Od nas kao djece se sigurno očekivalo više tih "trpnih" ponašanja. Ja bih isto rekla da sam bila strpljivija i tiša od svoje djece, i sigurno to ima veze s očekivanjima roditelja. Onda, s druge strane, zapitam se je li to baš tako, ili su meni samo ostale u sjećanju te neke dosade koje sam junački podnosila. Jer recimo, jedna bliska starija osoba je nedavno (s dragošću, ne sa zamjeranjem) ispričala kako bi nas troje, brat, sestra i ja, bili "posvuda" kad bi došli u goste. A ja bih rekla, da me se pita, da smo u gostima uvijek bili sušta pristojnost

Inšoma, počela sam ovo vježbanje tišine pred neko vrijeme, evo, došle ja i Marija M. na istu ideju, hahaha. Ovo moje je potaknuto više samoodržanjem, doduše, ali ponekad kažem: sad ćemo se malo u tišini vozit i odmarat mozak. Maloj se čak sviđa.
Zabavljači: ovako kao Bubica, s mjerom, u skladu s dobi. Nisam za askezu, ali mislim da ih treba naučit i strpljenju, i dosadi. Čisto da se mogu nosit s takvim situacijama u životu, i da se ne moraju penjat drugima na glavu.