-
Savjet - izdajanje
Cura ima 8,5 mjeseci, do 6 mjeseci iskljucivo dojena (od 3 mjeseca smo kombinirali dojenje i izdajanje, da ne pisem radi cega jer sam vec puno puta pisala, soor, operacija...), a sada ima 2 obroka dohrane. Rođena s 2.800/47 cm, sad ima 7.500/70 cm.
Od tekucine pije samo moje mlijeko i malu kolicinu vode koju joj nudim nakon obroka. Uglavnom pije izdojeno, rijetko kad po noci prihvati cicu, izbacila je nocni obrok. U ta dva obroka jede ujutro voce sa zitaricama, a u vrijeme rucka (popodne) razno povrce s ribom, nekad uz dodatak zitarica. Meso jos nije probala jer cekam domace.
Sve je to super, al problem je slijedeci: prije sam izdajala cca 600 ml mm dnevno (izdajam samo na jednu, iz druge ne ide ni 10 ml), a sad maximalno 400-450 ml. Ovih 600 je bilo super, uz njih bi jos imala 1-2 nocna podoja, i to je bilo ok. Sad nocu ne jede, a nema bas ni apetita za ovih 450 ml. Dal je to njoj dosta? Ja pokusavam navuci vise mlijeka al jednostavno ne ide. Cijeli dan sam na izdajalici, elektricnoj, radim maximalni razmak od 3 sata, ali unazad 15 dna mi se kolicina mlijeka smanjila za citav jedan obrok, 150 ml. Ustvari, prvo sam se brinula radi toga, a onda sam vidjela da ona ni ne jede preko ovog sto sad izdojim, pa me sad brine to sto ne jede.
Izvinite ako sam konfuzna, al sam u zurbi, pa me samo interesira: dal je njoj dosta dnevno 400-500 ml mlijeka, uz 2 obroka krute hrane? Obroci su dosta obilni, pojede pun duboki tanjur (ne forsiram, koliko pojede pojede, ne silim ju preko toga). Moje mlijeko ima dostupno citav dan, nudim non stop kao dok je htjela cicu, dam joj i prije obroka, da radje vise mlijeka popije pa manje krute hrane, al jednostavno ne ide preko tih 400-500 ml. Dal da se brinem? Za povecanje kolicine sam probala sve, od cestog izdajanja, pumpanja u prazno nakon zadnje kapi, tekucina, mamine kapi, piskavica...al kao da se kolicina smanjuje...u stvari smanjuje se. Sad imam drugu mengu nakon poroda, prva je dosta pred mjesec i pol, dal mozda to ima veze?
Ko ima volje, primam savjete
-
Na toliko se i meni smanjilo mlijeko u toj djetetovoj dobi (taođer sam se samo izdajala - nažalost). Vidim da djevojčica dosta fino jede pa se ja ne bih brinula, a još i ne traži nešto više. Da cica vjerojatno bi ga bilo više, no i ovako je ok. Menga nema veze, meni se jako brzo vratila. Sa 6 mj. je jedna cica i otkazala poslušnost i ostala gotovo bez mlijeka. Sa 10 mj. i druga.
-
A joj
mene muka hvata od prestanka... Nadala sam se izdrzat barem jos 4-5 mjeseci, mozda i hocu... Znam da joj sad treba manje al me malo brine to sto ona ne popije preko 500 ml. Ad (nasrecu ili nazalost) uopce ne prihvaca, sto mi je do sad bilo drago, al ako bude trebalo sto cu joj dat? Sto si davala nakon prestanka izdajanja? Znam da brzo vec moze jogurt i sl., dal joj to moze nadomjestit potrebu za mlijecnim?
Koliko god mi je muka vec od izdajalice, toliko vise ne mogu zamislit da se ne izdajam...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma