Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dijete nema zametke zubi - dolje - jedinice i dvojke

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno Dijete nema zametke zubi - dolje - jedinice i dvojke

Molio bih Vas za savjet, pomoć, uputu itd oko mog problema...
    Sin mi ima 5 godina, dobio je zubiće sa 13 mjeseci, od početka nema par zubi dolje... Čekali smo da napuni 5 godina i sada bili na snimanju čeljusti koje je pokazalo da nema uopće zametke jedinica i dvojki u doljnjoj čeljusti.

Naša zubarka je rekla da odemo još privatno snimiti digitalnu sliku (ortopan) na kojoj se bolje vidi šta i kako, pa ćemo to i napraviti uskoro.

Sada smo bez ideje što bi i kako, koje su mogućnosti i kada (proteza recimo), implatanti kažu pri punoljetnosti a što do tada, pa nekakav slijed što bi trebali dalje ili što će trebati i kada, ako možete pomoći....

Unaprijed hvala! LP

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nisam stručnjak na ovom području, pa ne znam koliko ću vam biti od pomoći, ali reći ću vam svoj primjer. Dosta rano (13godina) sam ostala bez gornje jedinice i dvojke..do svoje devetnaste godine sam imala žabicu. Vaš sin je sad u dobi kad će mu početi ispadati mliječni zubi i krenuti rasti trajni, pa vjerujem kad se to rješi da bi jedno od rješenja za vašeg sina mogla biti žabica.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Implantati su moguci tek kad navrsi 18 godina jer se do tad otprilike celjust razvija. Najvjerovatnije ce mu se u saradnji sa ortodontom napraviti ''drzac prostora'',to je kao neka mala protezica koja ne dozvoljava da se izgubi mjesto za buduce implantate. Moguce je praviti i etc most ali s obzirom da djete raste i da se vilica siri,takav most je preskup da se mjenja svako malo. da su jedan ili dva zuba u pitanju,ne bi bio problem za zatvaranje prosdtora,ali 4 je ipak prevelika ''rupa''. To sa ''zabicom'' u donjoj vilici je malo teze izvodljivo,jer nece stabilno stojati zbog jezika,poda usta... sve je previse pokretno. Moze se napraviti ali nikad nece stojati kao u gornjoj vilici.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

da, baš sam nakon što sam odgovorila razmišljala o tome kako bi žabica stajala na donjoj vilici, jer je meni onaj kao plastični dio, završavao negdje na pola nepca..

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ahhhhhhh znači bit će borba s tim prava..... Samo ne bi željeli da prođe cijeli život kroz školu do punoljetnosti krezav, dakle bez žabice ili nečega... valjda postoje rješenja za ovakve stvari.
    Hvala na odgovoru.

Ako još netko zna nešto ili ima iskustva, napišite molim..... Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •