Stranica 48 od 73 PrviPrvi ... 38464748495058 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 3636

Tema: Odbrojavanje 3/2014

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Odnosi se na poz.betu nakon transfera, ne na broj živorođene djece nakon MPO postupka, nažalost...on je zasigurno manji...
    Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom da je rijec o klinickim trudnocama ne cini mi se tako nerealan postotak :ne zna:
    Ti imas druge info.?
    poz.betu ili klinicke trudnoce?

pa šta ja znam, nemoj me krivo shvatiti maca, vjerujem da si ti to čula... ali teško mi je povjerovati da jedna Petrova ima isti postotak uspješnosti kao sve UK klinike skupa (35.5% trudnoća u 2013, a ovdje ulaze zene 18-45+).
    jer da je stvarno tako, zar ne bi netko odmah povikao - fijuuu ajmo ovo napokon objaviti javno, tamo englezi trose minimalno 5000 funti po postupku, a mi tu dobili istu stvar za manje od 8000kn

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam mislila da je poz.beta i klinicka trudnoca jedno te isto.
    Nazalost,sve dok ne bude sluzbenih rezultata mozemo samo nagađati i vjerovati ili ne vjerovati onome sto nam nesluzbeno kazu :/

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

trudnoća koja se detektira samo pozitivnom betom označava se kao kemijska/biokemijska trudnoća.

ako trudnoća uredno napreduje dolazi do stadija koji se označava kao klinička trudnoća.

klinička trudnoća je ona koja se može potvrditi ultrazvukomom kao prisustvo gestacijske vrećice u uterusu, ili još ćešće kao prisustvo gestacijske vrećice i embrionalnog odjeka koji pokazuje srčanu akciju. (6-7 tt)

dalek je put od pozitivne bete do potvrde kliničke trudnoće. na žalost, jedan određen postotak biokemijskih trudnoća staje sa razvojem i nikad se ne mogu potvrditi na ultrazvuku.

oko 10 % kliničkih trudnoća unutar svih dobnih skupina žena neće rezultirati rođenjem živog djeteta.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tulipanko, danas ponavljaš betu?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    ...i onda je svizac zamotao čokoladu

Bananka očisti inbox!

j.

danas sam btw. isto čula za slučaj iz Petrove, bilo ok 10-12 velikih folikula i još manjih, na koncu samo 9 j.s. i od toga samo 2 embrija - ali OAT i - što nije nebitno - žena ima samo 25 godina.

No s njom su još bile 4 mladice, sve redom između 25-32 godine, sve četiri trudne....................... što NIŠTA ne znači jer ne znamo što je s ostalima.

Ali ono što sam isto saznala, dobivala je 3 menopura dnevno i rekla je i da su ostale SVE dobivale menopur. Pa me sad zanima MAca2 si ti isto dobivala menopure? i ostale pacijentice isto?

NITKO ne zna rezultate Petrove, 30-35% po transferu je veliki postotak ali i nezahvalno prikazivanje uspješnosti, treba uračunati SVAKI započeti postupak i onda stvarno kliničku trudnoću kako je Inesz objasnila, sve ostalo je pumpanje rezultata!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo sad sam maca2 pročitala od neki dan da si bila na gonalima, što je s ostalim ženama, po čemu oni određuju tebi gonal, mladici od 25 menopur? ili je to kako kod koga naletiš u Petrovoj?

i Maco, daj molim te još jednom napiši svoje vrijednosti estradiola i koji je to dan bio stimulacije odnosno koliko dana prije štoperice u u kojoj mj. jedinic.

HVala

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne, ja sam bila na gonalima (2.-4. dc 225 jd., 5.-9.dc 150 jd. + cetrotide). Pricala sam s curama na aspiraciji/transferu i sve smo u toj grupi bile na gonalima ili puregonima, nitko na menopuru...neke su imale i cetrotide, neke ne...2 cure su vec na aspiraciji znale da ih ceka FET tj da se nece ici odmah na transfer jer im nije dobar endonetrij (jednoj 15,jednoj 6 na dan stoperice).
    Danas sam prilikom trasfera malo popricala s biologicom (nije bila ova s kojom sam se cula zadnja 2 dana)-kaze da je mm imao katastrofa nalaz-cryptozoospermia, pitala sam ju zasto ga nisu zvali da ponovi uzorak, kaze vjerojatno zato sto je kolegica ipak (nekim postupkom kojeg nisam zapamtila) pronasla spermije koji su se cinili o.k. Mislim, i nije mi neki razlog ...Ne zna zasto je doslo do takvog pogorsanja nalaza (zadnji oligoasthenospermia) ali kao s obzirom na sve imamo lijepi 4-stanicni embrij bez fragmentacija kojeg ocjenjuje kao vrlo dobar. Ja bih radije da je 8-stanican ili barem 6-stanican ali sta je,tu je.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

maca postupak ciji naziv trazis je centrifugiranje.
    i nama se jednom desilo da smo na dan punkcije imali crypto - nativno u ejakulatu nije bilo spermija, nit nakon centrifuge, ponavljali smo uzorak, nativno nadjeno 2, a nakon centrifuge 10ak - dovoljno za oplodnju.
    crypto znaci da u ejakulatu nativno nema spermija (kad gledaju pod mikroskopom), ali nakon centrifuge ih nadju.
    nama jako variraju nalazi ovisno o punoci debelog crijeva jer mm ima cistu na sjemenom mjehuricu pa stolica pritisne cistu a cista onda kanalice i spermiji ne mogu van.
    ako ovo sad ne uspije - preporucam ti da tm ode kod dobrog urologa.

drzim fige
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam na 1.konz.pitala dr. sto ce mi biti stimulacija jer sam u proslim postupcima bila 2xgonali i 1xmenopuri i dobila bih vise js na gonalima. Onda mi je pogledao hormone (LH i FSH mislim) i rekao zbog toga gonali,a ne menopuri.
    Evo pisem estradiol s nalaza:
    7.dc 594,7 pg/ml
    9.dc 1171,12 pg/ml
    11.dc 928,4 pg/ml

Ako sam dobro upucena po tim nalazima bi bilo oko 5 zrelih js, ja sam na kraju dobila 9. Pitala sam bilogicu jesu li mozda moje js bile lose/losije pa je to uzrok neoplodnje ali kaze da je 9 js bilo dobro, a 3 ne...

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Druga beta 747!!!!! Uzv 25.3!!!!!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bravo tulipan
    @bubekica-hvala na savjetu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Tulipan, fulala si tocno tocno duplanje za 1
    Super beta
    ~~~~~~~~~~~~ za 25.3.!

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Tulipan, fulala si tocno tocno duplanje za 1
    Super beta
    ~~~~~~~~~~~~ za 25.3.!
    daa!!! jooj, samo nek i dalje bude sve tako lijepo i kak treba!!!

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Cestitam tulipan83!!!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cestitam tulipan 83

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Čestiam tulipan!
    Vrijeme duplanja - 48 sati, školski!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Čestitam! Nek ovako školski bude do kraja!!!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

tulipan

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tulipan- sretno!
    Maca- želim ti uspjeh-na kraju je samo to bitno.

Ja sam imala u Petrovoj 14JS a na kraju ostale samo dvije blastociste koje se nisu primile. Kvaliteta im je bila ok. Ne znam u čemu je bio problem. Mislim da je kod mene riječ o lošoj prihvatljivosti endometrija za zametak. Ima koja prijedlog kako doprinijeti implantaciji?

I zašto je bitno da li je riječ o Gonalu ili o Menopuru? Ja sam razmišljala da doktorici predlozim sad Menopure jer s Gonalima i Puregonom nije bilo uspjeha

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

tulipan, super beta i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje
    maca2 za beturinu,nek te ovaj jedan ali vrijedan usreći :D
    anka, mi smo slično reagirale na puregon,ja mislim...na menopuru sam dobila 3 puta više stanica nego na puregonu

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj nestrpljiva anka prvotno napisa Vidi poruku
    T

I zašto je bitno da li je riječ o Gonalu ili o Menopuru? Ja sam razmišljala da doktorici predlozim sad Menopure jer s Gonalima i Puregonom nije bilo uspjeha
    Koliko ja znam da li menopuri/gonali/puregoni ovisi o hormonskom statusu žene. Barem je meni tako dr. objasnio. Neki su po svom sastavi čisti FSH (gonal), a ne neki kombinacije FSH i LH (menopur).
    Navodno je mlađim ženama, dobrih hormonski nalaza svejedno što će uzimati, dok starijim ženema i ovima kod kojih hormoni nisu baš savršeni više paše menopur (ovo sam čitala u jednom članku dr. Radončića).
    Ja sam u 3 postupka bila na gonalima i u jednom na menopuru-s gonalima uvijek više od 10 js, s menopurom "samo" 6

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Što se tiče pospješivanja implantacije sve je to lutrija, rekla/kazala...nažalost još se sa sigurnošću ništa ne može reći...ja ovaj put (kao i dobitnom postupku) od dana punkcije pijem i andol 100 svaki dan 1x, tako mi je rečeno u MB...sad u Petrovoj mi ništa vezano uz to nisu rekli ali ja opet pijem

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

maca2 ako sam dobro skužila andol uzimaš zbog dobre prokrvljenosti endometrija bacam se na istraživanje te teme po forumu

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne znam da li da riskiram s promjenom lijeka? S Gonalima sam imala puno JS ali očito nisu bile baš nešto- jer su na kraju bile fragmentirane.

Nekako mi se čini bolje imati kvalitetne JS nego puno njih ali manje kvalitetne. Čitala sam da jake stimulacije npr u SAD idu na teret kvalitete JS.

Aspirin sam uzimala.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@una99 - da zbog bolje prokrvljenosti...navodno pospješuje implantaciju :ne zna:
    Trenutno se hvatam za sve
    Posljednje uređivanje od maca2 : 17.03.2015. at 16:17

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@nestrpljiva anka - a koja vam je dijagnoza?
    Ako je loš spermiogram onda možda bolje ići na više js-veća mogućnost oplodnje. S obzirom da si ti došla s gonalima do blastica meni se to čini dobar izbor :ne zna:
    Meni osobno se menopur pokazao kao lošiji izbor od gonala (kod mene je sve o.k.)

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tulipan83 cestitam neka je sada skolski i dosadno do kraja!

Mi idemo polako prema naprijed u cetvrtak druga fm, nesto se pokrenulo.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pak da dođeš do svog cilja

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zapravo je i kod mene sve ok! Zadnji spermiogram je bio normo, a raniji su bili oligoastenoterato.
    Svi nalazi kod mene su u redu- osim kardiolipidnog sindroma IgG koji je 19 a maksimum je 15. Ali to ne bi smjelo ometati začeće. Mislim da je kod mene stvar u JS i u prihvatljivosti endometrija- a to nije dokazano. Hmmmm

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma to nakraju ispadne i najteze...kao sve o.k., a trudnoce nema ...nekako mi se cini da je "lakse" imati dijagnozu i znati s cim i kako se boriti nego ovako nagadjati...
    Posljednje uređivanje od maca2 : 18.03.2015. at 11:15

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pak, nek bude tih folikulića koji će dati naaaajbolje js, a one će dati najbolje i najjače kucajuće

Ja procurila, pa u petak krećem s Menopurima
    Posljednje uređivanje od Snekica : 18.03.2015. at 11:37

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku

Ja procurila, pa u petak krećem s Menopurima
    Eto, dočekala si i to!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

snekica

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Snekica vibre do neba i nazad...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tulipan cestitam!

svima ~~~~~~~~~~~

Snekice

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Snekice,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od žužy : 18.03.2015. at 12:58

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

maca2 - mene i dalje muči tvoj estradiol koji je toliko šetao - da li je moguće da je treći nalaz pogrešan?

jesi li pitala zašto je pao estradiol? i saznah da ne vade svi u Petrovoj estradiol u stimulaciji? ne svi liječnici ili ne za sve pacijentice!?

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vidim veselo je ovdje
    Moj estradiol od pon 6200, danas 225 Puregona+Orgalutran...ima 7-8 folikula , veceras 2 Brevactida u 23 h pa u petak veseeeeeljeee...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

zelimo_bebu Sretno !!!!!

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala
    Vama svima pusa dok sam još normalna....

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala
    Vama svima pusa dok sam još normalna....
    Super neka bude sve ok zasluzilasi.

kameleon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kadauna, što se tiče vađenja estradiola u Petrovoj, ja u prvoj stimulaciji vadila 2 puta, u drugoj jednom-negdje pred štopericu, a sad mi je vadio 2dc, pa ćemo vidjeti hoće li još koji put...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Miuta...kako je tvoje prošlo kod DR? Jučer smo se na kraju mimoišle...kad si opet gore?

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Miuta...kako je tvoje prošlo kod DR? Jučer smo se na kraju mimoišle...kad si opet gore?
    Joi draga sutra idem danas sam dobila opet menopur i orgalutran.pa ako bude sve ok rekla dr.da u subotu bude punkcija.nije rekla koliko samo rekla da rastu kako treba.pa da vidimo.mislim na tebe neka javis dobre vjesti.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Super da ide sve kako treba i da se ne rasteže kao kod mene

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

A neznam stresirana sam toliko u glavu.sta mozemo to samo ko prode to razumije najbolije.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@kadauna-pitala sam dr., rekao je da miu je sve to čudno ali da je već imao slučajeva kada pacijentica ima nizak estradiol a na kraju budu dobre js :ne zna:...iako se čudio odlučio je zanemariti nalaz i vjerovati UZV-u po kojemu sam imala 7 forlikula 17-19 mm i dati mi štopericu...na kraju se ispostavilo da je dobro postupio. Čak me taj zadnji dan folikulometrije nije želio slati vaditi estradiol jer je rekao samo će nas zbuniti
    Mene je slao 3x vadiit estradiol (dr.Kasum), a slao je i sve ostale cure koje su bile kod njega a s kojima sam bila na folikulometrijama, aspiraciji...
    Posljednje uređivanje od maca2 : 18.03.2015. at 19:50

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

želimo_bebu, miuta, snekica i pak -sretno cure!!!

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Koliko mora biti abstinencija?ako vise od 7 e precdugo i bude sporo ja mislim.?!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Beta negativna. Neznam ni sama sta sad. Dali ponovo pokusati IVF ili ostati na jednom dijetu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •