Prijavljujem da sam s 4 i 5 godina lutala po konavoskim proplancima sama, nitko živ nije pitao za mene... :zlatokosa:
Vodila sam i (mladu, malu) kozu na pašu u 5 ujutro sama, puštala me baba . Ajde, kad bih išla s kravom, vodio nas je đedo.
Ne bih taj dio djetinjstva mijenjala nizašto.

Ont., pretjerujete. Mislim da 13, 14, itd godišnjaci mogu obavljati sasvim pristojan broj kućanskih poslova, uključujući i jednostavno kuhanje, a roditelj sigurno može procijeniti je li mu dijete u stanju nešto napraviti ili ne. Neće 5-godišnjak zakuhavati 8-litarski lonac za juhu i cijediti je. Odmaram li se dok mi dijete prazni veš mašinu ili suđericu? Ne, zvrndam za drugim poslom po stanu, ali da se taj tren i odmaram, pa što? Što ima loše u umjerenom opterećivanju djece kućanskim poslovima? Moja starija (10) i usisava, briše prašinu, a svoju sobu bome pospremaju uvijek same.
Što se tiče zakona, s koliko ono godina dijete smije ostati samo kući? Gledam ovih dana par prvašića s ključićem oko vrata...zakon je dobar, ali realnost i uvjeti života idu... drumom.