pa nije istina, one tuširaju i vanjske stijenke, i zidove.
pa nije istina, one tuširaju i vanjske stijenke, i zidove.
zidove tuširam samo kad ih perem kemijom
a i to moram povremeno
međutim, to bi bilo čitavo sra.nje da sam s tušem ko luđak špricam po zidovima kupaone i tamo gdje ne mogu s lakoćom dobaviti
jer nije mi kupaonica baš mala da ju mogu istuširat ko dijete u kadi
kad perem pločice s kemijom uokolo po cijeloj kupaoni šta ću, ispirem 1000 puta krpu, penjem se po lojtrama, silazim i tako 1000 puta
to radim 2x godišnje - imam pločice do plafona
a ostalo istuširam s vrućom vodom. udaljim se jer imam mjesta pa se ne opečem.
osim toga, to radim tako brzo da ne iscuri toliko vode koliko vi sad milsite.
a opet, više nego što bi želio mm
časkom prijeđem preko svega,a dok voda polako krene prema sredini kupaone ja već s priređenim partvišem gonim vodu u sifon
dođe mi da vam snimim kako čistim kupaonu
ko spajka umatanje knjiga i beti kuhanje juhe![]()
Živjela u 7 stanova i sad u kući. Od tih stanova 4 su bial podstanarska. Niakd nikom nije ništa curilo, iako vidim da su mi stanodavci trebali povećat najam radi povećanog rizika izazvanog mojim pranjem kupaonice. Kad nisu pitali: Aha, radite, to je dobro, i živjet ćete ovdje s djetetom, aha, a KAKO perete kupaonicu? TUŠIRATE LI? Tuširate, a to Vam je 300 kuna više mjesečno.
Kako izbjegavate utičnice za struju? u mojoj kupaoni to ne bi bilo izvedivo - utičnica; ormarić na zidu, veš mašina; umivaonik sa špiglom i rasvjetom ..ne kužim...
Pa ako je dobar pad nema se šta štiti parket, a ako niej tuširaš u obrnutom smjeru od parketa, pa voda ide na tu drugu stranu. Nije to baš neka filozofija, najrađe bi sad ko Beti filmić napravila.
da imam utičnicu sa strujom na toj strani ili kupaonske ormariće sa stvarima, veš mašinu ili nešto što se može oštetiti ili me ubiti pa ja to jednostavno ne bih radila.
i inače, samo da još kažem, puštaš tu vodu iz tuša po sanitarijama koliko je minimalno potrebno, pa ne daješ si oduška kao da puniš bazen u vrtu.
ne vjerujem kakvu ste si sliku u glavi iz svega složile![]()
Pa, da mojoj podstanarki tuširanje kupaonice padne na pamet sigurno da bi bilo problema, pretpostavljam da sifon nije dobro izveden, a i ne kužim kako se ne uništi parket ispred kupaonice.
Dakle, da , korisno saznanje, ako ću nedajbože mijenjati podstanare izokola ću ispitati kako peru kupaonicu.
Mi živimo na rubu, ivano.
LOL
OK mi je stuširati wc - to bi i ja probala ali mi je odvojen od kupaonice pa nema šanse; umivaonik i ja ponekad splahnem sa tušem da se ne sfurim vrućom vodom iz pipe na njemu (odmah je pored kade); i naravno pločice pored kade - ali ostatak zidova zaliti tušem mi je neizvedivo (utičnica; ormarić...) a za pod bi mi bilo frka da ne krene prema hodniku ... fakat živite na rubu .. a voda valjda curi preko ruba![]()
Ajme
Pa je li tako teško povjerovat da ima različitih dobrih načina za nešto napravit? Pa i različitih kupaonica. Moja ima prozor i nije uopće vlažno mjesto, primjerice.
Ali ne tuširam je, iako jesam školjku nekoliko puta, kad sam je previše zapjenila. Mogu vam reći da je to baš oslobađajući osjećaj. A ne ona pjenetina koja ni iz čega izlazi, majketi, k'o da porculan pije taj sanitar :D
a ne znam - umivaonik; kadu i zid oko kade tuširam i ja - ostale pločice na drugim zidovima čistim parnim čistaćem ili mokrom krpom i već nekim sredstvom koje imam ...dakl moja kupaona se djelomično tušira a djelomično (što?) ...valjda pari i ručno masira![]()
Na taj sam izabrala ostat bez komentara :D
Živila pomi!
I prošao je još jedan dan na poslu...(Skoro)
Žene, ja sam budna od 2:04... oko 3:30 sam se digla, krenula raditi prvu mesnu štrucu u životu, izazvana onim topicom o faširancima... oko 4:30 sam stavila mesnu štrucu u pećnicu. U 5:30 se i Smjehuljica probudila, taman kad sam se htjela vratiti spavati. Aaa.
Pa nije ni čudo što si krepana
Da objasnim, ja u kupaonici na zidovima gdje imam pločice imam jednu utičnicu pokrivenu onim poklopcem i nju se trudim izbjegavat pri tuširanju. Pločice nemam na svim zidovima do stropa. Ormarić sam već ranije objasnila.
A zašto se ti mojca dižeš u 3 30? I kakvu si to mesnu štrunu imala potrebu napravit u to doba?
Posljednje uređivanje od casa : 23.09.2014. at 16:37
Smjehuljica je kašljala u 2:04, nisam mogla dalje spavati, pa sam se digla i malo tipkala, vratila se i kad sam shvatila da niš od spavanja sam odlučila ustati i biti kreativna. Desi se to ponekad. Za nekog tko tek 4 godine jede i kuha meso, super je ispala.
Meso je bilo o fižideru spremno za faširance, što bi se po planu desilo negdje oko 6... ali je u trenutku inspiracije uzrokovanom raskošnom količinom vremena, upgradeano u mesnu štrucu.
Posljednje uređivanje od Mojca : 23.09.2014. at 16:41
Mojca, mojca, ostavljaš nas bez komentara.
A što se tiče potopa na jednoj i drugoj temi.... Kako li su se samo poklopili!![]()
I dok tako odlučuješ upgradeat faširanca u mesnu štrucu u 3 ujutro, moraš se ili:
a toliko ponosit mesnom štrucom da ne osjećaš umor
b imat ljude koji su spremni obavljat stvari za tebe nakon posla dok spavaš.
Čini mi se da ne zadovoljavaš nijedan kriterij, pa da je možda pamentnije da sljedeći put kad ne budeš mogla spavat ili
a popiješ tabletu za alergiju, jer se navodno od njih zaspe
b radiš korisne stvari po kući, tuširaš kupaonicu npr.
Ma daj šuti... ne znam koji mi je klinac... zadnje vrijeme ne mogu spavati... nije da imam nekih posebnih briga koje ostatak sugrađana i sudržavljana nema... ali kad se probudim, jedva zaspim ponovno. Ili ne zaspim, kao jutros.
A mogla sam lijepo istuširati obje kupaone, vremena je bilo napretek... pa i treću, dedinu.![]()
Lijepo uzmi knjigu i čitaj. Obično uspava. Provjereni savjet
Pa, napravi si neki ritual, tipa toplo mlijeko s medom i knjiga financijskih izvješća s posla... Ja stvarno riejtko ne mogu zaspat, al znam da kad se to dogodi, usred noći, onda se dignem, ugrijem mlijeko i čitam automoto i nema šanse da mi se ne prispava nakon druge strane.
ma gdje ti čitaš sasim jelovnik?
dakle, nije to za mene![]()
I kod mene su plocice i u i ispred kupaonice.
Nego, otusirala ja skoljku vrelom vodom i bas me to usrecilo
Super se ocistilo na onim dijelovima gdje se daska spaja sa skoljkom. I to lakse nego od ribanja.
Voda je otisla u rupui samo sam jos prebrisala sa spuzvom s kojom sam prala wc.
anči, ima tu kvaka:
kad jednom probaš, teško se vraćaš nazad
ali ne brini, sutra ja idem u metro i pronaći ću onu gumu za pod prije nego što pokušaš i s bideom![]()
Jučer sam tu gumu vidjela u Kauflandu, i još sam se pitala za što to služidugačka više od pola metra. Asocirala me je da služi za pranje stakala na neboderu sa vanjske strane.
Ne, nikad ne bih pomislila da je za skupljanje vode sa poda.
Ja ne zalijevam ni pod, ni zidove ( osim unutar tuš kabine) . No, imam onaj ručni čistač na paru. Tu i tamo ga i upotrijebim ( vrlo rijetki tu i tamo).
Gomilu pločica u kupaoni perem sredstvom za čišćenje stakla. Ništa im više ne treba. I ne mora se ispirati.
omg, ova stvarno išla prat kupaonu kad je došla doma![]()
Nisam direkt- docekali me moji spremni za voznju/trcanje pa nisam imala srca reci im da idem prati wc. A vani predivan dan.
Jedva docekala doci kuci i zatvoriti se u wc :D
Am
Bide nemam.
Može, ali onda moraš bar jednom tjedno odnijeti frižider na balkon da ga temeljito očistiš. Ili oguliti oba koljena do krvi dok pereš tepihe.
Nisam izmislila, tako moja kolegica![]()