Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: Vrtić 2014./2015.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi smo jučer otišli prvi dan, grupa je miješana, od 2,5 do 6 godina, 23 ih je.

Na sastanku prošloga tjedna tete su se sastale samo s nama roditeljima desetak novoupisane djece u tu grupu, od njih desetak pola ima jasličko iskustvo, a pola nema iskustvo institucije. Dogovor je da svi roditelji dođu, malo se promuvaju s klincima, ostave ih i odu, ako bude problema, tete će nazvati roditelje. Kod nas u vrtiću baš ne vole te adaptacije s roditeljima jer kažu da se klinci dodatno uznemire.

Koliko sam uspjela vidjeti, problem je bio samo s dva klinca, i to ona iz jaslica, oni su neutješno plakali, ostali (novi) klinci (trogodišnjaci) bili su vrlo kul. Zapravo je sve vrlo kul u odnosu na lanjsko iskustvo iz jaslica kad se od roditelja 15 klinaca, samo nas troje muvalo po grupi, ostali su ostavili klince odmah prvi dan cijeli dan pa je bilo urlanja i stresa. Zapravo to je i nekakva politika vrtića, neće oni braniti roditeljima da budu tamo, ali nije im drago. Mi smo lani odradili super adaptaciju u jaslice u 5 dana postepeno i opet bih tako s drugim djetetom.

Mojoj klinki sad nije trebala adaptacija, iako je riječ o novoj zgradi, novim tetama i novoj grupi. Zgradu i dvorište poznaje od prije, voljela se igrati u tom dvorištu, tete je upoznala ljetos (zapravo, ne sjeća ih se, ali smo joj ljetos pričali o njima), a iz grupe pozna nešto djece iz parka i ima dva frenda iz jaslica pa smo je stalno podsjećali na njih i govorili kako će biti zanimljivo. Kad smo došle, teta i ja smo je provele po svim prostorijama, sve joj pokazale i jučer kad sam došla po nju bila je jako zadovoljna, rekla je da joj je bilo lijepo i zanimljivo.

Vjerujem da će tako i ostati, imaju cijeli kat za sebe, hrpu kutića, klinci u grupi su baš ok (nekako nam se potrefilo dosta ekipe koju znamo od prije), tete su super (jedne od najboljih), dvorište je prostrano... Nekako sam veselija nego lani (tema: jasličari 2103/14). Nadam se da neću doći jadikovati ovdje
    Posljednje uređivanje od Zuska : 03.09.2014. at 13:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •