Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: Još jedan antibiotik? Što biste napravile?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno Još jedan antibiotik? Što biste napravile?

Molim savjete iskusnijih mama, tata i medicinskog osoblja na forumu.

U srijedu navečer je dobila malu temperaturu, u četvrtak je bila na 38-38,5. Nikakvih drugih simptoma, ništa. U petak ujutro isto pa smo odlučili ne ići pedijatrici. U petak popodne temperatira se diže na 39 i više, u noći isto...danas je na 39,5. Od jučer primjećujemo zadah iz usta, a panadol dajemo kad temperatura prijeđe 38,5. Ništa je ne boli, kaže.

Znači, treći dan temperature koja svaki dan malo raste umjesto da pada.

U našem gradu danas radi samo hitna pa smo malo prije otišli tamo samo da je pogledaju i kažu nam trebamo li ići negdje dalje (u drugi grad) ili pričekati do ponedjeljka pedicu.

Trakice u urinu pokazuju ok situaciju. Diše ok. Ono što je doktorica našla je "Ždrijelo: sluznica ždrijela hiperemična, uvula medioponirana, tonzile unutar nepčanih lukova uz vidljive bjelkaste naslage".
    Konstatira akutni faringitis i prepisuje nam augmentin. Kaže, da se upala ne proširi.

Kako su sad apoteke zatvorene, antibiotik mogu uzeti tek sutra ujutro pa imam vremena malo propitivati...

Ovo će joj biti treći antibiotik ove godine i malo mi je bad.
    Nemamo baš iskustva s upalama grla i anginama. Ne znam je li ovo virusno ili bakterijsko. Strah me da se upala ne proširi dalje.

Što biste vi napravili u mom slučaju? Dali antibiotik domah, pokušali nešto drugo ili čekali ponedjeljak i vadili krv?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dala antibiotik. I to još jučer.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne dajem nista ako je samo temperatura. sto se atb tice, srednja mi je pocetkom godine, dok smo bili u bg, bila malo kasljucala, i bila mrvicu mirnija (nitko osim mene ne bi primijetio). kak me rodbina pocela drukati da joj dajem lijek za kasalj, isla sam joj vaditi krv i nalaz je bio crp 102. onda smo isli kod dr koja nije mogla vjerovati da je dijete s tako visokim crpom na nogama. pa je uzela bris-strep, i dala atb. ja sam se dvoumila tu vecer (jer mi je dijete djelovalo potpuno normalno) ali sam dala. za 2 mjeseca ona opet kasljuca i kak sam bila kod dr nekim drugim poslom ova joj uzme bris-opet strep, prepise atb, sumamed. kako je ona bila skroz ok nisam joj dala jer mi je bilo fakat glupo--koji ce joj q lijek ako to moze sama srediti. ali najmanja je pokupila od nje, i njoj sam nakon nekoliko dana temp koja nije padala dala sumamed, i bilo joj je bolje drugi dan.

tak da je moje iskustvo da svaki put procijenim, ali lijekove uglavnom dajem u nuzdi, samo kad fakat treba. tako i sebi. inace pustim organizam da se sam bori jer vjerujem da je to korisnije nego lijeciti nesto sto bi proslo samo od sebe.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ona je nakon što smo bili na hitnoj (39,1) molila da ona i tata idu pješke doma (fali joj vanjskog svijeta) pa su prošetali...kad su došli doma, temperatura je bila 38,6. Prvi put da je pala bez sirupa u ova tri dana. Hm. No, plaše me ove naslage (je li to gnoj?).
    Mikka, zar streptokok i ostale baterije mogu proći bez atb? Ja mislila da to samo ide kod virusa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

na tvom mjestu ne bih bila išla sa djetetom na Hitnu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    na tvom mjestu ne bih bila išla sa djetetom na Hitnu.
    Što bi ti napravila? Čekala?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ni ja ne kuzim zasto si je vodila na hitnu
    Nije da joj temperatura nije padala ili je tesko disala
    Pricekaj sad ponedjeljak svoju pedijatricu
    Pogotovo ako joj je trmperatura sama od sebe pocela padati

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I nek pije puno tekucine

A inace, nisam jos cula da je itko dosao s hitne s djetetom, a da nisu dali atb, bez vadjenja krvi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ako se temperatura može skidati, ako dijete ne kašlje i ne diše teško, ako je inače dijete koje nema neke kronične probleme, i ako nije malaksala nego dapače živahna, onda stvarno ne znam zašto ići na Hitnu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Normalno, na Hitnoj uvijek daju antibiotik, zato da 'pokriju' dijete.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa ovako po forumu propitivati nema nekog smisla, odluka je tvoja, kakve veze ima što bi Mima, Beti ili Mikka napravile.
    Može ne biti ništa, a može i svašta (moja je tako ovo ljeto u srijedu krenula s 37,5 pa do subote došla na 40,2 a sve bi odmah uredno palo na Lupocet i ništa je nije boljelo i dvoumila sam se kamo i da li da u nedjelju idem...pa je ispala pristojna upala pluća).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ona je nakon što smo bili na hitnoj (39,1) molila da ona i tata idu pješke doma (fali joj vanjskog svijeta) pa su prošetali...kad su došli doma, temperatura je bila 38,6. Prvi put da je pala bez sirupa u ova tri dana. Hm. No, plaše me ove naslage (je li to gnoj?).
    Mikka, zar streptokok i ostale baterije mogu proći bez atb? Ja mislila da to samo ide kod virusa.
    Bijele naslage mogu biti i od virusa ne samo strept.

Nadam se da će sutra biti bolje.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a uvijek moze biti i svasta i nista
    ja obicno cekam 3 dana temperature, ako je sve ostalo relativno ok (ne gusi se od kaslja, temp ide dolje s paracetamolom...)
    ako ide vikend, kao kod tebe cokolada, a vec treci dan ide temperatura, odvedem je u petak svojoj ped., za svaki slucaj
    nekad je ispalo bez potrebe, a nekad da super sto smo dosli
    al nikad ne znas...procijenis vlastito dijete...a i ne moras uvijek biti u pravu

Al mrzim kad zakure cetvrtak ili petak, jer mi onda pedijatrica nije dostupna preko vikenda, a mrzim hitnu (prvi put ikad smo zavrsili tamo zbog konvulzija i imam traume)
    Posljednje uređivanje od Ginger : 30.08.2014. at 21:07

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naslage mogu biti kod streptokoka, adenovirusa, mononukleoze
    nekada je teško razlikovati je li streptokok ili druga 2 razloga

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zuaka, sad ti je sigurno lakse odluciti , zar ne ?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne kuzim zasto si je vodila na hitnu
    Pa zato jer je to bio treći dan temperature, a rasla je .. pa sam htjela samo chekirati situaciju (vikend je, ako je nešto ozbiljnije tipa treba vaditi krv i sl., trebamo voziti u drugi grad, ono, nisamo u Zg).

S druge strane, nije često imala tako visoku temperaturu, a kad je i imala, onda je to bilo povezano s nečim (tipa, bila bi zaštopana, kašljala i sl.), a sad ništa. Neiskusni smo pa zato chekiram ovdje. Naravno, pročitala sam slične teme, ali ipak....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A sad odgovor na pitanje : da li bih dala antibiotik?
    nemam pojma , ne bih zbog ovakve klinicke slike isla lijecniku, pogotovo ako nema mogucnost analize krvi u laboratoriju.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    A inace, nisam jos cula da je itko dosao s hitne s djetetom, a da nisu dali atb, bez vadjenja krvi
    Pedica nas u životu nije poslala vaditi krv prije davanja atb pa mi sad nije ništa drukčije. Zato si i mislim, je li može ponekad bez...?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    naslage mogu biti kod streptokoka, adenovirusa, mononukleoze
    nekada je teško razlikovati je li streptokok ili druga 2 razloga
    I za sve je to nužan antibiotik, pretpostavljam?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa čekirala si situaciju i dijete je dobilo antibiotik, a sad razmišljaš bi li ga davala.

To ja ne razumijem, zašto voditi dijete doktoru a onda ne slušati doktora.

Ako si odvela dijete na Hitnu, sigurno si imala razloga, ne možeš ti sad ovdje to opisati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pedica nas u životu nije poslala vaditi krv prije davanja atb pa mi sad nije ništa drukčije. Zato si i mislim, je li može ponekad bez...?
    Sto bez?
    Dati dijagnozu bez vadenja krvi?
    naravno da moze.
    proci upala uzrokovana bakterijom bez antibiotika?
    naravno da moze. Ali antibiotik skracuje trajanje bolesti i eventualne komplikacije/teze oblike, ali da...moze proci i bez.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zuaka, sad ti je sigurno lakse odluciti , zar ne ?
    Pa nije sad, odlučit ćemo sutra, nakon što vidimo kakva je noć i kakvo je jutro, ima li temperature, zadaha i to.

Ok mi je čitati vaša razmišljanja, iskustva i argumente, to su mi važni parametri, iako ne i presudni, presudni parametar mi je, naravno, stanje djeteta i dijete kao takvo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne. Ali to lijecnik ne moze sa 100% sigurnosti znati bez testova , i /ili cekanja , pa pokriva jedan dio antibiotikom ( za drugo i tako zapravo nema terapije osim cekati da prode).

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sto bez?
    Dati dijagnozu bez vadenja krvi?
    naravno da moze.
    proci upala uzrokovana bakterijom bez antibiotika?
    naravno da moze. Ali antibiotik skracuje trajanje bolesti i eventualne komplikacije/teze oblike, ali da...moze proci i bez.
    Ne, bez vađenja, mislila sam bez antibiotika. To se pitam, je li koji put moglo bez. I može li sad.
    Ok, kužim ostalo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa čekirala si situaciju i dijete je dobilo antibiotik, a sad razmišljaš bi li ga davala.

To ja ne razumijem, zašto voditi dijete doktoru a onda ne slušati doktora.

Ako si odvela dijete na Hitnu, sigurno si imala razloga, ne možeš ti sad ovdje to opisati.
    Zuska je friska majka.
    i ja sam znala zaglaviti na hitnoj ( istina u bolnici )kad mi je dijete bilo tako malo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Haha pa ja sam provodila život na hitnoj kad mi je dijete bilo malo a i malo veće, ali sam onda i postupala kako su mi rekli.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne, bez vađenja, mislila sam bez antibiotika. To se pitam, je li koji put moglo bez. I može li sad.
    Ok, kužim ostalo.
    Stvar je u tome da niti ti , niti lijecnik ne moze sa 100% sigurnosti reci kada ce upala uzrokovana bakterijom proci bez antibiotika , i bez posljedica ili komplikacija . Pa onda lijecnik bira terapiju jer je to manje rizican izbor.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zuska je friska majka.
    i ja sam znala zaglaviti na hitnoj ( istina u bolnici )kad mi je dijete bilo tako malo.
    Pa nisam tako friška, imam koju godinu
    Bit ću friška opet u studenom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Haha pa ja sam provodila život na hitnoj kad mi je dijete bilo malo a i malo veće, ali sam onda i postupala kako su mi rekli.
    A sto da ti kazem?
    dva puta na hitnoj. Dva puta predlozena hospitalizacija. Oba puta sam se ljubazno zahvalila za ponudenu hospitalizaciju, ali sam lijekove rado uzela i davala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma friska si.
    prvo dijete , staro 3 godine.
    kad prvo napuni 6 , a imas i mlade, tada si vec veteranka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, i ja sam odbijala hospitalizaciju, to je sasvim druga stvar.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ja sam onda krivo skuzila, da je isla temperatura dolje...
    Ma gle, sa djetetom nikad nisi siguran bi li ovo ili ono...meni glupo voditi ih, a ispostavi se bez razloga
    A strah me opet da nije nesto gadno

Pa za neke stvari moze postaviti dg i bez vadjenja krvi
    Moja je prije nekog vremena imala sarlah, bio je pocetak, mi nismo skuzili, a dr ga je skuzila isti tren
    Nije isla vaditi krv prije atb, tek za kontrolu

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Stvar je u tome da niti ti , niti lijecnik ne moze sa 100% sigurnosti reci kada ce upala uzrokovana bakterijom proci bez antibiotika , i bez posljedica ili komplikacija . Pa onda lijecnik bira terapiju jer je to manje rizican izbor.
    ok, jasno. Liječnici imaju svoj put, na roditeljima je da ih poslušaju ili ne, da riskiraju ili ne. U svakom slučaju, moramo se javiti pedici u ponedjeljak.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, jasno. Liječnici imaju svoj put, na roditeljima je da ih poslušaju ili ne, da riskiraju ili ne. U svakom slučaju, moramo se javiti pedici u ponedjeljak.
    Zapravo , ne bih rekla da je tako.
    pogotovo ako roditelji nemaju iskustva , nisu sigurni i tako...
    npr. ja u vasem slucaju ne bih isla lijecniku, tako da ne bih niti imala dileme oko terapije.
    ako bih ipak otisla lijecniku , a imala dileme , tada bih njega ( lijecnika ) pitala da li je nuzno, ili se moze cekati , da pratim stanje ili sto vec...
    nekako mi lijecnik koji je vidio dijete pozudaniji nego da nagadam.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

oooo,pa ta mi je vjestica promakla....glup topic za cestitat ali eto skuzih....

sad me cokoladin slucaj upale pluca pokolebao, moja par puta sto bi kurila je isto tako uvijek sve super podnosila,jela bi i pila pa se ja ne bi vele sekirala,jos bi joj temp padala odma nakon Lupoceta...pedica mi je 1x kad sam posla nakon 3dn temp odma supila antibiotik (kakvo vadjenje krvi) koji joj ja nisam dala i taj isti dan je prosla temp i sve je bilo OK... ohrabrena tim iskustvom nastupat cu tako i dalje,pu pu pu da se tako rijetko i dalje nastavi razboljevat....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, samo kod streptokoka
    kod mononukleoze (i adeno) samo ako dodje do sekundarne bakterijske infekcije

pa ja bih rekla da vecina lijecnika nista ne bira ni ne riskira, ako je siguran da je bakterija nece razmišljati hoće li proći samo od sebe nego će propisati antibiotik

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovako, temperatura je nastavila padati sama od sebe, s 38,5 pala je na 38,1 i tako je zaspala. Večeras je izgledala super, potpuno bistro. Heh, mogli smo pričekati s odlaskom dr.

Malo sam čituckala (angina), pa zaključujem da ona definitvno nema virusnu upalu jer nema nikakvih popratnih simptoma, prije će bit da je streptokokna upala, za nju je naglašeno da nema popratnih simptoma, osim jake grlobolje. No, problem je što ona tvrdi da je grlo ne boli. ?!

Vezano za streptokokni faringitis, kaže wiki:
    "Streptokokna upala grla bez liječenja obično traje nekoliko dana. Liječenje antibioticima potaknut će povlačenje simptoma 16 sati ranije. Glavni razlog liječenja antibioticima smanjivanje je rizika od dobivanja ozbiljnije bolesti."
    "Antibiotici smanjuju prosječno trajanje simptoma, koji obično traju od tri do pet dana. Uz antibiotike se to vrijeme skraćuje za otprilike jedan dan. Ti lijekovi ujedno smanjuju širenje bolesti. Lijekovi se uglavnom rabe za sprječavanje pojave rijetkih komplikacija."

Znači, upala prolazi sa i bez atb, poanta atb kod streptokoka je prevencija mogućeg širenja upale...Uf.
    Posljednje uređivanje od Zuska : 30.08.2014. at 23:41

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj se ljutiti, ali koliko sam te citala na raznim temama, ne bih očekivala da ćeš odluku o liječenju djeteta bazirati na dr.google-u

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Počela sam pisati neka svoja iskustva pa stala-ne treba ti to.

Kao ni wiki-znanje.

Meni je tu alfa i omega pedijatar kojem vjerujem i koji dobro poznaje moje dijete a i mene, odnosno neki moj generalni stav prema bolestima. Srećom, imam ga.

A s druge strane, lako je meni laprdati s djecom koja su svi skupa u ovih 8 godina 4 puta završila na antibiotiku.

Nudili su i češće, ali se pokazalo da ipak nije potrebno (to su one situacije kad mi dr kaže "a mogli smo antibiotik možda").

Ne vjerujem da bi se usudila na svoju ruku, bez blagoslova dr ne dati propisanu terapiju. Ali ih volim potaknuti da stvar ispitaju do kraja. Jedan se doduše naljutio što sam tražila krvnu sliku (šta bezveze bodete dijete), jer je to po njegovom mišljenju bilo sigurno za atb. Nalaz je pokazao da nije, i to su zapravo situacije koje mi smetaju.

Zato volim svoju pedijatricu, ona kad kaže da je sigurna-stvarno je sigurna u dijagnozu.

Opet, ne mislim ni da je neka velika tragedija ako dijete koji antibiotik u životu popije bezveze.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj se ljutiti, ali koliko sam te citala na raznim temama, ne bih očekivala da ćeš odluku o liječenju djeteta bazirati na dr.google-u
    Pa ne baziram odluku na tome, proučavam, čitam, do sad nisam imala dodira s anginama ni streptokokima. I postam info za budućnost jer će netko pročitati temu... Uostalom, google kaže isto što i dr.

Gle, do sad smo svaki put kad je mala bila bolesna, otišli kod doktora i dobili antibiotik. Do sad ih je popila 5.
    Danas se dogodilo to da ga nismo odmah mogli podići jer apoteke ne rade do sutra ujutro. Pa sam si priuštila luksuz propitivanja potrebnosti antibiotika, što - vidim dok iščitavam teme - da mnogi rade.

Trampolina i ostali, da ne pišem drugi mail, doktorica koja je pogledala moje dijete danas, vidjela ga je prvi put u životu. K tome smo joj vjerojatno i među prvim pacijentima u životu, nisam ageist, ali stvarno je mlada i nije ostavljala dojam osobe koja je pregledala mnogo djece u životu jer su joj pri pregledu u pomoć priskakali iskusniji kolege u timu.
    Dakle, nije da ne vjerujem pedici koja zna moje dijete, a nije ni da ne vjerujem doktoričinoj diplomi, ona je postavila dijagnozu koja je vjerojatno točna i dala nam lijek. Vidim da na forumu ima roditelja koji rijetko daju antibiotike pa me zanimala i ta strana priče.

Ja sam preveliki trtaroš da ga ne bi dala, poslije bih u sebi dramila da se streptić proširio...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam bila malo uplasena oko strepa jer sama imam sklonost angini. Ali stvarno dajem lijekove samo u nuzdi. I ne spustam temp olako, nego kad vidim da bi to moglo pomoci djetetu da se malo odmori (npr ako je temp bas visoka pa dijete losije spava). Ista sam orema sebi - kad mi je nesto pustam da prode, najcesce me obori na 1 dan koji prelezim a drugi budem ok. I zivcira me kad md za svaki drek uzme neku tabletu jer nema vremena biti bolestan , popi*dim na to.
    Posljednje uređivanje od mikka : 31.08.2014. at 09:21

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam si u zivotu pojednostavila stvari. Do trenutka dok ne odem doktoru odgovornost je moja. Od trenutka kad odem doktoru odgovornost je njihova i dalje ne preispitujem njihove odluke.
    Da li to znaci da je ponekad dijete popilo antibiotik bez kojeg je moglo proci? Vjerojatno da. Da li mu je bilo ista od tog antibiotika? Pa ne, osim sto je vjerojatno brze ozdravilo. Da li je taj antibiotik sprijecio neku goru komplikaciju da bolest nije lijecena antibiotikom? To ne mozemo znati, sto ne znaci da nije tako.

uglavnom, kad dobiju antibiotik dam im da popiju, a ako ponekad zakljucim da sam mogla mozda jos koji dan pricekati s odlaskom zakljucim da cu iduci put drugacije i dalje ne razmisljam previse o tome dokle god mi je dijete zdravo, bilo zbog popijenog lijeka ili ne.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zbrzali smo s odlaskom na hitnu jučer, a i s otvaranjem topica. Većina vas je bila u pravu.

Naime, jučer je temperatura počela padati sama od sebe, od popodnevnih 39,1, bez ikakvih lijekova, pala je pred spavanje na 38,1. U noći sam je provjerila i skontala da uopće nema više temperature. Zato je do jutra odspavala najbolje do sad u posljednjih nekoliko dana. Malo prije se digla, izmjerile, 36,9.

Odlučila sam pričekati do sutra kad idemo pedici ionako pa neka ona kaže treba li atb ili ne.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Da li mu je bilo ista od tog antibiotika? Pa ne, osim sto je vjerojatno brze ozdravilo.
    Od tog istog augmentina kojem smo bili dobili prije godinu i pol, dobila je gljivice kojih se nismo mogli dugo riješiti, ima topik o tome. Sad pušem i na hladno, čim pomislim da bi se mogao nazrijeti atb, krećemo s probiotikom. Doduše, augmentin nije prepisan do jučer, kad je rekla da je to najboji lijek za takve upale...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ako je strept u pitanju ništa se neće dogoditi ako i sačekaš s antib do sutra dok izvadiš krv,ali... moji su oboje imali streptokok sa totalno drugačijim simptomima. Cura je imala temp 37.3 ali je jaukala od glavobolje i klonula je do neprepoznatljivosti. Odmah smo jurili na pregled,poslani na hitnu na bris i dobili poz nalaz i antibiotik. A beba je imao temp 38.5 pa 3dana bez temp,pa je opet skočila u jednom danu na 39,pa 3-4dana opet bez temp,pa je opet u jednom danu skočila na 39. KRVNA SLIKA JE BILA UREDNA,A BRIZ KATASTROFA..BHS obilan. I on antibiotik. Šta reći na krvnu sliku neznam. Ja i mm smo također napravili briz..bili poz. Popili ant i to je za sada to. Ako si čekala i temp je u padu,a dijete ok možeš izdržati još i do sutra..nevjerujem da tek tako nastaju komplikacije. Predlažem ti i krvnu sliku i bris. Sritno i javi nam

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A gljivice..jesu ružne al nisu ubbojice..ima lijeka

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Da li to znaci da je ponekad dijete popilo antibiotik bez kojeg je moglo proci? Vjerojatno da. Da li mu je bilo ista od tog antibiotika? Pa ne, osim sto je vjerojatno brze ozdravilo. Da li je taj antibiotik sprijecio neku goru komplikaciju da bolest nije lijecena antibiotikom? To ne mozemo znati, sto ne znaci da nije tako.
    zaboravila si i na cinjenicu koja je na svim plakatima u medicinskim ordinacijama - ne davati antb kad ne treba jer se razvija rezistentnost na njega i onda nece vise djelovat kad bi trebao! http://www.medri.uniri.hr/jeka/antibiotici.html

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je imala sitnu tempicu (do 38.5) nekoliko dana, solidno opće stanje
    temp pala, dijete dobro da bi se probudila s ppaketom lc na vratu da joj je glava bila nagnuta
    ja sam se usrala ko grlica, sve crne misli, limfom, leukemija.....
    grlo lagano crvenksto bez ikakvih naslaga
    dijete bez temp, dobrog općeg stanja
    bio BHS

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aleks može prevod bhc

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno