Pokazuje rezultate 1 do 50 od 724

Tema: Djeca u kuhinji

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su isto počeli u toj dobi, negdje s 4-5 godina.

Nisu počeli s kuhanjem, počeli su s pranjem suđa (to danas ne rade ni u ludilu, ali zato je regularna obveza pražnjenje suđerice, punjenje rjeđe, ali i to ide).

Prve aktivnosti (hladno):
    - sjeckanje voća za voćnu salatu
    - korištenje ribeža s kalotom
    - korištenje noža za guljenje krumpira i mrkve

Prve aktivnosti (toplo):
    - voda iz bojlera za čaj
    - mikrovalna pećnica

Danas (u sedmom i osmom razredu) rade manje nego bi čovjek očekivao, iako su osposobljeni za kuhanje jednostavnih jela (paradajz juha, hrenovke i kobase, pržena jaja na oko ili druge načine, tjestenina i njoki, riža iz vrećice... ). Gule krumpir i drugo povrće odavno. Gule i ribaju jabuke za štrudlu i pitu. Rukuju multipraktikom i štapnim mikserom.

Naravno, znaju napraviti salatu (od graha iz konzerve, paradajza, krastavaca s vrhnjem, zelena, miješana...)

U tjednu baš i ne stignu puno, vikendom uredno sudjeluju. Zapravo, i u tjednu imamo timski rad oko pripreme hrane - kako tko stigne. Neki dan skuhao je stariji prisiljeno zelje kako sam mu govorila, jer sam ja radila nešto drugo (zamatala njihove knjige). Imaju rokovnik u kojem su im zapisani jednostavni recepti. Odavno paniraju, odnedavno stariji i poha dok ga gledam s frtalj oka.

Od kolača - čovjek bi očekivao da su zainteresirani za palačinke, ali uopće ih ne zanima. Pa onda ni mene (nisam ljubitelj - bit će da su se ugledali na mene).

Zaboravih da sudjeluju u pripremi zimnice. Jedino što mi baš nije drago da koriste je mesoreznica, ali to ni ja ne rabim često, pa nema veze.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.09.2014. at 14:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •