Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ne znam kome da se obratim

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno Ne znam kome da se obratim

Evo imam jedno pitanje i ne znam kome da se obratim. Prije mjesec i pol dana izgubila sam bebu u 34tt i sada koristim porodiljni na kojeg imam pravo još mjesec i pol. Radim u firmi(automat klub) koja ima 3 smjene tj. u tim noćnim smjenama radi jedan čovjek sam, bez zaštitara. Još prije nego sam zatrudnila uvijek me bilo strah raditi po noći i hvatala me neka paranoja, ali sam izdržavala, jer svi znamo kakva je situacija u lijepoj Našoj i posao mi je bio potreban. Sada se jednostavno ne mogu više zamislit na tom poslu i psihički mislim da nebi mogla više odrađivat te noćne smjene. Htjela bih da mi poslodavac da otkaz, tako da mogu dobivat naknadu sa hzz-a. Ne znam kome da se obratim i kako da ja svojim nadređenima to objasnim.Jednostavno se ne mogu tamo više vratit.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj KarloVita prvotno napisa Vidi poruku
    Evo imam jedno pitanje i ne znam kome da se obratim. Prije mjesec i pol dana izgubila sam bebu u 34tt i sada koristim porodiljni na kojeg imam pravo još mjesec i pol. Radim u firmi(automat klub) koja ima 3 smjene tj. u tim noćnim smjenama radi jedan čovjek sam, bez zaštitara. Još prije nego sam zatrudnila uvijek me bilo strah raditi po noći i hvatala me neka paranoja, ali sam izdržavala, jer svi znamo kakva je situacija u lijepoj Našoj i posao mi je bio potreban. Sada se jednostavno ne mogu više zamislit na tom poslu i psihički mislim da nebi mogla više odrađivat te noćne smjene. Htjela bih da mi poslodavac da otkaz, tako da mogu dobivat naknadu sa hzz-a. Ne znam kome da se obratim i kako da ja svojim nadređenima to objasnim.Jednostavno se ne mogu tamo više vratit.
    nije ti to samo tako...poslodavac kada daje otkaz mora imati razlog:
    -ako kaže da si višak, onda ne može nikoga drugoga zaposliti na to radno mjesto slijedećih 6 mjeseci, a vjerujem da si to ne mogu dopustiti
    -možeš dobiti otkaz zbog povrede radnog odnosa, ali tome opet mora prethoditi pismena upozorenja zbog određenog problema i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

probaj objasniti šefu da ne možeš više raditi noćne smjene, možda ti zbog tog da otkaz. Samo nemoj ti dat otkaz, jer onda nemaš pravo na naknadu.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam se dogovorila i bez problema su uzeli nekog na istu funkciju... Sad u ovoj firmi isto imamo ljude koji su se tako dogovorili s poslodavcem, jedino su morali potpisati izjavu da neće potraživati otpremninu.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se dogovorila i bez problema su uzeli nekog na istu funkciju... Sad u ovoj firmi isto imamo ljude koji su se tako dogovorili s poslodavcem, jedino su morali potpisati izjavu da neće potraživati otpremninu.
    Draga Rivendell zamolila bih te da mi objasniš kako si se ti dogovorila i šta si im rekla. Čula sam da ako mi daju sporazumni otkaz ne dobivam ništa sa hzz-a, a to bi mi trebalo dok ne nađem neki drugi posao. Ne znam dali treba neki papir od psihologa ili nešto. Ne treba mi opremnina samo bi htjela da oni meni daju otkaz.I ako znaš, kad bih ja to njima trebala reći, možda već sada?!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sve zavisi kakav je sef. Kod nekog pali ljudski pristup pa mozda da im objasnis situaciju. Potvrda ti vjerujem nece puno znaciti ako ti sef nije ok

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Hvala Rivendell, probat ću sa ljudskim pristupom, pa kud puklo da puklo!

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Evo, drage moje, pokušala sam onako ljudski, ali nije upalilo. Navodno, oni to ne mogu jer ne bi smjeli nakon toga nikog zaposlit na moje radno mjesto, u dogledno vrijeme. Ne znam, stvarno sam mislila da će upalit, jer ne tražim ništa od njih, ali.. Ako ne nađem neki drugi posao, nema mi druge...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •