Antony, samo pazi večeras da ne dobiješ temperaturu. Da li si dobila antibiotike? Ja sam ostala na bolovanju s temperaturom. Do 38 je normalno, preko toga se treba javiti u bolnicu.
Posljednje uređivanje od Varnica : 08.05.2015. at 12:53
Morate pisati Nacionalnom povjerenstvu s naglaskom na svaki i najmanji detalj što, zašto, kako, kada i gdje i uz svu dokumetaciju ( povijesti bolesti) poslati na Ministarstvo Zdravlja, Ksaver 200a, 10000 ZAGREB. Taj Vaš predmet ide na sjednicu i nakon toga Vam šalju odgovor!
Pripremite se na čekanje odgovora od nekoliko mjeseci!!
Posljednje uređivanje od Tasha1981 : 08.05.2015. at 12:59
Bananka ipak mi je malo rano za pisnut test,pisnut cu ga 7dnt iako je i to prerano.
Nazovite najbolje tajnika Nacionalnog Povjerenstva za MPO i neka vam objasni što sve treba:
Hrvoje Tomljenovic 01/4607-637.
Jako je ljubazna i susretnljiva osoba, a radi u državnoj sluzbi...bas sam se bila ugodno iznenadila!
Ja sam trebala info radi neceg drugog i zvala u centralu Min.zdravlja i dali su mi ovaj g.n. broj bez problema.
Borite se za vasa prava i sretno!!
p.s. mozda da otvorite novu temu "Poništenje postupka i odobrenje dodatnog pokušaja na teret HZZO"
Anka
obrati pažnju da ti u otpusnom pismu budu točno navedeni svi detalji postupka.
otpusan pisma znaju imati namjerne i/ili slučajne greške.
Ja u prva dva postupka nisam pisnula i cekala betu. A treci sam pisnula minus i betu sam onda samo formalno izvadila.
U drugom postpuku pisnula 10dnt bio + ali biokemiska.a u trecem pisnula 7dnt i bio + ali slabo vidljiv.
Inesz ovo je interesantna teorija o progreškama na otpusnom p., Moja 2 zadnja su išarana markerom ( sama sve ispravila ), a ja mislila slučajnost....
Otpusna pisma nekad namjerno ne sadrže sve potreben podatke o tijeku liječenja, terapiji i postupcima, otpusna pisama nekad namjerno navode netočne činjenice. Pregledajte što piše na vašim otpusnim pismima prije odlaska iz bolnice i tražite ispravke.
Anka, zbilja mi je žao da ti se je ovo dogodilo.
Imaš li precizno i točno sastavljeno otpusno pismo? Ako nemaš inzistiraj na svakom detalju. Imaš li slike s ultrazvuka, nalaze estradiola tijekom postupk, sve druge nalaze? Ako nemaš, traži pismeno da ti predaju fotokopiju medicinske dokumentacije.
Za savjet oko postupanja možeš se obratiti Hrvatskoj udruzi za promicanje prava pacijenata:
http://www.pravapacijenata.hr/
Ako zbilja želiš u bitku za povratak prava na postupak, kreni pisati i zvati.
Piši voditelju odjela u Petrovoj, ravnatelju KBC Zagreb, HZZO-u, Ministarstvu, NPMPO...
Pravna klinika Pravnog fakulteta Zagreb, ima volontere, studente završnih godina, koji mogu dati pravni savjet u ovakvim slučajevima
http://klinika.pravo.unizg.hr/node/14
Sretno!
Posljednje uređivanje od Inesz : 09.05.2015. at 06:41
Meni su otpusna pisma dobra, pise sav postupak prepisan dobro s kosuljice, estradiol..., velicine folikula po danima...
Samo ne pise sto je bilo s njima (folikulima). Oplodena i vracena jedna js, a ne pise sta je bilo s drugima. Rekli su mi tamo da se dvije nisu dobro oplodile, a za cetvrtu nitko nista nije rekao tako da pretpostavljam da je bila prazna folikula??
Na prvom otpusnom pismu korektorom su prebrisana krivog doktora.
I, bezvrze mi je sto pise samo ime mojeg doktora, iako taj me ni vidio ni cuo, aspiraciju radio drugi, transfer treci...
Anka draga,jako se nadam da se budeš uspjela izboriti za ispravku nanešene nepravde.
Kad pogledam,zadovoljna sam sa otpusnim pismom iz Petrove...dok je ono od Vuka poprilično šturo i nepotpuno.
Pitam se kakvo je u drugim mpo klinikama..
Čisto sumnjam da je moguće išta izboriti: s jedne strane HZZO štedi, s druge strane doktorica ima priču da je sve loša sreća, da su hranjeni stimulacijom antralni folikuli koji od starta nisu imali JS u sebi, da to nije ništa neobično i ima takvih slučajeva, da i ranija stoperica ne bi promijenila ništa (pitam se samo kako su one dvije JS koje sam dobila (od cca 15 folikula prema UZV) bile prezrele- što dodatno potvrđuje moju teoriju da je stoperica dana kasno) a naravno ne smijemo zanemariti niti jaki liječnički lobby,... riječ protiv riječi. Otpusno pismo nisam dobila još.
To što se igraju ljudskim životima (ne samo mojim imajući na umu da sam 36 Gonala uzalud trošila, nego su dokrajcili našu potencijalnu djecu), nek to bude doktoricama na teret (mojoj bivšoj doktorici i njenoj zamjeni) !!! Samo se bojim da one ni nemaju grižnje savjesti što su tako nemarno postupile.
7dnt napravila neki bzvz test i pojavil se slaba plava druga crtica![]()
Njuskalica, čestitam. To je to!
Anka, kod nas se jako rijetko desi da se uopće sazna za doktorsku grešku a kamoli da za nju bude kažnjen ili da ju prizna. Takvi obično nikakve savjesti nemaju. I uvijek se međusobno pokrivaju. Što ne znači da ne treba pokušavati doći do pravde.
Njuskalica, bravo cestitam! Sad ~~~~ za lijepu betu!
Ja idem sutra navecer na vracanje, znaci isto nakon 5 1/2 dana. Od 4, se dvije sad jos nisu razvile dalje, a 2 jesu. Nadam se da budu ok do sutra.
Bananka za transfer ~~~~~~♥
Hvala cure!
Kako ste se ponasalje nakon ET? Jeste pazile na prehranu, mirovale, radile,...?
Bananka imala sam ET ujutro tako da sam taj dan prelezala.sljedeca 2 dana sam vise lezuckala jer su me i jajnici stezali.od treceg dana sam se vratila kucnim obavezama ali umjrenim tempom.
Vracas blasticd ako sam dobro skuzila? 1ili2?
Ovisno koliko ce ih biti. Ja sam za vracanje 2. Nadam se da ce biti blastice.
Mislila sam u cet.ponovno na posao, ako mi dr.R.dozvoli, a mislim da hoce.
Posljednje uređivanje od Bananka : 10.05.2015. at 15:59
Bananka sretno !!!
Hvala cure![]()
Bananka sretno ~~~~~~~
Njuskalica bravo ~~~~~
bananka![]()
Bananka javi se sa novostima .
Zuzy kako se ti osjecas?
Njuskalice, javi lijepu betu!
Bananka, ja sam imala najuredniju trudnocu kad sam isla raditi dan ili dva nakon transfera
ponasaj se normalno, nemoj dizati tesko i sl, al slobodno bez posebnih restrukcija
zuzy?
cure da li decapeptyl nakon transfera može utjecat na rezultat testa
I ja sve laganini radim i odmaram kad mi se oče..uglavnom skuham, i tak sitno okolo. Ne živimo sami pa nek neko drugi malo potegne.
Dobro sam...evo još dva dana do bete.
hvala žužy ...za lijepu betu u srijedu
Posljednje uređivanje od mona22 : 11.05.2015. at 15:28
ne još mi je rano tek mi je 9dno...mislim tek za vikend radit test ali nikad se nezna pa da sam sigurna da nema hcg
Hvala cure!
Evo me...od 4 embrija su dva stala u razvoju a dva su vracena, jedna morula i jedna blastica![]()
Bananka i mona 22 sretno do plusa ~~~~~~~♥♥♥♥♥
U petak vadin betu i nemogu docekat !
zuzy, njuskalica, bananka i mona.....
da budu lijepe velike bete![]()
Bananka,sreeetno!
~~~~~~~~~~~~~~~
Njuskalica,si možda ponavljala testića?
za veeliku beticu!
Mona,~~~~~~~~~~~~~~~!
Di ste cure i kako ste?
Žužy, sretno sutra! ~~~~~ za lijepu betu!!
Njuskalica, i mene zanima da li si jos jednom pisnula testic?
Mona, hoces i kada namjeravas pisnuti test?
sara79, jos malo pa ce 6.mjesec, jel sve spremno?
miuta821 u kojoj ste fazi?
Evo ja pijem 3x2mg estrofem i navečer stavljam 1crinone gel i to je to.
Posljednje uređivanje od Bananka : 12.05.2015. at 11:51
Zuzy bananka jesam naravno da sam pisnula jos testica.svaki dan po jedan. I sad se crte vide skroz kul
Bananka ja pijem estrofem 2x1
O cemu to ovisi?nisam bas istrazivaka a ni ispitivala previse.
Kak se osjecas?