Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
Vjerujem da svi poznajemo svoju djecu, ali jednako tako vjerujem da svi vlastitim uvjerenjima, očekivanjima i strahovima i stvaramo djecu takvima kakvi jesu. Jednostavno, roditelj koji se boji da će četverogidšnjaku ispasti čaša iz ruke će vjerojatnije imati četverogodišnjaka kojem će čaša ispasti iz ruke. Ljudi obično na ovo reagiraju uvjeravanjem da nisu oni ti koji su doprinijeli razbijanju čaša i mislim da rijetki osvijeste gdje su oni svojim strahovima uvjetovali ponašanje djece im. I sama bolujem od iste bolesti i pokušavam se kontrolirat.
Dakle, iz ovog bi se moglo zaključiti slijedeće: ako se majka OPRAVDANO boji da bi se dijete od 4 godine moglo politi kipućom vodom ako je drži u ruci onda će se to dijete DOISTA politi istom tom vodom. Ako se, naprotiv, ne boji onda smo se riješili rizika od opekotina??? Svašta....

Ja se, npr, uopće ne bojim da bi mi se dijete od 17 godina moglo porezati pa se nedavno porezala. Lastane???
I, oprosti, jedno je poznavati svoje dijete, a drugo je isto to dijete dovesti u opasnost da se polije kiupćom vodom. Govorim u četverogodišnjem djetetu, ne dvanaestogodišnjaku!

Zanima me kako objašnjavaš opekotine zbog kojih mala djeca leže u bolnici i s trajnim ožiljcima, a rezultat su polijevanja vrelim tekućinama?