Evo i mene cure ziva sam malo me znoj ali prezivelasam 11stanica.u srijedu idem da vidimo sto bude.
Evo i mene cure ziva sam malo me znoj ali prezivelasam 11stanica.u srijedu idem da vidimo sto bude.
Za terapiju sam dobila antibiotik i utrogestran sad nisam pamtila za dan kad idem moram utrog ili ne kako sam zbunjola
Utrogestan svaki dan po 2 kom: ujutro, podne i prije spavanja. Antibiotik veceras 2, sutra po 2 ujutro i navecer i u srijedu 2 ujutro- ako ti sesrra rekla da pijes 2 dana...tako smo mi morale...
I da...to jutro kad ides na transfer stavis utric ujutro...
zelimo-bebu![]()
miuta821 ~~~~~~~za tulum u labu!
sretno - kažeš da su sve cure s jučerašnjeg transfera imale po samo jedan embrij za transfer, pa od koliko dobivenih jajnih stanica?
I zelimo_bebu, ako sad ne znaš kakvi su ti embriji, pitaj obavezno u srijedu - nemoj da VV nastavi tradiciju da ništa ili malo govori. Pitaj za kvalitetu tih embrija, pitaj za ocjenu, imaš pravo to znati, nije to samo informacija za embriologe
SRETNO!!
broj oocita, kvaliteta oocita, broj embrija, kvaliteta embrija, stanje spermiograma, način oplodnje, broj transferiranih embrija, broj kriopohranjenih embrija-ne samo da te informacije trebaju dati pacijentici već te informacije trebaju biti i dio OTPUSNOG pisma
Mozda u bubucnosti i dodjemo do toga. Ne da ne pise na otpusnom pismu nego ja ni u svom kartonu nisam nasla neke od tih informacija. Vjerojatno postoji neka druga datoteka u labu.
Nadam se da ce uskoro sve informacije biti na jednom mjestu jer je navodno u tijeku on line povezivanje u hzzo-u.
Cure malo vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pak kak je kod tebe...u kojoj si fazi?
Kada bih najranije mogla raditi test ili vaditi betu?
Transfer je bio 3. dan, jedan 4-stanični embrij...
Jel' bi u petak bilo o.k. (11dnt - 14dno) ?
maca2 - meni je uvijek bio test pozitivan i puno prije 14dana nakon punkcije, zato samo naprijed ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sretno pak!
Popišala test, negativan...ne znam da li da se još nadam ili prihvatim da je gotovo?
Danas mi je 8.dnt...mislim da ću za svaki slučaj još u petak otići izvaditi betu...
Ma glupa sam što sam već išla pišati...ali jednostavno želim već jednom znati na čemu sam i završiti ovo iščekivanje...
Svjesna sam da su nam šanse bile minimalne s obzirom na embrij koji smo dobili, i sada samo želim završiti ovu priču i "hladne" glave odlučiti što ćemo dalje (odustati od svega ili pokušati još jednom privatno).
danas je 11. dan nakon ovulacije? mogao bi pokazati stvarno pozitivan test, meni je bio 10. dan od punkcije (friški) ili 7. dan od vraćanja trodnevnog embrija, ili 5. dan nakon transfera blastica (FET).
ALI draga moja, znaš i sama da je jutarnji urin za to predviđen ne ovaj razrijeđeni i ne znam koji si test koristila?
Ja ne bih skroz otpisala ali bih se pripremila na negativan ishod. Sutra ujutro piški s jutarnjim urinom - ali vrlo osjetljivi test
da, 11. dan nakon ovulacije...neki iz dm-a test, najjeftinijifirst sign (ali sad čitam da očitava tek ako je beta <25)...eto, spremna sam na najgore-nadam se najboljem
Testovi trzaju na betu 25 cini mi se...pa aj se fino smiri i ne odlucuj nista prije bete![]()
Maca, razumijem nesrpljivost u potpunosti, ali ipak mislim da i je malo prerano. Evo~~~~~~~~~~~~~~
maca2 znam da si nestrpljiva ali ne brzaj ...to je još mrvicu prerano
Sutra ću sve pitati!
Od njih 5 : 4 su imale po 2 JS te se 1 oplodila, a peta je imala 8 JS i 1 se oplodila (2 bile nezrele, ostale se nisu razvile)..
Ja danas pretjerala sa muvanjem pa me lijeva strana boli (tu sam imala najviđe JS i bolilo s te strane)...pa moram malo smiriti strasti do sutra....
Pak..~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra....
Inesz...stvar je u tome što većina žena ni ne zna što i kako se sve ovo događa te nisu svi kao mi da čačkaju i pišu, a kamoli da pitaju biologa jer ne znaju što pitati. A ja-ne znam ni sama što sam trebala jučer napraviti-bila gužva, njih 5 na ET, zgurale se sve iza staklenog zida i ja sa tri pitanja ispred biologice-a ona na to-u srijedu ćete sve znati...šta sam dalje mogla? I ja sam kasnije bila ljuta, ali nisam tip koji će se opet gurati i pitati...
zelimo_bebu ,sutra budeš ti išla kod biologice na razg. i bude ti sve rekla. Kada embrije puštaju da se razvijaju do stadija blastice,ne daju informacije do samog kraja/transfera. Jer,te info. nebi bile potpune,jel. Tako da,ne brini,sve ćeš saznati...a možeš i sama pitati kaj te bude zanimalo.
Ali sve stoji kaj si napisala...žene ni neznaju opče kaj pitati,večina se ne razumije u svu tu proceduru niti upamti i kada im bude rečeno. Nisam niti ja znala,niti razumjela...a da nam je uspjelo od prve,druge,vjerojatno nebi niti saznala.
Slazem se sa Žuži....nekad je i bolje ne znati nego razbijati glavu ko ja sad...
A ja nekako nedamise nista pitati kao da imam strah da ne budu rekli nesto razocarano....cekacu pa kak bude prije. Punkcije vise sam htijela znati sad kako bude.
cure, možda vam je teško sve odmah i od prve shvatiti, ali liječnici i embriolozi bi trebali pacijentima objasniti sve vezano uz postupak na način da ih pacijentica/pacijent može razumjeti.
evo za cure koje su na početku mpo puta:
jedna odlična, vrlo edukatinva prezentacija prezentacija na stranicama Poliklinie BetaPlus od kliničke embriologinje dr. sc. Sanje Vujisić :
http://www.betaplus.hr/uploads/pdf/P...boratoriju.pdf
Postupci u IVF laboratoriju - BetaPlus.hr
http://www.betaplus.hr/uploads/pdf/P...boratoriju.pdf
Svima u iščekivanju-punkcije,transfera,betočekalicama...kao i pikalicama-SRETNO
...a novim plusićima-do neba!!!
p.s.meni su ti testići i dm-a bili zakon...prvi je odmah nakon čak i 4 dnt blastica pokazao drugu crticu(dok sam shvatila gdje treba gledat-tuka,gledala na krivom mjestu,pa bi se poveselila na ovu ev.crticu![]()
Cure bilasam sa zelimo_bebu ona isla na transfer ja moram u subotu ponovo.
bila na uzv. blago nepravilna gestacijska sa žumanj. vrećicom , bez titraja, tj. još nema otkucaja. u petak vađenje bete i ponovni pregled. strah me uzasno!!
tulipan, držim fige za malo srčeko u petak
3 blstice, 1 vracena danas ...weeeeeee
i sad još prokrvarila!!! nije jako, i nije svježe, smeđe je. ajme baš sam se totalno ukomirala!!
inače, zadnja menga mi 7.2 bila, transfer 5dnevnih embrija 28.2 bio. dr kaže da sam trudna 6+4.
sad me stvarno strah!!!!
Tulipan 83 zelim da bhde sve ok nemoj se brinuti znam slucaj da je krvarila jako mislila da je pobacila i kad isla dr nista sve uredu.mozda od stresa.
Pak sretno i tebi za subotu!!!!
zelimo_bebu-odlično!
tulipan83-lezi i odmaraj, jesi na kakvoj terapiji (utrogestan/duphastoni)? ako se pojača ili ne prestaje zovi dr. i odi u bolnici, za svaki slučaj da vide što je...vjerujem da je nešto bezopasno
ja ipak nisam radila ponovo test danas...idem u petak vaditi betu pa što bude...