Results 1 to 24 of 24

Thread: Gdje najcesce idete u setnju?

Lola13's Avatar

Default Gdje najcesce idete u setnju?

Naime,svaki dan ,kad nam vrijeme dopusta naravno,moj frajer (3mj) izlazimo van. Najcesce je to na kavu u kvartovski kafic, nije bas na cesti ali je blizu,makar gledamo da sjedimo vise od ceste !! E sad,imamo problem koji se zove baka,koja bi najrade htjela da se svaki dan secemo negdje daleko od prometa,smoga,najrade u izoliranom zelenilu i poljanama ispunjenim cvijecem. Naravno da kad imamo vise vremena i mogucnosti odemo i na Jarun,u Maksimir,ali to je obicno vikendom. Pa me zanima gdje vi ostale mame secete svoje klince i da li je to tolika grozota ako i mama pozeli malo zivota pa izvede dijete u kvartovski birc,do kojeg je setnje bar 15-20 min!?
    Sry na dugom postu

Yummy_mummy's Avatar

Vjerujem da je svaka setnja dobra za bebu i koliko god je priroda najbolji izbor, ako mama mora biti pretrgana da odvede bebu u prirodu, koja je mozda dosta daleko, onda vjerujem da je bolje za bebu da mama ode u kafic. Na kraju sretna mama=sretna beba. Bake ce uvijek kritizirati sve moguce, to im je posao. Nekada su u pravu, nekada pretjeruju, nekada su u krivu.
    Mislim da je cisto ok ovako preko tjedna odsetati do kafica s bebom, a onda za vikend primjerice ti i muz mozete prirediti piknik u maksimiru/jarunu/bundeku...

Lola13's Avatar

To i radimo!! Priroda nam bas nije super blizu nazalost,tako da smo osudeni na kvart :/
    A i ne znam koliko bi nam bilo zabavno da svaki dan secemo u dvije slijepe ulice!?

Peterlin's Avatar

Do treće godine - u tjednu samo kvart (dobna razlika mojih sinova je mrvicu preko godinu dana - bilo mi je fizički teško) a "prava priroda" eventualno ponekim vikendom, kad nije bilo drugih obveza

Kasnije - krug se širi kako klinci mogu više hodati, a prohodali su u kvartovskom bircu , odnosno na livadi ispred vanjske terase kvartovskog birca, dok bi mm i ja pili kavu i sok. Tako je bilo ljeti. Zimi nismo ulazili u birtije, ali bi išli na sanjkanje u drugu ulicu - ne dalje.

Kad su imali 3 i 4 godine igrom slučaja kupili smo vikendicu (zapravo klijet) u Prigorju i to je bilo super. Ne kažem da svi trebaju kupiti klijet ili neku nekretninu, ali hoću naglasiti prednosti poznatog terena - moji su klinci tamo bili opušteni i slobodni, a i ja. Teren poznat, ima puno manje pesjih brabonjaka nego u zagrebačkom kvartu, a kad dođu bake, deda i druga rodbina - lakše je izdurati na otvorenom nego u 60m2 stana. Pa ako bake imaju vikendicu ili neku nastambu u prirodi - pozovite se, radi dobrobiti djeteta, he he he...

sarasvati's Avatar

Svaki dan secemo gradom. A dnevna doza prirode nam je Zrinjevac.

Evo ja imam srece pa sam na selu a opet 20 min od mora pa smo prakticki svaki dan cijeli dan vani osim kad je u sobi onda je na podu na babygymu. A do mora odem svaki drugi dan u setnju... Barem 1 h... Sad je tako jer je lijepo vrijeme i jer mogu jer sam na porodiljnjom... Pa to moram iskoristit... Evo vec je 5 mj proletilo

Lola13's Avatar

Ma-ar,ajme to je divota,i ja bi tako da mogu apsolutno!!! U zg je vise manje sve okruzeno prometom :/ samo je razlika da li je nesto blize ili dalje od glavne ceste! Ma mene je zasmetao komentar bake koja pametuje kak joj pase! Jedan dan joj je suoer sto smo na kavi,a onda nije.

Zuska's Avatar

Prvih skoro godinu i pol nisan išla na kavu. Prvo zato što se beba nije htjela voziti u kolicima pa ono malo što se vozila, nije hjela stajati na mjestu. A u nosiljci je još manje htjela stajati na mjestu ili sjediti negdje. Tako da smo bile u konstantnom pokretu, šetnje po gradu, oko grada, u parkovima... Tek kad je postala dovoljno velika da želi ona popiti pjenu, počele smo ići na terasu kafića kraj parka.

Quote Originally Posted by Lola13 View Post
    Ma-ar,ajme to je divota,i ja bi tako da mogu apsolutno!!! U zg je vise manje sve okruzeno prometom :/ samo je razlika da li je nesto blize ili dalje od glavne ceste! Ma mene je zasmetao komentar bake koja pametuje kak joj pase! Jedan dan joj je suoer sto smo na kavi,a onda nije.
    Ma mi odemo do kafica, opet ja zraku samo pazim da nije u blizini dima od cigarete. Vani na zraku nikome ne mogu zabraniti da pusi, a unutra s njom ne idem. A i sama kazes da imas 20 min do kafica. Pa to je ok. Bolje ista nego nista.

*mamica*'s Avatar

Joj da mi je vratiti prve mjesece kada smo svako jutro nas dvoje uzivali na terasi omiljenog kafica... kod nas je mix prirode i grada pa bismo obicno uzivali u dugim dvosatnim setnjama cestom i kroz prirodu naizmjence i onda kafic.

I sada prakticiramo isto kad god mozemo, samo sto na kavi sada divlja, skace i gnjavi

vikki's Avatar

Imam sreću da mi je Maksimir blizu i baš smo se njegovu prvu godinu našetali po šumi (još je prošla zima bila jako topla).
    Na kavu sam uspjela sjesti u ovih godinu dana svega par puta po 20-ak minuta jer bi brzo skužio da se ništa ne događa, zahtijevao je ili vožnju ili nošenje.

Lola13's Avatar

Ja se nadam da cu uskoro sama s njim u auto pa cemo se nauzivati jesenske ljepote i raznoraznih boja,ako nam kisa dopusti :/ !
    Trenutno ovisimo o tati sto se mobilnosti tice pa smo osudeni na vikende!

Apsu's Avatar

Ja imam ogromnu sreću da živim malo iznad grada, 3 minute od šume a 10 minuta do grada. Tako da svaki dan šećemo po šumi i po livadama.
    U grad idem samo kad moram i to ne zovem šetnjom.

I smatram da je svako mjesto u Zagrebu osim Ilice dobro mjesto za šetati bebu, bitno da je na zraku

more's Avatar

Moj glas za birtiju!

Iako živim u malom mjestu blizu mora pa puno šećemo po prirodi, vodim(o) ga često i do birca oduvijek. Nikad nije bilo problema, a normalno, kad postane nestrpljiv, odlazimo. Sad ima 14 mjeseci i baš voli ić. Pa se sjedne, pogleda okolo tko je sam za stolom (stolove za kojima je više ljudi samo mudro promatra) pa kaže 'dandan' (to znači dobar dan), smiješi se, oduševljen je kad stiže konobar, dobije malo pjene na vrh žlice, pa malo tako promatra, malo šeće na travi pokraj, nekad se i igra s drugom djecom... Ne traje to dugo, ali fino začini dan i meni i njemu.
    Last edited by more; 12.09.2014 at 12:16.

Lili75's Avatar

Naime,svaki dan ,kad nam vrijeme dopusta naravno,moj frajer (3mj) izlazimo van. Najcesce je to na kavu u kvartovski kafic, nije bas na cesti ali je blizu,makar gledamo da sjedimo vise od ceste !! E sad,imamo problem koji se zove baka,koja bi najrade htjela da se svaki dan secemo negdje daleko od prometa,smoga,najrade u izoliranom zelenilu i poljanama ispunjenim cvijecem. Naravno da kad imamo vise vremena i mogucnosti odemo i na Jarun,u Maksimir,ali to je obicno vikendom. Pa me zanima gdje vi ostale mame secete svoje klince i da li je to tolika grozota ako i mama pozeli malo zivota pa izvede dijete u kvartovski birc,do kojeg je setnje bar 15-20 min!?
    Sry na dugom postu
    ja sam sa svojima stalno bila u šetnjama po parkovima, po kvartu al mi imamoa baby friednly kvart, sve je prepuno parkova i igrališta za klince (i za one najmanje), isto tako sam išla na kavice pogotovo dok beba spava malo uživat u miru i Gloriji ili klafrat sa svojim frendicama mamama iz kvarta

Ono što meni smeta i oduvijek mi je smetala je buka od prometa a bome i ispušni plinovi, tako da izbjegevam sjedit s djecom ( a i bez djece) u kafićima koji su izloženi buci od prometa, koji su blizu cesti i sl. Jednsoatvno bih sjela u neki mirniji kafić gdje imam mir i čujem sugovornika

malo sam radoznala, u kojem kvartu živite ako nije tajna?
    Last edited by Lili75; 12.09.2014 at 12:44.

Angie75's Avatar

Kad si mama na porodiljnom, naravno da si željna društva, a di ćeš sresti ljude i pričati nego u kafiću. Nemam ama baš ništa protiv terase kafića, bebi je svejedno, bitno da ste na zraku. A i ko da moraš baki baš u detalje prepričati kamo ste izašli, ako već toliko brunda?!

Lili75's Avatar

Pretpostavljam da joj baka živi blizu ili žive zajedno.

Lola13's Avatar

Da,baka zivi blizu,ma,nisam ja toliko ljuta na baku,nego me zivcira da kad njoj pase da smo na kavi je ok,a kad joj dode dan bezveze,onda nije! Ja uvijek gledam da se secemo gdje god ima zelenila,ali isto tako i volim sjesti u kafic i popiti kavu s frendicama!
    U taj koji mi idemo je kids friendly,tako da ima dosta mama koje dolaze,pokraj je i parkic i ima i zelenila,tako da,nemojte me krivo shvatiti,nije na cesti,ali nije cesta miljama daleko!

more's Avatar

A netko bi ti pak mogao prigovarati da nije ok da se s bebom udaljavaš od cesta i ljudi, ima svakakvih manijaka koji mogu vrebati iz zelenila.

Kad baki paše da ste na kavi, nisam skužila to?

Lola13's Avatar

Kad je i ona na kavi
    Ma baka je ok,samo me to malo razljutilo kad je rekla da najbolje da ne idemo na kavu nego samo tamo gdje ima zelenila,ne kazem da je kafic u sumi,ali i tamo ima zelenila,nije cisti beton :D
    A moj mis je super na kavi,ak se unervozi igramo se ili ga stavim na cicu papati i svi sretni,neki put smo krace,neki put duze i svi sretni

more's Avatar

A moj mis je super na kavi,ak se unervozi igramo se ili ga stavim na cicu papati i svi sretni,neki put smo krace,neki put duze i svi sretni
    No, to je jedino bitno, da je dobro tebi i bebi i da ne maltretirate druge goste u bircu. Čak je i manje bitno kolko je zelenila a kolko betona tamo. Pa nisi cijeli dan tamo. Bitno je da ne smrdi i da nema iritantne buke.

Lola13's Avatar

Ma nas vec ekipa pozdravlja,inace je on skroz dobra beba,tako da nije da se deraci i da zivciramo ekipu uokolo. Mislim da su se i svi priviknuli na moje dojenje,jer nisam vidjela da druge mame prakticiraju,a ima ih. Ali ok,nemamo ni svi isti ritam papanja

LuckyB's Avatar

Mi šećemo svugdje gdje stignemo, po kvartu oko Doma sportova, po parkićima i po placu, pa znamo otići u centar, neki dan smo sjeli na bus i cijelo jutro šetkali po Jarunu, nekad po vani, nekad sjedimo u kafiću, nekad smo u nekom centru ali u svakom slučaju pokušavamo čim više biti vani. Ja znam ujutro spakirati torbu s njegovim stvarima, ubaciti u kolica ili na leđa ako idemo s nosiljkom (kad je lošije vrijeme da mi ne padne kiša) i krenuti pa kud s njim dođem. Čim je više na zraku to bolje.

Ne bi bilo loše da organiziramo za Zg neku grupicu za jutarnje izlete preko tjedna dok svi rade (možemo na Sljeme, do Samobora malo, u Zagorje) ili da generalno pijemo kavu i laprdamo :D

Lola13's Avatar

Ja sam si bas razmisljala kako ce biti po zimi, ali zabundati cu ja njega i idemo di god

I prije jos sam razmisljala kako bi trebalo pokrenuti trudnice i mame s bebama friendly kafic .

Ovo za grupicu napraviti podrzavam, ja bas i nemam frendice koje imaju male bebe ili su trudne