[QUOTE=Inesz;2735635]Uređujem, pobjegao mi post:

Sadie

Liječenje u bolnicama nije besplatno. Plaćamo ga masno iz našeg rada i naših zarada.

Liječenje neplodnosti valjda je jedini oblik liječenja čija su prava zakonski ograničena.

Na teret osiguranja imamo pravo na 2 pokušaja liječenja u prirodnom postupku i 4 pokušaja u standardom stimuliranom postupku (s tim da malo koja pacijentica u bolnicama dobiva standardni, individualno prilagođeni stimulacijski protokol, uglavnom se radi štednje na lijekovima dobivaju neki polustimulirani protokoli-što se vidi po prosječnom broju dobivenih oocita i embrija kojih gotovo da i nema za krioprezervaciju).

Radi restrikcija u bolnicama, zlatni standard liječenja neplodnosti je uglavnom nedostižan.

Ako želimo zlatni standard liječenja, moramo platiti liječenje u privatnim poliklinikama jer tamo gdje smo to već iz svojeg rada kroz zdravstvene doprinose platili -u bolnicama-to ne dobivamo.

Na žalost i kod mnogih drugih vrsta liječenja situacija je kao i kod liječenja neplodnosti.

Zdravstvena zaštita u javnom sustavu zdravstva postaje sve nedostupnija, sve su niži standardi usluga u javnom zdravstvu, tko ima novaca plaća diagnostiku, pretrage, liječenje u privatnim klinikama, tko nema novaca....

Sažmimo situaciju vazanu uz liječenje neplodnosti u bolnicama i u privatnim klinikama:

Tko ima novaca, ima i veću šansu za imati dijete/djecu.

Žalosno, zar ne?[/
Imas pravo, nazalost potpuno pravo...
Svaki dan gledam susjeda, lagano proseta do bolnice po metadonsku terapiju jer ima vise narkomanskog staza nego ja godina zivota, proda tablete, kupi drogu, i tako uvik, dana nije radio i sve mu je besplatno, drzava se zabrigala za takve, mi nismo mogli u kbc split jer su prevelike guzve bile i dugo se cekalo, pa sam se bojala da ne izgubim posao...nadalje, zivim u Sinju, 35 km od Splita, i nemamo pravo na putne troskove, iako je autobusna karta u oba smjera 50 kn, a toliko i goriva moras uliti ako ides autom, pa sad nije ni to besplatan postupak, znaci drzava tu na jos jedan nacin diskriminira nas koji nismo iz ova 4 grada...ma bezveze....i jos kad sam bila nakon poroda u bolnici, maleni morao ostati par dana na neonatologiji zbog blage infekcije, mene zeljeli poslati doma, ali nisam se dala, rekla sam da nikad za nista nisam koristila usluge koje od svoje place masno placam i da ne izlazim iz bolnice dok i dijete ne bude izlazilo...jedvo sam se provukla, opet uz preporuku jednog dobrog doktora koji me i porodio.. Znam da smo off topic, primarno sam povirila da vidim kakvo je stanje, zato cestitam nasim sretnicama, neka bete budu astronomske, cekalice, drz'te se!!!!