Pokazuje rezultate 1 do 50 od 380

Tema: domaći fast food

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dobila sam plan rada od svekrve za vikend skuhati i ocijediti 4 l juhe pileca/goveda, izdinstati 2 kg mesa jedan tjedan fasirano drugi snicleki, pofuriti kelj/ izdinstati zelje, ispeci oguliti paprike/ tikvice/ patlidane, nasjeći pureca/pileca prsa na kockice, napraviti knedle sa sljivama ili njoke, narezati luk na kockice, narezatu grincajg na ploske. Kupiti tijesto, vrhnje, šalšu, parmezan, domaci spek/kobasice. ispeci strudlu/pitu/mafine/kiflice. Jos samo da to napravi umjesto mene .
    ubijes se od posla za vikend i tjedan dana smo bacas ulonac jednom rukom ili podgrijes. ona kaze da je tako radila dok su klinci bili mali. uf

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    dobila sam plan rada od svekrve za vikend skuhati i ocijediti 4 l juhe pileca/goveda, izdinstati 2 kg mesa jedan tjedan fasirano drugi snicleki, pofuriti kelj/ izdinstati zelje, ispeci oguliti paprike/ tikvice/ patlidane, nasjeći pureca/pileca prsa na kockice, napraviti knedle sa sljivama ili njoke, narezati luk na kockice, narezatu grincajg na ploske. Kupiti tijesto, vrhnje, šalšu, parmezan, domaci spek/kobasice. ispeci strudlu/pitu/mafine/kiflice. Jos samo da to napravi umjesto mene .
    ubijes se od posla za vikend i tjedan dana smo bacas ulonac jednom rukom ili podgrijes. ona kaze da je tako radila dok su klinci bili mali. uf
    Nemoj reci da plan ovako izgleda?!
    moj okp se buni.
    to mora biti po strogom redosljedu , i po tockama.
    ne ide to tako !!!!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pikula, previše to brate mili. ajd juha i meso. al ovo ostalo...pa nisi luda taj vikend kad su svi slobodni samo nakuhavati. pa to ti fakat cijeli vikend ode na nakuhavanje.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pikula, bome, ovo je dobar plan za unistiti si vikend - vrijeme kad ste svi zajedno.
    najmanji problem je zamrzavanje, jer ako imas one vacu posude, sve se to da vakumirati. 7 dana nije puno.

no, sto vi ne biste zamolili svekrvu da vam ona napravi te strudle, kiflice, mafine? i recimo jos skuha juhu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gdje je smajlić koji se drži za glavu??? Pa to bi sve predugo stajalo, a ja ne volim zamrznutu kuhanu hranu ako mogu birati.

Moja svekrva i dan danas nama skuha ručak 1x tjedno (zbog svog zadovoljstva, snašla bih se ja ali ako žena želi - pa što ne bi unucima i ne samo njima skuhala grah, šalšu, mahune i slično...)

Evo, baš danas imamo kelj (klasično varivo) koje je jučer skuhala za nas.

A sad malo praktičnosti (gledam u ovaj gore popis da li bi nešto bilo iskoristivo): knedli - može, ali samo oni hitri sa sirom, koji su gotovi u sekundi... bio je cijeli topic o tome, to je stvarno brza hrana. Da ne rujem po forumu za tim topicom, evo iz glave:

HITRI KNEDLI
    2 udjela kravljeg sira (recimo 500g)
    1 udio oštrog brašna ili finog griza (recimo 250g - možda malo više ili manje, ovisno o siru)
    2-3 žlice ulja, žličica soli i voila - knedli gotovi za 3 sekunde

Može ih se puniti šljivama, pekmezom, marelicama ili samo napraviti valjuške, pa pod prezle
    Kuhati u puno puuuuno slane vode, gotovi su kad isplivaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •