jel to moguce da bude od toga? joj da bar
suncokret
ja uzimam folnu sa mjesavinom nekih vitamina, a-z mama se zove... prije toga sam uzimala folic plus... ako planiras bebicu svakako uzmi i pij nesto sto ima folnu i malo vitamina, jos pogotovo ako planiras dijetu... a sto, to odluci sama po svojim mogucnostima, meni je dr. rekao i za taj a-z mama da je ok, iako je jeftiniji, ali da kod drugih placam vecinom samo "ime" i "marku"... normalno da sma u pocetku htjela najbolje (sto u glavi znaci i najskuplje) pa sam uzimala folic ali kako nisam ostajala trudna shvatila sam da mogu probat i s necim malo jeftinijim posto ce to potrajat
pila sam vrkutku i marulju dok smo prirodno pokusavali, jer sam cula da kad pijes hormone nije dobro uzimati iste
samo nemoj bit prestroga prema sebi i zacrtat si neki cilj koji je tesko ostvariv pa kad ne budes uspjela odustat. to je najveca pocetnicka greska svima prilikom mrsavljenja... ja sam isla kg po kg, doslovce. ovaj mjesec mi je cilj izgubiti 2kg... i radim na tome da izgubim 2kg i trudim se i na kraju mjeseca izgubim i 3 i budem sretna.. iduci mjesec ne dignem granicu nego opet idem izgubiti 2kg, izgubim 1kg, ok idemo dalje.. i malo pomalo dodjes na vise gubitka kila... druga stvar, nemoj stajat na vagu svaki dan, vazi se jednom mjesecno, stanes na vagu, upises si negdje broj, i picis dalje.. uvijek se vazi ujutro kad se probudis, ne poslije rucka... uzmi si jedan dan u tjednu kad ces si dozvoliti da uzivas, meni je to nedjelja jer smo onda na rucku kod mojih ili muzevih, pa pojedem i pohano, i pomfri, i kolaca, i popijem casu kole... to je moj dan za uzivanje i za nagradjivanje.. posto ostale dane "trpis" treba ti malo skretanja sa puta da ne poludis i ne odustanes
ono najbitnije jedi sve i svasta, samo si smanji obroke, podijeli ih na 5 dnevno, puno vise se kreci i nemoj misliti na hranu i na to da ne smijes jest, i da si sad zivcana jer si gladna (bar to tak kod mene ide, jer meni je kazna kad ne smijem rec, a sad kad ne razmisljam o tom uopce mi se ni ne jede iskreno)... za vjezbanje isto, nemoj si nabit odmah 5 puta tjedno najtezi program... kreni polako... ja sam prvo isla biciklom na posao, produzila si setnje sa psom, onda sam krenila vjezbat lagano... imas na ovom forumu i temu gdje cure komentiraju vjezbanje i neke programe koje mozes i kod kuce radit, ja sam ti vjezbala focus t25 i super mi je bio, 25min dnevno - nije jako zahtjevno i tesko i mozes ga raditi kod kuce, ne trebas dodatnu opremu i zbilja je zanimljivo i brzo prodje... nazalost ja sam prestala kad su muke s metforminom pocele, ali ako se sad pokaze negativna beta, krecem opet, ako se pokaze pozitivna upisujem pilates za trudnice.
polako, nemoj se osudjivat i bit stroga, samo nadji volje, zacrtaj si cilj i mozes ti to![]()