dunja12 prekrasno! Čestitam!![]()
dunja prekrasno! čestitke na iznenađenju
anka, ja sam iz Petrove pobjegla, tamo sam bila samo jedna u nizu. Ovdje sam osoba sa imenom kojeg znaju i sestre i doktori. Isto je ponašanje u protokolima. Još si mlada i nije ništa gotovo. Stanica imaš, samo trebaš dobro vodstvo! Uzmi si proljeće za odmor i obnovu, pa kreni u napad. Mjenjaj doktore, kliniku, sve redomSretno dalje!
Nakon dugo vremena vrijeme je da krenem i ja. Za dva tjedna krećem u dugi i zadnji stimulirani postupak.![]()
Snekica sretno ti bilo! I nek ovaj put dođe beba u naručje!
Dunja, cestitke!!!!
Snekice, puno srece u postupku!!!!
Snekicaneka je zadnji i dobitni, dosta je bilo zezancije !
Dunja i ostale cure cestitam !
snekica, sretno!
dunja, čestitke!
evo mene sa punkcije, preživjela sam, boljelo je, ali je bilo brzo gotovo. i sad poslije sam čisto okej. dobili smo js, sad čekamo sutra...
SRETNO!!!!!, BIT ĆE KAD SVOJU BEBICU I U MISLIMA BUDEŠ DRŽALA U NARUČJU. Ja nisam imala takvih problema, ali sam od prijateljica koje su se isto borile s neplodnošću, čula, da majka u svom srcu i u naručju mora prvo zamisliti svoju bebicu, a ona se onda doista i materijalizira.
...na tragu onog drugog topica
dunja i PinaColada cestitam
svima vibre za sve sto treba ~~~~~~~~~~~~
Snekice dragado neba i natrag ~~~~~~~~~
Dunja cestitam!!
Snekice sretnooooooo!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cure, hvala na reakcijama!
Znam da mi je tek 30 godina. Međutim sve dalje će biti sve teže ostvariti trudnoću. Kad bi znala da ću za 2 godine zatrudnjeti i roditi živo i zdrav dijete - ne bi paničarila zbog godina. No bojim se da je riječ o genetici koju ništa promijeniti neće.
Problem je i taj što smo ispucali 3 stimulirana postupka - i imamo još samo jedan jedini plaćeni. Naravno da ćemo ići privatno - da će biti jednostavno s financijama - neće. Ali dala bi sav novac samo da imam garanciju uspjeha. O tome gdje ćemo ići - o tome još ne razmišljam...
Što se tiče Petrove - nisam nezadovoljna. U svakom postupku bi imala dosta JS. Na kraju ih ne ostaje mnogo (nikad ništa za zamrzavanje), no vjerujem da to nije u njihovoj moći nego da je do kvalitete JS i spermija. Zapravo sve bude u najboljem redu - ali nikad se ne zalijepi. Mislim da je moj problem u implantaciji.
I pred ovaj prirodni sam promijenila doktora. Novi doktor je imao novi pristup na način da je rekao da će testirati implantacijski prozor - i da će ovaj prirodni poslužiti za probu. Međutim nisam shvatila uopće da se pozabavio više s endometrijem nego bivši doktor u ranijim postupcima. Imam dogovoren zadnji postupak u travnju, međutim ako ovaj novi doktor na konzultacijama ne bude pokazao nikakvu drugačiju praksu, odgoditi ću postupak. Možda opet promijeniti doktora.
Što se tiče promjene klinike - jedino je VV opcija. Međutim do sada sam uvijek imala punkciju ili transfer vikendom - a ne želim da mi se poremeti sve zato što VV ne radi vikendom. Osim toga - plašim se jako bolova kod punkcije. Isto tako se slažem s Bubekicom - da ne bi bilo pametno niti razumno sada mijenjati kliniku. Tako da ću kliniku promijeniti samo kad/ako budemo išli privatno.
Što se tiče moje psihe i tijela - nisam ja depresivna - nego me uhvati tuga nakon neuspješnog postupka. Ali se podignem jako brzo. Isto tako ne vidim neke posljedice od postupaka na tijelo - nije bilo još nikad da nisam imala O i sve se jako brzo vrati na staro nakon svakog postupka. Ne znam da li bi išta vrijedilo da napravimo veću pauzu između postupaka?
Sara - što ste radili drugačije u tom 8. dobitnom ciklusu? Molim te podijeli svoje znanje sa mnom! Hvatam se za slamku jer vidim da si imala sličnu povijest bolesti.
Snekice - u kojoj si ti sada klinici?
Anka,
situacija me jako podsjeca na moju.
Ispucali smo stimulirane preko hzzo i sad krecemo u nove pobjede kod privatnika, nadamo se novom pristupu i uspjehu. Drz se mila...
Anka, bila sam u identičnoj situaciji kao i ti. Na sreću, ja sam ostala trudna iz zadnjeg stimuliranog postupka. U tom zadnjem postupku dr. mi je promijenio i pojačao stimulaciju (Menopur, do tada sam uvijek primala Gonale). Pošto imam PCOS dobila sam 15 JS, od kojih su na kraju bile samo dvije blastice i jedna od te dvije upravo guguće u svom krevetiću. Do tada nikada nisam imala niti sjenu na testu. Od transfera sam koristila Andol.
Došla sam te samo malo ohrabriti, vjeruj mi da te potpuno shvaćam. I ja sam bila u panici i imala već 100 kombinacija u glavi što i kako ćemo dalje. Drži se i sretno![]()
Dino84 - hvala na riječima ohrabrenja! I ja polažem velike nade u taj zadnji postupak. Čestitam ti od srca!!!!!!! Uživaj punim plućima u majčinstvu!!!!!!!
Andol100 već pijem od 2. stimuliranog, na žalost bez učinka. Tebi je Andol hvala Bogu bio ono što ti je nedostajalo da ostvariš trudnoću. Spomenuti ću doktorici da promijenimo terapiju? Možda se drugom terapijom dobije više kvalitetnih JS?
Bubekica - nas dvije smo suborke na Rodi od početka. Valjda će i nama zasjati sunce jako skoro.![]()
Cure drage dugo me nije bilo,jednostavno nisam imala snage ili bolje receno nisam se dobro isplakala nakon tog 6-og postupka a ni ovih godinu dana nakon nega,sve dok nisam cula kako je Tikica rodila,mislim nepoznam zenu al sam se bas isplakala ,drago mi zbog nje a onda i sve potisnute emocije krenule! Uglavnom idemo i na 7-i postupak,nadam se na proljece posto sam u nevidjenog guzvi,selimo se i renoviramo stan
,prestala sam pusit,presla na chfl...
nisam listala unazad al vidim sara 10 ce se debljat,PinaColada
,svim ostalim curama sa + cestitam nek bude skolski do kraja
Pozdrav, moja beta nakon transfera 2 blastice 5 dan iznosila je 11dnt 203, danas 13dnt 325, jel problem sta se nije pravilno poduplala? :/
Nestrpljiva anka dobitni je bio fet, smrzlići. Ništa posebno drugačije, al evo napisat ću neke stvari. Dr. mi je radio biopsiju endometrija (ništa strašno, malo probocka maternicu radi bolje prokrvavljenosi) 7 dana prije očekivane menstr. tog ciklusa kad sam išla u fet. To navodno poboljšava implantaciju 25%. Ali to mi je bila druga biopsija, prva je rađena godinu prije toga pa nije bilo uspjelo. Koristila sam uz utriće i utrogestan i fragmin 2500iu, iako nemam trombofiliju, ali je dr. dao više radi neusp. postupaka, a koristila sam ga i u postupku prije toga pa nije uspilo. Što se tiče biopsije, mislim da to u drž. bolnicama ne rade (barem nisam čula za nikoga), ja sam privatno u Cita išla u postupke.
Muž je inače stalno radio na sgramu, svašta jeo, pio, izbacio iz prehrane šta je trebalo, a baš za vrijeme i prije stimulir. postupka prije toga fet-a (iz kojega su 3 embrija vraćena u dobitnom fet-u) je bio na jednom posebnom režimu prehrane par mjeseci i tad mu je sgram bio najbolji, e sad ne kažem da je to razlog uspjeha, al sigurno je imalo utjecaja na kvalitetu embrija koji su bili odlični.
Manola, jesi javila Poljaku, šta on kaže na to?
Čestitam na pozitivnoj beti i držimza dalje da bude sve u redu.
Hvala! Jesam, rekao je opet u ponedjeljak vadit...uf... Poludit cu
Last edited by manola; 26.02.2015 at 14:30.
Aha i nestrpljiva anka, već sam i u jednom prošlom postu napisala da sam inače prije postupaka pila vrkutu, jela bi ciklu tu i tamo i ananas, ali ananas samo do punkcije, tj. ovulacije.
Koristila sam uz utriće i utrogestan i fragmin 2500iu
....mislila sam uz utriće i folnu......
zasto pijete andol 100, nije mi jasno
Ginger & njanja hvala))))
Sretno i cuvam fige za sto vise trudnih zena forumasica ovog proljeca.....
Ja sam od sutra pikalica - ne mog vjerovati da se tome veselim
Pošto je prošlo dosta vremena od kada sam se zadnji put pikala, a i ovaj put je riječ o gonal penu (ja sam se bockala običnim prije) zanima me ima li kakav filmić gdje se pokazuje kako se riješiti onog mjehurića na vrhu u penu :ne zna:? Pronašla sam puno snimki o tome kako pripremiti dozu i aplicirati ju, ali ne i kako se riješiti tog mjehurića...
maca, kad dajes injekciju taj mjehuric ode na vrh tako da nema opasnosti da ga ustrcas.
Znači ne moram ništa raditi? Sjećam se da sam kod običnih gonala prstom malo kvrcnula po injekciji i onda bi nestao...
A sestra u Petrovoj mi je nešto objašnjavala oko toga - namjestila mi je i dozu na 37,5 (kao najmanja) pa da onda prije nego namjestim na svoju dozu (225) istisnem malo zraka i mjehurić na toj najmanjoj dozi, nemam pojma jesam li dobro shvatila :ne zna:
Znači mogu i bez toga, samo najmestim svoju dozu-ubodem i stisnem do kraja polugicu dokle ide i nakon 10 sek izvučem van? To je sve?
Last edited by maca2; 28.02.2015 at 14:19.
http://youtu.be/dLE5ra84u4Y
Maca2, ovo sam ja gledala svaki put, ali za puregon pen.. ima 2 dijela..
Nadam se da ce ti pomoci![]()
Mozes i na najmanjoj dozi ispustiti zrak, ali pazi da ti se onda zrak skupi u vrhu sprice, kod igle kako ne bi izgubila lijek bezveze.
Ali mislim da nije potrebno jer koliko znam pen je tako napravljen da u njemu ima vise lijeka nego sto pise pa ce ti ostati to malo lijeka plus zrak kad zavrsis s tom dozom. Samo pazi da imas jedan mjehuric, a ne vise manjih kako ti ne bi isao lijek pa zrak pa lijek.
Nadam se da ce se javiti jos netko s iskustvom![]()
maca moja susjeda je se bockala gonal penom pa evo kako je ona to radila.
Znaci namjesti na najmanju dozu kako ti je sestra vec i objasnila 37,5 skini poklopac sa igle, okreni prema gore iglu i istisnut ces zrak i par kapljica ce izic van( i ako spricne jako bez brige) kao sto je bubekica napisala u penu uvijek ima vise doze vec pise pa tako da ti nece faliti...cak ce i ostati nesto pa da te to nebuni.
Kad si to napravila namjesti svoju dozu i pazi da ti se strelica poklapa sa dozom povuci klip van i mozes se bocnuti.
Neznam sto su ti rekli gdje da se bodes al mozes i u trbuh i u bedro.
Sretno![]()
Hvala vam cure na pomoći, baš ste super!
Bockat ću se u trbuh-tako sam i prošla 2 puta, ovaj put imam i puno više masnog tkiva tamo pa ne očekujem nikakve probleme (neuspješno se rješavam baby bump-a već 3 godine, sad će mi dobro doći )
Opet ja
Dakle bocnula sam se i mislim da je sve prošlo kako treba-osjetula sam peckanje pri uštrcavanju pa sam uvjerena da je lijek izašao van.
E sad, strelica je ostala i dalje na 225 ml nakon što sam uštrcala dozu-tako i treba jel', ne moram za sljedeći put ništa okretati (za puni krug) da opet dođe do 225 nego samo izvučem klipić do kraja i opet se bocnem, ne?
Baš zbog ovih nedoumica su mi obične pikice puno draže..
ja sam imala jednom puregon pen,i svaki put se trebalo namještati, sad ne znam je li isti sistem, valjda će ti se javiti netko pametniji..
maca2 sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svaki put moras namjestit dozu koju si trebas dati.
Sad kad si se bocnula morala si klip stisnuti i cuti par skljocanja i drzati 10 ak sekundi i izvaditi van iglu.
Znaci klip je sad unutra i kad budes novu dozu namjestala, stavis 225 i povuces van....vrlo jedostavno i nema zabune...
mislim da cak ako doza nije dobro namjestena na strelicu da klip niti nemozes povuc van....nisam ziher sto posto al mislim da je tako bas zbog toga da nedodje do nedovoljnog ili previse davanja lijeka.
Pitat cu ti ja svoju susjedu pa ti javim do davanja nove doze![]()
Ovo sam zaboravila napisati...
Posto doza ostaje ista jel tako???
Onda netrebas nista namjestati i normalno je da ti je strelica na 225 jer si sebi dala tu dozu. Sad za sutra samo povuces klip van jer ti je doza namjestena...kuzis???
Sad recimo da trebas sutra 150 iu gonala morala bi vrtiti u krug dok ti se znaci ne poklopi 150 i strelica.
Draga mirno spavaj sve si ispravno napravila![]()
Je, je-doza mi je stalno ista!
Znači sutra samo opet izvučem klip i opet se piknem...
Hvala LaraLana![]()
1.uzv je 7. dan ciklusa što meni pada u subotu...nisam baš sretna zbog toga jer vikendom mogu dopasti bilo koga tko je dežuran, ne mora značiti da je to moj dr., a treba mi odrediri daljnju stimulaciju.
Stimulaciju sam dobila do tog 1. uzv, nakon njega će mi opet odrediti dozu kada vide kako se folikule razvijaju.
Imam gonal pen od 900 iu i 3 komada "običnog" da si sama "smućkam" za 6.dan![]()
coolerice, neznam zašto ali ovaj put se ful veselim, izgleda je prošlo predugo od zadnjeg pa sam zaboravila![]()
Ne postoji draga moja ovdje dosta prostora za sve vibre koje ti šaljemo![]()
![]()
Forza, forza!
eto, to znači bubnuti i ostati živ
ne mogu se smijati iz pijeteta prema svima na ovome pdf-u, ali se uvijek pitam gdje uzgajaju ovakve propuhe među ušima
MOj je zadnji transfer u petak nadam se da ce biti uspjesan.
Dugo me nije bilo pa nisam u tijeku. Svima zelim pozitivne testice, visoke bete, kuckajuca srceka, uredne trudnoce i na kraju mirisljave smotuljke.
Nas smotuljak ima 3 mj. i svima vama zelim da ostvarite isto![]()