Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: vlastiti vodomjer i placanje prema vlastitioj potrosnji u zgradi

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno vlastiti vodomjer i placanje prema vlastitioj potrosnji u zgradi

Dali je netko radio ovo i kakva su iskustva?

Godinama me nervira zajednicko djeljenje, jedan racun koji stize susjedu i u koji nemam uvid. Jos pridonosi i aljkavost vodovoda koji na neke njima poznate nacine, vrsi obracune i procjene.

Pukao mi je film i radije cu uloziti u svoj vodomjer nego se vise gombati sa problemima.

Pitam za Zagreb.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam zašto dobivaš jedan račun. Mi u zgradi dijelimo na osobe i svatko dobije svoj račun iako je jedan vodomjer.
    Ja bi se dala u investiciju ugradnje svog vodomjera, ali imam kompliciranu situaciju s cijevima (dvije vertikale u stanu).

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nama stiže uz holding prema broju osoba u kućanstvu.
    vodomjer je samo jedan za cijelu zgradu
    Posljednje uređivanje od rossa : 16.09.2014. at 12:02

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto dobivaš jedan račun. Mi u zgradi dijelimo na osobe i svatko dobije svoj račun iako je jedan vodomjer.
    Ja bi se dala u investiciju ugradnje svog vodomjera, ali imam kompliciranu situaciju s cijevima (dvije vertikale u stanu).
    Nije Zgb, nego Osijek u pitanju. Mi isto imamo dvije vertikale, ugrađena dva vodomjera (otplaćivali ih na 24 rate) i od tada su nam računi za vodu poprilično smanjeni. I nije cijela zgrada odjednom ugradila, nego na nekoliko puta. Prvo je išlo nekih desetak stanova, pa onda polako i ostali jer su vidjeli da se ona razlika na vodomjeru dijeli na sve manje ljudi. Kad su svi ugradili vodomjere još uvijek ima neka mala razlika na glavnom vodomjeru u zgradu (razlika između naših vodomjera u stanovima i zajednički u zgradi), ali to se sada dijeli na sve stanove, pa ispadne nekoliko kuna više od stvarne potrošnje na svaki stan. i svi zadovoljni.
    Svaki mjesec svaki stan dobije svoj račun, zaseban, s točnom potrošnjom.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nas je pet obitelji u kuci. Na holding uplatnici je meni vodovod prazan jer stize na jednog od stanara. On djeli i skuplja novce.
    Zasto je tako neznam, ali zelim svoje brojilo i svoj racun. To je moguce ako ugradim svoj vodomjer . Taj proces je od 1.1.2014 olaksa na nacin da netreba vise sakupiti potpise svih sustanara.
    Zanima me dali je itko to napravio?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

To sam napravila ja. Bio je potreban koliko se sjećam potpis predsjednika stanara. Nisu se skupljali nikakvi potpisi (neboder). Morao je doći ovlašen vodoinstalater za moju zgradu kojeg mi je poslao predsjednik stanara. Nakon postavljenih vodomjera napravio je potvrdu , ispisao brojeve vodomjera i to predao predsjedniku stanara koji je prijavio na riječki Ri stan nove vodomjere tj. novog potrošača. Zadovoljstvo me koštalo blizu 3 000,00 kn za postavku 4 vodomjera (dva topla voda, dva hladna voda, na dvije vertikale cijevi koje idu kroz cijeli neboder).

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kakva su ti iskustva sa racunim?

ja imam samo jednu vertilkalu pa trebam jedan vodomjer. navodno. moram to sve jos dobro provjeriti.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

čuj, moj neboder je ogroman sa puno stanara. Meni su računi računali za 1 osobu u stanu preko 20m3, jednom sam dobila 36m3, sada dolazi potrošnja plus dva- tri kubika radi centralnog... meni je ušteda znatna. cca-5-6 m3 . Neusporedivo. (imala sam studenticu u stanu)
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 16.09.2014. at 12:46

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A dali ima netko iskustva sa obiteljskom kučom.Mi bi htjeli sebi staviti svoj vodomjer za gornji kat i posebno uplatnica,kak to ide i koliko love?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi smo u kući, pa smo isto s kućom u dvorištu djelili vodomjer. Imali smo i podstanara koji je bio kod nas 2 dana u mjesecu, pa su zahtijevali i da se on računa kao da je on stalno tu. Kad smo se razdjelili, počeli su plačati veči račun, a nama se smanjio, čak su mislili da im vodomjer pokazuje previše.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam da to nije tema ni pitanje, ali sam se ubacila za one koji imaju kuću. Naše dvije kuće (tri stana) u istom dvorištu su na istom vodovodu. MI smo u šahtu još davno ugradili sat i plaćamo mm starcima po potrošnji.
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 16.09.2014. at 21:03

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da to nije tema ni pitanje, ali sam se ubacila za one koji imaju kuću. Naše dvije kuće (tri stana) u istom dvorištu su na istom vodovodu. MI smo u šahtu još davno ugradili sat i plaćamo mm starcima po potrošnji.
    Pa kpliko bi me to kostalo?Sad je jedan sat,dole je sveki a mi gore,jedan racun.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene isto zanima cijena

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko su vam lupali stan? Ja imam jednu vertikalu, dakle vodomjer je 1500kn. A koliko jos uzme vodoinstalater?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joooj da sam ovo znala pa odmah stavila vodomjer kad su mi razvaljivali kupaonu.
    Pa ne bi više plaćali pranja tuđih auta i sl.
    Ana, mi imamo jedan stan u centru u maloj zgradi sa 13 stanova.
    Brojilo za vodu je zajedničko, ali na Holdingovom računu uredno piše potrošnja za prošli mjesec u kubicima te cijena za sve i koliko to iznosi po osobi.
    Ja sam se šokirala kad sam vidjela da cijela zgrada potroši mjesečno 800 kn vode, a mi ovdje gdje jesmo za nas troje plaćamo 250 kn mjesečno, a isto je zajedničko brojilo.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nama su bili iz Brunate i u 10.-11.mj. će nam stavljat vodomjere - 4 ukupno (dvije vertikale - topla i hladna voda) ali bez ikakvih rušenja kupaone... navodno se samo zašarafe na one ventile koji vire iz zida - oni glavni koji idu od vertikale u stan...
    imaju dva tipa vodomjera - ugradbeni (treba se raditi rupa u zidu za njih) i ovi koji vire i namontiraju se na te postojeće ventile... prosurfaj po netu pa ćeš naći članak o ugradnji vodomjera u Mamuticu - tamo su dvije slike jednog i drugog tipa vodomjera...
    za cijenu još ne znam jer MM na takvim sastancima sjedi na ušima i zapamti jedino ako se nešto jelo i pilo
    ali mislim da je ta cifra - 1.500kn po vodomjeru dakle ukupno 6.000kn...
    ma dat ću i 10.000 samo da se riješim ovog sistema - zgrada od 186 stanova, boktepitaj kolko podstanara (prijavljenih i neprijavljenih), u srpnju nas niti nije bilo doma pa smo platili vodu preko 300kn
    puko mi je film

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kpliko bi me to kostalo?Sad je jedan sat,dole je sveki a mi gore,jedan racun.
    e bome ne znam koliko dođe kontrolno brojilo. nekad daaaavno ga je mm platio, čini mi se cca 500 kn, al to je bilo prije više od 20 godina.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

računajte cca 1000 kn po vodomjeru

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    nama su bili iz Brunate i u 10.-11.mj. će nam stavljat vodomjere - 4 ukupno (dvije vertikale - topla i hladna voda) ali bez ikakvih rušenja kupaone... navodno se samo zašarafe na one ventile koji vire iz zida - oni glavni koji idu od vertikale u stan...
    imaju dva tipa vodomjera - ugradbeni (treba se raditi rupa u zidu za njih) i ovi koji vire i namontiraju se na te postojeće ventile... prosurfaj po netu pa ćeš naći članak o ugradnji vodomjera u Mamuticu - tamo su dvije slike jednog i drugog tipa vodomjera...
    za cijenu još ne znam jer MM na takvim sastancima sjedi na ušima i zapamti jedino ako se nešto jelo i pilo
    ali mislim da je ta cifra - 1.500kn po vodomjeru dakle ukupno 6.000kn...
    ma dat ću i 10.000 samo da se riješim ovog sistema - zgrada od 186 stanova, boktepitaj kolko podstanara (prijavljenih i neprijavljenih), u srpnju nas niti nije bilo doma pa smo platili vodu preko 300kn
    puko mi je film
    Da li vas mora vecina (51%) stanara uzeti vlastite vodomjere? Ja sam ih zvala i vele da ne mogu sama prijeci na vlastiti vodomjer. Luda sam!!!!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    Da li vas mora vecina (51%) stanara uzeti vlastite vodomjere? Ja sam ih zvala i vele da ne mogu sama prijeci na vlastiti vodomjer. Luda sam!!!!

pa rekli su na sastanku da nas mora biti 50%+1 ali nas nije toliko... doduše mi smo kod njih uzimali i razdjelnike pa nam možda zbog toga progledavaju kroz prste...
    to je mislim neka politika firme, njima se kakti ne isplati dolaziti zbog jednog...
    al nama će vodomjere ugrađivati ovaj ili sljedeći mjesec pa ti javim kako je to prošlo i kolko nas je na kraju bilo (predstavnik stanara mi je rekao da nas ima 20-tak od 186 stanova)

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Malo podižem temu...živimo u maloj zgradi od nekoliko stanova. Kako smo vodu plaćali zajednički po broju stanara, odlučili smo se staviti zasebne vodomjere.
    Kad smo predali zahtjeve ispostavilo se da imamo nelegalan priključak za vodu! Da bi mogli isti legalizirati prvo moramo napraviti rekonstrukciju šahta obzirom da je postojeći premalen.
    Može mi netko preporučiti nekoga tko izvodi takve radove povoljno i kalitetno, može na pp, hvala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •