema moča, nema krpe za pod, i ja isto ne razumijem kako se očekuje da netko boravi tjedan dana u apartmanu a da ne pomete ili pobriše pod.
ne da mi urediti, mislila sam da mi se dogodi kao gostu
sve ovisi na kojoj si bandi![]()
Mi smo ove godine ljetovali kod prijatelja koji iznajmljuju apartman agenciji koja posluje izvan Hrvatske.
pomogala sam joj cistiti apartman nakon odlaska turista. Dakle, posteljina ostaje ista koliko god su gosti unutra, rucnici su svakoj sobi dva seta, u spremistu dodatna posteljina , rucnici , toaletni papir , sapun ,i djecji putni krevetic, ako gostima zatreba.
u apartman se NE ulazi , NE cisti, NE provjerava NISTA dok gosti ne odu. Gosti placaju agenciji, agencija njima, zavrsno ciscenje se placa dodatno i obavezno je za sve. Prijava naravno obavezna.