Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Koji dokument za prelazak bebe preko slovenske granice?

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Koji dokument za prelazak bebe preko slovenske granice?

Mi bi u Sloveniju, pa nas zanima s kojim dokumentom naš mali Marko (9mj) može preći granicu? Pretpostavljam da mu ne treba putovnica?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

treba

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

treba

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala na tak brzom odgovoru. Ja sam mislila da je dovoljan rodni list.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos jednom-treba

a kad ju radite jedan roditelj predaje zahtjev, a drugi podize putovnicu. I traje 5 godina

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i naravno da ti dijete nakon samo godinu dana više ne liči na sebe...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    jos jednom-treba

a kad ju radite jedan roditelj predaje zahtjev, a drugi podize putovnicu. I traje 5 godina
    jadrić, pretpostavljam da si nešto ljuta na ekipu sa putovnica, ali ne bi bilo fer ostaviti podatak da traje "5 godina".
    Traje max. 2 tjedna. Zapravo, svima koji su je vadili (naravno, onima koje ja znam) bila je gotova prije roka koji su rekli na šalteru.
    Još treba napomenuti da se šputovnica može dobiti za jedan dan, ako postoji opravdani razlog (a taj se uvijek može naći).

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tweety, pretpostavljam da je Jadro mislila na to da putovnica traje 5 godina

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tweety,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neka me netko molim vas pobriše.još sam pod dojmom jučerašnjeg razgopvora koja je a priori protiv svega i svakoga u institucijama. i baš smo vodili razgovor o tome kako treba 100 godina da putovnica bude gotova. nisam je mogla uvjeriti kako to nije tako.
    totalno se crvenim ,jadro MOLIM TE OPROSTI!

P.S. idem na teren, vidim da u zadnje vrijeme nisam za civilizaciju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ne treba sto nego samo pet!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    a ne treba sto nego samo pet!
    i ja sam pročitatala treba, umjesto traje i evo sr........anja

nemojte misliti da mi se nešto dogodilo jer me nema, samo se neću javljati do iza ljeta.do tam mislim da bi me sram mogao proći

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tviti, da te utješim, i ja sam jadrin post upravo tako protumačila kao ti.
    hoću reći, ona ga je dvosmisleno napisala, mora da je radila u delfima prošlog života.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Traje max. 2 tjedna. Zapravo, svima koji su je vadili (naravno, onima koje ja znam) bila je gotova prije roka koji su rekli na šalteru.
    Na webu piše da je gotova u roku od 30 dana. Nadam se da će biti prije, kako ti kažeš, jer bi mi na put krajem mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    tviti, da te utješim, i ja sam jadrin post upravo tako protumačila kao ti.
    hoću reći, ona ga je dvosmisleno napisala, mora da je radila u delfima prošlog života.
    evo tebi , ali kad sam ga drugi put pročitala ništa mi nije dvosmisleno.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tweety, da nisi ti to bubla, ja bi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    tweety, da nisi ti to bubla, ja bi
    e sad, nakon vas dvije i još jednog pp-a potpore. fakat mi je lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa
    Na webu piše da je gotova u roku od 30 dana. Nadam se da će biti prije, kako ti kažeš, jer bi mi na put krajem mjeseca.
    gle, odi napraviti za jedan dan da ti ne bi bilo da baš ova pošiljka traje duže, jer se ne znam ni ja što dogodilo.
    ! dan i sigurna si!

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa

Nama bilo gotovo za dva tjedna.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nama za 10 dana!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tweety ma sve će biti OK

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tweety, bas si me lijepo nasmijala. Hvala ti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    tweety ma sve će biti OK
    Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Tweety, bas si me lijepo nasmijala. Laughing Hvala ti!
    Ma, cure ju velkam, budem se onda i sutra ulogirala.
    Sad se već manje crvenim (jer sam umorna), ali jutros mi je bilo FAKAT loše kad sam skužila.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma znas sto.. kad se covjek nauci nasmijati vlastitim budalastinama (koje SVI svakodnevno radimo), zivot postaje puno ljepsi i duhovitiji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je super kad nekog zabavim zato evo još jedna

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma daaaj Tweety, ja tek sad čitam ovaj post i isto sam tako shvatila kao ti.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo jedne istinski ljute... ne traje 5 godina, ali nama je trajalo više od mjesec dana i zbog toga nam je propao put (iako su nam obećali da će trajati 2 tjedna), ali sva sreća ne i lova jer smo se nedugo prije toga osigurali od otkazivanja. Uglavnom, razlog je bio što "nije bilo tiskanih obrazaca" (čitaj:knjižica) pa je pošiljka kasnila tjedan dana... Dakle...

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da se ne bi krivo shvatilo, vidim da sam napisala kontradiktorno - dakle, trajalo je više od mjesec dana jer je još trebalo i stići u Osijek, a dolazi samo jednom tjedno, mislim.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Odra, jel to bilo u veljači ove godine ?
    ista stvar se nama dogodila samo smo ipak u Zg uspjeli podići putovnice .

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rekoh, idem ja virnuti mozda jos treba nekome kakav savjet, kad ono...

ja sam se bas lijepo nasmijala, (pa na ciji god racun)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    rekoh, idem ja virnuti mozda jos treba nekome kakav savjet, kad ono...

ja sam se bas lijepo nasmijala, (pa na ciji god racun)
    jadro,

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Podižem ovu veselu temu

Dakle, i nama treba putovnica, i to za bebu koja još nema dva mjeseca.
    Kako su sad uvedene biometrijske putovnice zanima me koliko će nam ta putovnica trajati (vrijediti, biti valjana ), tj. koji je smisao biometrije za bebu kojoj još nije definirana ni boja očiju.

Za M. smo vadili putovnicu (onu staru) kad je imala 6 mjeseci i ona barem donekle još uvijek liči na sebe na toj slici. Napomenuto nam je da ćemo trebati novu putovnicu kad se njen izgled promijeni u odnosu na sliku... a putovnica vrijedi 5 godina, naravno da će se dijete promijeniti.

Je li tko vadio tu novu putovnicu za bebu?
    Radi li tko u policiji?
    Help
    Hvala!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pcelica Mara, nemam odgovor na tvoje pitanje ali ja sam na svako pitanje dobila odgovor jako brzo kada sam slala mailom na njihovu info sluzbu.

Ne znam odakle si i gdje bi vadila putovnicu, probaj se raspitati u svojoj PU

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da za djecu ne rade te biometrijske putovnice...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zvala sam našu PU i pitala...
    Za svih se vade biometrijeske, običnih putovnica više nema.

Kako im je sve to novo ne znaju za trajanje (valjanost) putovnica, niti išta drugo. Ne znaju ni mogu li nam fotografi dati slike pripremljene za ovakve putovnice, tj. jesu li se oni pripremili.

Idemo u ponedjeljak vidjeti, nema nam druge.

A putovnica nam treba za odlazak na zimovanje u veljači, ali i za svaki izlet - mi smo iz Dbk i kud god krenemo čeka nas granica. Samo eto, htjela sam pričekati barem dok maleni navrši 6 mjeseci i malo se "uobliči", ovako je baš beba, još mu je i kosa ispala pa će biti ćelav na slici

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da ne otvaram novu temu, zanima me za bebu od 2 mjeseca....znam da je pitanje malo (ili puno) glupo, ali me zanima za fotografiranje. Jel treba nešto posebno ili samo odem do fotografa pa on zna sve za putovnice? Za ostatak dokumentacije mi je jasno, ali eto, fotografiranje mi je pitanje. A da ne kažem da se beba mijenja iz dana u dan...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo 4 mjeseca staru bebu polegli na bijelu plahtu i slikali do iznemoglosti, poslali najbolju sliku mailom u Foto Badrov, oni su malo "ispeglali" pozadinu i to je bilo OK za MUP, ali to je bilo prije biometrijskih putovnica. Pitaj Badrov ili neku sličnu foto radnju.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mene (i pazit ću kako pišem )

Petru smo slikali kad je imala 2,5 mjeseca, muž ju je držao u rukama (ispod njenih pazuha), a fotograf je stavio bijelu pelenu na njegova prsa tako da je bijela pozadina..uglavnom, ona ne da ne sliči sebi (sad), već (ja se zezam) da mogu "uvoziti" male kineze, da je sličnija njima. Traje () nam do 12/2010, i nikad nam nitko nije rekao da bi ju trebalo promijeniti prije (a putujemo stalno nekuda preko grane)

naravno, sad su nove pa sve ovo možda i nije neka info

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala, curke! Inače, rekli su nam da kad se beba slika mora imati otvorene okice i zatvorena usta. I naravno, bijela podloga...
    Nadam se da putovnica traje bar 5 godina.

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu, zanima me za bebu od 2 mjeseca....znam da je pitanje malo (ili puno) glupo, ali me zanima za fotografiranje. Jel treba nešto posebno ili samo odem do fotografa pa on zna sve za putovnice? Za ostatak dokumentacije mi je jasno, ali eto, fotografiranje mi je pitanje. A da ne kažem da se beba mijenja iz dana u dan...
    zaboravi sve sto su ti rekle, sad se rade biometrijske putovnice i fotografija je naravno vrlo vazna.ako nije pravilno slikana vratit ce ti natrag na ponovno slikanje, moglo bi te skupo kostat. prouci na mup-ovoj stranici tocno kako mora fotografija izgledat i otidji kod provjerenog fotografa koji izradjuje fotke za biometrijske putovnice.
    imas na mup-ovoj stranici sablonu koju isprintas i lice djeteta mora tocno pasat u proreze. evo ovdje :http://www.mup.hr/101.aspx
    bebe moraju imati otvorene oci i zatvorena usta, ne smije se vidjeti ruka roditelja koji drzi dijete, vrlo nezgodno za napravit
    Posljednje uređivanje od rafael : 27.02.2010. at 21:14

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Brokvica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo 4 mjeseca staru bebu polegli na bijelu plahtu i slikali do iznemoglosti, poslali najbolju sliku mailom u Foto Badrov, oni su malo "ispeglali" pozadinu i to je bilo OK za MUP, ali to je bilo prije biometrijskih putovnica. Pitaj Badrov ili neku sličnu foto radnju.
    I mi smo bebu (od 2 mjeseca) slikali doma, odnijeli slike u foto studio i tamo su nam oni prilagodili najbolju sliku za biometrijsku putovnicu.

Znači, sve već spomenuto: otvorene oči, zatvorena usta, glava mora stajati ravno i moraju se vidjeti oba uha (nama je to bio najveći problem jer P. ima baš male priljubljene uši), slikati na bijeloj podlozi (krevet s bijelim linculom).

Nije neki problem, opalili smo nekih 50-tak slika i imamo putovnicu

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Za fotkanje bebe ili bilo koga treba samo otići u bilo koji normalan foto studio i reći da trebate fotke za putovnicu. Samo biometrijske se trenutno i izrađuju pa čak ni to nije nužno napomenuti. Normalno da fotografi znaju kako treba izgledati ta fotka, pa svaki dan ih rade i imaju potrebne šablone koje su već davno dobili od MUP-a.
    Većina će vam izaći u susret i uzeti fotku koju ste vi snimili, važno je da je ravnomjerna rasvjeta, oči otvorene, usta zatvorena, neutralan izraz lica, prirodna boja kože, da lice nije okrenuto na stranu nego ravno prema fotiću. Čak će vam i maknut pozadinu ako je iza nešto šareno. Čak i kad je iza bebe bijela plahta to se vidi pa se svejedno miče u Photoshopu.
    Najbolje da donesete original fotku kak ste poslikali, ne trebate ništa nariktavati da paše po šabloni, sve se to obradi u studiju kak treba.
    Naravno, najbrže, najjednostavnije i najsigurnije je da lijepo donesete bebu u studio i nek ju fotkaju.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, najbrže, najjednostavnije i najsigurnije je da lijepo donesete bebu u studio i nek ju fotkaju.
    Da, ako je beba veća i samostalno drži glavu. I ako joj okolina u foto-studiju neće previše odvlačiti pažnju .
    Ako ne, mislim da je ipak lakše slikavanje obaviti doma.
    Istina, fotografi će svaku pozadinu prilagoditi, ali lakše je to obaviti ako je iza bijela (tj. jednobojna) pozadina nego šarena (s npr. nekim šarama sličnim boji kose/kože i sl.) - ovo iz mog skromnog poznavanja rada u photoshopu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne treba beba uopće samostalno držati glavu. Jednostavno ju roditelj drži u naručju, ili ju leđima nasloni sebi na prsa kako se i inače bebe drže. Jedan od roditelja ili netko drugi skače i majmunira se oko fotografa da beba pogleda u fotoaparat, ako je potrebno. Problem je kod sasvim malih beba što vole spavati baš kad se treba slikati

Ne brinite, znaju ljudi što rade.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •