Nasla sam oglas na njuskalu od nekog tipa koji prodaje relativno povoljno nova Stokke kolica i dovozi ih do granice. Da li je netko narucivao od njega?
I zanima me kako funkcionira onaj njihov povrat poreza?
Nasla sam oglas na njuskalu od nekog tipa koji prodaje relativno povoljno nova Stokke kolica i dovozi ih do granice. Da li je netko narucivao od njega?
I zanima me kako funkcionira onaj njihov povrat poreza?
Pozdrav!
Nova sam na forumu i procitala sam vecinu tema za trudnice i nove roditelje.
I mene zanima ista stvar, a sasvim sam slucajno naletjela na temu.
Moze li netko od admina temu premjestiti na "prometnije" mjesto, gdje ce je vidjeti vise mladih roditelja koji su u nabavci kolica?
Unaprijed hvala!
Nitko?
Sve ti piše u oglasu:
Ako uzmeš kolica na slovenskoj strani, jeftinija su 50 eura i dobiješ povrat poreza nakon što potvrdiš formular na slovenskoj carini.
Carina se na dječja kolica ne plaća, ali carinik na našoj granici može naplatiti PDV. ( valjda se to nije promijenilo )
Uglavnom ne naplaćuju na dječju opremu, ali to nije sigurno.
Ako i platiš PDV, onaj povrat koji ćeš dobiti kad idući put odeš u taj dućan pokrit će ti to.
Ako prijaviš račun na slovenskoj granici zbog povrata njihova poreza (DDV-a koji iznosi 20 %) na našoj carini ćeš sigurno platiti naš porez tj. PDV koji iznosi 25%. Može se dogoditi da platiš i carinu jer kolica nisu proizvedena u EU i ona iznosi 5 % (ovaj dio ovisi o "dobroj volji" carinika tj. da previdi zemlju u kojoj su kolica proizvedena tj. da ti kažeš da su proizvedena npr. u Italiji).
O oglasu i čovjeku koji ih prodaje nažalost neznam ništa. Ja osobno sam prilično sumnjičavakad je posrijedi takva "povoljna" prilika, no isto tako nemogu i neću tvrditi da oglas nije korektan.
Da još jedna stvar, neznam gdje/kod koga se u ovom slučaju podiže povrat poreza (DDV-a). To svakako pitaj ako češ/kada češ naručiti ili preuzeti kolica. Pozz
Da, i ja sam sumnjicava pa me zanimalo da li netko ima iskustva s doticnim gospodinom. Oglasi su mu na Njuskalu vec mjesecima i stalno ih obnavlja.
Evo da vam javim, da sam ih ja danas preuzela i sve je super.Orginal je i provjerila sam ih telefonski u stokku
Super
Kako je prosao prelazak preko granice? Da li ima problema s povratom poreza, odnosno, da li s nase strane naplacuju pdv buduci da je iznos iznad 500€?
Mi smo se s gospodinom dogovorili za 2. Racuna , islo nas je 5 u autu s 2 prebivalista,tako da je proslo sve ok, iako nam je frustrirani slovenac odmah kod potvrdivanja pdva rekao da ce javiti hrvatakoj granici.
Sto se tice povrata, to smo odmah uzeli nakon slovenske granice u duty freeu ( 95eura) znaci kolica su ispali 655eura sto je super kad gledam da je kod nas samo sportski dio 7000 kn)))
Evo jos nesto, ja sam provjerila kolica u stokke-u, i orginal je, jer sam se jako bojala naletjeti na kopiju))
Bok moje dame!
Betty1704 zanima me jesi li na kraju morala platit naš PDV (s obzirom da si dobila povrat DDV-a) - jesi li prikazala samo jedan račun na našoj granici, i što je bilo sa carinom??
Ja isto gledam ta kolica pa me zanima kako to sve funkcionira i koliko je pouzdano..Iz Splita san, tako da nebi tila da me na kraju dođe još skuplje sa autoputom, gorivom, plaćanjem PDV-a i carine.![]()
gdje si onda kupovala kolica, u kojem gradu? i kako to ide sa 2 računa? jesi platila nas pdv, i dobila ga natrag ili? pomozi molim te, kolica su savršena, a kod nas su preskupa!
gdje si ih naručila i kako ide proces dostave za Hrvatsku, koliko te koštalo?
Bok vrvr! Mislim da smo trenutno jedine u ovome...Evo ja sam riskirala i naručila ta kolica prije nekih mj. dana , zajedno sa mnogim dodacima. U subotu idemo po njih u Maribor (dodaci još nisu stigli, m.m. misli sam otići za dva tjedna po to...). Vidjeti ćemo. Garancija je navodno ( tako tip kaže) 3 g., servisirati se mogu svugdje u svijetu...ako vas bude još nešto zanimalo, nakon subote ću više znati...pozdrav
Pozdrav, i ja sam raručio ta kolica iz Slovenije za 749 EUR ali trenutno nema crvenih pa moramo čekati početak 5. mjeseca. Baš me zanima kako je prošlo vama preko granice. Koje ste dodatke naručili i po kojoj cijeni. Mislim da se oni ni ne spominju u oglasu pa nisam ni pitao.
Jučer sam zamolila gospodina M. da nam da podatke- gdje , kako i kada da kolica preuzmemo u subotu, njegovo ime i prezime, firmu ( na koju bi napisao račun- samo mi još treba da na carini kažu da računi nisu valjani...)te kakve ima dokaze o autentičnosti i originalnosti istih- danas sam dobila pomalo ljuti mail u stilu "zar ja mislim da se u EU može preko carine uvoziti kopije iz Kine, da nakon ovog mog maila možemo sve lijepo stornirati itd". Čovjek se razljutio jer sam izrazila mrvicu sumnje...sad sam totalno zbunjena , napisala sam mu umirujući mail da još možemo sve riješiti na obostrano zadovoljstvo no da bih ipak voljela dobiti jasne i profesionalne odgovore na pitanja koja me muče...
Naručila sam inače ove dodatke: suncobran u istoj boji ( sve smeđe- čekamo kolica oko mjesec i pol...), torbu za prematanje, držač za čaše i footmuf. Cijene su mi se činile povoljne, onako ok, ali sam izbrisala slučajno tak mail i više ih ne znam...nema ih ni u košu. Da i to sam molila- još jednom sve cijene i neki predračun te prijedlog ispisa dva ili tri računa.
Zaista ne znam što napraviti...
Da li netko zna kako ide sa kupnjom kolica u Baby Centru u Mariboru ( ako se ovo izjalovi).
I da, voljela bih više saznati od SuncicaSun kako su to kolica koje je kupila njena prijateljica kvarljiva i kako su smrdjela "po kineskom"? Samo da nam se to ne dogodi...pozz
Stigli smo iz Maribora, kolica predivna, primopredaja prošla super, carina još bolje ( dva računa...). Sad i iz prve ruke mogu preporučiti kupnju novih kolica preko marcusforte njuškalo dućana! Sve pet! ( a baš sam se bojala i bila skeptična). Kolica se još moraju prijaviti u Stokke da se aktivira garancija od 3 godine, nadam se da ću i to uspjeti napraviti. A slijedeći put podižemo DDV...pozz
Jel uspjela registracija kolica? Nisam sad siguran da smo naručili od istih, ne vidim tko je marcus forte. Mi smo naručili preko ovog emaila: matejfortun66@gmail.com? Da li je to taj? Da li niste mogli dignuti povrat poreza u duty free-ju poslije slovenske granice. Meni je rekao da mogu i tamo dignuti DDV.
baš i mi razmišljamo o toj opciji kupnje kolica.
egzotična,jesu ti naši naplatili PDV?
i jel možeš izabrati bilo koju boju,jer ima sada jedna nova koja se nama jaaaako sviđa.evo i link
http://www.magicbaby.hr/kolica-i-dod...xplory-hr.html
Posljednje uređivanje od milasova8 : 17.03.2013. at 20:36
a ne mogu staviti tu baš boju(četvrta po redu ako kliknete na sliku)..oanko je siva traper i vidm da na njuškalu u njegovoj ponudi nemaju takva![]()
Blue melange,limited edition![]()
SuncicaSun,thankse ta su nam woooow
Upadam na temu iako ne kupujemo Stokke kolica ali vezano za PDV na carini- mi smo kupili kolica koja su nas došla 900 EUR, pokazali račun cariniku ali nam je zazmirio i pustio nas pa zapravo sve ovisi koliko imate sreće na granici- mi smo se već spremili da ćemo platiti PDV ali eto nismotako da ne vjerujte u ove price sa se na iznose iznad 500 EUR uvijek i sigurno plaća PDV
Ma ima tip i ta siva, sigurno ( meni osobno prekrasna, no ima ih kolegica pa mi je bilo glupo ista naručiti), mrvicu su skuplja i nisu više tako nova u ponudi ( njen je mali već godinu u njima...).
Na granici nas nitko ništa nije pitao osim što nam tip tj prodavač nije dao kopiju računa ( zamolite ga da pripremi i original i kopiju) pa je slo. carinik morao u zgradu to ići kopirati. Mi smo imali jedan račun na 350e i jedan na 400e ( za svaki slučaj na dvije različite osobe u dva auta). Popečatili na slo. granici i sad imamo 1g da se vratimo u mariborski Europark da nam vrate DDV . Može se naravno podići i na ovlaštenim poštama u Hrv npr. VŽ. Al pazite- svatko diže svoj štojer, traže potpisane punomoći koje dobijete kod njih na šalteru (po novom čak ako dižete i za supruga i s njegovom putovnicom!) Ili na pojedinim granicama npr. Macelj.
Jedino je kutija ( nismo otpakiravali) ogromna, morali smo spustiti dva stražnja sica, izvaditi jedno dijete i jednu sjedalicu van ( dobro da smo išli s tim drugim autom). Ok, možda imate veliku haubu, naša je srednja...
I to je to. Nadam se da sam pomogla.
Dodatna oprema nam stiže naknadno ( još oko 250e), a mislim da ću preko ebaya naručiti i dvije nove plahtice za kolica tj. košaru( koja je lijepa ali mi se malo čini uska i ima te rezotine za noge pa ne idu obične plahtice...)
A sad možda netko zna kako funkcionira to sa prijavama za garanciju ?
Hvala puno
Plan nam je povesti nekog sa drugim prebivalistem .nadam se da nije nuzno ici sa dva auta.jer to mi se onda bas i ne isplatiapogotovo ak cemo trebat do maribora.
A koliko vidim moguce je i da se nademo na GP Macelh sto bi mi najvise pasalo.
Pa cu ga to zamoliti ako dode do suradnje.
Poslala sam mu mail da vidim e ima taj model i nadam se da ima..
Ma ne trebate sa dva auta, mi smo išli i na mali izlet s klincima, a i shoppingirati. Bude vam donio do granice ako se dogovorite. Black melange su isto lijepa...samo mene je uvijek strah tamnog ( prašina, puder, flekice, uv zrake- iako mislim da imaju zaštitu) , kao i presvijetlog ( bojala bi se da stariji ne diraju sa prljavim ručicama). Ma bez veze, navlake su perive i lako se skidaju! Super je sa Stokke jer imaju ljetne i zimske navlake za promjenicu...
...stvarno nitko nije skužio to s garancijom???
E ja ti stvarno ne znam..mozda da nazoves beki ducan koji ti je najblizi a da prodaju STOKKE..
Uspjela sam! Evo stranice:
https://guarantee.stokke.com/create-user.aspx
Prodavača sami ukucate sa računa, serijski broj je prihvaćen ( nalazi se na dnu kolica), valjda je to sada ok. hvala milasova8!
mi ćemo 99% naručiti black malange,jer nema blue više..
e sad na jesu skuplja za 130 eura,naručit ćemo i autosjedalicu u istoj boji.
e sad me zanima,ako netko zna,kako bi bilo da sa mnom ide osoba koja ima slovensku putovnicu-slovnski je državljanin? jel n plaća PDv kod nas ili ne?
Pozdrav, evo vec neko vrijeme citam forum i nikako se odluciti gdje kupiti kolica...uglavnom samo znam da hocu stokkeovo sto ste potvrdili garanciju to je od covjela koji na njuskalu prodaje kolica? Malo me strah da nisu kineska kako je netko napisao,a taj matej je na moj detaljniji mail isto dosta drsko odgovorio cak i
"kao" uvrijedjeno pa me to odbilo od kupnje od njega. Zanima me gdje su najpovoljnija u sloveniji u kojem ducanu i gradu? Interesira me samo sportski dio jer cu koaru dobiti na posudbu. Molila bi vas da mi napisete svoje misljenje. Hvala vam
Da, od tog Mateja. I meni je jednom drsko odgovorio na moja skeptična pitanja ( da što ja mislim da se u EU mogu prodavati kopije?) no progutala sam to , ipak je oko 300eura (sa košarom smo ih platili 750 eura- bez nje su kod njega 650e, u Kiki u zg su oko 1000eura, i još nismo digli DDV oko 100e minimalno) u pitanju. U Mariboru u Babycentru u europarku te subote u dućanu nije bilo ni jednih kolica stokke, navodno trebate ranije naručiti ( zavirila sam u dućan bezveze, al imaju preslatke tetra pelene!!!) A tko zna, možda i tamo dođu preko tog Mateja. Ne djeluju kinesko, nimalo. Savršena su.
Mi smo naručili od Mateja i za sada je ljubazan preko poruka. U Zagrebu smo kupili dodatne opreme za kolica u Baby centru i Magic baby-ju i svugdje je made in China, tj i orginalna kolica se rade u Kini, ali su svejedno kolica odlična. Realno, sve se danas proizvodi u Kini.
Hvala vam puno na odgovoru...![]()
Evo mene opet,ali nazalost s losim vjestima,moja stokke kolica su se pokvarili nakon mjesec dana koristenja ;( drska propada u voznji. Drski gospodini Matej ne voli reklamacije samo nase novce,zato ne kupujte kod nega!!!!
Dali je stokke orginal, nisam vise ni sigurna, jer se sve serijske brojeve mogu prijaviti na stokke.com
Gospodin Matej mi je rekao, da mu posaljem kolica, pa ce ih on poslati stokku i da je rok 45dana!!!!
Znaci do tada nositi dijete u rukama !!!!
Evo nemojte kupovati kolica kod njega,bolje kupiti rabljena ispravna kolica nego pokvarena nova ! Nb
Betty1704 sad si me uplašila.
Pa dobro jesu li original ili nisu??? Naš je bebač još u trbuhu , sad me frka za ta kolica. pa nije to malo love. Što se točno pokvarilo?
Jučer sam bila u baby centru-arena centar i rečeno je da Matej prodaje kopiju kolica.
Mi smo trebali ići po svoja početkom 5mjeseca jer mi je termin za 20 dana a sada smo ostali bez svega.
Kažu u dućanu da garanacija ne vrijedi,dijelovi ne odgovaraju originalu....
Jako mi je žao da se to dogodilo i da od svih nas radi budale.
Jeste li iz Zagreba? Ste za to da se nađemo pa da odemo do dućana i usporedimo kolica jer ovo je element za tužbu, Matej tvrdi da su kolica original a mi svi povjerovali.
Neka se jave svi kupci Stokke kolica preko Njuškala
Nismo iz Zagreba, već sam uspoređivala, nema ni najmanje sitnice koja bi upućivala na to da su kopija...meni su prekrasna, sad me strah tih kvarova. Mislite li da bi carinici ( navodno na Macelju svi znaju za to i te račune...) tolerirali izvoz i uvoz tih kopija. Pa ipak su u Eu? Ne znam no voljela bih reagirati ako netko pravi budalu od nas. Slobodno mi pišete na pm...
kako mislite- ostali bez svega?Pa ako Vam nisu stigla kolica- još bolje, novac uzimaju kad se kolica preuzmu...ili ste vratili pokvarena pa sad nemate ništa?
Ja sam svoja kolica nosila sad na popravak na zitnjak- servis od magic babya. Moja dugacka rucka se pokvarila ubiti sam je kupila tako,samo nisam znala, cijeli mehanizam unutra je imao gresku,tako kad sam se vozila rucka mi je padala dolje,kao da sklapam kolica,pogotovo opasno kad sam prelazila ceste,pa se nisam mogla popeti na nogostup. Da li su kolica orginal je tesko reci,pogotovo sto na stokkeovoj web stranici sve moguce kodovi i serijske brojeve prolaze,tako da to nije mjerilo. Sto se tice firme Bonaco ( Matej ) cula sam da se protiv njega vodi postupak u Hrvarskoj,nazalost nisam jos iskopala zasto tocno.
Ja pretpostavljam da on prodaje orginale i kopije,pa malo kombinira,Ja sam zvala Stokke Njemacka,i zena mi he rekla da je moj serijski broj spada uz crvena Xplory,a ja imam smeda ?????
Evo ja sam poslala mail Stokke.com i prijavila sumlje o firmi Bonaco, ucinite to i vi, sto nas je vise to bolje.
U svakom slucaju svak tko planira kupiti stokke,neka dobro otvori oci,pogotovo saravi i plastika !!!!
@egzotična : Nemoj biti naivna, preko granice se prodaje konjetina pod svinjetina,otrovna jaja,pokvareno mlijeko,.... a ne kopija stokkea !!!!
Problem je sto stokke sam svoja kolica proizvodi u kini.
Bas mi je zao da ima takvih ljudi kao taj Matej, koji varaju ljude u iscekivanju najljepseg dogadaja u zivotu...
Ja sam bas danas isla.po svoja stokke kolica ,ali sam ih ipak kupila u baby centru u celju..dobila njihovu garanciju i od stokkea..
I.prosla bez pdv-a na nasoj granici..
A djelatnica baby centta mi je rekla da taj frajer prodaje original kolica?! Samo sto kao problem kod njega sto ne mozes serviairat ta kolica jer on nema servis..
Sad stvarno nemam pojma i na kraju sam sretna sto sam.otkazala narudzbu..
Bas mi je zao sto vam se to dogodilo..koma..
Pozdrav!!! evo citam i nemogu vjerovati da vam se to dogodilo i da bi to stvarno mogla biti kopija kolica???(( mi smo isto narucili od Mateja i trebali bi za tjedan dana ici po njih a sad sam totalno u komi i neznam sta da radim!!! ok, i kolica kupljena u bilo kojem ducanu mogu imati gresku... neznam... Egzoticna, jesi ti slozila svoja kolica i jesi li ih provozala??? po cemu bi mogla skuziti da su kopija, ako se i nadem s njim pa da ih ispregledam...
Ivek,ali ako kupis u ducanu s greskom kolica,mozes ih servisirati..a u krajnjem slucaju daju ti nova ispravna..kod tog Mateja ne mozes servisirati kolica..to je razlika..ja sam dobila garanciju 2 godine od baby centra..a kod Mateja toga nema..
Ali navodno su kolica original,bas sam se raspitala o njemu u sloveniji..
Meni se kod njega nije isplatilo jer on ra black malange cijeni skuplje neg u ducanu..zato sam odustala..
A i zbog servisa..nikad ne znas sta ti se moze dogoditi..
U svakom slucaju,sretno!
ma kuzim, ali i on kaze da se dobije garancija koja se potvrdi na stokke oficijalnoj stranici i vidim da su curke( s foruma) uspjele potvrditi garanciju, ali da, sta mi to znaci ako ja nemogu tu garanciju nigdje iskoristiti...joj luda sam i neznam sta da radim, ma najvise me strah da nije neka kineska kopija, tj da ne uspijem skuzit razliku... mislim da cu otici kod nas u neki ducan temeljito ih ispregledat pa onda kad se s njim nademo( ako se nademo) usporediti sve detalje... svejedno hvala milasova8
![]()
Dakle mislim da smo definitivno odlucili, odustajemo od marcusa forte i njegovih kolica preko njuskala!!! Trazila sam ga da mi posalje slike kolica( beige boje) ali koje je on poslikao a ne sa stokke stranice i kad sam vidjela fotke pozlilo mi je!!! To uopce nisu ta kolica, ona su samo dobra kopija. Znaci sve izgleda isto ali tkanina uopce nije beige vec neka ko sivkasta sa kombinacijom tamnije sive ( onog dijela u kosari i drske koja stiti dijete od ispadanja) a dobro znam da stokke nema u ponudi takvih tkanina. I da, jos sa njih visi etiketa sa paletom boja koja stokke nema u ponudi!!! Eto tako da se necemo truditi ni naci sa njim, mislim da nema smisla...
Mi se furamo cijeli tjedan i...sve super! Klize ko raketa, bebač uživa
, ja sam zaista zadovoljna. Jedino se nadam da kvarova neće biti. Po svim postovima ispada da se Stokke kolica enormno kvare i da svi očekujemo neke reklamacije. Ja ću pokušati biti pozitivna...
Za starije dvoje djece imali smo , tada najskuplja na tržištu, Chicco kolica i dodatke. Kada se slomila ručka nisu nam je mogli popraviti, garancija je taman prošla- drugo dijete se već vozikalo u njima i kolica su bila za baciti. A svi su tada pričali da smo pametno kupili jer ih budemo mogli servisirati...a nismo.
Nadam se da će nam Matej ipak priskočiti u pomoć u slučaju ako nešto zatreba...
U svakom slučaju- ne sumnjam u originalnost, prijavili jesmo serijski broj i na kraju krajeva ako bude zatrebao koji dio- kupiti ćemo još i to. Druge nam ne bude...
Do tada - uživamo u sunčeku!
Posljednje uređivanje od egzotična : 14.05.2013. at 22:51
Egzoticna pa ti si kupila kod njega beige boju? zar ne kuzis razliku u tkanini??? ove slike sta je on meni poslao pa to nema veze sa beige kolicima, na npr crvenima mozda nebi skuzila tu razliku ali ova beige su siva sa tamno sivom kombinacijom, i ona drska tamno siva kao plastika na kolicima, to nema veze sa stokke, oni nikad nisu imali takve boje... i u njegovom oglasu pise model 2013, a na kartici tj etiketi koja visi sa strane,su boje kojih nema u stokke ponudi... a na moje pitanje zasto su te boje( i jos sam mu poslala sliku na kojoj usporedujem original sa njegovim) on kaze da on ima ta i da nema druga a meni ako ne pasu da nek si idem kupit u trgovinu, sta i hocu! a sto se tice garancije mi je isto odgovorio da on nije servis i ako nesto ode da mu dovezemo kolica( skroz u Maribor) pa da ce on to "srediti". Ma muljator prve klase!!! on to narucuje preko ebaya ili alibaba. com gdje se prodaju fake stokke po 500 dolara i onda tu prodaje po 6000 kn i fino si zaradi. a ako se mogu tako dobro lazirati kolica onda vjerujem da nije nikakav problem lazirati garancije...