Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: zbunjena trudnica

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno zbunjena trudnica

Cure,naime, trudna sam 6-7tjedana. Malo sam u dilemi i nedoumici pa bih voljela ako mi mozete pomoci. Zadnja menstruacija mi je bila 10.7.2014, inace su mi ciklusi redovni, izmedu 29-31 dan. Po mojoj racunici, plodni dani su mi nastupili iza 22,7. Imala sam spolni odnos sa partnerom 2 ili 3 puta u vrijeme polodnih dana,par dana prije ovulacije,nismo nimalo pazili. Sljedecu menstruaciju sam trebala dobiti izmedu 6. i 8.8. I na ta obadva dana sam imala odnose,sa prekinutim snosajem( pazili smo) ali u istom danu dva puta u razmaku od 1h , dali je moguce da se dogodi oplodnja ako ima sperme u mokracnom kanalu? Sada mene zanima, posto nisam pazila kada mi je ovulacija, makar kalendarski kaze da je bila od 21.7. , dali postoji ikakva mogucnost da se zacece nije desilo oko 21.7. u vrijeme plodnih dana, nego oko 6.8. na sam dan kada sam trebala menstruaciju dobiti? Iako su neplodni dani. Imala sam laznu menstruaciju 14.8. samo par kapljica.. Hvala na odgovoru.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moguće je. Nije neuobičajeno da se ovulacija dogodi kasnije od očekivanog datuma, a prekinuti odnos nije pouzdana kontracepcija.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ili lako moguce da je ovulacija bila ranije.
    Meni su ciklusi 28 dana , a ovulacija bude 8-9 dan ciklusa , a ne 14 .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na pregledu će ti reći kolika je trudnoća. Dva tjedna razlike bi se u ovako ranoj trudnoći itekako vidjela po veličini embrija.

Kad si napravila test? Postaje pozitivan oko dva tjedna nakon začeća. Ako je bio pozitivan u vrijeme izostanka menstruacije, tada si zanijela u 7. mjesecu Ako je pozitivan bio tek nakon 20. 8. tada si zanijela kasnije,
    Implikacije ovog tvog posta su takve, da bi bilo bolje da više tu dilemu ne spominješ ovako javno, budućnosti djeteta radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gdje ti Beti , molim te , vidis dilemu koja bi utjecala na zivot djeteta ?! : zbunj:
    zena je zbunjena jer slijepo vjeruje u plodne i neplodne dane, nista drugo.
    i moja mama je bila zbunjena u 35 godini u svojoj trecoj trudnoci. Morala sam joj traziti odlomak u knjizi iz biologije u kojem pise da se MOZE ostati trudan i za vrijeme menstruacije ( jer se i tada moze dogoditi ovulacija).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Namjerno nisam pojasnila, i drago mi je da to ne vide svi. Vjerujem da autorica zna. I nisam napisala na život djeteta, nije to u pitanju
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 25.08.2014. at 21:22

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bome, i ja vidim implikacije...
    zbunjena trudnica jer nije nimalo pazila dok su bili plodni dani, a pazila je u dane ocekivane menstruacije...i zamisli - trudna
    bas zbunjujuce...samo, koji dio...

mislim, da, moguce je zatrudniti i u dane ocekivane menstruacije sa prekinutim snosajem, al je uglavnom veca mogucnost ako su odnosi za plodnih dana i nije prekinut snosaj

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gledaj , nismo niti mi glupi, a znamo i citati.
    Biti ce da su neke stvari ipak u ocima promatraca.
    ginger mi je uletila, pisala sam beti.
    Posljednje uređivanje od sirius : 25.08.2014. at 21:27

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osim toga, ovakvih " zbunjujucih" tema bude cesto u sezoni kiselih krastavaca...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A nedavno sam naletila i na clanak da su moguce dvije ovulacije u jednom ciklusu ... Tako da ja racunam da su mi SVI dani u ciklusu plodni , dok ne udem u menopauzu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja, pa opet nista

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sve je moguće.

Nego, jasne su mi ove betine insunuacije, ali mi nikako nije jasno kako se može zatrudniti ako je sperma ostala u mokraćnom kanalu. U stvari, ni uz najbolju maštu ne mogu zamisliti što bi tamo ona radila.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa u muškom mokraćnom kanalu, ne ženskom

Muškarci imaju samo jedan kanal, kroz njega ide i sperma i mokraća. Ali, ne u isto vrijeme

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, malo zbunjuje taj dio s mokracnim kanalom, valjda nas sve podsjeca na vrlo slicnu temu od pred par godina, i to ne samo po ovome.
    Meni je indikativan detalj o "laznoj menstruaciji" od par kapljica krvi - prva asocijacija mi je implantacijsko krvarenje, a sto bi znacilo da je ostala trudna tjedan-dva prije toga.
    Nema nego na uzv, ako je trudna 6-7 tjedana vidjet ce se to jasno na uzv, ako se ne vidi na uzv vjerojatno je trudna manje. Osim ako je prije tog drugog odnosa radila test na trudnocu i bio je pozitivan.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 26.08.2014. at 07:13

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Prvi test sam napravila 14.8 bio je pozitivan. A drugi 16.8. Takoder pozitivan. Dan kasnije sam bila na uzv,potvrdena trudnoca. Sve u svemu zanimalo me to, dali je moguce da se dogodila oplodnja u dane ocekivane M. Prva mi je trudnoca pa nisam upucena 100% u neke stvari, a vjerujem da nije ni jedna zena od vas, jer puno korisnih inf.procitate ovdje na forum poput mene. Hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako je test bio pozitivan 14.08. , tada je velika vjerojatnost da je trudnoca starija barem 7 dana od odnosa koji su se dogodili u danima izmedu 06.08. I 08.08.
    test reagira pozitivno minimalno desetak dana iza zaceca.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mozes biti mirna - ako je trudnoca potvrdjena UZV 17.8. nemoguce je da je rijec o trudnoci staroj 10 dana - odnosno da se oplodnja desila 6.-.8.8.
    Sto se tocno vidjelo na UZV?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes biti mirna - ako je trudnoca potvrdjena UZV 17.8. nemoguce je da je rijec o trudnoci staroj 10 dana - odnosno da se oplodnja desila 6.-.8.8.
    Sto se tocno vidjelo na UZV?
    točno, ako se viđeno na UZV ne podudara sa datumima po ovulaciji i zadnjoj menstruaciji, dobiješ još jedan termin
    ako je samo jedan termin, znači da je sve to tu negdje

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Vidi se plod, u obliku prstena izgleda, ne znam kako objasniti a i malo bi mi bilo cudno da teeeske mucnine i povracanje imam vec nakon 10-15 dana, tek ih imam zadnjih tjedan dana, jer koliko se sada informiram nastupaju tek od 4,5 tjedna, kako kod koje trudnice.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hm...citam i citam i nakon 3 puta mi se upali lampica... nadam se da sam krivo skuzila

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sad mi je potpuno jasno! Haha malo sporo kopcam! marickapp ma samo nek je sve ok sa bebom a za ostalo ne brini!
    Posljednje uređivanje od nivesa : 28.08.2014. at 11:17

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I moja se lampica upalila
    Samo nek bude sve ok sa bebom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove