Molim savjete iskusnijih mama, tata i medicinskog osoblja na forumu.
U srijedu navečer je dobila malu temperaturu, u četvrtak je bila na 38-38,5. Nikakvih drugih simptoma, ništa. U petak ujutro isto pa smo odlučili ne ići pedijatrici. U petak popodne temperatira se diže na 39 i više, u noći isto...danas je na 39,5. Od jučer primjećujemo zadah iz usta, a panadol dajemo kad temperatura prijeđe 38,5. Ništa je ne boli, kaže.
Znači, treći dan temperature koja svaki dan malo raste umjesto da pada.
U našem gradu danas radi samo hitna pa smo malo prije otišli tamo samo da je pogledaju i kažu nam trebamo li ići negdje dalje (u drugi grad) ili pričekati do ponedjeljka pedicu.
Trakice u urinu pokazuju ok situaciju. Diše ok. Ono što je doktorica našla je "Ždrijelo: sluznica ždrijela hiperemična, uvula medioponirana, tonzile unutar nepčanih lukova uz vidljive bjelkaste naslage".
Konstatira akutni faringitis i prepisuje nam augmentin. Kaže, da se upala ne proširi.
Kako su sad apoteke zatvorene, antibiotik mogu uzeti tek sutra ujutro pa imam vremena malo propitivati...
Ovo će joj biti treći antibiotik ove godine i malo mi je bad.
Nemamo baš iskustva s upalama grla i anginama. Ne znam je li ovo virusno ili bakterijsko. Strah me da se upala ne proširi dalje.
Što biste vi napravili u mom slučaju? Dali antibiotik domah, pokušali nešto drugo ili čekali ponedjeljak i vadili krv?