lady555 ,čestitam!
Betočekalice,
maco,šaljem zagrljaj.
lady555 ,čestitam!
Betočekalice,
maco,šaljem zagrljaj.
Bok cure evo ja bila na transfer od 11js 5blast.1 zametak i 4 smrznuti.
Cure u postupcima, betocekalicama i cekalicama kojecega sretno i saljem vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lady cestitam od srca![]()
Lady, čestitam!![]()
Miuta
A svima ostalima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što god već treba.
bok cure, jučer sam imala prvi transfer, prirodni IVF, vraćen osmostanični treći dan
sretno svim čekalicama! Vibram za što više lijepih vijesti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
katjuša
tulipan i maca grlim najače![]()
Sretno Katjuša!
Ja sam maloprije zvala pol.Škvorc da pokušam dogovoriti kod njih prirodnjak preko HZZO ali imaju ugovor još samo do sutra, sestra mi ne može reći što će biti poslije-kaže da pratim njihove stranice...
Sad moram na pauzu cca 6 mj. do sljedećeg stimuliranog pa sam mislila pokušati prirodnjak kod njih, iako nemam uopće sreću s njima (od 4 pokušaja-2 x neg.aspiracije, 2 x pukao fulikul prije punkcije)
Zbog cega pauza od 6.mj?
Znam da neki prakticiraju pauzu 3 ili 6 mj. ali zanima me koji razlog navode. Lista cekanja na lijekove ili ?
Pitam jer ja cu ubrzo u novi stimulirani za nepuna 3 mj. i tako je uvijek do sada bilo. Nisam nikada duze cekala pa se dvoumim koliko mi je to zapravo pametno.
Ja sam ovaj ciklus odgodila stimulirani postupak radi teške prehlade i antibiotikasad opet čekat iduću mengu....
![]()
Katjusa figam za betu!!! Maca nebi išla u državnu kliniku u prirodnjak? Pak,meni jednom dr rekao da je 3 mj optimalno, a da vani rade i češće stimulacije,ja sam recimo cekala 6 mj radi liste za lijekove...dok sam sada došla na red za 4 mj i to oba puta dugi protokol..
Da i meni su rekli da mogu ponovo u postupak za 3,4 mj. Da je to dovoljno i zato sam i pitala macu tko joj je to rekao ili je tako sama sebi zacrtala.
Pa zapravo nemam pojma odkud mi ta info...ali nekako mi je ostalo u sjećanju 6 mj. pauze nakon stimulacije da se sve vrati u normalu (jajnici/hormoni...) A ako je neka veća frka (godine npr.) onda može i nakon 4 mj. opet stimulacija.
Ako mogu i prije-još boljeHvala na ovoj info, zaista nisam znala da se može tako brzo opet u stimulaciju!
Ne bih išla u prirodnjak privatno...s obzirom na puno manju šansu nekako mi je to bacanje novca , prirodnjak sam mislila obaviti kod Škvorca preko HZZO (ako mu produlje ugovor). Znači preporuka je odmah ciklus iza stimulacije? Zašto, mislim koja je razlog za to? Nekako mi se čini agresivno ta tijelo/jajnike u tako kratkom roku 2x ići na aspiraciju![]()
Zato sto ti u tijelu ostaju jos ti hormoni i znaci ciklus iza se u vecini slucajeva hvata js......tako je meni dr rekao al ja nazalost nisam mogla ici iza stimuliranog u prirodni(kasno otisla na pregled, folikul je vec zrel bio) punktira ti se samo jedan folikul, jedan ubod stvarno nije puno niti agresivno.
Nadam se da ce se javiti netko od cura koje se isle iz stimuliranog u prirodni i bingo....
Isla sam ja iza stumuliranog odmah u prirodni samo nam je pobjegao folikul. A bas kako kaze sara dr. je isto tako rekao i meni.
Znam da ima trudnoća iz prirodnjaka, mislim da naša forumašica Ginger ima tako 3 djece. A i ovo zvuči logično za hvatanje js nakon stimulacije.
Ali s obzirom na to da imam 4 neuspješnja prirodnjaka iza sebe i na to da su nam ovaj put u stimulaciji od 9 js samo 1 oplodili nekako mi se čini SF da će nešto od toga kod nas biti. A i problem mi je na poslu-sada me nije bilo 2 tj. pa da opet nakon par dana tražim slobodno (za folikulometriju pa punkciju) mi je baš nezgodno...
Ali svakako me veselin info da bih već u 6,-7.mj. mogla u stimulaciju opet![]()
Cure molim vas koje ste vadile betu kako uputnicu treba moj ginica nece mi dati kaze da sam trebala dobiti iz Vv gde bio postupak neku crnu uputnicu.i ne zeli mi dati uputnicu.sto da radim?? Bolovanije mi da ali za betu ne.
Uputnicu sam uvijek dobila na temelju otpusnog pisma nakon transfera na kojem piše kad treba vaditi betu.
Pa da tako sam i ja mislila ali ne zeli mi dat jer kaze da ona zna zakon da to moram dobiti neku crnu uputnicu.i tako nisam dobila.budem zvala vv pa da vidim sto sad.inace ima i tu lab ali kako da vadim bez uputnice
U suštini je tvoj ginekolog u pravu. Uputnica D1 koju dobijemo za postupke treba pokrivati sve. Tj, sve daljnje uputnice (ponavljanje briseva, markera na hiv/hep, vađenje bete itd) se izdaju na temelju nje unutar ustanove. Ona obuhvaća sve liječenje unutar godine dana. Osmišljeno je tako da bi se nas (pacijente) manje šetalo. Dakle, tvoj mpo-ovac ti je trebao dati internu uputnicu za vađenje bete. To što se u mnogim ustanovama toga uopće ne drže je drugi par rukava.
Hvala cure nista budem zvala sutra i obijasnit jer moj pravi mpo je bio na go.pa druga dr bila
Hvala vam cure na svemu!! Malo ćemo sad pauze, pa onda opet, imamo još 3 embrija..
što se tiče uputnice za betu, meni moja gin. uvijek da bez ikakvih pitanja, D1 pokriva sve, al očito još nemaju neki praksu tu. Ja sam sad nakon bolnickog liječenja dobila crnu uputnicu za kontrolu.
Ma da i moj gin. Samo ga slušam kako im broji sve po spisku jer me bezveze vozaju.
Da bas tako ja sad u 10 moracu ici u zg a ima i tuj lab.
Tulipan drzise.i samo pozitivno.
EEee koja glupost da ne daju uputnicu za betu....onda ja stvarno imam sreće jer moj ginekolog sve da...i više![]()
Miuta...ne znam šta bi ti rekla....smješna je ta tvoja ginekologica....svašta...
Cure da li mi neko zna reci informaciju o embriologu Dejanu Ljiljku. Da li neko ima iskustva
Naki78
što te zanima u vezi embriologa D. Ljilljka?
iskusan i stručan embriolog, otvoren u pristupu prema pacijentima, dostupan u komunikaciji ...
sada voditelj laboratorija za humanu reprodukciju u KBC Sestre Milosrdnice.
mnogi od nas mogu reći:
Dejo, hvala ti![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 31.03.2015. at 15:10
Moj postupak je završen, nažalost nismo došli do oplodnje, viša sila, dobili smo 4 js, a sutra ću znati koliko ih je išlo na vitrifikaciju. Vidimo se najesen ako bude sve ok.
Snekica, žao mi jeA zašto čekati do jeseni, ne može se prije?
Pisnula jutros...najjeftiniji test..negativno...6dnt blastice...
zelimo_bebu-žao mi je draga...ali ne odustaj još skroz, tek će beta reći zadnju riječ!