-
Komplikacije u trudnoći - rizik zbog starosti majke
Čini mi se da sam negdje davno pročitala da sve trudnice iznad 28 godina mogu otvoriti komplikacije u trudnoći, jer su tada trudnoće rizičnije zbog starosti majke. Je li to tako? Na što se pozvati, ako je?
Može li razlog biti prijašnja rizična trudnoća (dijagnoze preeklampsija, visok tlak...).
-
Preeklampsija u prošloj trudnoći je indikacija za otvaranje bolovanja u novoj trudnoći.
Starost od 28 godina kao indikacija za bolovanje mi se čini presmiješnom :/
-
Možda je mislila na sve žene iznad 38 godina....
-
I to mi je pretjerano.
Mozda iznad 48
-
Kolegica mi je rekla da je granica 28 godina pa zato pitam. Nisam nigdje našla tako što napismeno.
Je li se preeklampsija morala dogoditi ili je trebala prijetiti (bilo je više simptoma koji su ukazivali na mogućnost - visok tlak, visoki dimeri, proteini u mokraći...)?
-
Godine same po sebi sigurno nisu dovoljan razlog za otvaranje bolovanja. Mora postojati dijagnoza, a kakvo je stanje stvari ni ona ponekad nije dovoljna. Prije su se komplikacije otvarale bez ikakvih kriterija tj. za sve i svašta, a sad se otišlo u drugu krajnost pa ih možeš otvoriti jedino ako si na samrti.
-
Mislim da starost majke do tih 28g.nema veze sa otvaranjem komplikacija. Meni je moj gin u prvoj trudnoći otvorila komplikacije zbog prekomjernog povraćanja, možda ovisi o gin.
-
Prijašnja rizična trudnoća može biti razlog za veći oprez i bolovanje u ovoj. No, to ovisi o tvom ginekologu i njegovom pogledu na bolovanje i rizičnost sadašnje trudnoće u odnosu na dijagnozu prethodne trudnoće.
28 godina je apsolutna mladost, kakav rizik! I prije 20-30 godina je najsigurnija godina za porod ( što se tiče i mame i bebe) bila 29. , a kamoli ne danas. Dvadesetosmogodišnjakinje su pupoljci što se trudnoće i poroda tiče
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma