Citiraj suncokret19 prvotno napisa Vidi poruku
Drage dame,
molila bih vas za pomoć!!
Danas mi je moj soc.ginekolog rekao bismo trebali ići na umjetnu oplodnju u Zagreb jer s klomifenima nećemo postići ovulaciju. Pošto sam vadila hormone na VV, rekao je neka se tamo i naručim za daljne pretrage.
Pa dajte molim vas, recite mi kako ide dalje postupak? Suprugov spermiogram sa Sv. Duha je uredan, moji hormoni sa VV nisu spomenuo je samo da bi se dalje stimulirala ovulacija injekcijama.
ako koja ima sličnu situaciju neka mi pomogne!!
Situacija je sljedeća:
PCOS,menstruacije samo uz Diane 35 (pila ih skoro 7 godina) il utrogestan. I kad smo odlučili raditi na bebi,ja sam odmah otišla kod svoj gina i pokušali smo s klomifenom. Ovulacija je naknadno utvrđena no moj gin je prerano odustao s folikulometrijama,a suprug je u to vrijeme išao na spermiogram pa smo "apstinirali", i naravno da nam nije uspjelo. Idući pokušaj s klomifenom totalni neuspjeh, nije se apsolutno ništa razvijalo.
I sad sam išla na vađenje hormona na vv i evo mojih nalaza:
*glukoza natašte- 4.8 (4.2-6.0)
*AMH- 116,9 (0-75,7)
*slobodni testosteron-57,6 (0,2-14,2)
*inzulin-104,2 (21-174)
*LH-14,8 (folikularna faza 2,1-10,9)
*FSH- 5,7 (3,9-8,8)
testosteron-3,7 (0,4-2,6)
*estradiol- 165 (99-448)
*prolaktin-190 (71-566)
progesteron- 2,4 (0,5-3,1)
*DHEA-S - 15,5 (0,5-10,6)

Unaprijed vam hvala!!
Suncokret ima ovdje dosta na čemu se treba poraditi AMH visok tipićan pcos pokazatelj,testosteron visok,ima tu posla i za androloga i za ginekologa,odgovorit če ti još cure koje se više razumiju u tematiku pcos.