Kuhanje se ne može savladati u dva dana. Tvrditi da se moze je kao da kažeš da se u 2 dana može naučiti električarski zanat. Ili postolarski. Ako ćemo usporedit srednje škole.
Stvar je u tome, da ako želiš biti Jamie Oliver, jako je bitno kad si i kako počeo. Ne, ne podržavam tu ideju "možeš biti sve što želiš kad god se sjetiš", jer je nerealna.
Da pojasnim o čemu pričam, naime, jedno je znati skuhati krumpir, a posve nešto drugo znati kupiti taj isti krumpir, znati koji čemu služi i kako se najbolje sprema i znati ga tako i pripremiti. Je, youtube.com pomaže. Da shvatiš koliko ne znaš ili ne možeš. Da shvatiš da nikad nećeš biti u stanju razvući tijesto za štrukle ko baba taita jerbo nisi počela dovoljno rano.
Nit možeš sa 15 odlučiti da ćeš biti balerina. Piiiiiiip, krivo, 10 godina zakašnjenja.
marta, to je skroz ok. dakle ako dijete hoce biti kuhar i zeli znati finese, super, potrudit ces se da mu pomognes. ako nece...
ja ne znam razvlaciti kore za pitu, niti zelim znati. znam da su ona domace puno bolje, ali je meni steta mog vremena. pa imam izbor, kupiti gotove, bolje ili gore , ovisno o tome koliki mi je budet.
znam kupiti krumpir i opceniti znam kupiti na placu. cura je prije isla sa mnom, nesto je valjda pokupila. sada vise nece, jer ja idem subotom rano, ona hoce spavati.
posto dan traje 24 sata, a ne 50, covjek mora raditi izbore.
ja se vodim mjesavinom sastavljenom od preferencija djeteta, te pragmaticnim izborom.
pa mi je suvislije da recimo svira klavir i ide na dodatnu matku, nego da vuce kore.
znam ja da jedno drugo ne iskljucuje.
ali kod djeteta kao sto je moje, koje ima jako puno interesa 24 sata su malo.
pa su kore na dnu prioriteta.
za sada. ne znam sto nosi buducnost.
Posljednje uređivanje od seni : 22.09.2014. at 13:26
ne bih balet, niti neke sportove stavljala u isti koš sa kuhanjem, šivanjem i sl.
(btw, u baletnu školu se upisuje sa 9 god. a ima balerina koje su počele sa 13,14 i vrhunske su, ali nema sad to veze).
dakle, moguće je razvlačiti tijesto za štrukle dovoljno dobro bez obzira kada si počeo, a isto je sa pečenjem torti i sa šivanjem odjeće.
moja mama u životu nije ispekla kolač dok nije umrla njena mama (dakle do njene cca 50-te godine), a ja opet nisam pekla kolače do svoje 30-te.
danas i ja i ona znamo ispeći kolač za svaku i najsvečaniju prigodu, a ona razvlači mlince za štrudle vrlo često i vrlo dobro, radi domače rezance, brudet i svašta nešto
što nije radila prije svoje 50-te.