Stranica 47 od 73 PrviPrvi ... 37454647484957 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 3636

Tema: Odbrojavanje 3/2014

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Miuta821 .....bravoooo....jesi ti bila na VV u 1 mj sa frendicom možda? Sjećam se jedne Bjelovarke iz čekaonice...
    Ja idem uvjek sa mm bila jos jedna plava iz bj.ja sam bila u drugi mj.mozda nju si vidla.i meni malo cudno poslje inekcije ali samo neka bude ok.ja sam bila sa tulipan i 123 beba u drugi mj.pozdrav svima

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure, javljam da je prosla aspiracija-dobila 12 js na kraju!
    Sutra zovem u labos pa ce mi reci koliko se oplodilo i hoce li biti transfer 3.ili 5.dan, ali biolog vjeruje 5.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i sad nek me netko uvjeri zasto je bitno da znamo broj folikula prije punkcije....

bravo maca super i navijam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Istina, dr.stalno mjeri/spominje 7-8, ocito su se i manje pokrenule
    A kod mene se pokazalo da niti estradiol nije mjerilo jer bih po njemu imala max 5-6 js!
    Sad samo cekanje na oplodnju...nadam se dobrom tulumu u labosu

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Beta 373!!!!!! 14.dan nakon FETa dvije 5dnevne mrvice.
    u ponedjeljak druga beta.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

maca2 super
    tulipan83 čestitam

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, dr.stalno mjeri/spominje 7-8, ocito su se i manje pokrenule
    A kod mene se pokazalo da niti estradiol nije mjerilo jer bih po njemu imala max 5-6 js!
    Sad samo cekanje na oplodnju...nadam se dobrom tulumu u labosu

ne bih ja nikako zanemarila estradiol, od 12 js ustvari ne znaš koliko ih ti je zrelo za oplodnju ili ih je svih 12? koji ti je bio estradiol i kad?

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Primjer mog estradiola; na dan stoperice 1280 pg/mol (mislim da je ta mjerna jedinica u Petrovoj + posem iz glave) i od 5 js niti jedna zrela.

Sent from my iPhone using Tapatalk

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E sad ste me uplasile...estradiol je setao 600/1200/950, na dan stoperice ga nisam vadila. Rekao dr.da mu je to sve cudno,da je imao vec slucajeva s niskim E2 a dobrim js i da ce on vjerovati onome sto vidi na uzv (7 fol.dobre velicine, super endometrij).Istina, ne znam kakve su mi js - znat cu tek sutra, nadam se da ce se ipak koja dobro oploditi/razvijati...

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mikipika32 prvotno napisa Vidi poruku
    Primjer mog estradiola; na dan stoperice 1280 pg/mol (mislim da je ta mjerna jedinica u Petrovoj + posem iz glave) i od 5 js niti jedna zrela.

@mikapika, vidim da si isto bila u Petrovoj. Jesu ti odmah nakon punkcije rekli da su ti js nezrele ili tek sutradan kad si zvala lab.?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

cure imam jedno pitanje, a ne znam kuda da ga stavim:

dakle, dr. mi predlaže da kao prvi ivf (isci) postupak napravimo prirodnjak,
    da podsjetim: mi imamo loš spermiogram (asteno) i viši fsh (zadnji izmjeren 9, ali jednom bio i 13)
    godište vidite i imamo 2 djece "od davno".

kao to je neki uobičajeni tijek, ionako nam ne treba puno smrzlića

ja pak gledam da tko zna koliko ćemo mi uopće dobiti embrija i u stimuliranom pa bi prirodnjak (preko uputnice)
    ostavila za eventualno čekanje između sva stimulirana...
    s druge strane, neka nam je skroz panika trenutno (gužva na poslu) tak da možda bolje da ovaj mjesec nejdem u stim.
    a "globalno" mi se ne da čekati...
    kaj mislite?

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Maca2 tek sutradan kad sam nazvala laboratorij.

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Maca2 nemoj se voditi mojim primjerom jer ja imam PCOS pa je kod mene malo specifičnija situacija. Doktoi se boje dati veću dozu zbog bojazni od hiperstimulacije pa me na kraju to košta jer mi je protokol kratak i s malim dozama Puregona (100IU). Ciklusi su mi 32-36 dana a vade mi stanice već 15 dan.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tulipan, superrrrrrrrrr

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tulipan-čestitam, krasna beta!
    mikapika32-hvala na objašnjenju, mogu se samo nadati da mi se neće dogoditi takav scenarij sutra kad nazovem lab.

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Maca2 ne brini biti ce sutra lijepih vijesti iz laba Kako sam rekla ja nisam mjerodavna

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tulipan cestitam!
    maca2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za dobre vijesti danas!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zvala biologicu - od 12 js, 9 ih je bilo dobro za oplodnju.
    Na njima je radila ICSI, za sada vidi oplodnju samo na jednoj ali kaže da može biti zato što je kasnije radila oplodnju (nije još prošlo 24 h) ili zbog jako lošeg spermiograma gdje je, kaže, imala vrlo mali izbor dobrih spermija.
    Sutra zovem opet da vidim kako se dalje razvija situacija.

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Maca2 drzim figice da sutra cujes lijepe vijesti )

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

maca2

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Dok odbrojavamo tko ima TLC program upravo prikazuju reprize 4 serije In Vitro. Nove epizode su svaki petak u 20:00h.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Gledala sam dvije do sad.
    U prvoj mi je bio ful cudan prijevod (ne sjecam se kako su preveli umjesto transfera,al nesto glupo).
    Al drago mi da su se makli od prijevoda "umjetna oplodnja" koja se stalno cuje po hrvatskoj

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Vrci upravo sad od 12-14h imaš druge dvije epizode. Malo su nespretni u tim prijevodima ;-(

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sretno do neba u ovom postupku!!!!!!
    Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da vam se javim, danas krećem s postupkom, prvi Decapeptyl pada popodne... Toliko sam bila sretna, nikako a sad sam sva nekako doooown da bi najradije zaplakala. Ajme koji mišmaš u glavi...

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I tei draga sretno s bockanjem!!!
    vjerujem to što kažeš da ti je teže dočekati punkciju,nego betu...ali izdržat ćeš,dočekati i onda ćemo sretno isčekivati dan d!!!

Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    LaraLana sretno i da bude bas onako kako si si pozelila!
    Snekica pratis me polako, sve znas fige do neba!
    Zelimo_bebu sta nije isto kao i ostalo bolovanje?
    maca2 sretno ~~~~~~~~~ za sto bolju berbu!
    Ja se bockam vec 5 dana sutra dodajemo i menopure. Glava mi je kao bolan, puca od boli. Jedva cekam dan punkcije, mislim da mi je teze docekati to nego kasnije betu.Da mi je sve to prespavati

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

maca- za dobar transfer!
    tulipan-čestitam!!!
    i svim curama u postupku,pikalicama,čekalicama-stvarno ima popriličan broj..bit će da je nešto divlje u zraku sretno svima!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage moje...svima
    Bravo za plusice, bravo za punkcije i labove

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

maca2 ~~~~~~ da je party u labu bio uspijesan.

bubicazubica proljece je a u nama nemir....

Ja sam budna od 5 tako da je sank otvoren, posluzite se

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pak, hvala na ! Poslužujem se. Tebi i Snekici posebne ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~, držim vam do neba. Red je da vas krene.

Tužnicama , sretnicama i čekalicama ~~~~~~~~~~~~. Za svakog po malo.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ništa od razvoja drugih embrija...samo ta jedna js se oplodila
    Kaže biologica da je vjerojatno zbog loših spermija, ali to nam se nikad do sada nije dogodilo - tj. uvijek su uspjeli naći dovoljno dobre spermije da oplode sve js koje bih dobila. Ovo na kraju ispada kao da sam išla u prirodnjak, a ne 12 dana išla na stimulaciju...
    Sutra transfer...tko zna, možda i ta jedna bude bingo !

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uf maca . Neznam sta bi rekla...
    Neka ova jedna bude dobitna~~~~~~~~~~~~~~~~

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako ovaj put ne uspije mijenjamo kliniku tj. idemo opet privatno...iskreno, nešto mi ne štima u toj cijeloj priči-ne kažem da je labos/biolog nešto zeznuo ali ako u 3 druga labosa nikad nije bilo problema :ne zna:, znam da mu je MB bio isto loš 1.uzorak koji je dao za oplodnju pa su tražili da ga za pola sata opet da, i onda su imali puno veći izbor dobrih spermija...zašto to ovdje nije učinjeno kad se vidjelo da je loše nemam pojma...
    Posljednje uređivanje od maca2 : 15.03.2015. at 10:13

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

maca2
    sretno sa ovim embrijem kojeg imate~~~~

da li su ti odmah nakon aspiracije rekli koliko je js zrelo?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure koje ste u postupku, imam jedno pitanjce. Kad ste na Decapeptylu, dok ne dobijete M, da li vas cike bole? Pitam jer nisam nikad imala taj problem, ili sam možda samo zaboravila...

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne, nakon aspiracije rečeno da je 12 js. Sutradan su mi rekli da je od 12 njih 9 bilo zrelo i dobro za oplodnju...biologica kaže da ne vjeruje da je problem u mojim js-da su one dobre, već u lošim spermijima...čitam sad malo i istražujem statistiku oplodnje kod ICSI-ja i zaista je izrazito rijetko da do oplodnje ne dođe...što se ovdje dogodilo stvarno me zanima, bilogica kaže da se to ne može sa sigurnošću znati već samo nagađati, a ona nagađa je da problem u spermijima...
    Kad sam zvala 1.dan nakon apsiracije rekla je da je samo 1 oplođena ali je još davala šansu i drugima-rekla je da je oplodnju radila nešto kasnije, ne znam što joj to znači, tj. koliko je to moglo utjecati na rezultat-jel' se mogla smanjiti kvaliteta spermija ako se duže/predugo čekalo na oplodnju...
    Skužila je po mojim pitanjima da "sumnjam" da je kod njih došlo do neke greške pa se odmah ogradila od toga i rekla da su sve druge js (koje su bile dobre) koje je taj dan dobila (bilo nas je 6 žena) uspješno oplođene ICSI-jem, a sve je radila na isti način...

Ne znam, i vjerojatno nikada neću saznati tko/što je bio problem...ali eto, izgubila sam povjerenje u Petrovu i ne vjerujem da ću više ići kod njih u postupke. Naravno, moguće je i da nije uopće problem u njima ali iskreno, meni je lakše vjerovati da je, nego prihvatiti činjenicu da nas ovako nešto opet čeka i negdje drugdje...posebice jer se mm-u nalaz spermiograma popravio (oligoasthenoteratozoospermia 9./2010. na oligoasthenozoospermiju u 2./2015.)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Maca,
    nas su jednom zeznuli jer nisu zvali mm da da uzorak ponovo. Spermija je bilo, ali su svi bili nepokretni i tada smo imali samo jedan embrij, od 7js, 4 zrele.
    A ovo sto se tice kasne oplodnje, treba proci 24h da bi se potvrdila, a kad se radi izbor spermija za icsi prodje i 7-8 sati dok krenu s icsi-em u labu.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 15.03.2015. at 10:42

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste u postupku, imam jedno pitanjce. Kad ste na Decapeptylu, dok ne dobijete M, da li vas cike bole? Pitam jer nisam nikad imala taj problem, ili sam možda samo zaboravila...
    Mene nista posebno vise nego i inace u pms-u.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene je Petrova više puta zeznula, za*ebala mi dvije stimulacije, dva prirodnjaka. Ok, za prirodnjak još kontam ali za stimulaciju, to ne! Prvi postupak sam imala 8js, sve redom nezrela (tad još nisam kužila niš), a zadnji stim. postupak sam molila da mi naprave punkciju dan kasnije (minimalno!) ali ne i ne! Štopericu su mi dali već na 8dc i naravno od 6js, bila je samo jedna zrela i to u onoj početnoj fazi! Tad sam navaljivala da uzmem štopericu dan kasnije, ali nisu htjeli niti čuti, odgovor je bio - valjda doktori znaju bolje! Naravno neuspjeh je bio zagarantiran. Nikad više nisam išla tamo! A bilo je još toga, bolje da šutim...

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A mislila sam da sam ja bila "specijalni" slučaj. Vidim da se to u Petrovoj često događa ili? Sve se bojim idućeg postupka.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma ljuta sam na samu sebe zapravo, bila sam u Petrovoj u mom 1.IVF/ICSI postupku ikada, 2009.god.
    I tada sam nakon odnosa prema pacijentu, uvjeta i na kraju cijelog vođenja postupka rekla da više neću tamo. Probali prirodnjake u Vinogradskoj pa stigao onaj grozni "Milinovićev MPO zakon".
    Onda sam odradila 2 ICSI-ja u SLO - 2. bio bingo. I eto, nakon 4 godine odlučili se da bi još jedno dijete (FET u SLO je bio neuspješan 12./2014.)...i ja nagovorila mm-a (koji je odmah bio za privatnika) da probamo još jednom u Petrovoj-blizu nam je, imam tamo "vezu" pa nećemo morati čekati, rečeno nam je da su se uvjeti i uspjeh znatno povećali, i meni tada najvažniji argument-besplatan postupak vs. 15 000-20 000 kn kod privatnika.

A ovo što Snekica kaže za krivi tajming punkcije i nezrele/prezrele stanice sam u ovih 10-tak dana što sam išla u Petrovu na folikulometrije nekoliko puta čula u pričama sa ženama u čekaonici...užasno je i grozno da se tako nešto događa u bolnici koja slovi kao najveći MPO centar i na kraju krajeva i ima najveći broj MPO stručnjaka u HR, zbog silnog broja pacijenata kojeg imaju, naravno da statistički imaju i o.k. rezultate ali mogli bi biti tooooliko bolji kada bi se samo više potrudili!
    Ne znam u čemu je problem-nezainteresiranost/prezaposlenost liječnika, uštede na lijekovima...i iskreno niti me ne zanima, to se jednostavno ne bi smjelo tako raditi!
    Čak i da u ovom postupku uspijem ostati trudna to neće promijeniti moje mišljenje o ovoj bolnici i načinu rada.
    Posljednje uređivanje od maca2 : 15.03.2015. at 11:19

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

A ovo što Snekica kaže za krivi tajming punkcije i nezrele/prezrele stanice sam u ovih 10-tak dana što sam išla u Petrovu na folikulometrije nekoliko puta čula u pričama sa ženama u čekaonici...užasno je i grozno da se tako nešto događa u bolnici koja slovi kao najveći MPO centar i na kraju krajeva i ima najveći broj MPO stručnjaka u HR, zbog silnog broja pacijenata kojeg imaju, naravno da statistički imaju i o.k. rezultate ali mogli bi biti tooooliko bolji kada bi se samo više potrudili!
    Ne znam u čemu je problem-nezainteresiranost/prezaposlenost liječnika, uštede na lijekovima...i iskreno niti me ne zanima, to se jednostavno ne bi smjelo tako raditi!
    Čak i da u ovom postupku uspijem ostati trudna to neće promijeniti moje mišljenje o ovoj bolnici i načinu rada.
    maca2,
    jesi li vidjela negdje rezultate uspješnosti iz Petrove? ako jesi, molim te, podijeli to sa nama.

koliko mi je poznato, nema nigdje rezultata mpo-a iz Petrove. državne klinike ne objavljuju rezultate iako bi morale. tako da mi zapravo ne možemo znati kakvi su rezultati mpo liječenja u hrvatskim bolnicama.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne, ne - nemam nikakve službene rezultate, naravno...
    To je onako, usmena predaja - kuma mi tamo radi (nije MPO odjel) i tvrdi da im je uspješnost MPO oko 30-35%, što je saznala iz nekih njihovih godišnjih izvještaja, što po odjelima moraju predati na kraju svake godine.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

30-35 %, znaš li na što se to točno odnosi ta uspješnost?

maca2, lijepim link na Izvješće Regulatornog tijela za embriologiju i humanu reprodukciju iz Ujedinjenog Kraljevstva o uspješnosti mpo postupaka za 2013.
    http://www.hfea.gov.uk/docs/HFEA_Fer...gures_2013.pdf

-na stranici 29. vidi se da postotak svježih ciklusa sa vlastitim jajnim stanicama koji su završili rođenjem živog djeteta/djece za sve dobne skupine žene iznosi 25, 8%

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Odnosi se na poz.betu nakon transfera, ne na broj živorođene djece nakon MPO postupka, nažalost...on je zasigurno manji...
    Posljednje uređivanje od maca2 : 15.03.2015. at 12:28

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure samo da vam mahnem i da zavibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima u postupcima i cekalicama i pikalicama.

Hvala svima

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ništa od razvoja drugih embrija...samo ta jedna js se oplodila
    Kaže biologica da je vjerojatno zbog loših spermija, ali to nam se nikad do sada nije dogodilo - tj. uvijek su uspjeli naći dovoljno dobre spermije da oplode sve js koje bih dobila. Ovo na kraju ispada kao da sam išla u prirodnjak, a ne 12 dana išla na stimulaciju...
    Sutra transfer...tko zna, možda i ta jedna bude bingo !
    Maca zao mi je da je tako sad na kraju ispalo....
    Al i jedan zna biti vrijedan

A sta je u mb bilo sa tvojih 21 dobivenu js???
    Koliko ih je se tada oplodilo i koji dan transfer si imala??
    Vidim da nema u potpisu feta. Sta nisi imala smrzlica????

Sretno

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

LaraLana - jel' stigla princeza?
    U MB se oplodilo 15 od 21 js, do blastociste došlo njih 5...vratili mi 2, od ove 3 preostale 2 su ocijenili kao nedovoljno dobre za smrznuti, 1 su smrzli. Išli smo po nju u 12./2014. ali nažalost nije preživjela odmrzavanje...i tada smo upali u taj nesretni postotak od 10-tak% slučajeva gdje emrij ne preživi odmrzavnje, kao i sada što smo upali u ovaj mali postotak neoplođenih js nakon ICSI-ja...baš smo baksuzi

No dobro, kad se sve zbroji i oduzme opet smo imali ogromnu sreću što imamo jedno zdravo i savršeno dijete iz 3.IVF-a, i to je najveća moguća sreća
    Posljednje uređivanje od maca2 : 15.03.2015. at 13:25

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

To je onako, usmena predaja - kuma mi tamo radi (nije MPO odjel) i tvrdi da im je uspješnost MPO oko 30-35%, što je saznala iz nekih njihovih godišnjih izvještaja, što po odjelima moraju predati na kraju svake godine.
    ...i onda je svizac zamotao čokoladu

Bananka očisti inbox!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

S obzirom da je rijec o klinickim trudnocama ne cini mi se tako nerealan postotak :ne zna:
    Ti imas druge info.?

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Sushi, jesam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •