Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 380

Tema: domaći fast food

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, smijem se sama sebi kako sam prvo potpisala sirius da hranu treba opet počet gledat kao hranu (a ne samo kao nešto zdravo, nezdravo, otrovno), a onda sam potaknula temu o otrovnosti nitrita. (Iako mi je cilj bio sasvim nešto drugo: ilustrirati da izvor koji proglašava aluminijsko posuđe neotrovnim ne odmahuje rukom na bilo koji spomen otrovnosti - dapače, i drugo, da i tvari koje su dokazano karcinogene ne rade štetu kad ih uzimamo u dovoljno malim količinama.)
    Ovo što cvijeta kaže - i najdomaćije ima svoje ozbiljne rizike, neki od njih se i ukidaju baš aditivima. Zanimljivo je malo vidjet kako se umiralo i obolijevalo od hrane u dobra stara vremena.
    Na kraju se sve svede na mjeru, po mom mišljenju. Ako jedeš malo i raznoliko, na konju si :D. I naravno da je dobro slijedit neke dokazano dobre prakse, ali ja tu sigurno neću bit isključiva, jer mislim da to nije potrebno.
    Zato, cvijeta, saznaj šta je s tim prokuhavanjem i bacanjem vode :D
    piukla, oprosti, razbucali smo ti temu (ne da je prvi put).

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako se kod mene pripremaju tanki (pod tankim mislim do maksimalno 5mm) juneci snicli. Zapravo, najcesce uopce nema tog brasna, vec senf s obje strane.
    To je ono što se zove thin steak? Moj brat to iz leda direktno na tavu (onda valjda nema senfa). I ja bi tako, ali nemam dovljno oštar nož da ih sama radim, a imam dojam da bi me mesar lansirao na Mjesec da to zatražim.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Možda da je zalediti u komadu, smrznuto se da tanje narezati nego svježe?

Negdje sam pročitala da se smrznuta pileća prsta mogu narezati na ribež za kupus ako vam treba za wok.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 17.09.2014. at 10:09

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    To je ono što se zove thin steak? Moj brat to iz leda direktno na tavu (onda valjda nema senfa). I ja bi tako, ali nemam dovljno oštar nož da ih sama radim, a imam dojam da bi me mesar lansirao na Mjesec da to zatražim.
    ako imas rezalicu za suhomesnate (pune aditiva) proizvode, onda kupis komad buta, stavis u zamrzivac, da se djelomicno smrzne (da bude cvrsto, ne da se migolji) i isjeces na debljinu koju zelis.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma kakvo ispricavanje bas se zabavnorazvija tema. ko da sam na kavi.
    potpisujem i ovo s razumnom mjerom svega pomalo. ja cesto velim mm da kupimo drugu marku neceg samo da mijenjamo malo otrove da se ne predoziramo
    cvijeto naravno da necu to sve kuhat vikendom par stvari ok. pa mora ostat mjesta i za ledo i ostale ne domace fastfoodove

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A nemam mašinu, ali možda bi išlo i nožem. Trebalo bi pogodit moment za rezanje i tako to...

Manistra na pesto (genovese) i salata od poma - to mi je totalni fast foodi. Kupovni pesto, ali i domaći je sigurno brz. Nikad ga nisam radila jer me ne ide uzgoj bosiljka.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

o pesto genovese je super i u 4 minute gotov. ali ja ne bih kupovni (a isprobala sam puno njih i one kakti "manufakturne" prilicno skupe, nadajuci se da ce ti mozda biti dobri) jer nije ni priblizno dobar kao domaci. a domaci je gotov u tren oka.
    kupovni mi je ok, samo ono zapredjela, kad po tanjuru rasporedis prsut, sir, masline, pomidorcice, pa stavis zlicicu pesta na to.

vertex, pa bosiljak kupis na placu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    dobila sam plan rada od svekrve za vikend skuhati i ocijediti 4 l juhe pileca/goveda, izdinstati 2 kg mesa jedan tjedan fasirano drugi snicleki, pofuriti kelj/ izdinstati zelje, ispeci oguliti paprike/ tikvice/ patlidane, nasjeći pureca/pileca prsa na kockice, napraviti knedle sa sljivama ili njoke, narezati luk na kockice, narezatu grincajg na ploske. Kupiti tijesto, vrhnje, šalšu, parmezan, domaci spek/kobasice. ispeci strudlu/pitu/mafine/kiflice. Jos samo da to napravi umjesto mene .
    ubijes se od posla za vikend i tjedan dana smo bacas ulonac jednom rukom ili podgrijes. ona kaze da je tako radila dok su klinci bili mali. uf
    pikula, bome, ovo je dobar plan za unistiti si vikend - vrijeme kad ste svi zajedno.
    najmanji problem je zamrzavanje, jer ako imas one vacu posude, sve se to da vakumirati. 7 dana nije puno.

no, sto vi ne biste zamolili svekrvu da vam ona napravi te strudle, kiflice, mafine? i recimo jos skuha juhu?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    vertex, pa bosiljak kupis na placu.
    Ma znam, to sa i napravila, ali mi ne uspijeva dobro. Nekako požutio i ne napreduje. Ali mogla bi ga koristit jednostavno kao jednokratnu namirnicu, kupim pa stoji u pitariću dok ga ne poberem i onda kupim novi. Moja je ideja bila da on stalno raste, a ja stalno berem.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

je, a pinjoli po 1000 kn/kg. 100 kn deset deka.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam rekla da je brzo, ne da je jeftino

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dobila sam plan rada od svekrve za vikend skuhati i ocijediti 4 l juhe pileca/goveda, izdinstati 2 kg mesa jedan tjedan fasirano drugi snicleki, pofuriti kelj/ izdinstati zelje, ispeci oguliti paprike/ tikvice/ patlidane, nasjeći pureca/pileca prsa na kockice, napraviti knedle sa sljivama ili njoke, narezati luk na kockice, narezatu grincajg na ploske. Kupiti tijesto, vrhnje, šalšu, parmezan, domaci spek/kobasice. ispeci strudlu/pitu/mafine/kiflice. Jos samo da to napravi umjesto mene .
    ubijes se od posla za vikend i tjedan dana smo bacas ulonac jednom rukom ili podgrijes. ona kaze da je tako radila dok su klinci bili mali. uf
    Gdje je smajlić koji se drži za glavu??? Pa to bi sve predugo stajalo, a ja ne volim zamrznutu kuhanu hranu ako mogu birati.

Moja svekrva i dan danas nama skuha ručak 1x tjedno (zbog svog zadovoljstva, snašla bih se ja ali ako žena želi - pa što ne bi unucima i ne samo njima skuhala grah, šalšu, mahune i slično...)

Evo, baš danas imamo kelj (klasično varivo) koje je jučer skuhala za nas.

A sad malo praktičnosti (gledam u ovaj gore popis da li bi nešto bilo iskoristivo): knedli - može, ali samo oni hitri sa sirom, koji su gotovi u sekundi... bio je cijeli topic o tome, to je stvarno brza hrana. Da ne rujem po forumu za tim topicom, evo iz glave:

HITRI KNEDLI
    2 udjela kravljeg sira (recimo 500g)
    1 udio oštrog brašna ili finog griza (recimo 250g - možda malo više ili manje, ovisno o siru)
    2-3 žlice ulja, žličica soli i voila - knedli gotovi za 3 sekunde

Može ih se puniti šljivama, pekmezom, marelicama ili samo napraviti valjuške, pa pod prezle
    Kuhati u puno puuuuno slane vode, gotovi su kad isplivaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    je, a pinjoli po 1000 kn/kg. 100 kn deset deka.
    Ja nemam pinjole pri ruci, pa stavim oguljene bademe. Isto je dobro. I brzo gotovo.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Umjesto bosiljka se mogu koristiti koprive. Bila sam u gostima gdje je zena napravila pesto od kopriva: zdravo, ukusno i besplatno. Isto se umjesto pinjola mogu koristiti bilo koji orascici. Vidim da je peterlin vec navela bademe, orasi su, vjerujem jos jeftiniji, a posto imaju dosta zanimljiv i pomalo ostar okus, cine pesto jos zanimljivijim.

A nemam mašinu, ali možda bi išlo i nožem. Trebalo bi pogodit moment za rezanje i tako to...

Manistra na pesto (genovese) i salata od poma - to mi je totalni fast foodi. Kupovni pesto, ali i domaći je sigurno brz. Nikad ga nisam radila jer me ne ide uzgoj bosiljka.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Evo jos jednog recepta. Jako jednostavan, efikasan i djeca ga obozavaju. Idealan za ljeto kad su lubenice jeftine. Ako imate ljetno djete, ovo je idealna rodjendanska torta. Lubenica se "oguli" i izreze u obliku torte. Dobro se obrise papirnatim rucnikom kako bi se uklonio visak vode. Istuce se slatko vrhnje kako bi se napravio slag. Ako torta treba dulje stajati, dodati malo zelatine u prahu da slag bude cvrsci. Slobodno mozete dodati boju za kuhanje, ili kakav sirup, ako ne zelite da torta bude bijele boje. Lubenica se premaze slagom i ukrasi mrvicama cokolade, bobicastim vocem...jako ukusno i definitivno ce biti na veselje sve djece, a i odraslih.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemoj mi zamjeriti, ali ne bih ja finu lubenicu kvarila nikakvim šlagom....

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hm peterlin, ne znas dok ne probas kako je dobro...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

peterlin, da meni bake skuhaju cesce od jednon mjesecno ne bh ni ja otvarala takvu temu. gris knedli pisem to i klinci vole.
    kaze mama iz parka kaj se sekiras jedan dan picek iz konzuma i salata drugi dan lidl lasagne treci gotiva juha i narucis pizzunjoki i vrhnje tijesto i kupovni umak i samo vrtis ukrug

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

fuj.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo s kuhanjem za vikend nije loše, ali ne treba pretjerivati i kuhati od jutra do mraka.
    ja bi si rađe pripremila namirnice unaprijed i kuhala svježe. Tipa očistiš bundevu i narežeš ju na kockice, sutra u tren oka napraviš juhu, rižoto, varivo ili već štogod. Narežeš povrće i piletinu na rezance, staviš u friž (piletinu možeš i napacati) i nakon dan, dva to brzinski spremiš u woku. Možeš začas i rižu skuhati, to ti je ono stvarno jednom rukom. Krumpir oguliš i staviš u hladnu vodu, u frižideru komotno može stajati 24 sata.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni bi to sa stajanjem friške hrane bilo gore od smrzavanja.

Smrzavanje mi je sasvim u redu, samo treba to nakuhati.

Moje ideje za domaći fast food (a vjerojatno je već spomenuto): slanutak iz DM-a, dve staklenke, 1 luk, 2-3 mrkve, usitnim u sjeckalici, stavim na ulje i kad malo omekša ubacim slanutke, dolijem vode, kad prokuha ubacim kocku iz DM-a, sve s e malo zajedno prokuha, pa polovicu izmiksam štapnim mikserom. U to ubacim malo skuhane sitne tjestenine.

Zatim: pileći pripravak za juhu iliti "grkljani" - sve već očišćeno i pripremljeno na podlošku, operem, ubacim u lonac, nalijem vodu, dok zakuhava očistim 2-3 mrkve, celer i peršin, poklopim, kuham pol sata i eto juhe, a ima i malo mesa za ubaciti u tanjur.

Sva jela od tjestenine su brzinska - npr. šalša od sjeckane rajčice iz DM-a je začas gotova, pa carbonara, tjestenina sa tikvicama, itd - ali to ja više ne mogu kuhati jer MM neće.

Što još - pa, čišćenje povrća zapravo oduzima najviše vremena, pa kad nemam vremena uzmem zaleđeni grašak ili mahune i to napravim sa purećim ili pilećim fileom.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Kad smo kod bundeve, ja sam ju skroz zamijenila sa slatkim krumpirom. Okus je isti a lakse je sa njime baratati

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo s kuhanjem za vikend nije loše, ali ne treba pretjerivati i kuhati od jutra do mraka.
    ja bi si rađe pripremila namirnice unaprijed i kuhala svježe. Tipa očistiš bundevu i narežeš ju na kockice, sutra u tren oka napraviš juhu, rižoto, varivo ili već štogod. Narežeš povrće i piletinu na rezance, staviš u friž (piletinu možeš i napacati) i nakon dan, dva to brzinski spremiš u woku. Možeš začas i rižu skuhati, to ti je ono stvarno jednom rukom. Krumpir oguliš i staviš u hladnu vodu, u frižideru komotno može stajati 24 sata.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam si nabavila noz s kojim uspijevam I sama, sto svjeze, sto napola smrznuto meso (mama doma rezucka s nekakvim prastarim tupim nozem).

Inace se tu moze kupiti I vec rezano, mislim da se zove milanese steak. U mesnicama nis' ne volim traziti da mi rezu jer je ekipa prestrasna, valjda ne razlikuju kokos I lososa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

peterlin, da meni bake skuhaju cesce od jednon mjesecno ne bh ni ja otvarala takvu temu. gris knedli pisem to i klinci vole.
    kaze mama iz parka kaj se sekiras jedan dan picek iz konzuma i salata drugi dan lidl lasagne treci gotiva juha i narucis pizzunjoki i vrhnje tijesto i kupovni umak i samo vrtis ukrug
    Slažem se sa Cvijetom kad kaže Fuj.... ALI imamo svi mi takvih dana kad ne stignemo ništa bolje.

Kod mene je tada na jelovniku ono za što ja mislim da je fuj, a opet držim u kući za slučaj hude sile (i klinci to obožavaju):

- pileći medaljoni iz mikrovalne
    - riblji štapići ili panirani fileti oslića
    - hrenovke, češće zapravo kranjske kobasice
    - Lidlove povrtne kocke za juhu (ali unutra se stavi žlica domaćeg paradajza i domaći rezanci)

Klinci to obožavaju, ali dođe na red štajaznam jednom u 2 tjedna ili rjeđe - ovisi kakav nam je raspored. Da se njih pita, bilo bi i češće, ali njih se ne pita.

Ja sam radije napravila nekoliko staklenki ciganskog graha (uzelo mi je vremena kao jedan nedjeljni ručak) i sad imaju za slučaj hude sile nešto prikladno i koliko toliko zdravo.

Na vratima mi vise i dva broja telefona za dostavu hrane - jedan je lokalna pečenjara s jako dobrim ražnjićima i ćevapčićima, a drugo još nismo isprobali, ali nude čobanac i takve stvari.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.09.2014. at 09:00

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma naravno peterlin. nisam imala vremena završiti misao nakon fuj
    jedino što nikako ne mogu jesti su ti riblji štapići. to mi ne valja i gotovo.
    nama je najčešći fast food ručak - jaja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ont. danas imamo za ručak rižu s povrćem iz ekspres lonca (bilo gotovo za 15 minuta skupa sa sjeckanjem) + pileće iskoštene zabatke s curryjem iz woka

Evo kako sam napravila tu rižu s povrćem (išla sam popodne s djetetom otvoriti cool račun u Zagrebačku banku, a navečer se spremala na yogu - ostalo mi je nekih 45 minuta između te dvije stvari za pripremiti ručak i skočiti pod tuš).

U ekspres lonac sam ubacila na malo masnoće (odmah uključim plin i ubacujem povrće kako ga sjeckam):
    - pola glavice luka (može se sjeckati, ali brže mi je naribati na listiće na ribežu za zelje9
    - jednu mrkvu (isto naribanu na ribežu za zelje)
    - jednu crvenu papriku (isto naribanu)
    - jedan paradajz šljivar narezan na kolutiće
    - jednu zelenu zucchino tikvicu narezanu na kockice 1x1x1cm
    - jedan lovorov list
    - žličicu suhog kopra
    - žličicu crvene mljevene paprike
    - žličicu soli
    - 175 g riže za rižoto (žuta, parboiled) - obično mjerim staklenkom od krastavaca ili šalicom, da ne važem
    - 0,7 dl vode (jedna staklenka od krastavaca)
    To se zadihta, a kad zapišti, smanjim vatru i kuham pod tlakom 5 minuta, isključim vatru i ne otvaram nego ostavim da se dokuha pod tlakom.

Paralelno - pileći zabatci isprani i osušeni kuh.ručnikom idu na malo ugrijane masnoće u wok na priilično jaku vatru, zapečem ih sa obje strane, posipam curryjem i crvenom paprikom, ubacim grančicu ružmarina, smanjim vatru, posolim i pustim da se dokuhaju u pari još desetak minuta, pa isključim.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jedino što nikako ne mogu jesti su ti riblji štapići. to mi ne valja i gotovo.
    .
    ma daj - kao dijete sam obožavala panirani oslić - onaj četvrtasti - sada nema šanse da bih to pojela a tada mi je to bilo mrak - uz mamu domaćicu koja je fino kuhala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, kako bih ja voljela da mogu pregristi to nešto u sebi i kupiti... gotovu juhu, npr.

ovoljeto sam fakat, ali FAKAT bila odlučila da ću kupiti
    i ošla u dućan
    i birala juhe
    i pazila da nisu kršiteljske
    i gutala knedle
    i uvjeravala se kako im ništa neće biti, da sam i ja probala i svatovsku i podravsku i lovačku... nekad davno
    i stavila sam u košaru...

i onda sam ipak opet obišla sve te police i vratila ih na mjesto
    ne mogu pa ne mogu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj - kao dijete sam obožavala panirani oslić - onaj četvrtasti - sada nema šanse da bih to pojela a tada mi je to bilo mrak - uz mamu domaćicu koja je fino kuhala
    E, tak ti je kod mene doma - ja mogu napraviti 1000 stvari, ali moja djeca najviše od svih riba vole riblej štapiće i panirane osliće. Zapravo, pomalo su to prerasli - sad su na osliću a la bakalar i bakalaru a la bakalar, he he he... NAPOKON!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    joj, kako bih ja voljela da mogu pregristi to nešto u sebi i kupiti... gotovu juhu, npr.

ovoljeto sam fakat, ali FAKAT bila odlučila da ću kupiti
    i ošla u dućan
    i birala juhe
    i pazila da nisu kršiteljske
    i gutala knedle
    i uvjeravala se kako im ništa neće biti, da sam i ja probala i svatovsku i podravsku i lovačku... nekad davno
    i stavila sam u košaru...

i onda sam ipak opet obišla sve te police i vratila ih na mjesto
    ne mogu pa ne mogu
    Ja sam odrasla na gotovim juhama i vegeti (lokalpatriotizam), ne baš svaki dan ali svaki tjedan sigurno, a sad mi se u kući za vrijeme godišnjega nađe eventualno povrtni temeljac. A moja djeca bi se zadavila u tome, pa ih puštam da guštaju dok su kod jedne ili druge bake. Nije to za svakodnevnu prehranu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja mama je ista ko ja
    tako da nema šanse

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod mojih škvincija to ne prolazi. ni riblji štapići, ni gotove juhe. m je dobila neki sponzorski paket i unutra je bila neka hello kitty juha. i čim je došla doma htjela da napravimo. i na kraju ju je mm pojeo, on može sve jesti
    a ono u čemu se dave je - parizer.
    to nikad ne kupujem jer ja ne volim a kad im tata kupi, udave se.
    i hrenovke vole.
    i paštetu.
    al riblje štapiće, niti onaj smrznuti oslić - nema šanse.
    niti one pileće medaljone, ono nešto što je već kao gotovo, spohano i samo se sfriga.
    to su bili moji pokušaji, dođem doma i izgleda mi fora u dućanu, kao ajd kupiti ću.
    i opet mm pojede
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.09.2014. at 09:48

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja prijateljica ima odličan način kuhanja, kad ima i malu bebu.
    Trik je naravno organizacija.
    Ako planira kuhati npr. varivo s povrćem. Prije spavanja sjecka povrće, stavi u zatvorenu posudu i u frižider. Kad se probude, još dok doručkuju samo stavi kuhati i gotovo.

Kuhala je sva jela kao i kad nije imala bebu, s jedinom razlikom boljeg rasporeda rada. Iliti, kad uskoči malo vremena, tada pripremaš sve namirnice, tako da kad je gužva samo pališ plin i kuha se samo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tak ja kuham iako nemam bebu. u stvari ja i sjeckam ujutro - to ti je ritual - red doručka- red sjeckanja-red higijene- red kuhanja- red maženja mace- red dovršavanja ručka.

Uglavnom dođem uredna na posao - ponekad majicu obučem napopačke, ne stignem se našminkati, ali to mi ionako niš ne znači. Jedino mi je najveća trauma, osim smišljanja što ću skuhati, i to da ne ostavim upaljen šparet - iako imam neki "pametan2 koji se sam gasi ovisno o jačini na kojoj je upaljen.

Ali to sa sjeckanjem večer prije, men ne ide. čak sam kupila i onu bosc sjeckalicu koju svi hvale, ali meni to nije to . Sve sjeckam, pa i češnjak. meni treba ona gnječilica iz Ikee

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma kako te sjeckalica ne spašava?!
    pa to mi je ubrzalo pripremu ručka za barem 50%
    sve provrtim unutra
    sve

i sad si mislim... ako i to uspijem prožvakati

da nasjeckam porcije mrkve, luka, celera... pa zamrznem te mješavine
    i onda, kad je baš frka, to ubacim na ulje i kasnije dodajem ostalo povrće
    ili meso
    ili već nešto

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekako mi sve ima isto okus nakon tog sjeckanja - ne znam, valjda nešto krivo radim

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nekidan mi je ostalo nasjeckane bundeve, spremila ju u kutiju pa u friž i skuhala sutra. Baš ništa joj nije nedostajalo. Zato mi je palo napamet to sjeckanje dan ranije. Recimo poriluk, kelj, kupus..narezati na trakice i staviti u neku dobru kutiju, ja sam sigurna da je to još 24 h dobro. Meni je znalo ostati naribanog kupusa za salatu, ne začinim ga nego u kutiju i ok je sutradan.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni isto nema života bez sjeckalice. Sve sjeckam na brrrrzzzzinu. Npr.na varivo utrošim cca20min ...ono vrime kad se samo krčka ni ne računam. Tada pijem kavu..t.j pokušavam. Spremim više da ima i za sutra Juhu kad kuham napravim tkđ za dva dana i tako jednom dvaput tjedno. Lešo meso volimo i navikli smo,zapravo dosta i povrće na lešo jedemo. Mi smo jednostavni,a muž se naviknuo..nemamo baš vremena za puno kompliciranja jedino za vikend. Kad odemo do svekra i svekrve vratimo se kući sa tećicom,pa se mislim mogli bi i češće Nekome je pomfrit brzo jelo,a meni se čini sporo do bola i rijetko ga spremam (jednom u dva mj) pod izlikom da nije zdravo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moja prijateljica ima odličan način kuhanja, kad ima i malu bebu.
    Trik je naravno organizacija.
    Ako planira kuhati npr. varivo s povrćem. Prije spavanja sjecka povrće, stavi u zatvorenu posudu i u frižider. Kad se probude, još dok doručkuju samo stavi kuhati i gotovo.

Kuhala je sva jela kao i kad nije imala bebu, s jedinom razlikom boljeg rasporeda rada. Iliti, kad uskoči malo vremena, tada pripremaš sve namirnice, tako da kad je gužva samo pališ plin i kuha se samo.
    to je meni najbolji moguci sistem ali tesko se odluciti sto prije raditi dok beba spava spavati, oprati pod jer beba puze sto ukljucuje i sauganje jer klinci proizvode nevjerojatne mrvice od papira gumice za brisanje itd plus ti intervali su kratki dok pojedem pustim masinu vesa sude npr operem zube vec bi cicu- znam da je samo faza ali trenutno zeli juriti okolo svaki budni trenutak izvlaci se iz hranilice izlazi iz kinderbeta u vrticu nakon pet minuta kraj mora van puzati i istrazivati sto znaci ustati i pasti svake dvije sekunde sve staviti u usta sto vidim sjecate se

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e da nemam expres lonac ni sjeckalicu samo stapni mikser morat cu u nestoinvestirati
    Posljednje uređivanje od pikula : 18.09.2014. at 10:30

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a nista idem po sjeckalicu. Apri ona Bosh je dobra, ja glupaca: daska, noz i rucice.
    imam jednu sjeckalicu ali ta mi je za orasaste plodove, ne pada mi napamet u istu ubaciti luk. onda mi kolac ode k vragu (naravno u mojoj glavi, a mozda bi bilo i bolje da ne zderem toliko)

edit: kako u sjeckalici napravite da vam se luk ne pretvori u pire? ja volim kockice sitne sitne.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 18.09.2014. at 10:32

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ti ovisi o dužini na kojoj vrtiš
    nekad hoću sitnije, nekad krupnije
    pa prilagodiš

meni je ta Boschova sjajna
    ali, nisam probala druge, pa ti ne znam usporediti

i, da, istom, bez posljedica, sjeckam i luk i orahe i čokoladu i keks i šećer i meso... i sve
    nema mirisa

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    a nista idem po sjeckalicu. Apri ona Bosh je dobra, ja glupaca: daska, noz i rucice.
    imam jednu sjeckalicu ali ta mi je za orasaste plodove, ne pada mi napamet u istu ubaciti luk. onda mi kolac ode k vragu (naravno u mojoj glavi, a mozda bi bilo i bolje da ne zderem toliko)

edit: kako u sjeckalici napravite da vam se luk ne pretvori u pire? ja volim kockice sitne sitne.
    Dok ne nabaviš sjeckalicu, puno pomaže i ribež za povrće: http://www.konzum.hr/var/plain_site/...oduct_full.gif

ja se već godinama nakanjujem kupiti sjeckalicu, pa stalno odgađam jer imam multipraktik, štapni mikser i dva dobra ribeža, ali ako nađem neku "na kojoj piše moje ime" možda ipak popustim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim sjeckati, to mi je ko kratka meditacija, isključim možđene, samo ručica radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

marta u 5 ujutro? radje sam 15 min dulje u krevetu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne u pet ujutro, može i navečer. Ma meni je to baš fino. Iako možda kupim sjeckalicu jer nekad stvarno trebam biti brza.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    marta u 5 ujutro? radje sam 15 min dulje u krevetu
    ja se razbuđujem uz sjeckanje - samo da si prst ne odrežem, kuc kuc

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

majko moja, da moram sjeckat/kuhat u 5-6-7-8 ujutro mislim da bi svi bili gladni. i jeli riblje štapiće i hrenovke.
    nema šanse.
    jednostavno nisam taj jutarnji tip i gotovo, i kad imam plan ustati se ranije da nešto napravim, moj na pol svjesni mozak, kad čuje budilicu, ga odbaci kao plan koji nije od životne važnosti (al ovo doslovno, sama sebi kažem, ma daaaj, nigdje ne gori i moći ću preživjet i bez da se sad dignem). i nastavim spavati. tako je bilo dok sam bila student.

navečer mogu. i po noći ako treba. samo me ne pitaj ništa ujutro.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.09.2014. at 11:31

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

o kojoj sjeckalici je točno riječ? ovoj ?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Neki dan sam kuhala bolonjez za vrijeme gableca - utrošak vremena: 5 minuta.
    Imam sjeckalicu najjeftiniju moguću. Prije spavanja sam u sjeckalicu ubacila luk, papriku, paradajz, mrkvu i celer.
    Kad sam došla na gablec, to sam ubacila u ekspres lonac na malo ulja, provrtila, na to stavila meso, malo vode. malo paradajza iz tube (Alnatura), malo soli, crvene paprike i vina.
    Zatvorila lonac i ostavila da se kuha.
    Amen.

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •