Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Pratnja na porodu

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno Pratnja na porodu

zanima me vase misljenje o temi... jel bi radje nekog uz sebe ili da idete same? koliko mislite da je zbilja od pomoci nekoga imati uz sebe? ili je to vise dekoncentracija koja vas odvraca od slusanja babice/doktora/sestara? mislite li da se osoblje "bolje" ponasa prema rodiljama ako je netko uz njih, i da ne budu toliko prepustene same sebi cekajuc u radjaoni?

cure koje vec imaju svoje bebice i djecu i iskustva s navedenim... jeste isle same ili s nekim? kakvo je bilo iskustvo? i je li mozda pratnja pozalila sto se odlucila ici s vama?

p.s. unaprijed se ispricavam ako tema vec postoji...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Definitivno s nekom, u mom slucaju, mm.
    Em vrijeme brze prodje - prvi porod sam bila u boxu 12 sati. Babice, doktori navratili ukupno 3 ili 4 puta. Umrla bih od dosade, gladi i zedji. Ovakom mi je mm pravio drustvo i davao jesti i piti.
    Drugi razlog je potpora za vrijeme trudova i izmedju njih.
    Treci je definitivno da se i osoblje bolnice ponasa civiliziranije nego sto bi to bio slucaj da sam sama - ovo je neki moj dojam, sto uopce ne mora biti tocno.

Moja prijateljica ima muza koji se rusi cim vidi malo krvi. Zabranila mu je dolazak na porod jer bi joj samo stvarao probleme.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svakako s nekim. Sa mnom su bili doula i muz, a da sam morala birati samo jednog, vjerojatno bih bila odabrala doulu. Nitko nista nije pozalio; naprotiv.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sa mnom je bio muž dva puta
    meni je to bilo najlogičnije iz dva razloga, jedan je što mi je bilo lakše uz prisutnost i podršku bliske osobe, a drugo je što je meni bilo važno da je i on tu kada se beba rodi, nekako mi je to važan trenutak i za tatu i znam da bi mi silno nedostajao da nije bio tu, mislila bih "joj da može ovo vidjeti!"
    to je poseban osjećaj, ti prvi trenuci bebe na svijetu
    moj muž je kasnije rekao da mu je puno značilo što je vidio kako su se rodili
    i ono kad vas ostave malo u rađaoni same, nas dvoje i nova beba, ma posebno nešto
    da nije bilo muža, ne bih imala neke slike i snimke iz tih prvih sati

ne vidim kako bi mi smetao da slušam babice i doktore, nismo mi baš ćakulali dok sam rađala, oboma su misli bile usmjerene na porod

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Oba vaginalna poroda je samnom bio muz
    Nema sanse da bih usla u radjaonu bez njega
    Puno mi je znacilo sto je pored mene
    I da, mislim da se osoblje kolko-tolko bolje ponasa kad rodilja ima pratnju (iako ni to nije garancija)
    Ne bih porod htjela prolaziti sama (izuzev carskog, a da smije i tada biti pored - bio bi)

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Tangerina ja isto tako mislim... taj prvi plac, pokret rukicama, skiljenje, migoljenje... sam cin radjanja novog zivota, nove duse, novog covjeka.. nase cudo... njegovo je dijete isto koliko i moje, bez obzira sto sam ja ta koja ga nosi i koja ce rodit... bilo bi mi nezamislivo zao da ne bude mm sa mnom (osim ako on ne moze to podnijet ili sam ne zeli). On je odmah od pocetka rekao da ide i to mi je bas drago i naravno da i meni puno znaci.

Ono sto me zapravo navelo na temu je reakcija ljudi oko nas... cula sam mozda jedan-dva pozitivna stava oko toga, ostalo je sve: jel ti nije bed da te vidi takvu, kako ce ikad vise htjet odnose s tobom, zgadit ce mu se dijete takvo ljigavo i krvavo, previse ce se uspetljat pa ces brinit oko njega i neces pazit na porod, najbitnije je da slusas dr a neces ga cut ako gledas u muza... blablabla mislim po meni stvarno totalno bezveze stavovi koji nemaju veze ni sa cim, al vidim da je njega sad pocelo mal kopkat zasto mu to svi govore, pogotovo jer su to starije osobe s vise iskustva koje vec imaju djecu...
    pa me zanimalo ako ima netko takvog stava, da cujem zasto je takvog stava...

