Results 1 to 50 of 724

Thread: Djeca u kuhinji

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Pa tko kaže da ne treba dati djeci da kuhaju pod nadzorom?! To uopće nije bilo u pitanju na temi iz koje je ova nastala, nego to da djeca od 9-10 godina sama podgrijavaju jelo i kuhaju tjesteninu. Dakle, sama, kad su sami kod kuće, ne kad je mama u dnevnoj sobi ili na dva koraka od njih.
    Na prošloj temi se spominjalo da se ne dopušta djeci školskoj djeci da sama skuhaju neko jednostavno jelo (jaja, hrenovke, tjesteninu..), zbog baratanja kipućom vodom. Ja mislim da je dijete od 9-10 godina sposobno za to, neki misle da nije. Odatle ova tema.

Quote Originally Posted by rehab View Post
    Na prošloj temi se spominjalo da se ne dopušta djeci školskoj djeci da sama skuhaju neko jednostavno jelo (jaja, hrenovke, tjesteninu..), zbog baratanja kipućom vodom. Ja mislim da je dijete od 9-10 godina sposobno za to, neki misle da nije. Odatle ova tema.
    I ja mislim da je sposobno fizički, ali ne i mentalno, a pogotovo ne i nositi se s posljedicama toga ako nešto krene krivo i sami su kod kuće. U toj dobi ne bi smjeli biti ni sami kod kuće po zakonu, a kamo li u kontaktu s ičim vrelim. Samo ne znam zašto se "sposobnost" djeteta da samo lijeva kipuću vodu s 4-5 godina ističe kao nešto dobro.

Rehab, zlobno???? Što je zlobno u tome i što u napisanom nije istina??
    Last edited by mim; 20.09.2014 at 14:44.

n.grace's Avatar

Quote Originally Posted by mim View Post
    Samo ne znam zašto se "sposobnost" djeteta da samo lijeva kipuću vodu s 4-5 godina ističe kao nešto dobro.
    ovo ni ja ne kužim

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by mim View Post
    I. Samo ne znam zašto se "sposobnost" djeteta da samo lijeva kipuću vodu s 4-5 godina ističe kao nešto dobro.
    Da, to čak ne bi rekla da je sposobnost, više sreća da se nije opeklo do sada.

Mojima (4 i 9 ) ne dopuštam da diraju u kuhinji vruće i oštro. Ni vilica mi nije draga, preferiram žlicu.

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi View Post

Mojima (4 i 9 ) ne dopuštam da diraju u kuhinji vruće i oštro. Ni vilica mi nije draga, preferiram žlicu.
    evo viš. sad ćeš reć da odmah skačemo, al kako ovo prešutit a mislim, mogla bih, nije da ne bi, al kad zamislim devetogodišnjakinju koja si ne zna narezat šniclu na pjatu i jede sve sa žlicom...ne znam, pita za odgovorit, jednostavno - pita :D

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    evo viš. sad ćeš reć da odmah skačemo, al kako ovo prešutit a mislim, mogla bih, nije da ne bi, al kad zamislim devetogodišnjakinju koja si ne zna narezat šniclu na pjatu i jede sve sa žlicom...ne znam, pita za odgovorit, jednostavno - pita :D

Joj, pa taj nož nije oštar...jede ona sa vilicom, i mali isto, ali onda sjede dalje jedan od drugog, jer se razbrbljaju i mašu rukama na sve strane.