Hehehe,može!![]()
Eto da i ja javim da je kod mene doslo do oplodnje. To prepoznam uvijek po zatvoru kojeg ne mogu otcepiti cak ni suhe sljive
Vidjet cemo je li ovaj malac dovoljno jak da prezivi...
go sa inicijalnim odjekom ploda..
Dobro je,probaj ne brinuti..nije još prekasno za srćeko da se čuje.
Garant bude sve ok u srijedu!
Nivesa, ne znam zasto toliko doktori navaljuju da se srce cuje u 6. tjednu. U UK niti ne razmisljaju o tome prije 8. tjedna. Opusti se samo...
Morala sam ovo podijeliti sa vama
http://channel.nationalgeographic.co.../sperm-heaven/
Ak je lh bila poz 10.9. Kad bi bila kao oplodnja po tome?
Evi ti draga moja, ovaj kalkulator racuna sve:
http://www.paternityangel.com/Articl...pens/How-6.htm
Žuži čestitke od srca i da budu blizanci. I ja im se nadam, noćas sam prvo imala noćnu moru pa na kraju mi je neka vidovnjakinja u snu rekla da nosim blizance, kad sam ju pitala jel vidi spol rekla je da je to za nju too much i da odem na uzv. Pa ja se nadam da je u pravu hihi.. Mi smo sad 9+5. Jos mi ginek nije obavila uzv tako da nista iznutra neznam, ali pretpostavljam da je u redu cim je izvana sve u redu.
Nivesa bit ce sve u redu, samo vjeruj.
Žuži čestitam, ajme super, super,baš mi je drago.
Nivesa sve će bit ok, mene gin. u obe trudnoće nije htio pregledat prije 7 tj, baš zbog tog da se ne živciram aki se srce ne čuje.
AdrianovaMamice, joj sjecam se dobro tih ludih trudnickih snova. Kad sam bila trudna sa kceri, sanjala sam da nosim malu kineskinju i ona se u snu igrala sa mnom. Kad se rodila izgledala je kao da nije niti moja ni muzeva- tipicna kineskinja. No oci joj vise nisu kose, crka kosa je ispala i zamijenili je zlatni uvojci- sad je mamina i tatina
![]()
eto ti ovaj onda:
http://www.countdowntopregnancy.com/...calculator.php
Ovulacija nastupa 12-48h nakon pozitivne lh trakice,tako piše svuda.
Meni je jednom moj mpo dr rekao da O bude oko 6h nakon poz.lh. E sad...
nivesa,ni to ti puno ne govori,jer ti sve ovisi kada je bila implantacija,a to ne možeš znati.
Kasnija impl.-kasniji razvoj i s time i zato kasnije prokuca srćeko nego nekome tko je imao ranu impl.
Probaj think pozitive!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Potpis zuzi! Isto sam negdje citala da ako partneri zajedno "zgotove", da ce se implantacija dogoditi ranije jer maternica prilikom orgazma kontrahira i tim kontrakcijama povlaci spermije u folopijevu cijev, te ubrzava prices. Eh nivesa, onda moras dobro promisliti kakav je bio sex u vrime ovulacije lol!
vrijeme implantacije nema bas nikakve veze s tim kad spermiji dodju u maternicu.
Pa kaj ih kontrakcije ne povuku kroz maternicu u folopijevu cijev (btw, tko je bio folopije po kojem je cijev nazvana?? Po nekoj logici, sto su blize folopijevoj cijevi, brze bi trebala biti sama oplodnja, pa i usadjivanje...
Sad mi tek nis nije jasno. Hahaha ma sva sam sj.....
Rekla sam da žužyki moramo otvoriti bar počasno ovdje, znala sam da ne buš čekala 13.10.
E sad stručnjakinje, uoči sutrašnjeg uzv u bolnici na 7tt, molim protumačite mi ovaj od moje dr na 6+3tt: "uterus povećan glatkih stjenki, u kavumu pravilan GO, ali EO tek vidljiv, ne nazirem FP". Sve kužim osim FP i jel' to ok ili ne? Ponovno napominjem da nikakvih mjera nema!
oplodnja se dogadja kad je jajasce spremno, a njegova "spremnost" traje 24h. znaci spermici mogu cucati u jajovodu (falopijovoj tubi, kako ti kazes) i 5 dana prije ovulacije i onda docekaju jajasce i desi se oplodnja. a mogu i doci nakon ovulacije, unutar tih 24h i evo opet oplodnje.
a implantacija se dogadja nakon sto blastocista izadje iz svoje ovojnice, cca 7 dan od oplodnje. potpuno neovisno o tome kad su se u cijeloj prici pojavili spermiji.
nivesa u ovaj kalkulator http://www.babymed.com/pregnancy-cal...r-week-by-week
sam stavila da ti je ovulacija bila 11.9. po njemu si trudna 5+6.
stork fetalni puls mozda?
nasla.
fetal pole.
http://www.ultrasoundvillage.com/fil...Pregnancy1.pdf
ovo je zgodno.
Posljednje uređivanje od bubekica : 09.10.2014. at 17:12
bubekica tnx, našla sam nešto slično, al' mi nije jasna razlika između eo i fp, jel' to onda oznaka za vijabilnost ploda?
Cure, citam sve ovo i mislim si da smo se barem malo manje hihotale, a vise slusale na satu biologije kad smo ucili o razmnozavanju...lol!
Zato sad imate svoju privatnu forumsku prof biologije da vam soli pamet
Stork, da, oboje su oznaka vijabilnosti.
Kad smo kod biologije i reprodukcije, ovulacija mi je bila pred par dana. Danas imam nevjerojatno pojacan iscijedak bez boje, mirisa... Zna li itko ista o tome?
Lijepi pozdrav svima, evo i mene kod vas .
Imam sina koji ce uskoro navrsiti 7 godina, suprug i ja smo se odlucili
za drugo dijete i sada radimo na tome
Danas mi je 18dc, nikada prije nisam pratila plodne/neplodne
dana,ovulaciju itd, ovo mi je sada prvi put ..
Za pocetak, moje pitanje je:
Pocela sam s mjerenjem temp svaku jutro i upisujem u graf,
nazalost nisam pocela s mjerenjem od prvog dana m , i do m
mi je jos desetak dana , tako da za sada imam "polovican" graf .
zanima me da li mi je po grafu vec bila ovulacija i koji dan je bila ako je vec bila,
da li je bila 16 ili 17 dc , ili je jos rano da bi se reklo kada je bila?
Unaprijed zahvaljujem, i svima os srca cestitam na + ,
a one koje kao i ja prizeljkuju + , od srca vam zelim da sto prije ugledate jedan veliki + !!
![]()
evo da se i ja upisem u listu ako je to moguce (odbrojavalice) : 18dc
zuzy
nivesa, opusti se, sve ce biti ok, uvjerena sam!!![]()
Sunshine dobrodosla!
Ovak, razgovarala sam sa mamom o danasnjem pregledu...ona i baka su po starinski izracunale da sam t neka 4 tj.a posto je ona tak 3 puta tocno sebi izracunala vjerujem da je to to
Po starinski - da, racunajuci od oplodnje, al to se tako ne racuna.
Yummy daj Boze....ti stork bubekica zuzy ...ma i sve ostale! Haha!
Bubekica znam...al one to tak mene tjese... veli mama da je sebi 3 puta termin tak izracunala .
Pa bilo bi vec vrijeme da sva stara garda zatrudni vec jednom.
A zuzka nasa sa bllizancima, na manje od toga ne pristajem![]()
E da...bilo bi vrjeme da odprdimo sa ovog na neki vedriji pdf...i jos nam fali sreca....
Bubekica ti si ovak medicinski obrazovana pa imam pitanje...
Da li je ok ak u srijedu nebude srce vidljivo pricekam 2 tj do iduceg pregleda?
Žužy čestitam!!! Ćestitam ..čestitam.. prekrasan pozitivan testićNapokon!!!
nadam se da sumala mišeka..
Uh, i da vam se pofalim da mi je kcer postala frizerka. Ja ovdije za kompom rljam, a ona mi frizure pravi. Bome sam sva u spangama![]()