Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
Joj, snicli na naglo. Ubijte me, ja to ne znam napraviti. Prije cu napraviti srnetinu, sarmu, ajvar, madaricu nego te snicle.
Dajte par savjeta: koje meso, kak debelo, kakva tava, masnoca i koliko dugo peci.
Uvijek me strah da nije sirovo i da svi ne poumiremo zbog toga pa ih izmucim i nisu mi fini. :D
Ja često radim šnicele na naglo.

Pod šnicelima smatram samo teletinu i junetinu.

Teleće šnicle narežem na tanko, manje od centimetra, lagano istučem batom za meso da se debljina još stanji na pola. Sa jedne strane posipam brašnom i tu, pobrašnjenu stranu, stavim na vruće ulje ( ulja samo da se pokrije dno). Treba paziti da nema žilica, jer će se šnicel izobličiti na vrućini. Ako ima, žilicu treba prerezati na par mjesta. Za šnicele na brzinu, treba tava tankoga dna. Vatra mora biti dosta jaka, da meso posmeđi već za 2 minute. Onda se okrene, posoli i, kad lagano posmeđi i druga strana, ulijem oko dl tople vode. Ćim zakuha, gotovo je. Dobije se super saftić Uz to ide pire i špinat na mlijeku. Sve nježno treba oko 6-7 minuta.

Za juneće šnicle na brzinu uzmem lonzu ( http://online.konzum.hr/images/produ.../02412036l.gif ). Kost i masno stavim kuhati za juhu, a sredinu, gdje je čisto meso, porežem na oko 1 cm debljine, i na pola veličine. Znači od 1 ovakvog komada dođu 4 šnicela. Ne tučem batom, to je mekano meso, eventualno malo prstima pretisnem. Jednu stranu pobrašnim i stavim na vruće ulje. Kad je pečeno, par minuta, okrenem i frigam na drugoj strani. Za ovo meso koristim tavu sa debelim dnom, malo ulja, ali mora biti vruće kad se stavi meso. Posolim kad okrenem. Ako se predugo friga, postat će žilavo. Oko 10-12 minuta ukupno sa obje strane je sasvim dosta. Ako želite šnicele u saftu, pri kraju pečenja se doda slatke paprike i zalije TOPLOM vodom. hladna voda bi isto napravila da meso postane žilavo.