ja mislim da je, Apri ju je nahvalila vec puno puta.
edit: Anemona sjecam se dobro tvoje nedomice oko biranja posla prije par godina, ali nismo svi srece da mozemo izabrati. i drago mi je da je nekon dobro.
ja mislim da je, Apri ju je nahvalila vec puno puta.
edit: Anemona sjecam se dobro tvoje nedomice oko biranja posla prije par godina, ali nismo svi srece da mozemo izabrati. i drago mi je da je nekon dobro.
Posljednje uređivanje od spajalica : 18.09.2014. at 11:38
Prvi dan je dijete uz to dobilo tijesto i zelenu salatu, drugi dan sam ostatak bolonjeza složila u musaku i ubacila u rolu. Opet utrošak vremena 10 minuta.
Mislim da da. Ja sam je gledala u dućanu ali mi se uopće ne sviđa sistem
Sta si otisla na posao i ostavila stednjak upaljen, ne kuzim![]()
i jos djete u kuci, jos cemo ti socijalnu slubžu na vrat navuci![]()
bolonjez za 30 min, ajmeeeeeeeeeeeeee![]()
Posljednje uređivanje od Anemona : 18.09.2014. at 11:59
Ma žena je isključila vatru na kraju pauze, otišla natrag na posao i ostavila bolonjez da se dokuha u ekspres loncu pod tlakom. To nije ista kategorija kao ono što apri kuha, ali je bolonjez za zaposlene majke.
Ma žena je isključila vatru na kraju pauze, otišla natrag na posao i ostavila bolonjez da se dokuha u ekspres loncu pod tlakom. To nije ista kategorija kao ono što apri kuha, ali je bolonjez za zaposlene majke.
Ufff, sad vidim da ga je ipak dulje kuhala. Nema veze - ista stvar. Ekspres lonac rules!
Pikula je doma (ako sam dobro pohvatala), ona nema problem u tome koliko se nešto kuha, bez njezinog utjecaja, njoj je problem dio gdje ona sjecka, pristavlja,...
Meni treba ona sjeckalica koja radi lijepe kockice i duge oblike. Ona što su je reklamirali neko vrijeme intenzivno, samo je povrće na sve strane ispadalalo nakockano ili natrakano :D Koja je to, sjetite me, tko je proizvođač? Mislim da ju je ana.m bila kupila.
SUper sjecko? Ovo: http://www.trendi.hr/hr/offers/Super...n#.VBqvs5SSx8F
Ogledali smo ga mm i ja u Top Shop dućanu i zaključili da nije vrijedan para, ni ovih s linka ni onih koje traže u Top shopu (dosta je više koštalo). Spremnik za nenarezano povrće je mali, pa dok ti obradiš i pripremiš sve, možeš i narezati... a zauzme fest mjesta u suđerici (i prema iskustvu s drugim ribežima, kad se noževi zatupe, moš ga bacit). Možda sam u krivu, ali takav je bio moj dojam. Ne baš super... Imala sam onu sjeckalicu za pomfrit (nasljeđe iz nekih drugih vremena) i ta je otišla u staro žeLEzo.
Za sjeckanje koristim djecu kad god stignem. I za guljenje. Ne znaju sjeckati iz ruke (ne znam ni ja), ali znaju na dasci.
ili ovo
http://www.moulinex.hr/Products/Chop...20Express.aspx
to smo i mi gledali u dućanu, ali mi osobno izgleda potšuno nekorisno
ovo vam je pregenijalno.
ko da pališ pentu
nemam ja, al ima moja mama.
odlični noževi, odlično isjecka.
i odlična cijena, of course, skupo ko vrag.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.09.2014. at 12:20
To je ono "šiljilo" za povrće. Za nas koji jedemo kuhano, to je nekorisno. To rabe ljudi koji jedu sirovu hranu.
Gle ovo: http://jurnebes.blogspot.com/2014/04...d-tikvica.html
Postoji Fislerova sjeckalica koja nije na struju nego na oprugu, pa potegneš konop i onda ona sjecka dok ga ne uvuče.... Al je skupa ko sam vrag, mislim da košta duplo više od ove spominjane Boschove.
Da, to je taj Moulinex, bravo Nano! Meni je to iznimno korisno, treba mi lijepo sjeckano povrće za puno jela. Rado sjeckam nožem, ali to ipak traje.
da, al jesi to vidjela uživo - prilično je mala ta posuda u koju se trpa povrće. nekako vi to više dođe kao ukras u kuhinji nego kao pomagalo
Nisam. Sjećam se ane koja je kupila i pisala da je prezadovoljna. Pa se toplo nadam da je s razlogom zadovoljna :D. Osim sjeckanja za juhe od povrća (krem juhe mi lagano izlaze na uši), treba mi i za krupno ribanje npr. kile tikvica za rižot, korijena od selena za umake, batat, mrkve...
U biti, ne kužim što misliš pod posudom u koju se trpa povrće? Ja sam shvatila da je ovo gore "ulaz", stavljaš tikvicu po tikvicu, a on ih jede :D
Hmmm, mislim da ovaj ipak ne radi kockice...
moj sin se ni za jednu igracku nije zapalio kao za super sjecka
obozavao tu reklamu i stalno me gnjavio kad cemo ga kupiti
al ako ja papriku moram oprati, ocistiti i narezati na dijelove od 5 cm da bi mi on napravio dijelove od 1 cm - no way
imam ovu tupperware sta je cvijeta linkala, kupih je od nekog na rodinoj burzi
super sjecka, ali isto kapula mora bar na cetvrtine i sitnije unutra da ne bi zapinjalo, tako da...
za onoliko koliko ja kuham, noz i daska su vise nego dovoljni
Posljednje uređivanje od summer : 18.09.2014. at 12:44
pa taj ulaz je jako mali - to meni uživo više izgleda kao igračka, ne znam - možda se javi netko tko to koristi
Evo, Fresh express max ima i kockičanje. Ali meni se ne čini nešto specijalno mali ulaz ni kod ovog manjeg modela (pogledala sam neki video). Ništa manji nego kod mog starog, ogromnog (pokvarenog) multipraktika.
Ja imam njihov standardni multipraktik, star je koliko imam staža (bolje da ne zbrajam, to je više nego što su neke članice foruma stare) ali nije mi stalno u upotrebi, nego samo za blagdane i zimnicu. Isti problem - rupa za ubacivanje povrća je mala, pa čovjek izgubi vrijeme dok ga opslužuje.
Dobre su mi ploče za ribanje zelja, nije da ne služi, ali ... ne mislim da ću nabaviti novi kad ovaj otkaže. Arhaičan, iz 1986.
https://www.google.hr/search?q=mouli...89%3B600%3B800
Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.09.2014. at 13:44
Ja vas ne kužim s ovom malom rupom za ubacivanje. Je li ima neki aparat koji riba 6 tikvica odjednom?
Evo i ana.m prodaje svoj (ako ga nije već prodala): http://forum.roda.hr/threads/84102-P...light=moulinex
Jer sad želi i ovaj veći![]()
To sjecka.
Napisala je da veličina komada ovisi o trajanju procesiranja. I da time obrađuje jabuke za štrudlu. Pa mi se čini da je to naprava za moju kuću.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.09.2014. at 13:55
Pa onda?
Meni treba ribanje, krupno i fino, sjeckanje na fetice i na kockice. Još kad bi moglo i na trakice i štapiće, nitko sretniji od mene :D Sjeckalica je isto jako korisna naprava, za povrće za toćeve, na primjer, ali to je nešto drugo.
Moj stari multipraktik može većinu toga. Reže na fetice, na trakice, na štapiće (male i srednje). Ima dvije rezne ploče s noževima za debelo i tanko rezanje, a kad ih okreneš, ima te noževe za štapiće. Ne može raditi kockice. Ima nož kao ova aprina sjeckalica, ima još gnječilicu za pire (ne koristim za krumpir, ali je nezamjenjiva za kesten pire), ima nož za meso, ima metlice za snijeg... ma sve ima, samo da još i guli krumpir i sam sebe čisti, bilo bi super.
Moj je bio slični, ali mi je više stvari smetalo. Recimo, kod tih ribanja bi se uvijek dobar dio povrća zavukao između poklopca i ploče s ribežom. I preveliko je sve to, nezgrapno, s onom ogromnom posudom, ogromnim poklopcem...
Dobro je radio tijesto za princes krafne...
Ma da, muka je čistiti. I muka ga je držati na radnoj plohi (nemam mjesta). Pa stoji u spremištu u kutiji. Zovem ga "građevinska mehanizacija" i vadim samo kad radim nešto na veliko. Za svakodnevno kuhanje mi je nespretan na više načina.
ja nemam sjeckalicu, sjeckam nožem
imali smo sokovnik pa je završio u podrumu
pa drugi sokovnik pa je i on završio u podrumu
blender polako skuplja prašinu i pada u zaborav
bojim se kupiti i sjeckalicu da doživi istu sudbinu
a mrzim, mrzim kad mi takvi aparati stoje u kuhinji i zakrče radnu plohu
Peterlin, tvoji sinovi su svestrani. Pokaži im ovohttp://www.tportal.hr/funbox/funtime...cinkovito.html