ja jako brzo napravim rižot od piletine i tikvica.
evo- izrežem pileći (ili pureći) file na manje kockice ili trakice, popržim na malo ulja.
dodam tikvice narezane na ploške ili kockice, na još par minuta, pa rižu. podlijem vodom ili temeljcem. i kuha se 20 minuta koliko treba riži.
može se dodati i malo vrhnja za kuhanje i ribanog sira.
imam raznih varijanti:
s tikvicama se mogu dodati i kockice bundeve.
ili umjesto tikvica poriluk.
ili bez mesa, samo rižot od povrća.
a može i kombinacija riže i prosa, jednako se kuhaju. ili orzo.
brzi su mi i pureći ili pileći šnicele na naglo, ili pohani. to mi ide uz povrće, npr. blitvu, ili brokulu, krumpir, cvjetaču...jer se povrće samo kuha, nema puno posla oko njega dok se peče meso. vidim da sad ima veliki izbor zamrznutog povrća, pa može i to nekad biti opcija.
juha mi je sad također brzo jelo, jer vikendom ranije (uz kavu) samo stavim meso, povrće redom, brzo ga očistim i ubacim i kad provrije kuha se na lagano 2,3 sata.
a za to vrijeme mogu što god...nemam ekspres lonac.
za brza, a ipak ok jela tokom radnog tjedna meni je nezamjenjiv zamrzivač. znam da neki ne vole jela iz zamrzivača, ali eto.
jer uvijek napravim veliku juhu, pa dio zamrznem.
i veći toč, saft od junetine ili teletine. za podlogu uvijek stavim puno raznog povrća, kojeg nekad trebam zamaskirati
ili od mljevenog mesa, što je ok uz tjesteninu, pa za lazanje, canelone... pa uvijek imam pola ručka gotovo.