Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: Upisi u srednju skolu (generacija 2014/2015)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Upisi u srednju skolu (generacija 2014/2015)

Znam da nas ima vrsnjaka i vrsnjakinja ovdje
    sutra nam djeca krecu s upisima skola, a teme jos nema

kakvi su im planovi, kakve su sanse, kome trebaju vibre?

meni jos uvijek nisu jasne sve stvari oko upisa, ali valjda ce se razbistriti kad dobijemo pristup sutra aplikaciji

vi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo bilježim temu - mog starijeg ovo čeka iduće godine, a mlađeg za dvije godine.

Sretno svima koji se upisuju!

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljujem moju E.
    Planira upisati Gimnaziju A. Mohorovičića u Rijeci, nismo nešto jako zabrinuti prošla je svih osam godina 5.0 pa valjda će upast

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, ivka, ja bih ponekad baš željela biti tako mekana ko ti. Al nisam, ne ide. A. će se upisati u srednju školu. Gimnaziju ili tehničku, ne zna još ni on sam, a ja tek ne znam. Rekao mi je da upisi kreću sutra, to je sve što znam.
    Ne znam kakve su mu šanse, za gimnaziju vjerojatno manje nego za tehničku.
    Prije nekoliko mjeseci raspitivao se za pomorsku, ali je kod nas više nema, morao bi negdje drugdje. Mislim da mu je to zbog toga otpalo s popisa, iako šteta, on mi se čini kao netko tko bi sretno vozio vapor za Žirje.
    Toliko sam (ne)upućena.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    iako šteta, on mi se čini kao netko tko bi sretno vozio vapor za Žirje.
    .

nema veze, upisati će faks, tako mi je ovo super kako si rekla

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja isto sve gledam kako da pružim drugarsku podršku, a da ne sudjelujem na temi :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja cekam 14:00. slutim da bi se ivar i moj f. mogli naci u istoj skoli. nisam sigurna je li to dobar izbor. ta skola, ne to sto ce se naci u istoj

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretno svim ovogodisnjim novopecenim srednoskolcima

mi smo prosle godine probili led
    ja sam odusevljena lakocom i jednostavnoscu aplikacije, i cijelom idejom+provedba

kad se samo sjetim hodanja od skole do skole sa papirima, pa prije vadi originale rodnog lista, pa cekaj u redu da predas, pa cekaj koliko dana da objave rezultate (+ja sam generacija koja je polagala i prijemni), pa drhti ispred skole i citaj listu odozdo, da vidis jesi unutra ili nisi....

a sada nista od toga nema

ne znam koje su vece promjene u odnosu na lani, ali saznat cu danas, prijateljica me zamolila da njoj i kceri pomognem sa prijavom u sustav...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gledam sad u ocekivanju pojavljivanja programa malo u aplikaciju, i vidim ovo, pod osobni podaci:

zaprimljeni dokumenti

Dokument Valjano Razlog nevaljanosti Obvezno
    Dokaz o državljanstvu NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 5. razreda NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 6. razreda NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 7. razreda NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 8. razreda NE Nije urudžbirano DA

kaj to znaci? tko to treba urudzbirati? je li i kod vas tako?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje sam mekana, oko pasa?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja cekam 14:00. slutim da bi se ivar i moj f. mogli naci u istoj skoli. nisam sigurna je li to dobar izbor. ta skola, ne to sto ce se naci u istoj
    haha
    ja isto nisam sigurna jel dobar izbor
    sad smo u fazi da ipak hoce oznaciti jos koju osim te, ali tek reda radi

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nije urudžbirano se pojavilo i nama, pretpostavljam da bi to trebali riješiti u sustavu. Možda smo samo malo prerano krenule u sve od silnog uzbuđenja .
    Moja je isto htjela prijaviti samo svoj prvi izbor ali sam ju natjerala da ipak složi listu od barem 3 programa zlu netrebalo.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I kod nas nije urudžbirano, i nije nam unesen prosjek za 8. razred, tako da nam pokazuje da nismo ni završili osnovnu.
    Razrednica je prije nekoliko dana poslala obavijest, ali još uvijek nisu ažurirali podatke.
    Toliko o sustavu.

Inače mi ćemo u Jezičnu s njemačkom DSD diplomom.
    Druga je opcija matematička pa opća, ali vjerujem da do toga nećemo doći.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa Vidi poruku
    gledam sad u ocekivanju pojavljivanja programa malo u aplikaciju, i vidim ovo, pod osobni podaci:

zaprimljeni dokumenti

Dokument Valjano Razlog nevaljanosti Obvezno
    Dokaz o državljanstvu NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 5. razreda NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 6. razreda NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 7. razreda NE Nije urudžbirano DA
    Svjedodžba 8. razreda NE Nije urudžbirano DA

kaj to znaci? tko to treba urudzbirati? je li i kod vas tako?

To ti je do sustava. Ako je dijete upisano u OŠ, onda su ti svi podaci vec u e-matici i sustav ih povlaci iz e-matice.
    Ukoliko pise da nije zavrsenna osnovna, imas dvije mogucnosti: sustav to jos nije povukao iz e-matice ili razrednik nije zakljucao podatke upisane u e-maticu.

Slazem se da je ovako sve daleko jednostavnije. Kad se sjetim mog cekanja u redu samo za predati papire za prijavu prijemnog, katastrofa.

Buduci gimnazijalci i njihovi roditelji samo trebaju potpisati potvrdnicu nakon zakljucavanja odabira, barem je tako bilo lani.
    Sretno svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako dijete bira dvojezicnu gimnaziju u kojoj je provjera znanja engleskoga u ponedjeljak 30.6., jel dovoljno da se do nedjelje, do roka, prijavi u tu skolu ili treba jos nesto?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ako dijete bira dvojezicnu gimnaziju u kojoj je provjera znanja engleskoga u ponedjeljak 30.6., jel dovoljno da se do nedjelje, do roka, prijavi u tu skolu ili treba jos nesto?
    Ne znam za ovo što pitaš, ali razmislite o dvojezičnoj: nije ti to baš super izbor. Profesori su loši govornici, djeca uče iz skripti i na kraju ti baš od te priče nema previše koristi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam za ovo što pitaš, ali razmislite o dvojezičnoj: nije ti to baš super izbor. Profesori su loši govornici, djeca uče iz skripti i na kraju ti baš od te priče nema previše koristi.
    nije mu to skola prvog izbora, ali rok za prijave u te gimnazije je sad u nedjelju pa da ne propustimo nesto

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nije mu to skola prvog izbora, ali rok za prijave u te gimnazije je sad u nedjelju pa da ne propustimo nesto
    Ako bi htjeli da se školuje na engleskom puno bolji izbor ti je http://www.aisz.hr/ ili http://www.mioc.hr/site/middleyearsp...yearsprogram93

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne, to je kliknuo reda radi. I predomislio se kad je vidio 300 kn mjesecno skolarine. Za ove ostale (osim sto ne zelimo da se skoluje na engl) bi trebali dici kredit.

U jednu zeli (ne upisujem koju zbog gugl pretraznika lol dovoljno je sto za tu gimnaziju otvara vec jedan moj topik u top pet lol).
    Tako da ce tu i upisati unatoc tome sto se ovdje ili drugdje pise o njoj.
    Ostali izbori su sporta radi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje sam mekana, oko pasa?
    to ti kazeš

upravo sam slusala govoranciju mog šogora koji pokušava nagovoriti A da se obavezno upiše u gimnaziju. nisam mogla odoliti, pa sam ubacila par klipova. bit ce da trenira za svog malog koji je još u nižim razredima osnovne škole.
    Posljednje uređivanje od marta : 26.06.2014. at 21:52

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam pitati, kad A izabere školu, izleti mu nekakva crvena poruka da nije izabrao strani jezik, a je. jel to normalna pojava u toj aplikaciji?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Postoji helpdesk za sve što zapne, i to funkcionira, znate to? A. je isto imao neki problem s jezikom, ali su to riješili pozivom (MM i on).
    Posljednje uređivanje od vertex : 26.06.2014. at 23:16

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postedimo te na helpdesku prvih dana, imali su prekonekoliko tisuca poziva oko jezika (mislim da se rekli 5000) - sva djeca su imala problem s jezikom i svima je rijesen.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, ivka, ja bih ponekad baš željela biti tako mekana ko ti. Al nisam, ne ide. A. će se upisati u srednju školu. Gimnaziju ili tehničku, ne zna još ni on sam, a ja tek ne znam. Rekao mi je da upisi kreću sutra, to je sve što znam.
    Ne znam kakve su mu šanse, za gimnaziju vjerojatno manje nego za tehničku.
    Prije nekoliko mjeseci raspitivao se za pomorsku, ali je kod nas više nema, morao bi negdje drugdje. Mislim da mu je to zbog toga otpalo s popisa, iako šteta, on mi se čini kao netko tko bi sretno vozio vapor za Žirje.
    Toliko sam (ne)upućena.
    Vaša tehnička škola je među najboljima u Hrvatskoj (bar je bila jako dobra još u moje vrijeme, a znam pouzdano da su i danas bolji od većine ostalih škola).

S druge strane - gimnazija je ipak gimnazija (daje širi spektar mogućnosti za kasnije odabire). Što god ispadne - bit će dobro.

Moj stariji je dugo dugo drukao za tehničku školu, a tek nedavno je počeo spominjati matematičku i prirodoslovnu gimnaziju. Drago mi je da je sam (i uz pomoć prijatelja iz glazbene) došao do toga. No, vidjet ćemo iduće godine.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, naša tehnička je doista ok. Ono što je problem je nedostatak znanja iz matematike i fizike kod A. Nije on za to kriv nego profesor koji ništa ne predaje, pa nitko od djece ništa nije naučio. Nije to smao A-ov problem, nego i se ostale djece iz njegovog razreda. Ali što je tu je. Ono što mi se čini kao mogući problem je njegova želja da ide u program za arhitektonskog tehničara, koji se meni čini kao mlaćenje prazne slame 4 godine, bez stvarne mogućnosti da se kasnije upišeš na arhitekturu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro sam pretpostavila da će ukloniti problem s prvim jezikom jer mi je A rekao da se pojavio svima. Još nešto mu se dogodilo, izbrao je 3 škole, odnosno programa, a onda mu se sve zablokiralo i sad više ne može ništa dodati. Rekla sam mu da čeka. Ako sam dobro shvatila, rok za prijavu je do 8.7.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro sam pretpostavila da će ukloniti problem s prvim jezikom jer mi je A rekao da se pojavio svima. Još nešto mu se dogodilo, izbrao je 3 škole, odnosno programa, a onda mu se sve zablokiralo i sad više ne može ništa dodati. Rekla sam mu da čeka. Ako sam dobro shvatila, rok za prijavu je do 8.7.
    rok za prijave je 8.7. (nisam sigurna da je u ponoc, mislim da je ranije pa to treba upratiti, a najvise izmjena u prioritetima se ocekuje tada)
    ALI rok za prijave za skole u kojima su potrebne dodatne provjere je sad u nedjelju pa pazite na to

ja se oko problema ne uzrujavam, prvi je dan, bila bi u strahu da ih nema LOOOL (ocekivala bi ih tada zadnji dan LOL)
    ali da me zivcira sto nemam pristup, da
    ne da mi ga dijete
    mogla sam samo preko ramena jucer gledati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ivka, što bi ti više nego preko ramena gledala?
    mislim, mogu pomoći ako postoje problemi, raspitati se ovako što je s tim stranim jezikom, i sl. ostalo je fakat njeggova briga.
    nego te dodatne provjere, o čemu je tu riječ? jesu li to samo npr. umjetničke škole, ili ima toga i u ovim tehničkim školama i gimnazijama?
    Posljednje uređivanje od marta : 27.06.2014. at 09:34

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa htjela bi malo proci kroz ocjene ostale djece LOL

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas u onom prilogu vecernjaka uz svaku skolu opis ide li uz nju dodatna provjera
    mislim da za tehnicke i gimnazijske nema, osim ako nisu dvojezicne (ili sa skupinom predmeta na stranom jeziku)
    Posljednje uređivanje od ivarica : 27.06.2014. at 09:36

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ni blizu nisam ovoga, ali evo malo iz medija
    http://vijesti.hrt.hr/pocele-prijave...kerskom-napadu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Hakerskom napadu??? Stvarno???

To mora da su hakeri koji se spremaju upisati, he he he....

A sad ozbiljno - nemam pojma kaj bi mislila o tome, ali izgleda mi krajnje nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ocito nisi blizu ovoga, cim stavljas stare vijesti lol

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa ivka, što bi ti više nego preko ramena gledala?
    mislim, mogu pomoći ako postoje problemi, raspitati se ovako što je s tim stranim jezikom, i sl. ostalo je fakat njeggova briga.
    nego te dodatne provjere, o čemu je tu riječ? jesu li to samo npr. umjetničke škole, ili ima toga i u ovim tehničkim školama i gimnazijama?
    Ovo bi i mene zanimalo.

A na godinu me također očekuje samo eventualno virkanje preko ramena - drugom se i ne nadam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neke škole imaju te dodatne provjere, tj. neku vrstu prijemnog i za njih se treba prijaviti do 29.6. za ostale je datumm 8.7.
    nemam pojma kakve su to dodane provjere, valjda piše negdje pri odabiru škole...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neke škole imaju te dodatne provjere, tj. neku vrstu prijemnog i za njih se treba prijaviti do 29.6. za ostale je datumm 8.7.
    nemam pojma kakve su to dodane provjere, valjda piše negdje pri odabiru škole...

kad odaberes skolu, onda ti pise (negdje neki gumb gore) kad je prijemni

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nekako sumnjam da te ta informacija može zaobići. "Obične" škole - gimnazije, tehničke, turističke...nemaju dodatne provjere. Mi smo dobili od županije knjižicu sa svim školama, što nude i što je potrebno za upis. Ma je li moguće da je baš naša županija u tome ispred ostalih?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako sumnjam da te ta informacija može zaobići. "Obične" škole - gimnazije, tehničke, turističke...nemaju dodatne provjere. Mi smo dobili od županije knjižicu sa svim školama, što nude i što je potrebno za upis. Ma je li moguće da je baš naša županija u tome ispred ostalih?
    ispred zg jest, mi to nismo dobili, ali ima pdf na stranicama grada
    i izaslo je u vecernjaku

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ispred zg jest, mi to nismo dobili, ali ima pdf na stranicama grada
    i izaslo je u vecernjaku
    Je li to ovo?

http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/...t/Natjecaj.pdf

Baš ću malo bolje to pronjušiti, da imam neki okvir za iduću godinu (iako to malo znači, stalno nešto mijenjaju po kriterijima za upis).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

malo sam razočarana s peterlinovom stranicom, zašto takvo ogranićenje u jezicima, kad sam ja išla u školu u mojem razredu su se govorili svi jezici tj. svi su imali adekvatni nastavak, vidim da ruski i francuski je u jako malo škola , ok ruski se ne uči više tak puno ali francuskog ima na par škola

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da je u skolama puno veci izbor fakultativnih jezika, a ovi su izborni

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da mu je to zbog toga otpalo s popisa, iako šteta, on mi se čini kao netko tko bi sretno vozio vapor za Žirje.
    Toliko sam (ne)upućena.
    baš šteta jer nam treba dobrih pomoraca na vaporu do Žirja inače, moj je završio pomorsku svojom željom, ali mu se nije baš dalo ići navigati par godina nego je rađe konobario. sad se valjda malo opametio pa skoro čeka ukrcaj na brod. nažalost, ne za Žirje.

mlađa je ove godine maturirala i čeka nas upis na fakultet.

sretno svim srednjoškolcima i nek upišu željene škole.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja mislim da je u skolama puno veci izbor fakultativnih jezika, a ovi su izborni
    Ovo i mene zanima, kako to ide s jezicima...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja skužila da su to ipak glavni tj.prvo jezici i sigurna sam sam u pravu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ja skužila da su to ipak glavni tj.prvo jezici i sigurna sam sam u pravu
    nismo se mozda skuzile, mislila sam reci da je ogranicen izbor prvih i drugih jezika (npr kao prvi engl ili njem., kao drugi - njem, francuski, spanjolski i talijanski=, ali da ima dosta jezika koje mozes upisati fakultativno (niuzozemski, ruski, poljski, novogrcki...) a koji ti isto ulaze u prosjek

sve skole koje je moj sin kliknuo imaju francuski

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je ok ali ako je neko samo u io neki jezik koji nije eng ili nje ima jako malo skola na izbor koji moze upisati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko djece nije ucilo engleski?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zašto bi neko trebao znat ili učiti baš engleski ili njemački
    gle teoretski može to bit puno ima francuskog u par škola u zagrebu koji ide kao prvi jezik, koja škola u samoboru, valjda i drugdje ima ko prvi jezik, a opet djete ne mora učiti sengleski ko drugi ako ga i uči, može bit potkovani u francuskom i imat bolje ocjene i želi nastaviti i francuski dalje, zakaj onda nema pravo i nastaviti tako.velim u moje vrijeme mi smo u razredu imali i engleze, njemce, francuze i ruse, ja sam teoretski mogla birati koji jezik hoću jednako dugo sam ih oba učila, skoro jednako znanje i iste ocjene.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    opametio pa skoro čeka ukrcaj na brod.
    očito nikad nije kasno za navigaciju, moj buraz je počel navigavat s punih 34 godina ali odma u bijeli svijet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa jelena, pitam te o kojem se broju djece radi zato jer pretpostavljam da su na temelju toga da je većina djece učila engleski kao prvi ili drugi jezik donijeli odluku da je to (uz njemački) prvi jezik izbora.

ja ne znam nijedno dijete koje je sad od prvog do osmog osnovne a koje u skoli ne uci engleski

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •