Da se javim, mi dosli do malo vise od postupka... Dobili 9 js, sgram relativno ok. Ali nema et jer su mi nasli polip u maternici pa kad ga otklonimo idemo na fet za par mjeseci...
Da se javim, mi dosli do malo vise od postupka... Dobili 9 js, sgram relativno ok. Ali nema et jer su mi nasli polip u maternici pa kad ga otklonimo idemo na fet za par mjeseci...
Mi planirali na ivf ali se razocarali danas na uzv..samo 1js..dok nije mogao vjerovati..uopce ne noze sa mnom predvidjeti kako ce biti sljedece. U prijasnjem ciklusu o 1klomofena 5 js a sad od2 klomifena 1js...idemo na inseminaciju..
Fuksija neka bude uspjesna koliko i neplanirana![]()
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 24.01.2015. at 07:33
Fuksija, jel radite uzv na 2 ili 3 dan ciklusa? Da se vidi koliko antralaca imas. Sretno u postupku i da ti humana vise ne treba...
fuksija i ja sam imala samo 1 folikul kao, vodeći, ostali ispod 5 mm, a gle me sad...ima nade
Sretno cure evo kolektivno za svakog kome treba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Evo i mene kratko...
Punkcija danas je bila super, dobili smo 11 oocita, a i spermici su bili ok.
Zasad sve zvuci dobro, ovaj put idemo do kraja!!!![]()
BubekicaSretno !!!!!
bubekica wow, suuuuuuuuuuuuuuuuper, sutra javi kaj je rekao labos!!!!
ma ja došla zavibrati za bubekicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ne kužim, kak NE RADI? a kaj je sa zametcima, ima li tko da to nadgleda?
Sretno Bubekica ♡
Bubekica, super vijesti..zelim vam srecu!
Ne znam tko me pitao, ali da bila sam 2.dc na uzv i tad smo odlucili ici s klomifenom i injekcijama..al do injekcija nismo ni dosli..
Ugl ne nadam se previse kad je rijec o inseminaciji..ako nam nije islo doma ne bu ni od inseminacije..pa to je ista stvar zar ne?
bubekica
a i ostalima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hvala svima!
fuksija,
zao mi je sto si ovaj put lose reagirala na klomifen, ali po meni nije to tako iznenadjujuce. Klomifenski ciklusi znaju stvarno jako varirati, a s 2 klomifena dnevno je sasvim normalno da se izdvojio samo 1 folikul (mjehuric koji sadrzi jajnu stanicu).
Nemoj odmah otpisivati aih, da je tako kao sto kazes, tog postupka ne bi niti bilo.
Prijateljica je dvaput zatrudnila iz prvog aih![]()
bubek ~~~~~~~~~~~~~~~~~
go girl, go!!
a nije li bolje da se zameci i ne gledaju bas svaki dan?
Kako to da je normalno da se od 2tbl klomifena dobije jedan folikul? I sto sad to uopce znaci? Kako mi je klomifen pomogao?ionako bi imala jedan folikul..da li je on sad malo 'bolji' ili sto?
I kako sam onda od 1 tbl klomifena dobila 5 folikula? Doktoru je to bilo jako neobicno..
Bubi odlicno sssuiuuupppppeeeeerrrrriiiiissssskkkkkaaaaaaaaa![]()
bubekica sretno dalje!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bubekica,vatra,![]()
do neba za superduper party! Nek se širi ljubav u labu
fuksija,ako smijem pitati,zašto ste odustali od IVF-a i prešli na inseminaciju?
Zašto se ne nastavi planirani postupak,aspirira postoječi folikul i oplodi..možda bi baš taj jedan bio dobitni.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~!
cure, svima želim sreću u trenutnim i daljnjim postupcima!
mi čekamo betu, koja bi trebala biti u petak, odbrojavamo dane i nadamo se![]()
mura vibram i drzim fige!!!
~~~~~~~~~~~![]()
Mura, drzim fige..
Žužy, doktor mi je tako rekao..da sad imamo opciju ciljane odnose ili inseminaciju..pa smo izabrali inseminaciju..on zapravo kod mene zeli cim manje raditi i 'prckati' i cim manje (koliko moze) se mijesati u oplodnju jer vec imamo dijete s teskocama pa da imamo cim manje rizika..
Bubekicaaaaa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
Mura,za veliku betu ~~~~~~~~!!!
Vatra,za puno smrzlica i uspjesan FET kad god on bio,samo neka bude uspjesan~~~~~~~~~~~~~!!!!
Posljednje uređivanje od Inesz : 25.01.2015. at 22:58
Pa tako nam je objasnio..ako priroda smatra da neka js nije dovoljno dobra da prezivi i oplodi se onda neka ode a mi bi ju s mpo postupcima mozda spasili iako mozda ne bi trebali..
Idemo na blastice, transfer u cetvrtak!
Fuksija,
to nema bas previse smisla. Ako stanica nije dobra, nece od nje doci do trudnoce, a ako je dovoljno dobra da se desi trudnoca, onda ce se to desiti i prirodno, makar bio neki poremecaj. Ovo sto tvoj dr prica da se protumaciti kao da ivf daje vecu stopu poremecaja kod djece, sto je visestrukim znanstvenim istrazivanjima opovrgnuto.
I iskreno - ne znam kako se onda usudio oplodjivati vise js u tvom prvom postupku, to je vece "petljanje u prirodu".
Buuuubiii pa to je predobro!!! Ima da nam uskoro budeš sve šira i šira, i sve sretnija i sretnija!![]()
Definitivno potpisujem! I ja imam dijete s blažim teškoćama u razvoju. Uglavnom jezično-govorni poremećaj, ali i razvojno malo kaska za bracom pa će on dobiti odgodu za školu. U svakom slučaju - TO NEMA NIKAKVE VEZE S IVF-om!!!! ne može se oploditi js koja nije kvalitetna, odn može, ali takav se zametak ne razvija i propada. ne nastaju manje kvalitetna djeca iz js koje su dobivene kontroliranom hiperstimulacijom i nije "prirodna" js bolja od onih u ciklusu gdje ih je više. to je krajnje bezobrazno i neodgovorno od tvog dr da tako nešto tvrdi. a kad smo kod 1 folikula- ija sam imala 1 cijelo vrijeme (vodeći, drugi su bili manji od 5 mm) i išlo se na aspiraciju - na kraju se desilo da sam zatrudnila prirodno 2 dana prije aspiracije (na dan štoperice) a da to nitko nije znao i još su u ta dva dana od štoperice do aspiracije dozreli i oni mali folikuli i aspirirane su mi čak 3 js. dvije su bile potpuno nezrele. tako da isto tako ne kužim zašto se odustaje od IVF-a?!
Bubekica ma i milsila sam si da ćete na blastice, super super super! sad lijepo et 2 blastice i twinsi!!!!!
Mura ~~~~~~~~~~~~~~ za lijepu betu
bubekica ~~~~~~~~~~~~~~ za blastice
Cure sretno!
Twinolina, ici cemo na SET zbog hiperstimulacije, jedva sam i to isposlovala![]()
Bubek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za lepe blastice u četvrtak!
A ovo fuksija što ti pišeš, cure su ti sve napisale i već rekle. Ili ti nisi dobro shvatila Alebića ili on trabunja bzvz (pozdrav Alebiću) i nadam se da netko iz poliklinike Podobnik čita. Nemojte si takve propuste uopće dopustiti.
Po meni je on išao na AIH jer je puno jeftinije ići na inseminaciju nego na IVF - a sa samo 1 j.s. su jednaki rezultati/uspješnost, ako naravno nema još nekih prepreka kod tebe (kao što su teško prohodni jajovodi recimo). Uspješnost inseminacije i IVF-a sa samo 1 folikulom je jednaka - ispod 10% rekla bih u najboljem slučaju negdje 7%. Ovako smiješno objašnjenje ne ide niti njemu na čast a bogme niti klinici u kojoj radi jer jednostavno ne stoji.
bubekice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za blastice
a dok sam skužila šta je SET![]()
a joj bubekice pripremi se za divlju vožnju ak si u hiperu i primi se!!!!!! nadam se da nisi tako jako!
potpisujem ovo što je Kaduna napisala, jako lijepo objašnjeno!
Nije jako i radim sve sto je u mojoj moci da ga smirim sto vise![]()
ja završila u Petrovoj prije 7 god u hiperu nakon et dvije blastice...i to je kao bio blagi. ne želim znat kaj je jaki!
Ne znam kaj bi rekla..da, možda je to tako sad jer je jeftinije...a u prvom postupku nismo ni došli do oplodnje tih 4-5 js jer su prerano pukle..
Kako god, nisam medicinske struke i ne bi se upuštala u objašnjavanje zašto je tako kako je..vjerujem doktoru i to mi je dosta..
Htjela sam vas samo još pitati, sutra imam inseminaciju..jučer smo imali odnos...da li je poželjno da imamo i danas ili bolje ne, da spermići budu friški?
Btw jučer sam si uspjela prvi put sama dati injekciju..u trbuh...nekima je to već potpuno normalno ali meni je eto bilo prvi put
![]()
A očito ja pišem gluposti..mislila sam da je ista stvar folikul-js...kad sam došla 8.dc (tu negdje) rekao mi je da ih ima 4, možda čak 5..e sad čega?folikula ili js? ugl naplaćene su mi samo folikulometrije i štoperica..od svega smo odustali jer su pukle prerano..
I još jedno pitanje, smijem li nositi teške stvari nakon inseminacije?Jasno mi je da se mogu normalno kretati iako je moja frendica nakon inseminacije mirovala u krevetu dva tjedna..nije ništa ni po kući radila..ali ipak neću ići na posel jer se bojim da mi možda to intenzivno vježbanje ne bi naškodilo..a i ti trzaji kod vježbi i sl..