Jos nesto moram spomenit uz temu a to je da mi je nebulozno zapravo sto moramo platit da bi muzevi bili prisutni. Ok je proci tecaj i edukaciju i pripremiti se u dvoje, ali to bi svakako trebalo biti besplatno za one koji se na to odluce! A da ne pricam da kod nas u bolnici to, nazalost, jos uvijek ide tako da mnogi muzevi dolaze i bez tecaja jer "imaju stelu", a ostali izdvoje tih 400kn, izostaju s posla ili ni ne odu jer nemaju mogucnost... ne kuzim zasto nas drzava dijeli tako da samo oni koji "imaju" mogu biti skupa u takvim divnim trenutcima?!

Ajme ja se raspisala....
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 07.03.2015. at 08:20

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moj je neplanirano bio pozvan da bude pratnja na zadnjem porodu od strane doktora...
    bio je pored mene, ali mi je strahovito smetao iako nije ništa radio...
    na kraju sam ga izbacila iz rađaone

da napomenem, nije ništa radio, sjedio je pored mene, pričali smo, nosio mi vode...
    Posljednje uređivanje od Boxica : 07.03.2015. at 08:22

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    ...Ono sto me zapravo navelo na temu je reakcija ljudi oko nas... cula sam mozda jedan-dva pozitivna stava oko toga, ostalo je sve: jel ti nije bed da te vidi takvu, kako ce ikad vise htjet odnose s tobom, zgadit ce mu se dijete takvo ljigavo i krvavo, previse ce se uspetljat pa ces brinit oko njega i neces pazit na porod, najbitnije je da slusas dr a neces ga cut ako gledas u muza.........
    oprosti, ali ovo su totalne idiotarije i uopće mi nije jasno kako ih netko može izreći...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To su tipicne stvari koje govore ljudi koji nikad to nisu prosli, jer to veze s pameti nema oni mozda imaju raznog.zivotnog iskustva, ali nemaju sa pratnjom u porodu ocito
    Eto, mom muzu se nisu zgadila ni djeca ni sex
    A cijena od 400kn... znaci u splitsko rodiliste ides
    Drugdje se uglavnom ne placa

Uglavnom, i ti i muz cete se morat naucit oglusit o raznorazne komentare, jer cete ih se naslusat, svi imaju misljenja i savjete koji dolaze iz dobre namjere obicno, ali cesto nit su pametni nit su korisni.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam prvo dijete isla rodit u Sinj. Iz nekoliko razloga. I bila sam sva nabrijana i uzivljena i mnogim ljudima sam rekla za taj svoj plan (prijatelji, kolege..) i dobila svakakve komentare i poglede. Tek sam kasnije shvatila da je pametnije neke stvari ni ne dijeliti sa svakim, dogovoris se sa svojim ginekologom i partnerom, a drugih se pretjerano ne tice na koji ces nacin rodit dijete.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Pa bas to... i mislim da je najbolje zadrzat za sebe... al pogodilo mu se u firmi da su od par kolega zene trudne pa oni sad ko kokoske razglabaju o svemu... A nasekira me kad mu bacaju bube u uho, pogotovo ak to nisu sami prosli... zeli on i dalje ici, naravno, nije toliko naivan i neupucen, ali opet mu u ocima vidim to: sta ako stvarno...? jer vidim da se najvise uplasio da mi on tam ne zakomplicira stvar, a mislim da je to tesko moguce s obzirom na to sta cu ja prozivljavat u tim trenucima... mislim da zena ne dozivi nist oko sebe i to sto kazete nije da cemo si skuhat kavicu i ljubovat a ti bebo izlazi kak znas...

U osijeku sam ja, tu se isto jos uvijek placa...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Povedi kao pratnju na porod nekoga tko ce TEBI tada biti podrska.
    Ako je to muz povedi njega. Ako mislis da on to ne moze, ne zeli ili sto vec , povedi nekoga od povjerenja : sestru, prijateljicu , mamu, doulu...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

I moram izdvojit komentar jedne 50+ zene s dvoje djece upucenog mm nakon sto je rekao da ide na porod: "tebi je mjesto u grofu (birtija pored bolnice), a ne u radjaoni"

zar zbilja?!?
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 07.03.2015. at 09:13

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koga briga sto kaze poznanica od 50+. Niti zivi svama , niti vam placa racune.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

samnom nije nitko bio, prvi put nije bilo moguce a drugi put... ne znam, tada to nisam zeljela. ali ja sam bila dva puta pratnja svojoj sestri.
    nista mi se nije zgadilo predivno je nesto kad se beba tek rodi <3

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dobili smo i mi takvih komentara, pogotovo od mojih roditelja, stari je dragog svako malo ispitivao da jel napokon odustao da ide.. A nije to bilo nista zlobno, mi smo im se smijali kako su prestraseni

Sto se tice ovoga da ce mi se zgadit dijete i tko zna sta... U trenu kad je bebac izasao onako ljubicast i krvav, mm je zaplakao nad cudom zivota i kaze da ti iskustvo nebi mijenjao za nista.

Derala sam se na njega da cu ga nogom pogoditi (da, kao da bi mogla), kad je zaprepasteno zurio dolje i gledao sta se dogada. Sex nam je bolji nego ikad a svako malo mi kaze kako sam mu jos vise sexy jer je vidio koliko sam bila mocna dok sam radala.

Ne slusati one koji se nisu usudili bit na porodu!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koga briga sto kaze poznanica od 50+. Niti zivi svama , niti vam placa racune.
    nije nikog briga al je zalosno koliko i smijesno da (pogotovo) zene imaju takva misljenja/komentare

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Derala sam se na njega da cu ga nogom pogoditi (da, kao da bi mogla), kad je zaprepasteno zurio dolje i gledao sta se dogada.
    hahahahaa

jel neka uspjela psovat, derat se ili zbilja udarit pratnju?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam željela, jako, ali toliko sam bila u sebi da nisam mogla.
    A željela sam mu sve po spisku kad sam u pauzi između trudova odmarala, propadala u sebe i skupljala snagu za novi trud, a on me dozivao, kao, da ne zaspim. Sjećam se kao da je jučer bilo- prođe trud, ja propadnem u sebe, odmaram i predivno mi je, a glas onako iz daleka " Neeee, nemoj spavati, ne smiješ zaspati!!! " Đizs!

Kasnije kad sam ga pitala šta i da sam zaspala, zar misli da nebi osjetila drugi trud ili bi prespavala porod, onda je umro od smijeha i rekao da ne zna zašto me dozivao, valjda zato da ne bude sam

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja bi također htjela da mi mm bude sa mnom na porodu, on se još premišlja, kao ne bi, al ako ja to želim da hoće. Nitko drugi mi ne dolazi u obzir kao pratnja osim njega, ni mama, ni sestre, ni prijateljice.
    Nisam dosad rađala, al sam čula za splitsko rodilište, pogotovo u zadnje vrijeme, da je svakako dobro da muž ide iz više razloga koji su već na temi navedeni da ne ponavljam.
    Meni je najbitnije da mi je tu uz mene kao psihološka podrška kad me uhvate trudovi i muka, da mi je on tu da znam da nisam sama, da se mogu oslonit na njega, pa bilo ot samo da ga držim, stisnem za ruku. Ili ako porod potraje da mi može donijet za pit, jest, zovnit babicu ili dr-a po potrebi ili sl.
    Samo mene zanima za splitsko rodilište jedna stvar, kažu da muž tek može biti u box-u, a u predrađaoni ne može. A šta ako to u predrađaoni npr. potraje dugo, šta žena tamo sama, a u boxu bude kraće? Ne znam, nemam iskustva pa pitam?
    Tangerina, ti si rodila u split. nedavno pa znaš, a i imam jedno pitanje na temi "split. rodilište" nitko nije odgovorio, pa tangerina, please možeš li ti?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

O vidim sad da je funky odgovorila na drugoj temi, hvala funky!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sara, da, pustaju tek u box i kako oni kazu na izgon, al nek muz bude uporan pa ce ga pustit prije.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sa mnom je na prvom porodu bio muz, a bit ce i na ovom. Meni je to puno znacilo i zeljela sam da bude prisutan, no i on je to jako zelio. Da kojim slucajem nije, razumjela bih to i povela najbolju frendicu. Za njega je to iskustvo bilo nesto lijepo i drago mu je sto je bio prisutan prvim trenucima zivota svoje djevojcice, tj, sto smo je docekali skupa. No smatram da ima ljudi koji to jednostavno ne mogu i ne treba im to uzeti kao nesto negativno.

Svatko sebe najbolje poznaje i prisustvo ili odsustvo na porodu nije nikakav pokazatelj toga kakav ce netko biti tata. Moze biti najdivniji na svijetu, bez obzira na to sto nije mogao prisustvovati samom cinu.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 07.03.2015. at 13:53

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni je mm bio na oba poroda i puno mi je znacilo jer sam bila u boxu po desetak sati sto zbog drustva sto zbog trazenja osoblja kad je nesto trebalo jer nigdje nikog....

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Na prvom porodu mm nije bio.
    Rekao je da ako ja inzistiram da će biti ali da on radije ne bi. Par minuta prije izgona se predomislio pa je barem tada bio uz mene.
    Na drugi porod je htio ići i sve smo isplanirali. Ja sam ušla na pregled, on je išao preparkirati auto i upisati me u bolnicu a ja sam za to vrijeme rodila.
    Na treći porod nije išao jer je čuvao klince.
    Mene je treći porod najviše bolio i baš mi je bilo teško. U suzama sam ga zvala i pričao mi je preko moba..eto toliko mi je trebao.
    Znači, meni je bio potreban kao veza sa samom sobom. U onim trenucima kad sam mislila da više ne mogu on me dignuo.
    Iako nije bio na zadnjem porodu zbilja mi je puno pomogao. Cijelo vrijeme poroda je uz mene bila babica, i bila je odlična ali suprug je suprug.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Za par mjeseci ako Bog da rodit cu svoje 3 dijete. Volila bi da muz bude uz mene ali on misli da to nebi mogo podnijet pa ga necu silit. Ali povest cu pratnju- prijateljicu ili sestru. Prijateljica je sa mnom bila na 2 porodu i stvarno mi je to puno znacilo a na prvom sam bila uplasena i sama. Nije svatko od nas isti, neko zeli bit sam a netko ne, ja definitivno imam prekrasno iskustvo sa podrskom moje najbolje prijateljice

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

jel neka uspjela psovat, derat se ili zbilja udarit pratnju?
    Da. Ja. Pred kraj, kako bi me trud krenuo sarafiti, tako bih ja po mm-u, jednom rukom sam ga drzala, drugom mlatila, po trbuhu valjda, ne znam. Oboje bi odahnuli kad bi trud prestao.

1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam dva puta rodila bez pratnje. Nisam osjećala da mi je potrebna, a i ne znam kako bi mi pomogla jer sam se oba puta nastojala "iskljuciti" kako bi lakse bol podnijela pa bi vjerojatno mm igrao candy crush na mobitelu pored mene :D ali da, zao mi je sto je zakinut za sam cin rođenja i prve trenutke s bebom...(iako su ga oba puta pustili nakon nekih pola sata da nas vidi)

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni je bio suprug na 1. Porodu, bas mi je pomoglo to. Puhao mi je sa papirom od epiduralne ( nepotpisanim) za vrijeme truda svakog. Babica ode, vecinom sam sama u boxu. A svaka pomoc dobro dode. Barem meni. I sad na drugom planiramo da bude.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sara je napisala da muz moze donjet jesti/piti ako potraje, ali ne moze... barem ne u merkuru. Nema jela, a bome niti malo vode, sto je meni najvise falilo.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nije mi jasan taj dio s vodom. Meni je babica dala casu vode i ja ju ispila do dna i trazila jos pa mi je dala jos i pila sam u najvecim trudovima. Nista mi nije bilo. Hrana mi nije bila na kraj pameti

Sto se tice toga kolko mi je mm pomogao, s obzirom da je usao na zadnjih 10 min, i nije imao sta puno pomoc, osim sto mi je glavu gurao naprijed da mi ne popucaju kapilare u ocima i licu ko njegovoj mami, a ja se stvarno samo bacala iza u luk.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja sam na prvom porodu jela i pila koliko sam htjela, nitko mi nije nista prigovorio. Bila sam na epiduralnoj pa me nije nista bolilo ali sam bila jako gladna. Naime, vodenjak mi je pukao u 4 ujutro, rodila kasno popodne. Da nisam jela u boxu, bila bih 24 sata bez hrane.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nama su na Sv. Duhu donijeli rucak.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

S obzirom da ste neke spomenule prijateljicu / sestru, evo jucer sam pricala sa starijom sestrom koja je rodila 8.2. prosle godine. Rekla je da bi ona bila uz mene ako si ne budem nasla nekog drugog. E sad mene zanima s obzirom da je ona nedavno rodila i prosla tecaj, vrijedi li joj ta potvrda ili mora ponovno ici da bi mogla biti sa mnom na porodu u 7.mjesecu?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Najbolje ti je pitati u bolnici u kojoj zelis rodit. Al s obzirom na to da je zena nedavno rodila, to je po meni najbolji tecaj i nebi trebalo biti problema.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U splitu to ne vrijedi. Meni su rekli da ja moram proc tecaj. Kao da ja necu rodit i bez tecaja.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ovo sto se tice hrane i vode mozda ima i veze s tim kakav je porod. Meni nisu otkucaji bili dobri na ctg-u, odnosno bebi, pa se razmisljalo i o carskom. Pa mozda mi zato nisu dali. Na kraju su me ipak morali uspavat zbog posteljice pa je i dobro sto nisam jela i pila. Ne znam, samo kazem kako je meni bilo. U svakom slucaju da nisam off ja sam definitivno za pratnju na porodu.
    A tecaj nisu trazili uopce...
    Posljednje uređivanje od artisan : 08.03.2015. at 14:19

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ili je to vise dekoncentracija koja vas odvraca od slusanja babice/doktora/sestara?
    Žene koje dođu na porod same su SAME u rađaoni, ne sjedi ni doktor ni babica kraj njih.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u splitu tecaj vrijedi 3 ili 4 god, zaboravila sam, s tim da se drugi put placa 100kn (prvi put je 400kn, tecaj jel)

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam isla na tecaj i dobila sam pecat na trudnicku sa naznakom "prijateljica" a prija nije isla na tecaj, rodila je 3 djece pa su mi rekli da ne treba ...kraj pecata nema datuma pa pretpostavljam da vrijedi i dalje...Meni je prija dodavala vode kad sam htjela pit a hrana mi nije bila na kraj pameti..

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi nismo ni isli na tecaj, samo smo platili. u to vrime je tecaj bio radnim danom u podne ili 1, zaboravila sam.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam bila prijateljica pratnja na porodu.oko 200kn je bio tecaj.
    Pustaju pratnju tek u boxu.psovala je,rezala i evo dvi god nakon toga imam oziljak na ruci koliko me je raskopala.kad je rodila izasla sam vani po muza joj i svi su bili sokirani koliko mi je ruka natecena.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ni moj muz ni ja nismo pretjerano za to.on nebi a ja ga necu gnjaviti.smatram da mogu to bez njega.
    Na prvi porod sam isla sama i bilo je oooodlicno.da je isao samnom ja bi bila opterecena snjim jel ok i kakav je sin doma.takva sam i zato sam neki dan rekla da necu ni njega ni frendicu.

I kad rodim muz bas nista ne propusti.odmah su ga pustili unutra kod mene i bebe.jesti se nesmije a bome ni piti.jedva sam dobila casu vode.ne zato jer sam sama pa ih bas briga za mene nego zato sto neke zene znaju povracat.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moj osobni stav je da netreba partnera siliti na to da bude prisutan na porodu.

Ali sto se tice tecaja ..uvela bi ga pod obavezno.za prvorotkinje.jer prakticki nista neznas a tamo naucis dosta toga jer bude i fizijatar...kako vjezbat sa bebom.i bude o dojenju,o porodu,...svasta.meni je tecaj bas lipo iskustvo sto sam bila sa frendicom.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Žene koje dođu na porod same su SAME u rađaoni, ne sjedi ni doktor ni babica kraj njih.
    Da, i ja sam se jezila od te pomisli
    Bas kad sam isla roditi trecu curku, uveli su i predradjaonu kod nas, gdje ne smije pratnja
    Ja sam muzu rekla da nema sanse da krocim tamo i da cu radije biti u hodniku, nego tamo bez njega
    Morao se pripremiti na fajt, ako bude potrebno
    I kad je dosla babica po mene, pred njom sam mu rekla da ako ga nema 10 minuta nakon sto udjem u radjaonu, da cu van u trudovima i spavacici
    Bio je prvi mjesec i primalja me sa smjeskom uvjeravala da to nece biti potrebno, da ce ga pustiti cim obavimo toaletu
    Ja ne bih izdrzala bez njega, jer njegova ruka za vrijeme truda mi je toliko znacila da to ne mogu opisati
    I dodavao mi je vodu, naravno
    A tek kad je doktorici rekao da mi slucajno ne skoci na trbuh, ih, mam mi je doslo da ga izljubim

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi smo u Petrovoj bili na tecaju prije sedam godina i platili 400 kn i tad su nam rekli da cuvamo uplatnicu za drugi put i nakon mjeseci trazenja nasla sam je prije drugog poroda ali nas nisu uopce nista pitali mozda zbog guzve

e i ruka je bila zakon za stiskanje za vrijeme trudova

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni je ovo s placanjem prvi glas. Mi smo prije 4 godine bili na tecaju u domu zdravlja, dobili potvrdu i nismo placali nista. Potvrda nam vrijedi i sada, za drugi porod.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Placa se u bolnici, ne u dz, iako se i taj tecaj prizna. Ovaj u bolnici je nesto drugaciji, koliko sam cula.
    Ja zelim mm u blizini da me cuva i skrati vrijeme. Kad krene sami porod ne treba mi nitko. Al ja sam sve radim sama, drugi mi samo smetaju. Poslije poroda ce me obic sa sendvicinom.
    I ne bojim se da ce se prema meni ponasati kak ne bi trebali. Ne znam kak to objasniti, al nije me toga strah.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

definitivno pratnja- s kim bi tebi bilo najugodnije da je u tim trenucima uz tebe
    a razlozi su svi već nabrojani u drugom postu

samnom je bio mm i bio je od velike pomoći
    rekao je da mu je to najljepše iskustvo u životu i da ništa ne može nadmašiti taj osjećaj

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Meni je moj m rekao da će bit sa mnom na porodu (jer ja tako želim), dok su trudovi tu, al kad počne izgon da će on izać, da će onda dr. doći i odradit svoje, da šta će on tu (mislim ja u sebi: to ti samo misliš da ćeš izać), a onda bi nakon poroda opet ušao da budemo zajedno.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je moj m rekao da će bit sa mnom na porodu (jer ja tako želim), dok su trudovi tu, al kad počne izgon da će on izać, da će onda dr. doći i odradit svoje, da šta će on tu (mislim ja u sebi: to ti samo misliš da ćeš izać), a onda bi nakon poroda opet ušao da budemo zajedno.
    Na Sv. Duhu gdje sam ja radala, muz u nacelu i ulazi za sam izgon, tj, nesto prije, tako da to tamo definitivno ne bi uspjelo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •