Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 300

Tema: Prvašići 1979/1980

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 14.09.2014. at 16:52

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Provjerila sam u učeničkoj knjižici i lijepo piše: hrvatski ili srpski jezik.
    Tako se to tada nazivalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1. razred: OŠ Većeslav Holjevac (Siget), i danas se tako zove
    2.-8. razred: OŠ Ivan Meštrović (Jarun), nedavno sam baš ovdje na forumu doznala da ondje još uvijek radi ista nastavnica likovnog koja inzistira da se svaki put nosi kompletan pribor za likovni u školu, bez obzira kojom tehnikom namjerava raditi taj sat

Kad sam krenula u jarunsku školu, kvart je bio nov i friško useljen, škola je radila u tri smjene i satovi su trajali 40 minuta (umjesto 45) zbog nedostatka prostora. U 7. i 8. razredu uredno smo dio predmeta imali u suprotnoj smjeni (tjelesni, izbornu, domaćinstvo, prvu pomoć). U razredu nas je bilo uvijek preko 30, čak i kad je izgrađena OŠ Jarun (danas OŠ Bartol Kašić) u koju se preselio dio učenika. Da bi roditelje nagovorili na novu školu, ondje su prebacili učenje engleskog (uz ruski kao drugi jezik), a nama su ostali francuski i njemački (par generacija kasnije, ipak su uveli i engleski, pa ga je moj brat učio u OŠ, ali ja ne). Roditelji su se masovno bunili protiv francuskog, protestirali na roditeljskima, zgražavali se što im djeca moraju TO učiti, a meni je baš drago da sam ga učila u školi (iako uz katastrofalnu nastavnicu), iako danas više ne koristim francuski, dosta mi ga je ostalo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nas je u razredu bilo >35, imali smo isto uredno predmete u suprotnoj smjeni, ujutro je nastava počinjala u 7.15, postojala je međusmjena ..

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja škola je baš bila komunistički "obojana"- "8. maj".
    Sada je totalno kontra - "Marija Jurić Zagorka".
    Posljednje uređivanje od Cathy : 14.09.2014. at 19:31

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijelim sjecanja sa ovima generacije '77 +/- koja godina

Nas put i Sunce na prozorcicu (imam kopiranu)
    i Zlatna ladja

1. i 2. razred sam imala divnu uciteljicu, bila nam je i susjeda pa smo nekad isle zajedno u skolu.
    ona je bila uciteljica i mojoj mami, to mi je bilo super i cool
    u 3. razredu ucitelja (presla u drugu skolu), bili smo mu zadnja generacija prije penzije
    plave kute i crne slape. a kute su se razlikovale po nekim detaljcicima, nasiveni cvijet, ili koncem opsivena kragna
    nitko nas nije tukao
    u 3. razredu ucili cirilicu, u 4. razredu dobili strani jezik (jedva sam docekala, obozavala sam engleski)

skola je bila prekrcata, jedno vrijeme smo imali nastavu svake 2. subote, ujutro prvi sat u 7, cak su bili i skratili skolski sat na 40 minuta, jednostavno je bilo previse ucenika a premalo prostora

kao kao i fri fri su mi izravni torpedo u djetinjstvo i rane skolske godine, svaki put kad ih vidim u ducanu
    Posljednje uređivanje od emily : 14.09.2014. at 19:54

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je predavala učiteljica moje mame, s time da mama i ja uopće nismo odrasle u istom gradu. Ta je bila stroga i pravedna, nitko nikog nije lupao ili vređao ali ona je imala drveno ravnalo s kojim je mahnito lupala po klupi da nas smiri. U 4. dobili novu učiteljicu, skroz drugačijeg karaktera, veselu, opičenu - ta bi me redovito poslala na plac po kruha i mlijeka, živjela je prekoputa škole pa bi ja to i doma njoj odnijela.
    Ne sjećam se gradiva, knjiga...sjećam se pionira, različitih priredbi igre oko škole, bilo mi je super samo sam mrzila one testove brzine čitanja

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sjećam se hrenovke na primanju u pionire
    odnosno, na proslavi poslije polaganja zakletve
    i mame koja plače
    i caocao kolača iz najlona
    i plastične čaše za žutim sokom od naranče

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam 1982/83, muž godinu ranije
    i prije par mjeseci mi je donio kući početnice iz prvog razreda, "Naš put", po njima smo oboje učili
    kupio od jedne žene
    kako su to lijepe knjige, kako slatki crteži

ja se sjećam prvog dana škole
    i svoje prve torbe
    i žute marame
    i plave kute

i školske hrane
    griz smo jeli iz plastičnih čaša s jušnim žlicama
    mlijeko nismo htjeli piti jer je bilo sa skorupom, onim fuj krpama unutra (sjećate se mlijeka iz vrećica koje se obavezno moralo kuhati?)
    nekad su nam radili kajganu na kruhu
    pa je kajgane bilo i u kosi i po zidovima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja Sam 81'. Oš Mladost, međusmjena, razreda je bilo do H, u svakome po 30+učenika
    Sjećam se puno toga - marama, pionira, cao cao, Pačje škole i Sunca na prozorčiću, skupljanja starog papira, redukcija struje i dana kad sam s prijateljicom ostala u liftu u zgradi na 5.katu, gledanja filmova u školskoj kantini i skrivanja suza ili bijega iz dvorane pri tužnim scenama (pa su me druga djeca tužila, a ja sam lagala da sam morala po ključ), zavisti na tuđe kute jer je moja bila sasvim obična, novih mungosica i onih cipela ne-mogu-se-sjetiti-imena-plavo-bež-slične-tenisicama....

Svom sinu tepam "Pucko"...

Sjećam se tuge pri odlasku na primanje pionira: padala je kiša, bijele štrample sam zašpricala... I dobili smo zlatne kopče za marame...

jedna stvar mi je do danas ostala nepoznanica: za užinu smo dobivali neku paštetu, krupno mljeveno meso, ružičaste boje ... To sam obožavala, drugima se gadilo... Dan danas ne znam što je to bilo...

i dobivali smo batine po ruci - učiteljica je imala debelu, dugu olovku kojom bi nas po dlanovima... Kad god vidim takve olovke u suvenirnicama sjetim se učiteljice Katice i jedne cure iz razreda koja se htjela dodvoriti učiteljici pa joj je donijela takvu novu olovku iz Mađarske...

Čuvam spomenare i leksikone ...
    igrali smo se žandara i policajaca po haustorima i zgradama... Prije cca pola godine na TV-u sam gledala neki prastari film o mladoj obitelji iz Zapruđa. Sjetila sam se staroga stana, tapeta, narančaste kuhinje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Modni hit - karirana suknja na falde

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    i velika zlatna kopca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrijeska, mesni dorucak?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    i velika zlatna kopca
    Joj da... To sam zaboravila... mislim da ju ja nisam imala...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

to je vjerojatno bio mesni doručak

nama je modni hit bio šos s volanima
    ja svoj još uvijek čuvam u ormaru, kupila mi ga pokojna baka na placu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije nekoliko godina sam čak kupila konzervu mjesnog doručka, naravno nisam bila oduševljena i nije to bilo to..

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam je i obožavala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, stripove bismo kupili za punu cijenu, nakon što bismo ih pročitali, vratili bismo ih na kiosk i dobili nešto novaca nazad ... Teta si je znala zaraditi
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 14.09.2014. at 23:09

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko još u roditeljskom domu ima Šavrićevu dječju sobu?

Onu tamno crvenu s bež frontama...
    nakon 30 godina to je još uvijek u komadu i odlično se drži usprkos seljenju ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam je i obožavala.
    S crvenim štramplama?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne, ali imala sam u starom stanu tu famoznu narančastu kuhinju - naslijedila sam je od bake.
    Sad nam je u vikendici! Neuništiva je!
    Inače je bila neka domaća sapunica prije dosta godina na tv-u, i siromašna obitelj je imala kuhinju kao ta moja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I paketi sa sela... Svako jaje zamotano u novinski papir... To nam je bila fešta od jajca

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja škola je jedina u našem gradu koja je zadržala staro ime. možda zato što samo ona nije nosila ime heroja nob-e nego pjesnika petra preradovića sjećam se da smo morali znati onu njegovu "zora puca, biće dana". i kako sam bila u literalnoj sekciji tako smo jedne godine išli u njegovo rodno mjesto grabovnicu, a primili su nas učenici neke virovitičke škole. tad smo često imali razmjene učenika. tako je jedne godine bila kod mene jedna željka iz zagreba i donjela mi foto album s drvenim koricama na kojima je bila izrezbarena zagrebačka katedrala. iduće godine sam ugostila tijanu iz beograda. doduše, to je bilo u višim razredima.

škola je i danas na istom mjestu. jedino je neko drmnuo bistu i valjda je prodao na otpad. na poluotoku je, blizu filozofskog i rive. jedino što smo mi niže razrede išli u manju i stariju zgradu koja je bila preko puta nove škole. kad sam krenula u 5. razred onda su se svi prebacili u tu novu zgradu i sjećam se da smo krenuli na nastavu tek u 10. mjesecu jer se renovacija bila otegla. moji su me te godine pokušali prebaciti u bližu, kvartovsku školu, ali ja nisam nikako htjela. bolje da ne kažem što smo mislili o tim drugim školama. jedino smo još jednu priznavali kao "gradsku", a ove ostale smo nazivali seljačkim znali smo biti baš prgavi u tim međuškolskim prepucavanjima.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam valjda među najstarijima, počela 77.
    Sjetila se neki dan iznenada kako nam se naša drugarica razrednica odijevala - imala je cipele od pletene kože, onako kao riblja kost, pa na laganu petu, ajme koji detalj...
    Sjećam se vježbi Ništa nas ne smije iznenaditi, kad bi počelo neko zvono kao opća opasnost i onda mi u improvizirano sklonište - eh da nam je netko u vrijeme brastva i jedinstva znao da će to stvarno jednog dana biti u budućnosti, ali uistinu...
    Užina je često bila od grisa i malo čokolade na vrhu /kakaa/ pa bi mi nastojali što prije ugrabiti tanjur s najviše kakaa na površini.
    Znali smo s roditeljima ići u Trst ili Leibnitz, u staroj Jugi je to bilo ono vauuu... samo nešto su mi fulali kod kute, moja je bila crna s bijelim ovratnikom pa sam bila kao crna ovca među plavim kutama. A meni je uvijek najdraže bilo kupiti limenku Coca Cole pa onda od nje kasnije napraviti kutiju za olovke ili druge sitnice. Mirišljave gumice, pa to je tek bilo pravo bogatstvo!
    Na zboru smo pjevali najviše pjesama o Titu, pa smo redovno mi u zboru imali i petice iz glazbenog odgoja, po defaultu. Jednom sam čak i pobijedila na likovnom natjecanju na temu NOB-a (narodnooslobodilačkog rata), jer sam uokolo svakog partizana pažljivo vodenim bojama oslikala zelenu šumu i livadu na kojoj su se borili (!).
    S obzirom da je većina djece (to je bila kao neka malo bolja škola) već učila jezike, kad je započeo prvi sat svi su nešto govorili s učiteljem u četvrtom razredu u kojem se počeo tek učiti jezik, a ja bih se paralizirala i imala doste loše ocjene jer nisam znala beknuti jezik. Francuski još manje. I danas kaskam za tim
    Inače, i dan danas se sjećam opširne zadaće koju nam je učiteljica zadala za 1.11. kad je dan mrtvih i mojih staraca koji su komentirali da nam je to namjerno dala za taj dan. Iz prirode i društva.
    Ima toga još puno, ali evo ovo su mi neke prve memorije na tu temu... baš dobra!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad je ovo par godina kasnije, nije prvi
    ali, moje je pismo bilo u stafeti lol

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je najbolje bilo kako smo pisali: Druže Tito, ti si se rodio ..
    Kao da on ne zna gdje se rodio!?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja se svega sjećam, krenula u školu '85:

- imala sam torbu s štrumpfovima, i dobili smo žute marame da nas vide u prometu
    - iz hrvatskog je bila knjiga Dobro jutro 1,2 i 3 - sjećam se teksta: Šime ima maramu.Mara ima zastavu.
    - u knjizi iz matematike su bili Mate i Tika i bilo mi je čudno zakaj nose kute jer mi nismo nosili
    - sjećam se da su neki na glazbenom umjesto "partizanko Jelo" pjevali "partizansko jelo" jer nisu skužili da je to "partizanka Jela" LOL
    - na likovnom smo imali podloge od izrezanih najlonskih vrećica
    - u prvom razredu smo se u dres za tjelesni presvlačili u razredu
    - kad je bilo varivo nisam ništa jela za užinu (cijelu osnovnu) pa se sjećam vrtoglavica i iskrica pred očima od gladi kad sam išla doma
    - sjećam se da se u prvom razredu jednu cura pokakala u gaće jer ju je bilo strah reći učiteljici da joj je sila, pa ju je poslala doma
    - učiteljica je dečkima za kzanu prolazila s gumicom za brisanje po vratu gdje počinje rasti kosa (jako peče) i stajanje u kutu je bilo uobičajeno
    - imali smo televizor zaključan u ormaru
    - stajanje u redu u potkošuljama kad je došla doktorica iz grada da nas cijepi
    - one štrikane papuče crvene za cure i plave za dečke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje dijete nosi podlogu od najlonskih vrećica... Zar postoji nešto drugo?!

a i presvlače se u razredu...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoji. Komad plastičnog stolnjaka na primjer. A postoji i presvlačenje u svlačionici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za drugo znam
    Ali o podlogama nisam nikada razmišljala... Uvijek čuvam velike vrećice ili param vrećice za smeće
    Nekreativna majka... Al dJeca se ne žale pa onda valjda ima još mama kao ja...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 15.09.2014. at 23:06

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima za kupiti podloga za likovni u Lidlu, ali nemam pojma kaj se sad nosi, još nismo došli do te faze.

Mi smo se u svlačionicama presvlačili od drugog razreda. Moja mala od prvog sata tjelesnog ide u svlačionicu

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Netko je pisao, a ja se odmah sjetila cijele pjesme: Crvenu maramu nosit ću ja i plavu kapicu tra-la-la-la, crvena zvjezdica na kapi sja, od zlata marama tra-la-la-la Sjećam se i melodije.
    A pionir - prva slova koja smo morali znati su od: pošten, iskren, odan, napredan, istrajan, radin. Ovo radin nikad mi nije bilo jasno što znači. Bit će nisu mogli smisliti bolju riječ
    I onog, danas kada postajem pionir, dajem časnu Titovu riječ, da ću marljivo učiti i raditi, poštovati roditelje i starije i biti vjeran i iskren drug.
    Posljednje uređivanje od andream : 16.09.2014. at 08:23

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kakva "od zlata marama"?!

o vratu marama

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i zakletva ti ima sam prvu kiticu, to je interesanto svi znaju samo prvi dio, onaj drugi dio smo svi malo stavili po strani

Danas, kada postajem pionir
    Dajem časnu pionirsku riječ:
    Da ću marljivo učiti i raditi
    poštovati roditelje i starije,
    i biti vjeran i iskren drug,
    koji drži danu riječ;

Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu

Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju
    Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo
    i ideje za koje se borio drug Tito;
    Da ću cijeniti sve ljude svijeta
    koji žele slobodu i mir!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    i zakletva ti ima sam prvu kiticu, to je interesanto svi znaju samo prvi dio, onaj drugi dio smo svi malo stavili po strani

Danas, kada postajem pionir
    Dajem časnu pionirsku riječ:
    Da ću marljivo učiti i raditi
    poštovati roditelje i starije, A NE! kod nas "poštovati roditelje i nastavnike!"
    i biti vjeran i iskren drug,
    koji drži danu riječ;

Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu

Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju .. a ovo niko nije uspio naučiti izgovoriti i to je kad smo recitirali zvučalo u dvorani: "sociajistčfedbrfrefbrbrfrbrn Jugoslaviju.."Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo
    i ideje za koje se borio drug Tito;
    Da ću cijeniti sve ljude svijeta
    koji žele slobodu i mir!
    a druge se kitice ne mogu sjetiti, ali mi se čini da je i tu bilo drukčije...
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 16.09.2014. at 09:00

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se još uvijek sjećam kad je kome bio rođendan
    ja se sjećam prezimena iz imenika po abecednom redu

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja se sjećam prezimena iz imenika po abecednom redu
    pa naravno, a kako drukčije ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

avdić
    bakmaz
    bartulić
    blažanović
    brezovečki
    čurčić
    dodaj
    filipović
    jarnjak
    grubić
    kapitarić
    kesek
    kramarić
    krizmanić
    kučanić
    kuhtić
    majetić...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u 5. razredu smo saznale koja je cura još u 4. imala menstruaciju (uspjela/željela je to s učiteljicom držati u tajnosti)
    a u 7. nam se "prijavila" i jedna koja je imala spolni odnos

za onu crnogorku iz dbk sam već čula da je bila izuzetno loša drugarica.
    znači, stvarna je, kao i suha svinjska glava iz titovog djetinjstva
    da ne povjeruješ...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imala sam i ja jednu koju je bilo strah u 8 osnovne da je trudna, pa je popila maminu vaginaletu, nije ni znala da je to vaginaleta, ali znala je da ima neke veze s vaginom, pa smo je mi slusali s ovakvim ocima kako je to tesko bilo progutati.
    da bi onda kcer ginekologa to malo isptala i objasnila i njoj i nama kako je to nis koristi u smislu ako i je trudna da joj nece pomoci.

joj kako je vesela ta osnovna skola bila.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zuska i nas je drugarica mlatila velikom, debelom šibom,
    a oni koji su joj posebno stali na žulj
    morali su skupiti prste dok je davala packe,
    e to je bilo bolno.
    imali smo 88 ruža za tita ispred škole,
    koje bi ona svaki dan išla po malo njegovat,
    kad bi se vratila uvijek bi neko fasovao s tom šibetinom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uh
    da je mene netko u školi prstom taknuo, moja mama bi školu srušila

:ne pada jabuka daleko od stabla:

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kakva "od zlata marama"?!

o vratu marama
    istina, ha ha... mogu i ja pogriješiti, prošlo ipak nekih 35 godinica....

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    zuska i nas je drugarica mlatila velikom, debelom šibom,
    Sad mi je lakše :šala:

Što se tiče menstruacije, mene je - najmlađu i najmanju u razredu - dopalo da dobijem prva, u 6. osnovne, s 11 godina. Bio mi je kraj svijeta, cijeli sam dan plakala, frendica me tješila, mama objašnjavala (nije mislila da će to još).

Drugoga dana došla sam u školu, hrabro stala pred cijeli razred i rekla: "slušajte, dobila sam menstruaciju, ako nekoga zanima što je to, neka me pita, ali neću da me zbog toga tračate ili zezate jer je to normalno i sve će je curice uskoro dobiti".
    Muk, svi su zinuli, curice se potom sjatile oko mene, a dečki su rekli "svaka čast". I nikad me nitko nije zezao sbog toga, za mjesec dana dobila je moja frendica, njoj je bilo bed stati pred razred, ali ni nju - ni niti jednu kasnije - nitko nikad nije zezao, s tim da su dečki tražili da ih se o tome ravnopravno obavještava kao i cure ))

Hahaha, kakva sjećanja

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zuska, borac od malena, svaka čast.
    pamtim još i one tvoje druge postove iz djetinjstva, s onom časnom zločestom. evo ti još jedan

ja ne znam kako te ove naše rode još nisu vrbovale da im se priključiš
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 16.09.2014. at 10:10

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    a druge se kitice ne mogu sjetiti, ali mi se čini da je i tu bilo drukčije...
    Ovako nekako se ja sjećam tog dijela (iz glave, bez google-a):

... da ću slijediti put pravih partizana, poštivati roditelje i starije i napredne ljude svijeta koji žele slobodu i mir...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam kako te ove naše rode još nisu vrbovale da im se priključiš
    kako to misliš, pa sve smo mi Rode

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    s tim da su dečki tražili da ih se o tome ravnopravno obavještava kao i cure ))

zuska, stvarno si sila!
    (tako bi se, u ono naše doba, reklo za nekog tko zaslužuje naklon)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    imala sam i ja jednu koju je bilo strah u 8 osnovne da je trudna, pa je popila maminu vaginaletu, nije ni znala da je to vaginaleta, ali znala je da ima neke veze s vaginom, pa smo je mi slusali s ovakvim ocima kako je to tesko bilo progutati.

a majko moja mila...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajoj generacijo što si posenilila

iz hrvatskog je "Sunce na prozorčiću" bila dodatna čitanka a radilo se po udžbenicima "Naš put" 1, 2 i 3

kasnije je došlo Dobro jutro

:štreberica:

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •