Miuta....7 dana je previše za apstinenciju...
Edina...žao mi je za betu...pusti neka prođe par dana pa ćeš hladne glave biti pametnija...valjda...
Miuta....7 dana je previše za apstinenciju...
Edina...žao mi je za betu...pusti neka prođe par dana pa ćeš hladne glave biti pametnija...valjda...
Cure imam jedno pitanje: danas sam bila na uzv-u 3 dc jer je plan bio da idemo u blagu stimulaciju, medutim ispalo je da vec imam folikul 11mm!
Jel se kojoj to desilo?
Edina, žao mi je.. pusti sve sad malo i odmori pa onda razmišljati ići dalje ili ne..
orange - meni to "smrdi" na cistu, s obzirom na veličinu a tek je 3 DC :ne zna:
Edina-i samu me muče slične dvojbe, doduše ja još čekam betu...ali, ne znam imam li volje/snage još koji put prolaziti kroz sve to...nije to odluka koju treba donijeti naglo, pusti par dana/tjedana i vidi kako se osjećaš, savjetuj se s mužem...
Evo mene curke nisu dost rastli folik.tak da u subotu ponovo j poned 99/99punkc.kaze drJ.sad opet cekati.
Dali treba uputnicu spermiograma i kad idem na punkciju?da nisam pitala ali ako moram ponedelijak sutra da izvadimo.hvala
miuta na VV? ako je, za postupak tamo ti uputnica koju si dala na 3dc vrijedi za sve u tom postupku. osim za vadjenje bete.
Ok hvala nisam znala za spermiogram za drugo snam.kak vi napredujete?zelim ti srece
orange80 meni je na 3.d.c bio 20x18 i to je bila cista. Natezala sam se sa njom 2 ciklusa kada je napokon nestala.
edina zao mi je, polako odmori pa ces vremenom vidjeti kako dalje.
zelimo-bebu sretno sutra.
Ja idem i dalje na fm. Imamo 2 folikula iste velicine i jedan malo manji. Rastu polako ali ravnomjerno. Znam da moze i bolje ali za sada dobro je i ovako.
Pak...hvala....
Gegam se danas jer sam se fino popunila i napuhala, a sutra....sad me lagano frka hvata samo od iščekivanja, od boli ne...
Meni najpametnije da se selim kući-jer otkad sam u ZG-samo pasem po MC i ostalim blah klopama + malo hormončića![]()
Dobar dan ekipa
Imamo 8 Js, ponedjeljak na Vv da vidimo stanje i akcija ...
zelimo-bebu super a sada ~~~~~~~~~~~~~~ za dobar party u labu!
miuta ~~~~~~~~~ za sutra!
Pak hvala jesi isto na vv?
Miuta...sutra je DR tu, tako da nemaš brige, a dr Podgajski je isto nježan i stručan-nemaš brige...danas je jednoj curi rdio punkciju i sve ok...ne brini-inekcije te omame i za 3 min si gotova![]()
Za terpiju do ETa dobila antibi+utriće...e sad zbunjola ostala jer ne znam da li Decortin moram i dalje .....tuka pa nisam pitala....
Nastavljas s decortinom.
Decortin je kortikosteroid.
Jutro svimaKako se spremam na prvi FET, jel bi mi netko mogao malo objasnit kako to ide na VV ?
Dobila sam M 16.03., bila kod dr. J 3 dan ciklusa, sve ok, i naručila me opet 25.03. na UZV, i ako sve bude ok
spominjala je transfer 27.03. Do tada pijem estrofem 3* 1. Čitam forume al sam još više zbunjena od toliko
informacija ...Dal je kod FET-a bitan dan cikluda za transfer, dal se čeka ovulacija, dal se čeka da fol.pukne...
???? Oprostite na zbunjenosti
Na vv se samo prati debljina endometrija, za cije debljanje pijes estrofem.
Kad bude dovoljno debeo dobivas utrogestan (vjerojatno na dan pregleda) i 2 dana kasnije je transfer (koliko vidim iz datuma koje ti je rekla doktorica, pretpostavljam da su smrzlici dvodnevni).
Da da dvodnevni su. Hvala puno na odgovoru!!
Sad mi još nešto palo na pamet... kad se radi odmrzavanje? Dan ranije, na sam dan transfera??
To me zanima da se znam pripremit ako dođem na transfer pa mi kažu da se nisu uspjeli odmrznut![]()
nikad nisam ulazila u razloge dublje, ali stvarno - zašto VV i druge neke klinike (Prag čini mi se) rade FET samo prateći endometrij a druge idu s ovulacijom (kad god je to moguće zbog dijagnoze)!?
garant ima neka već tema na ovo pitanje, ako ima - linkajte!
zelimo bebu, dobila si info s Vuka - koliko je bilo zrelih j.s. i koliko se oplodilo?
Cure - ne zaboravite se upisati u forumsku statistiku:
http://forum.roda.hr/threads/80273-K...=1#post2414241
Dalmatinka, embriji se odmrzavaju to jutro.
Kadauna, mozda i prate, ali ne u dan, ne forsiraju ceste folikulometrije do pucanja folikula kao npr petrova.
Bok cure evo mene u ponedelijak punkcija.sadi nije jasno dobilasam decapeptyl za stopericu unutra imam dva inekcije.navece u 23 ce biti.danas sam dobila tamo isto stobi do sad menopur i org.
Ja sam tako dobila ali sam misla da samo 1 sad otvorim vidim dva.sutra nista ne dobijem i vaginalete isto odbacim od danas.
Decapeptyl moze ici kao stoperica. Primis obje odjednom
Sretno!
Hvala puno bubekica vracam isto mijerom!
Obje odjednom tj. Svaku u svoj dio stomaka bocni u 23 h...samo okreni inekciju naopako da izbacis zrak i kvrcni prstima gore da ti se baloncic okrene kod igle i strc van...hhhh kako strucno objasnim hhhh
Btw. Nemam info o stanicama tj oplodjenim...sad sam pod ????
Sad mi gotovo...14 h je i nema nikoga...aaaaaaaauuuuf
Ovo me baš začudilo, nisam znala da se tako radi za FET u nekim klinikama.
Ja sam u svim FET-ovima išla na uzv par puta prije ovulacije i dr. bi na temelju ovulacije odredio kada će biti transfer. Znači, za trodnevne embrije transfer je treći dan od ovulacije i tako uvijek.
Što se odmrzavanaj tiče, odmrzava se taj dan kad je transfer.
kod gotovih injekcija kao što je decapeptyl, fragmin, clexane i ostalo nije potrebno izbacivati taj mjehurić. taj mjehurić služi da kad se lijek uštrca pod kožu on zadnji izlazi i sprečava vraćanje lijeka van kroz mjesto uboda . taj mjehurić je jako malo zraka i ništa se ne može dogoditi pa se i s razlogom nalazi u gotovim štrcaljkama.
Ma meni sestra rekla neka si dam Decapeptyl kako i Orgalutran tako da sam izbacila tu mrvu zraka..pa ako sam FulalA - gotovo je hihi...iako 8 js - znaci da ipak sve proslo ok...
Ni orgalutran ne treba istiskivati.
To sestre malo po spranci govore, ali ako pogledas upute proizvodjaca vidjet ces da nisu u pravu![]()
Sad prošlo...nisam čitala nego sam kao štreber slušala i ok....
Evo i mene u iščekivanju bete...znači 06.03. transfer ,8-staničnog embrija...sve ok do danas kad u jutro malo smeđeg iscjedka(jako malo) i simptomi kao da ce doc m(trebala dobit 17.03 m),prije tri dana testić pokazao plusić(malo svjetliji)...joj kad ce utorak da vadi betu...
Enrika...uuuuuu bravo bravo...da ti beta bude ko kuca![]()
Želimo bebu sretno![]()
Ooooj curke...cekamo 5i dan ET i toplo se nadam da ce ga biti jer ne znAM NI koliko imamo stranica ni kakve su...2 cure imale ET sto su samnom u petak imale punkciju i 3 od subote- svaka po 1 stanicu ima za ET....sad cu do preksutra pop.....
Draga, vibram za puno dobrih blastica pa da imate smrzlica za seku/bracu!
![]()
zelimo_bebu-pa to zvuči jako dobro
Ako idu na 5.dan transfer znači da ih ima više i dobro se ravijaju - sretno!