-
Eh, sad.... premalo podataka si napisala, jer bez laboratorijskih testova (jetrene probe) teško je reći bilo što. Pitanje je da li je i to dovoljno. Najbolje će znati tvoj obiteljski liječnik koji zna koje si bolesti i smetnje imala i od čega se to moglo pojaviti.
Moja mama ima tih problema zbog dugogodišnjeg uzimanja kortikosteroida za liječenje autoimune bolesti. Ja sam isto prošle godine imala sličnu epizodu i do danas se nisam u potpunosti riješila toga. Da sad odem na sistematski, isto bi mi rekli da su masnoće na gornjoj granici blabla, ali ja znam što me prošle godine snašlo kad sam tjednima ležala na dermatologiji i mjesecima uzimala kortikosteroide.
Ali uzroci masne jetre i općenito povećanja masnoća u krvi mogu biti brojni i različiti. Samo uzv nije dovoljan da bi se znalo o čemu se tu radi. Isto vrijedi i za slezenu. JEsi li nedavno bila bolesna? Imala kakav upalni proces? Imala mononukleozu?
Masna jetra i uvećana slezena liječe se tako da se nađe uzrok i onda se to liječi. MM ima povišene masnoće u krvi zbog hipotireoze, tako da on to drži pod nadzorom lijekovima za štitnjaču.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma