ne znam kako to ide s objavom slike, nadam se da se neće ljutiti vlasnici foruma
preuzbuđena sam da sad čitam pravila foruma. Ugl. meni su vraćene 3 blastociste, moguće je da su blizanci pa se zato već 7. dan nadzire crta :O ???
ne znam kako to ide s objavom slike, nadam se da se neće ljutiti vlasnici foruma
preuzbuđena sam da sad čitam pravila foruma. Ugl. meni su vraćene 3 blastociste, moguće je da su blizanci pa se zato već 7. dan nadzire crta :O ???
ne mora biti da su blizanci. bez obzira na visinu bete, dal su blizanci ili ne saznat ces tek na uzv.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za lijepu veliku betu!
pa malo mi je čudno, sama nisam ni pomislila da će biti pozitivan 7. dan, pogotovo što sam ga radila sada, u 5 popodne, a prakticira se testiranje s prvim jutarnjim urinom. Sad se još više bojim da je lažni rezultat, samo mi to treba...![]()
meni je bio pozitivan popodne 5dnt blastice...
pozdrav curke, evo mi ćemo ovaj ciklus pokušati prirodni ivf. jučer bila na prvoj folikulometriji, endometrij je još dosta tanak, imam dva veća folikula. opet u ponedjeljak uzv.
čestitam onima koje imaju plusiće!
želim sreću betočekalicama ~~~~~~~~~~~~~~
onima koje idu u nove pobjede želim puno snage i hrabrosti ~~~~~~~~~~~~~~~~
Kuzim te. Al meni je on bas dobar, sef odjela, ide na konferencije i sl.edukacije ... radi na svom znanju i iskustvu. Ona radi samo tamo, al je i sefica pa nit ne moze drugacije.
Draga moja, preporodit ces se. Tamo je tako humano - svi su ljubazni, ne cekas red, tretiraju te ko covjeka za kojeg su izdvojili vremena da mu pomognu, imaju ljudski pristup... Ne kazem da soc dr-i nisu dobri, al ovdje su uvjeti skroz drukciji. Ipak se to placa, a to nije malo.
Bubi...vidjela sam kuda ideš i sretno...sva sreća da si upućena u puno toga pa te ne mogu više zavlačiti...nigdje![]()
@Dunja meni su vracena 2 trodnevna embrija (moruli).....nemam hrabrosti raditi testic jos.....a tebi cestitam i i drzim fige da sve bude ok i pnaravno ispravnost testica 100%
Joj meni danas u toku dana se desila malo stresna situacija, pa sam se nasekirala.....i evo sada sam se smirila i nekako imam glupi osjecaj da mi je stomak "ispuhao".....nemam nikakvih bolova ni osjecaja nadutosti.....nadam se da nije najgore.....
Dunja, čestitke!!!
Curke..jedno pitanje..u uto sam radila test i bio je negativan..u srijedu sam prestala uzimati utriće..danas doslovno imala 2-3 kapi krvi i pomislila sam da je to to..da je M dosla..ali zapravo ostatak dana nista..jel to normalno? Da li mi kasni zbog utrića? Da pokusam ponoviti test?
Uređujem, pobjegao mi post:
Sadie
Liječenje u bolnicama nije besplatno. Plaćamo ga masno iz našeg rada i naših zarada.
Liječenje neplodnosti valjda je jedini oblik liječenja čija su prava zakonski ograničena.
Na teret osiguranja imamo pravo na 2 pokušaja liječenja u prirodnom postupku i 4 pokušaja u standardom stimuliranom postupku (s tim da malo koja pacijentica u bolnicama dobiva standardni, individualno prilagođeni stimulacijski protokol, uglavnom se radi štednje na lijekovima dobivaju neki polustimulirani protokoli-što se vidi po prosječnom broju dobivenih oocita i embrija kojih gotovo da i nema za krioprezervaciju).
Radi restrikcija u bolnicama, zlatni standard liječenja neplodnosti je uglavnom nedostižan.
Ako želimo zlatni standard liječenja, moramo platiti liječenje u privatnim poliklinikama jer tamo gdje smo to već iz svojeg rada kroz zdravstvene doprinose platili -u bolnicama-to ne dobivamo.
Na žalost i kod mnogih drugih vrsta liječenja situacija je kao i kod liječenja neplodnosti.
Zdravstvena zaštita u javnom sustavu zdravstva postaje sve nedostupnija, sve su niži standardi usluga u javnom zdravstvu, tko ima novaca plaća diagnostiku, pretrage, liječenje u privatnim klinikama, tko nema novaca....
Sažmimo situaciju vazanu uz liječenje neplodnosti u bolnicama i u privatnim klinikama:
Tko ima novaca, ima i veću šansu za imati dijete/djecu.
Žalosno, zar ne?
Dunja12, super za testic!
Fuksija, mozda da izvadis betu? Sto je rekao dr.A.?
Bubekice! Jako, jako mi je žao!
Želim vam puno uspjeha u Betaplus!!!!
cure, jutros test opet pozitivan, malo intenzivnija boja druge crtice na odnosu od jucer... ali jutros sam imala neki maali iscjedak, prvo roza, svijetlo roza, a onda žučkasto... Ja se nadam da je to sve okej... Ako netko ima slično iskustvo nek me utješi =) Hvala svima na lijepim željama.![]()
Posljednje uređivanje od dunja12 : 13.02.2015. at 08:37
PinaColada ja sam imala jako stresnu situaciju bas negdje 7,8 dan transfera a moja mrvica se ipak primila....zato nemoj da se sad puno brines oko toga.
Nego samo da pitam jer se ne razumijem u morule i blastice!!!
Sta vec treci dan moze biti morula?? Od koliko je to stanica onda??
Nina32 i dunja12 čestitam i za lijepe bete šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dunja i nina![]()
Super Dunja i Nina!!!! Veselim se sa svakim novim plusićem, iščekujem ogromne bete!!!
hvala svima,nadam se i ja da cemo obje imati veelike bete i da ce sve biti dobro![]()
Čestitke Dunja i Nina <3
Nina i Dunja čestitam, saljem vibre za velike bete ♡
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[QUOTE=Inesz;2735635]Uređujem, pobjegao mi post:
Sadie
Liječenje u bolnicama nije besplatno. Plaćamo ga masno iz našeg rada i naših zarada.
Liječenje neplodnosti valjda je jedini oblik liječenja čija su prava zakonski ograničena.
Na teret osiguranja imamo pravo na 2 pokušaja liječenja u prirodnom postupku i 4 pokušaja u standardom stimuliranom postupku (s tim da malo koja pacijentica u bolnicama dobiva standardni, individualno prilagođeni stimulacijski protokol, uglavnom se radi štednje na lijekovima dobivaju neki polustimulirani protokoli-što se vidi po prosječnom broju dobivenih oocita i embrija kojih gotovo da i nema za krioprezervaciju).
Radi restrikcija u bolnicama, zlatni standard liječenja neplodnosti je uglavnom nedostižan.
Ako želimo zlatni standard liječenja, moramo platiti liječenje u privatnim poliklinikama jer tamo gdje smo to već iz svojeg rada kroz zdravstvene doprinose platili -u bolnicama-to ne dobivamo.
Na žalost i kod mnogih drugih vrsta liječenja situacija je kao i kod liječenja neplodnosti.
Zdravstvena zaštita u javnom sustavu zdravstva postaje sve nedostupnija, sve su niži standardi usluga u javnom zdravstvu, tko ima novaca plaća diagnostiku, pretrage, liječenje u privatnim klinikama, tko nema novaca....
Sažmimo situaciju vazanu uz liječenje neplodnosti u bolnicama i u privatnim klinikama:
Tko ima novaca, ima i veću šansu za imati dijete/djecu.
Žalosno, zar ne?[/
Imas pravo, nazalost potpuno pravo...
Svaki dan gledam susjeda, lagano proseta do bolnice po metadonsku terapiju jer ima vise narkomanskog staza nego ja godina zivota, proda tablete, kupi drogu, i tako uvik, dana nije radio i sve mu je besplatno, drzava se zabrigala za takve, mi nismo mogli u kbc split jer su prevelike guzve bile i dugo se cekalo, pa sam se bojala da ne izgubim posao...nadalje, zivim u Sinju, 35 km od Splita, i nemamo pravo na putne troskove, iako je autobusna karta u oba smjera 50 kn, a toliko i goriva moras uliti ako ides autom, pa sad nije ni to besplatan postupak, znaci drzava tu na jos jedan nacin diskriminira nas koji nismo iz ova 4 grada...ma bezveze....i jos kad sam bila nakon poroda u bolnici, maleni morao ostati par dana na neonatologiji zbog blage infekcije, mene zeljeli poslati doma, ali nisam se dala, rekla sam da nikad za nista nisam koristila usluge koje od svoje place masno placam i da ne izlazim iz bolnice dok i dijete ne bude izlazilo...jedvo sam se provukla, opet uz preporuku jednog dobrog doktora koji me i porodio.. Znam da smo off topic, primarno sam povirila da vidim kakvo je stanje, zato cestitam nasim sretnicama, neka bete budu astronomske, cekalice, drz'te se!!!!
Sadie, znaš da me osobito raduje tvoja trudnoća jer si je ostvarila u visokim reprodutivnim godinama. Da niste imali načina da platite liječenje u privatnoj ustanovi, lako je moguće da ne bi imali toliko uspjeha. ~~~~ do kraja
Izvan teme smo, ali zbilja žalosti da u bolnicama čiji rad plaćamo ne možemo dobiti zlatni standard liječenja. Žalosti i raširena percepcija da se zlatni standard liječenja i ne smije očekivati u bolnicama. Svi građani trebali bi imati jednako pravo na liječenje bez obzira na imovinsko stanje. Svi mi trebali bi imati dostupan zlatni standard liječenja neplodnosti neovisno o dubljini našeg novčanika.
Evo ja nisam izdržala , pao je i 4.test.. Svi su pozitivni i svaki put za nijansu tamnija crtica,ne puno..ali primjetno tamnija... Zvala sam danas doktora i rekla mu za to... Ali on je bio vidno ne oduševljen... i rekao, od kud mi je palo na pamet da radim testove.. Zbunjena sam, zašto je to nešto loše... Mislim, znam ja za biokemijsku trudnocu.. Ali beta je tek za 6 dana...15. dnt, a danas je tek 9.dnt... Zanima me ta brojkaaa !
dunja samo opusteno....
nije lijepo od njega sto je tako reagirao i nemoj davati tome puno paznje......osobno ne simpatiziram lucija bas i neka mi bog oprosti i neka se ne ljute cure na mene koje su kod njega ostvarile trudnocu.
Al cini mi se da je mica vadila betu 9 dan blastica i ne razumijem njegovo cudjenje za test....
Dunja12,
jesi primala nakon transfera injekcije bhcg-a?
Vidim da si i ti ranije radila betu i da je sve u redu na krajuMožda me želi poštedit razocarenja u slucaju biokemijeske trudnoce... ali upoznata sam s tim i sve žene koje idu na mpo,vjerujem da su oprezne po pitanju svega... tako da stvarno ne vidim čuđenju za test 7,8,i 9 dan koji su pozitivni.. Nek on se ljuti ,a ja cu uživati u svojim simptomima trudnoce.. Napuhnut trbuh maksimalno, tako da sam se skroz ufurala u ove pozitivne testove i nadam se veliku betu
![]()
Dunja, čestitam na plusiću. Trudna si. Sretno dalje.
9 dana nakon transfera blastociste dobro je vrijeme za urediti test, ne razumijem zašto te je dr kritizirao radi toga.
Mlada si cura od 23 godine kojoj je vratio 3 blastociste u fet-u nakon 1. ivf-a, možda je dr samo zabrinut oko toga ...
Odi u ponedjeljak vaditi betu.
Pozdrav, cestitam svakoj na pozitivnim testovima i betama... Ja sam takoder od jucer betocekalica... Jucer je bio transfer dvije blaste, primam u srijedu jos jednu injekciju mislim boostera... Kada najranije nakon toga mogu raditi testic?
draga dunja, vjerojatno je dr. bio ljut jer ti je striktno dao uputu da vadis betu 15 dnt.
Vjerojatno mu se tako javljaju cure koje prerano rade test, pa onda bude nekad pozitivan i zbog ostataka ovitrela ili brevactidea, sto je zapravi lazni +.
To kod tebe najvjerajatnije nije slucaj jer su ti crtice sve jace pa ocito beta raste,
ali moras kuzit i njega kad ga se tako kontra njegovih uputa zivka...
zamisli da ga svaka od njegivih pacjentica nazove par dana prije bete, pa onda mozda nedaj boze iza toga dobije -, i onda ga opet zove sa betom 15 dnt
a covjek je stvarno na raspolaganju uvijek,ali
u ovom bi slucaju i ja siznula na njegvom mjestu, sorry
Sto se tice doktora, ja ga stvarno poštujem i da moram opet ici, opet bi se odlucila za njega... Stvarno je uvijek na raspolaganju.... Razumijem ja i zašto je tako reagirao, vjerujem da svaki doktor ne voli da se ide protiv onoga što je on rekao.. Ali ja sam samo htjela podijeliti srecu s njimništa drugo...i nije mi problem ni izvaditi betu i 12.i 15. dan... Ako moram 15... Ali eto, samo da sebi 'skratim' muke, zato sam ga nazvala, a inace ga nikad za ništa ne zovem jer mi je neugodno bezveze ga zvati... Prošli FET sam radila 7.,8. i 9.dan test i bio je negativan,a i nisam bila trudna, beta je 16.dnt bila 0, ovaj put 7.,8. i 9. dan je pozitivan...ne znam zašto bi bio lažan, iste tablete pijem... i sve.. i navela sam gore jednu injekciju decapeptyla drugo jutro nakon transfera,kao i u prošlom FET-u.. i to je to...
Posljednje uređivanje od dunja12 : 14.02.2015. at 19:37
Dunja čestitam na plusu! Vjerujem da će biti lijepa beta!
Manola, mora proći 5 dana nakon injekcije da ispari iz organizma, pa onda napravi test!
dunja, vadi betu kad se tebi vadi
nema tko i zasto biti ljut na tebe, mislim, halo?
I ono, blastice pa beta 15 dnt? Wtf?
Meni su i testovi i bete bili pozitivni na 11dnt trodnevnih....
Tako da, u ponedjeljak slobodno izvadi betu, ako zelis
I jos tri blastice, ah....
gluposti ja sam radila test 8 dnt jednog trodnevnog i bio je pozitivan. beta je bila na rasporedu 14 dnt, što bi kod tebe trebalo biti 11 dnt, ne kužim taj 15.-i, al ajde...