Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: putovnica za dijete nakon ulaska u EU

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno putovnica za dijete nakon ulaska u EU

ovih dana sam namjeravala predati zahtjev za putovnicu za dijete. jučer su me u nekom društvu odgovarali od toga jer im navodno nakon što uđemo u EU putovnica više neće biti potrebna za odlazak u zemlje EU.
    nisam proučavala temu, pa pitam ovdje?
    napraviti putovnicu ili čekati?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i sama u istom probelmu, pa pratim.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

isto me zanima zapravo... a u du smo i treba nam putovnica za dijete i za samo prolazak u ostale gradove hr...
    tako da zapravo svakako treba nam putovnica zbog zemalja ne-eu...jedino cemo mozda pricekati s izradom

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi putujemo često u BiH a nikad neznaš kad ćeš trebati do Švicarske, Australije, Amerike itd....bolje je putovnicu uvijek imati spremnu "u ovakoj nestabilnoj zemlji"

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja vjerujem da trebati jednako jer isprva za nove clanice vazi slobodan promet robe, a slobodan promet osoba bude tek kroz par godina.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cirkulacija radne snage nece biti odmah od 1. srpnja, ali ce se moci nesmetano putovati
    u granicnim podrucjima (konkretno znam za relaciju Salzburg-Munchen) znaju u npr. vlakovima biti policajci koji provjeravaju dokumente, posto ti dijete nema osobnu, ipak bi neki dokument rebalo imati, za svaki slucaj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Djetetu smo putovnicu mijenjali prije 2 godine, sad me više zanima putovnica za odrasle.
    Meni ističe 19.8., ne znam sad, isplati li mi se mijenjati je prije (jer usred ljeta je nezgodno, osim toga, baš tada često i putujemo u Sloveniju), ili da malo pričekam...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djeca u EU moraju imati osobni dokument (odvojen od dokumenta roditelja) za prelazak granice.

Kako u HR djeca nemaju drugi dokument osim putovnice (dok npr. u Italiji i mala djeca mogu imati osobnu iskaznicu, ili certifikat o rodjenju sa slikom i pecatom Questure s kojim smiju prelaziti granicu), mislim da HR-djeci ne preostaje drugi dokument osim putovnice za prelazak granice cak i nakon ulaska u EU.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Kako u HR djeca nemaju drugi dokument osim putovnice (dok npr. u Italiji i mala djeca mogu imati osobnu iskaznicu, ili certifikat o rodjenju sa slikom i pecatom Questure s kojim smiju prelaziti granicu)
    mozda nas obraduju pa i nama uvedu tako nesto

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

HR neće biti u šengenu još par godina, tako da će ti trebati putovnica za EU zemlje.
    Mislim da HR-SLo i HR-It imaju sporazume o prelasku granica sa osobnom iskaznicom (naravno, opet za djecu treba putovnica jeroni nemaju osobnu).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Djetetu smo putovnicu mijenjali prije 2 godine, sad me više zanima putovnica za odrasle.
    Meni ističe 19.8., ne znam sad, isplati li mi se mijenjati je prije (jer usred ljeta je nezgodno, osim toga, baš tada često i putujemo u Sloveniju), ili da malo pričekam...
    Ti u Sloveniju možeš i sa osobnom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Fakat, zaboravila sam na to

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a u bosnu se može s osobnom, ali povremeno, jel da
    jel ono ljeti da a zimi ne

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možeš uvijek.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

treba putovnicu jer mora imati neki dokument izvan hr. i točno je da će se schengen prilagođavati neko vrijeme

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    a u bosnu se može s osobnom, ali povremeno, jel da
    jel ono ljeti da a zimi ne

možeš ti s osobnom ali dijete ne može bez putovnice!

pa s kojim bi npr. beba dokumentom prelazila ako ne s putovnicom? fino bi se tako mogla švercati djeca...kako su curke rekle kod nas s slikom ne postoji osim putovnice niti jedan drugi dokument za djete pa tako i u BiH ti možeš osobnom ali dijete NE

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    mi putujemo često u BiH a nikad neznaš kad ćeš trebati do Švicarske, Australije, Amerike itd....bolje je putovnicu uvijek imati spremnu "u ovakoj nestabilnoj zemlji"
    I ja ću je svakako vaditi- mislim da je ipak moraš imati za zemlje koje još nisu u EU, a eto je vrata do vrata i Bosna i Srbija...

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svako koliko treba mijenjati djetetovu putovnicu?

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    možeš ti s osobnom ali dijete ne može bez putovnice!

pa s kojim bi npr. beba dokumentom prelazila ako ne s putovnicom? fino bi se tako mogla švercati djeca...kako su curke rekle kod nas s slikom ne postoji osim putovnice niti jedan drugi dokument za djete pa tako i u BiH ti možeš osobnom ali dijete NE
    X
    I mi idemo u Italiju samo sa osobnom, ali djeci je jedini dokument putovnica, pa je dakle, moraju imati...

I traju 5 godina.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kokolo prvotno napisa Vidi poruku
    Svako koliko treba mijenjati djetetovu putovnicu?
    Svakih pet godina.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam danas čula da će i djeci izdavati osobne iskaznice za prelazak granice. da li negdje piše nešto o tome?

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pisalo je u novom listu od subote, možda ima nešto na stranicama mupa, nisam provjeravala

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj susmiga prvotno napisa Vidi poruku
    pisalo je u novom listu od subote, možda ima nešto na stranicama mupa, nisam provjeravala
    imaš možda link na to što je pisalo?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Za sada je zakon takav da osobnu možeš raditi najranije s navršenih 15 godina. Uskoro će krenuti izrada novih osobnih iskaznica pa će doći i novi zakon o osobnoj iskaznici. Kada će to biti i od koliko godina će se moći izrađivati osobne iskaznice još uvijek službeno nema ništa. Radim na upravnom odjelu u PU pa zato dajem takav poluslužben odgovor. Pozzzz

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    isto me zanima zapravo... a u du smo i treba nam putovnica za dijete i za samo prolazak u ostale gradove hr...
    dosada nije trebala,kad si samo u tranzitu i ides u neki grad u Hr (tipa u Metkovic) ne treba ti putovnica za dijete...rekao mi granicni policajac s Bistrine....
    mi smo nedavno isli i ja zaboravila putovnicu od N....vidjeli su je na straznjem sjedalu i nisu nista pitali,pustili su nas da prodjemo....

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ako putujete zrakoplovom trebat ce vam putovnica za dijete, zato sto morate imati neke isprave za njega, u ovom slucaju-putovnicu. Zivim u UK i ako odemo do Londona ili Edinburgha, uvijek nosimo putovnicu, bez obzira na to sto cak letimo unutar iste drzave.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo je link za Novi list, ali ne otvara cijeli članak.
    http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328582863A

Uglavnom piše da će se po novom Zakonu o osobnim iskaznicama, one izdavati i djeci.

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa dobro, u svakom slucaju ce se morati izvaditi neki dokument sa slikom kojeg treba platit. pa zar nije onda bolje izvadit putovnicu pa nisi ogranicen s putovanjem samo u EU vec mozes svugdje?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj rafael prvotno napisa Vidi poruku
    pa dobro, u svakom slucaju ce se morati izvaditi neki dokument sa slikom kojeg treba platit. pa zar nije onda bolje izvadit putovnicu pa nisi ogranicen s putovanjem samo u EU vec mozes svugdje?
    Bas sam htjela to napisati.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj rafael prvotno napisa Vidi poruku
    Mi rijetko putujemo van EU i stvarno mi je glupo bacati cca 400 kn po djetetu za putovnicu na 5 godina, ako dokument s kojim mogu u EU mogu platiti manje od 100 kuna. Nije baš mala razlika u cijeni.

Bilo bi super kad bi stvarno izdali te osobne za djecu.
    Posljednje uređivanje od Zara1 : 22.04.2013. at 16:11

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi rijetko putujemo van EU i stvarno mi je glupo bacati cca 400 kn po djetetu za putovnicu na 5 godina, ako dokument s kojim mogu u EU mogu platiti manje od 100 kuna. Nije baš mala razlika u cijeni.

Bilo bi super kad bi stvarno izdali te osobne za djecu.
    ako ce biti tolika razlika u cijeni onda ok
    ali da ces osobnu kod nas dobiti za manje od 100 kuna, cisto sumnjam. pa samo slikanje je pola tog iznosa.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slikanje je 30 kuna, bar u mom gradu.

Ako se zahtjev za izdavanje osobne podnosi prvi put, potrebno je priložiti sljedeće:
    • domovnica
    • izvadak iz matice rođenih ili rodni list
    • 2 fotografije u boji - 3,5 x 4,5 cm
    • popunjeni obrazac zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice (obrazac 2)
    • dokaz o uplati iznosa od 48,50 kn na račun MUP-a (uplatu je potrebno izvršiti na žro račun: Državni proračun broj: 1001005-1863000160 uz naznaku za osobnu iskaznicu po modelu 65 7005-442-OIB, navodi se OIB osobe kojoj će se izraditi osobna iskaznica).

znači 30 + 48,50 kn je puuuuno manje od cijene putovnice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara1, otkada je cijena putovnice 400 kn? mislim na redovno izdavanje, ne po hitnom postupku
    Mi se spremamo najmlađem izvaditi pa se čudim cijeni.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kopirano s mup.hr:

JE LI SE CIJENA PUTOVNICE POVEĆALA?

Da. Za izdavanje biometrijskih putovnica u redovnom postupku građani plaćaju 320 kuna. Za biometrijske putovnice koje se izdaju u žurnom postupku plaćaju 410 kuna.
    Na to se još dodaju i iznosi upravnih pristojbi koji se u postupcima izdavanja putnih isprava naplaćuju prema odredbama Zakona o upravnim pristojbama (za izdavanje putovnica u redovnom postupku upravne pristojbe iznose 70 kuna - u državnim biljezima, a za izdavanje putovnica u žurnom postupku 220 kuna - 20 kuna u državnim biljezima, a iznos od 200 kuna uplaćuje se posebnom uplatnicom koja se dobije u policijskoj upravi).

+ slike

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vec neko vrijeme, od kad se izdaju samo biometrijske. cijena je 390 kn, ako se ja dobro sjecam.
    je evo sad sam pogledala 320 kn placas preko uplatnice i jos 70 kn biljega
    JE LI SE CIJENA PUTOVNICE POVEĆALA?

Da. Za izdavanje biometrijskih putovnica u redovnom postupku građani plaćaju 320 kuna. Za biometrijske putovnice koje se izdaju u žurnom postupku plaćaju 410 kuna.
    Na to se još dodaju i iznosi upravnih pristojbi koji se u postupcima izdavanja putnih isprava naplaćuju prema odredbama Zakona o upravnim pristojbama (za izdavanje putovnica u redovnom postupku upravne pristojbe iznose 70 kuna - u državnim biljezima, a za izdavanje putovnica u žurnom postupku 220 kuna - 20 kuna u državnim biljezima, a iznos od 200 kuna uplaćuje se posebnom uplatnicom koja se dobije u policijskoj upravi).
    slikanje u centru ZG, pocetak praske je 35 kn za osobnu iskaznicu. ja se slikala prosli tjedan.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imal popusta na kolicinu?
    Nemam pojma kako cu financirat putovnice za djecu. Mozda kakvim humanitarnim telefonom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

marta ja sam ove godine napravila tri i na zalost jednu zurnu. bome me ta najvise bolila, ali kao necemo sad, pa ajde sljedeci mjesec i zum trebas putovnicu, nemas je e pa lijepo plati 630 kn.

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam uvjerena da će ove nove osobne biti skuplje nego što su do sada bile. a za djecu će se vjerojatno opet morat priložiti i još kakvi papiri itd. tako da će biti sigurno skuplje od 100 kuna. meni je upravo istekla putovnica, osobna će uskoro a i vozačku bi morala mijenjati zbog novog prezimena, kad pomislim koliko sad na to moram izdvojit zaboli me glava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala što ste me prosvjetlile, mi smo zadnje vadili prije četiri godine i baš me iznenadila cijena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam baš nedavno vadila novu potovnicu za sebe i kćer, nas su te biometrijske fotografije za putovnicu koštale 50 kn po osobi.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ako ce ovo biti jeftinije od putovnice, to ce biti super za djecu iz Dubrovnka i okolice jer ne bi trebali raditi putovnicu da bi otisli kod doktora u split ili u posjet rodbini... inace, velika je lutrija voziti dijete bez putovnice preko neumske granice.... 3000 kn je kazna, pa sad moliti boga da naletis na dobru smjenu nije bas dobro rjesenje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo pred 9 godina išli s malcem prek neuma u Korčulu, nismo se ni sjetili da bi nekaj trebalo uzeti, a i nismo imali ništ od dokumenata, policajac ušo i izašo iz busa. Sad vjerovatno u dogledno vrijeme nećemo ići na taj kraj, jer muž ne da da radim papoše za klince.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, al sve je to lutrija. Za nas koji idemo 6-7 puta godisnje preko te granice i nije pametna ideja riskirati. Al sto ces, Dubrovnik mora biti poseban (vraggaodnio!!).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, al sve je to lutrija. Za nas koji idemo 6-7 puta godisnje preko te granice i nije pametna ideja riskirati. Al sto ces, Dubrovnik mora biti poseban (vraggaodnio!!).
    moji malci su dobili putovnice sa dva mjeseca, prelazimo skoro svaki vikend granicu i ne sjecam se kad su gledali putovnice, samo pitaju jel imaju svi dokumente... a da nepricam koliko puta smo mladjeg slikavali jer su taman krenule biometrijske slike, bili su ful strogi i na kraju nam prosla slika sa otvorenim ustima... sto je tada u biti bilo nemoguce

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sve su strozi kako se blizi 1.7. Naravno, i mi smo nasem malcu napravili putovnicu, ne zelim uopce riskirati ni kaznu ni da mi upropaste put. Ovako sam mirna, iako se radujem da ce postojati jeftinije rjesenje da dubrovacka djeca putuju po hrvatskoj. Kako li je tek onima s troje i vise djece, nije mali trosak raditi toliko putovnica.

Mi smo uspjeli malog slikati sami, pazili smo na te neke detalje i slika je prosla

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sve su strozi kako se blizi 1.7. Naravno, i mi smo nasem malcu napravili putovnicu, ne zelim uopce riskirati ni kaznu ni da mi upropaste put. Ovako sam mirna, iako se radujem da ce postojati jeftinije rjesenje da dubrovacka djeca putuju po hrvatskoj. Kako li je tek onima s troje i vise djece, nije mali trosak raditi toliko putovnica.

Mi smo uspjeli malog slikati sami, pazili smo na te neke detalje i slika je prosla
    ček, misliš da će djeca moći prelaziti granicu sa bih samo sa osobnom? ( ili je to neki specijalan dogovor za neum?)
    zbog bih granice mi i dijete ima putovnicu, a meni se čini da ću morati raditi novu kad ova istekne, da osobna neće biti dovoljna

inače me zanima i prelazak granice sa bih za odrasle, kako će to biti regulirano nakon 01.07. ?
    čak planiram uzeti svima (tko može dobiti) malogranične propusnice dok se može po starim regulama

Posebno napominjemo da je u tijeku sklapanje novog Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kojim će se postupak i izgled pograničnih propusnica urediti na drugačiji način.
    Pogranične propusnice prema sada važećem Sporazumu izdavati će se do sklapanja novog, a najkasnije do 30. lipnja 2013. godine. Propusnice izdane po sada važećem Sporazumu vrijediti će do roka na koji su izdane.Građani koji ispunjavaju uvjete za izdavanje propusnica za sve upite mogu se obratiti Policijskoj postaji prema mjestu svog prebivališta
    Sada važeći Sporazum objavljen je u Narodnim Novinama – međunarodni ugovori broj 3/2005.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa ako odrasli mogu s osobnom legalno prijeci neumsku granicu, ne znam zasto ne bi mogla i djeca (dosad nisu mogli jer nisu mogli iamti osobnu, samo putovnicu)... ili sam ja krivo shvatila?

http://www.facebook.com/groups/429125620487864/?fref=ts

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa ako odrasli mogu s osobnom legalno prijeci neumsku granicu, ne znam zasto ne bi mogla i djeca (dosad nisu mogli jer nisu mogli iamti osobnu, samo putovnicu)... ili sam ja krivo shvatila?

http://www.facebook.com/groups/429125620487864/?fref=ts

moj odgovor bi bio: zato jer bi tako meni bilo jeftinije, a to se ne može desiti

( upitno mi je da će i odrasli moći u bih samo sa osobnom nakon 01.07.)

dobro , u biti mi je svejedno, putovnice nam vrijede do 2014., 2015. i 2020.g , malogranične ćemo uzeti da nam ne pate planinarski izleti, a za sve ostalo

živi bili pa vidili ,kad isteknu ove putovnice

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

http://www.mvep.hr/hr/mediji/ostale-...nice,4562.html

a di vi zivite? Te pogranicne propusnice su samo za stanovniek pogranicnih podrucja..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •