Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 301 to 350 of 380

Thread: domaći fast food

  1. #301
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Seni, jel ti ostalo u pamcenju gdje si vidjela WMF i Fissler ekspres lonce na popustu?

    Ja obozavam kuhati i pripremati hranu i nisam spremna na kompromise kakve je Pikuli predlozila dobronamjerna prija.
    Zasad se stizem baviti svojom strasti, ali vec naustrb nekih drugih poslova, a vremena cu imati sve manje...
    Mislim da bi savladavanjem umijeca kuhanja uz pomoc ekspres lonca mogla ubiti dvije muhe jednim udarcem-ubrzati kuhanje i osloboditi si jos malo vremena, a ne odreci se onoga sto volim.

    Jos da mi je nadvladati okp i prepustiti sjeckanje kucanskim aparatima

  2. #302
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by maca papucarica View Post

    Jos da mi je nadvladati okp i prepustiti sjeckanje kucanskim aparatima
    joj, uvijek se sjetim jednoga roštilja kod nas... više od 50 ljudi
    i ja krastavce režem na ribeš, na ploške

    i dvije vele: ja to neću jesti, to nema dušu
    ma mater i duši, daj mi vrijeme, lako ću za dušu

    i dalje krastavce režem na ribež; svaka ploška jednako tanka

  3. #303
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ma ja sam kupila fissler jer je bio u Kiki, da je bio WMF kad sam kupovala kupila bi jeftiniji

    seni ti si zena od tehnike (mislim po obrazovanju ili grijesim); bolje je kuhanje pri visem tlaku, jer je krace, te hranjive termolabilne tvari se bolje ocuvaju. ovako mene ucilo na faksu. ali svasta su mene ucili pa mozda i oni grijese.
    Ja ne kuham koliko Apri u loncu ali ga koristim, mislim da cu sad i ja se poceti intnezivno druziti s njim i morala bi naci onaj topic gdje ima i recepata za lonce.

    edit: vidim da Apri samo mice digitalni dio, kod mene je ona guma od silikona ni ona ne ide u perilici sve ostalo osim ove dvije stvari ne ide.
    Last edited by spajalica; 20.09.2014 at 10:55.

  4. #304
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    i dvije vele: ja to neću jesti, to nema dušu
    ma mater i duši, daj mi vrijeme, lako ću za dušu
    bi ih ja poslala znas di?
    ma ustvari dala bi im da mi pomognu, pa nek gule i sjeckaju i unesu dusu dok svoju ispustaju

  5. #305
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma naravno da ni guma ne ide
    ali ona ionako sama ispadne

  6. #306
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    volim ja biti sigurna da sam rekla, da ne bude poslije........
    od kad sam imala diplomante u labosu shvatila sam da se nista ama bas nista ne podrazumjeva

  7. #307
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Ma neee, krastavci moraju na ribež, svaka fetica jednako debela i savitljiva.
    Ali su mi u varivu tako lijepe kockice mrkve, celera, peršina... U woku prutići...
    Tu imam problem.
    Vjerujem da će me drugo dijete uspješno izliječiti

  8. #308

    Join Date
    May 2007
    Posts
    61

    Default

    Quote Originally Posted by pikula View Post
    trebam ideje za recepte koji se kuhaju jednom rukom i između dva cickanja, trčanja van, vješanja veša, a da sadrže nešto zdravo za dojilju i djecu...
    ja jako brzo napravim rižot od piletine i tikvica.
    evo- izrežem pileći (ili pureći) file na manje kockice ili trakice, popržim na malo ulja.
    dodam tikvice narezane na ploške ili kockice, na još par minuta, pa rižu. podlijem vodom ili temeljcem. i kuha se 20 minuta koliko treba riži.
    može se dodati i malo vrhnja za kuhanje i ribanog sira.

    imam raznih varijanti:
    s tikvicama se mogu dodati i kockice bundeve.
    ili umjesto tikvica poriluk.
    ili bez mesa, samo rižot od povrća.
    a može i kombinacija riže i prosa, jednako se kuhaju. ili orzo.

    brzi su mi i pureći ili pileći šnicele na naglo, ili pohani. to mi ide uz povrće, npr. blitvu, ili brokulu, krumpir, cvjetaču...jer se povrće samo kuha, nema puno posla oko njega dok se peče meso. vidim da sad ima veliki izbor zamrznutog povrća, pa može i to nekad biti opcija.

    juha mi je sad također brzo jelo, jer vikendom ranije (uz kavu) samo stavim meso, povrće redom, brzo ga očistim i ubacim i kad provrije kuha se na lagano 2,3 sata.
    a za to vrijeme mogu što god...nemam ekspres lonac.

    za brza, a ipak ok jela tokom radnog tjedna meni je nezamjenjiv zamrzivač. znam da neki ne vole jela iz zamrzivača, ali eto.
    jer uvijek napravim veliku juhu, pa dio zamrznem.
    i veći toč, saft od junetine ili teletine. za podlogu uvijek stavim puno raznog povrća, kojeg nekad trebam zamaskirati
    ili od mljevenog mesa, što je ok uz tjesteninu, pa za lazanje, canelone... pa uvijek imam pola ručka gotovo.
    Last edited by mama.st; 20.09.2014 at 15:22.

  9. #309
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Osim sto ga se bojim , fakat ne znam bih ga uopce koristila. Pa ja kuham ujutro prije posla i uopce nemam osjecaj da nesto dugo kuham. Sve lnak ide uz sprrmanje na posao

  10. #310
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Ima Fisslerovih expres lonaca u Metrou. 6 l oko 760 kn, 8,5 l oko 1000. Valjda sam dobro zapamtila. To su cijene uz naljepnuce. Iste poklanjam ako netko treba - mislim da imam 20 komada

  11. #311
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    nisam znala da se toliko ljudi boji ekspres lonca

  12. #312
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    moja mama se užasno boji ekspres lonca i nikad ga nije imala
    i boji se plinske boce
    i kosa joj se diže na glavi jer ja kuham u ekspresnom na bocu

  13. #313

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3,004

    Default

    Ja se isto bojim, ali čvrsto obećajem da ću ga kupiti i koristiti jer kad čitam koliko ste brže....

  14. #314
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Ja imam visoki uski express od 9 l i to mi je koma...prevelik, teško ga perem (ne stane u sudoper), kuhala sam u njemu samo juhe za dva dana (za to nam treba max. 3 l čiste gotove juhe).
    Koliki mi onda lonac treba da toliko juhe dobijem? (postavljam zadatak jerbo ne znam koliko se max. smije lonac napuniti)

  15. #315
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Ja koristim expres, ali mi se cini da mi je juha finija iz normalnog lonca.

  16. #316
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    moj je od 6 litara
    dobijem juhe za 9 osoba
    (gore sam nabrojala šta utrpam u njega za toliko juhe)

  17. #317
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Znači ako je 6-litarski, smije se puniti do 4,5 l "visine", jesam li dobro shvatila? Moji ne vole lešo meso pa juhu kuham od rebaraca i kostiju s malo mesa, dakle moglo bi tu izaći 3 l?
    Last edited by čokolada; 21.09.2014 at 15:49.

  18. #318
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa bi

    ali, ako ne žuriš, pričekaj da ja skuham po tvom receptu, pa ti kažem
    napiši mi sve točno što stavljaš, ja ću tako napraviti i izmjeriti koliko juhe ima

  19. #319
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Apri kraljica

    Mislim da u Metrou na naljepke nemaju 8,5 l lonac nego 6 l i 6+2,5 l, mada bi ja radije ovu prvu opciju

  20. #320
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    joj, baš nemaš drugog posla nego mjeriti juhu po mom receptu. Zapravo, mogu izmjeriti koliko mi vode stane u standardni veliki lonac u kojem kuham juhu za 2 dana jer sam ovu godzilu od expressa zagurala u najdublji dio kuh.elementa i gotovo ga više ne koristim.

    a ako ti je baš jako dosadno

    - cca 40dag jun.rebaraca ili sve ono što od pileta ostane kad mu očerupaš krila, noge i prsa
    - srednji luk,
    - 4 nasjeckane srednje mrkve,
    - narezan korijen peršina ili samo malo zelenila,
    - fetu nasjeckanog korijena celera ili zelenilo,
    - 2 izrezane paprike,
    - 4-5 režnjeva česna,
    - ako imam izrežem pola korabice
    - list kakvog kelja ili kupusa
    - malo tekuće pelate ili 2 izrezane pomadore

    (svo povrće skroz protisnem kad cijedim juhu, ostane valjda sasušena šačica vlakana)

  21. #321
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    znači, isto ko kod mene

    dakle, imaš za dvaput juhu i to po dobar tanjur svakome od vas četvoro

  22. #322
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Odlično , mogla bih onda kupiti pa se čak odvažiti i za druga jela osim juhe.

  23. #323
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    dođi k meni na obuku
    dovedeš cure da se igraju, a mi kuhamo

  24. #324
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    U cem je fora.? Juhu kuham u obicnom loncu. Stavim ju kuhati navecer . Ujutro imam juhu. Ak je "pregusta" - odnosno premasna razrijedim ju vodom kada ukuhavam rezance. Ne znam sto bih dobila eksores loncem - ili je to za vas koje imate radno vrijeme takvo da skuhana juha ide direkt na stol?

  25. #325
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa evo u čem je fora
    ja mesnu juhu kuham jednom tjedno
    subotom ili nedjeljom
    i ne da mi se zbog juhe cijeli dan ostati doma
    a nama je taj dan onda samo juha i lešada za ručak
    i salata, naravno

    pa onda skuham juhu za 40 minuta
    inače mi se kuha puno dulje jer mi baš volimo onu koncentiranu, punu okusa

    nikad nije masna
    i, mi ne ukuhavamo tijesto
    ni ništa
    juha sa komadićima povrća unutra

  26. #326
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Pa, ja ne kupujem ekspres lonac prvenstveno zbog juhe, ali mi je juha poslužila kao dobar orjentir za izračunati koja mi veličina lonca treba.

    Juhu mi većinom nije problem skuhati jer se ona lagano kuha dok sam ja u điru, kupovini, kavi, na igralištu...
    Ponekad, kad se sjetim u 10-11 da bi danas baš juhu, bi mi ekspres juha super došla jer mi normalan proces kuhanja traje cca 3 sata.

  27. #327
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Ok ti kuhas sve u ekspres loncu ali cokoladA, AK SAM DOBRO SHVATILA NE. Sorry za slova. Mislim, juha se nirmalno kuha i u obicnom loncu i to onak dugo na laganoj vatri.

    Fakat si reklama za ekspres lonac. A on je meni u kategoriji busilice -strah me i jednog i drugog

  28. #328
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Meni je kuhinja spojena s dnevnim pa mi ide na živce da mi 2+ sata nešto kuha, pari i još uz to zvrnda napa.

  29. #329
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    pa evo u čem je fora
    ja mesnu juhu kuham jednom tjedno
    subotom ili nedjeljom
    i ne da mi se zbog juhe cijeli dan ostati doma
    a nama je taj dan onda samo juha i lešada za ručak
    i salata, naravno

    pa onda skuham juhu za 40 minuta
    inače mi se kuha puno dulje jer mi baš volimo onu koncentiranu, punu okusa

    nikad nije masna
    i, mi ne ukuhavamo tijesto
    ni ništa
    juha sa komadićima povrća unutra
    Ovako je i kod nas, s tim da juhu obično skuham navečer pa ohladim (da mogu skinuti masnoću zbog mm-a). Ponekad ukuham domaće rezance, ponekad ništa.

  30. #330
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Kuham tu juhu 2-3 puta mjesecno, tako da kad je sve skuhano, izrežem meso i povrće na sitno, procijedim juhu i onda to sve zakuham s griz knedlama ili domaćim rezancima. To bude glavno i jedino jelo.

  31. #331
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Meni je kuhinja spojena s dnevnim pa mi ide na živce da mi 2+ sata nešto kuha, pari i još uz to zvrnda napa.
    x
    Last edited by cvijeta73; 22.09.2014 at 09:01.

  32. #332

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,340

    Default

    Ja ne znam gdje griješim, ali meni povrće iz juhe uopće ne valja, mislim na onu juhu gdje se kuha i veliki komad mesa.

  33. #333
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    ja volim miris juhe.

    A napa mi je naveći promašaj u stan koji sam napravila - bačen novac. Uvjeravali su me da svaka kuhinja mora imati napu. Meni ide toliko na živce taj zvuk da ju nikad ne uključujemo. Koristimo je samo za svjetlo . Kads e sjetim novca potrošenog na nju, dođe mi zlo. Napomena _ imamo prozor jako blizu špareta.

    Ne znam - valjda mi je miris juhe miris djetinjstva

  34. #334
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ja ti to sve zmuljam u krem juhu, a gore posem paramezanom.

    i meni to dodje ko cijeloviti obrok, naravno ako uzmem desert iza toga :D

  35. #335
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by larmama View Post
    Ja ne znam gdje griješim, ali meni povrće iz juhe uopće ne valja, mislim na onu juhu gdje se kuha i veliki komad mesa.
    Vjerojatno zato jer se raskuha pa probaj povrće staviti kasnije jer mesu treba dulje kuhanje

  36. #336
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Točno, povrće ubaci dosta kasnije, kad je meso već skoro pa kuhano.

  37. #337
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Ok ti kuhas sve u ekspres loncu ali cokoladA, AK SAM DOBRO SHVATILA NE. Sorry za slova. Mislim, juha se nirmalno kuha i u obicnom loncu i to onak dugo na laganoj vatri.

    Fakat si reklama za ekspres lonac. A on je meni u kategoriji busilice -strah me i jednog i drugog
    Gledaj na to iz drugog kuta; ušteda energije i vremena.
    Ja isto kuham u ekspres loncu. Moja mama nije nikada.
    Za taj famozni lonac sam prvi put čula od muža. On ga zove: pretis lonac.
    I kupili smo. Dva.
    Jedan manji i jedan veći.
    Kad sam se naučila kuhati u tome i savladala bezrazložan strah ja sam se preporodila.
    Kuhanje u ekspres loncu traje tri puta kraće nego klasično kuhanje pa probaj izračunati koliko je to manje utrošenog plina ili struje, a o tvojem vremenu da ne govorim.

  38. #338

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,340

    Default

    znam da se povrće raskuha i da mi zato ne valja, no vidim da ostali pišu da im je o.k. pa reko možda ima caka.
    Obično prvi dan jedemo s rezancima, a drugi dan u njoj zakuham karfiol ili brokulu pa onda jedemo i povrće ili ako mi treba povrće i prvi dan dodatno ubacim karfiol ili brokulu na samom kraju.

  39. #339
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Tanči View Post
    On ga zove: pretis lonac.
    i ja ga zovem pretis lonac

    (a znaš otkud to? PREduzeće TIto Sarajevo)

  40. #340
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Juha je puno ukusnija iz ekspresa.
    Ja radim najčešće bolonjez, juhe, lažnu pašticadu i sva moguća variva.

  41. #341
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    i u mene je pretis, viš nisam znala da je t tito
    nano, miriše i iz pretisa juha. cijeli portun, ne samo stan
    mi samo mrkvu od povrća iz juhe jedemo.
    stavim onako velike, u komadu, ne raskuha se.
    ostalo bacim, isto onako propasiram, dobro stisnem kroz cjediljku.
    mrkvu nareckam svakome u tanjur. tako da stavim dosta mrkve jer djeca ako im nije u juhi frnjaju nosom.

  42. #342
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    nego strucnjakinje od pretisa, reci te vi meni, koliko minestrone juhu krckam u tome. imam svijezi grah.

  43. #343
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    spajka, to ti je brzo gotovo i bez pretisa, pol sata uvrh glave.

  44. #344
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    zanm, ali mislila sam sutra prije posla, a pocela bi u 6, jel bi bilo gotovo u 6:20 da iskljucim i ostavim?

    il da ja to veceras kulinarim? to vise volim sa spahera u tanjur.
    Last edited by spajalica; 22.09.2014 at 09:25.

  45. #345
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    i ja ga zovem pretis lonac

    (a znaš otkud to? PREduzeće TIto Sarajevo)
    hahaa, umirem.
    Ni mužić nema pojma za to.

  46. #346
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    i ja ga zovem pretis lonac

    (a znaš otkud to? PREduzeće TIto Sarajevo)
    genijalno
    moram ovo mami reci
    i ona ga zove pretis lonac

  47. #347
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    zanm, ali mislila sam sutra prije posla, a pocela bi u 6, jel bi bilo gotovo u 6:20 da iskljucim i ostavim?

    il da ja to veceras kulinarim? to vise volim sa spahera u tanjur.
    Desetak minuta u pretisu nakon što propišti uvrh glave.
    Ne znam kakav imaš lonac, ja imam Lagostina ne znam jesam li dobro napisala, i u uputstvima piše da se vrijeme kuhanja računa od trenutka kad propišti ventil i tada treba smanjiti vatru na najmanje.

  48. #348
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    na svim je to pravilo.
    eto danas imam sta gruntati, danas ili sutra kuhati. joj koje mi dileme napravise ove teme i nestatnak boravka

  49. #349
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    i kod mene je pretis iako ga nemam

  50. #350
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    ja sam pretisu dala sansu, nekoliko puta
    ali nakon sto sam grah kuhala satima, a slanutak mi 2 puta zagorio (nakon 2 sata kuhanja, i dolijevanja vode)
    svecano sam odustala
    i lonac dala sestri

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •